بازار آریا

آخرين مطالب

با تصویب هیات وزیران؛

حقوق ورودی خودروهای کارکرده 100 درصد تعیین شد اقتصاد ایران

حقوق ورودی خودروهای کارکرده 100 درصد تعیین شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - حقوق ورودی خودروهای کارکرده 100 درصد تعیین شد.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، حقوق ورودی خودروهای کارکرده 100 درصد تعیین شد. بر اساس قانون بودجه سال 1404، واردات خودروهای کارکرده به کشور مجاز است و مطابق این قانون، سقف ارزی برای واردات خودروهای نو و کارکرده مجموعاً 2 میلیارد یورو تعیین شده و تعرفه هر خودروی وارداتی (برقی ، هیبریدی ، بنزینی و کارکرده) 100 درصد در نظر گرفته شده است.
در عین حال، خودروهای کارکرده وارداتی نباید بیش از پنج سال از تاریخ ساخت آن‌ها گذشته باشد و بر این اساس در قانون ساماندهی صنعت خودرو نیز واردات خودروی کارکرده پیش بینی شده است با این حال ساعاتی پیش تصویب نامه هیات وزیران در خصوص تعیین سود بازرگانی خودروهای کارکرده وارداتی منتشر شد که در این تصویب نامه تاکید شده با پیشنهاد وزارت صمت، سود بازرگانی کارکرده های وارداتی موضوع تبصره یک ماده 6 آیین نامه اجرایی ماده 11 قانون ساماندهی صنعت خودرو معادل سود بازرگانی خودروهای نو تعیین می شود.
در قانون ساماندهی خودرو و همچنین بودجه سال آینده ، واردات خودروهای کارکرده به منظور ساماندهی بازار مصوب شده بود، این در شرایطی است که تعرفه 100 درصدی می‌تواند سنگ بزرگی در این مسیر تلقی شود.
اما رویکرد دولت در مورد سود بازرگانی خودروهای کارکرده در شرایطی است که ماه گذشته نیز تعرفه خودروهای برقی که آن هم 100 درصد تعیین شده، بسیاری از وارد کنندگان و متقاضیان این خودروها را غافلگیر کرد.
واردات خودروهای دست دوم که بسیاری چشم انتظار ورود آن ها به بازار خودروی کشور بودند، می توانست رقابت را افزایش داده و باعث کاهش قیمت خودروهای داخلی و حتی وارداتی نو شود با این حال سیاستگذار با در نظر گرفتن تعرفه 100 درصدی، ظاهرا چندان با این امر موافق نبوده است.
از سوی دیگر ورود آسان و با قیمت مناسب کارکرده ها قدرت انتخاب مصرف کنندگان خودرو را افزایش می داد و مصرف‌کنندگان گزینه‌های بیشتری برای خرید خودرو پیش رو دارند و می‌توانند خودروهایی با کیفیت بالاتر و قیمت مناسب‌تر تهیه کنند که تعرفه 100 درصدی نیز سنگ بزرگی پیش پای متقاضیان این خودروها قرار می دهد.
در سال‌های اخیر، عرضه خودرو در ایران با مشکلات متعددی مواجه بوده است. واردات خودروهای کارکرده می توانست به راحتی این کمبود را جبران کند.
همچنین به باور بسیاری از کارشناسان، بسیاری از خودروهای کارکرده، به‌ویژه مدل‌های خارجی، مصرف سوخت بهینه‌تر و استهلاک کمتری دارند که می‌تواند به نفع مصرف‌کنندگان باشد.
با این حال، تعیین تعرفه 100درصدی و سایر هزینه‌های گمرکی، قیمت خودروهای کارکرده را به‌طور حتم افزایش خواهد داد و اثرگذاری مطلوبی بر بازار ندارد.
در اتحادیه اروپا تعرفه واردات خودروهای کارکرده حدودا 10درصداست و در آمریکا تعرفه واردات خودروهای سواری دست دوم معمولاً 2.5درصد است. در استرالیا نیز 5 درصد تعیین شده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1280719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشارکت اسنپ در توان‌افزایی تسهیلگران و سازمان‌های مردم‌نهاد محلی

نوسان سنگین در بازار طلا؛ تغییر قیمت در راه است؟

تئاتر‌ها 6 شب تعطیل می‌شوند

تهران در آغاز سال جدید بارانی است

بورس نزولی شد

افزایش 5 درصدی عرضه گوشت قرمز در بهمن‌ماه+ جزئیات

شاخص بورس چقدر ریخت؟

پیشنهادهای اقتصادی با راهکارهای دقیق ارائه شود

سخنگوی دولت: تمهار تورم، افزایش رشد اقتصادی و کنترل ناترازی‌ها در دستور کار رئیس جمهور است

درمورد رفع فیلتر قول نداده بودم | این چهره معروف وزیر می شود؟ | واکنش دولت به تحریم وزیر نفت | برنامه دولت برای جذب پول های سرگردان

لزوم برنامه‌ریزی منسجم برای حل چالش‌های اقتصادی و انرژی

مصرف بنزین به بیش از 132 میلیون لیتر رسید

تحلیل برنا از ادعای گم شدن 61 تن طلا و جنگ روانی علیه اقتصاد ایران

اگر بنا باشد هر کدام از افرادی که موضوعی دارند، تجمع کنند، واقعا نظم جامعه به‌هم خواهد خورد

نقش کلیدی خوشه‌های گردشگری در توسعه اقتصادی یزد

تاکید وزیر گردشگری تاجیکستان بر توسعه روابط هر چه بیشتر با جزیره کیش در حوزه گردشگری

از کجا درب پلی وود ارزان و باکیفیت بخریم

تاکید پزشکیان بر رعایت عدالت در طرح‌های مدیریت توزیع و مصرف/ همه شهروندان سهمیه می‌گیرند

افزایش یک درصدی عرضه گوشت مرغ

بخشنامه مهم سازمان امور مالیاتی درباره ارزش معاملاتی املاک تهران+ جزئیات

پ ک پ مدعی ساقط کردن پهپاد ترکیه‌ای شد

تحریم وزیر نفت غیرقانونی است

پزشکیان: هر طرحی در زمینه رفع ناترازی باید مبتنی بر عدالت برای همه شهروندان باشد

شوک به واردات خودرو‌های کارکرده

آغاز فصلی نوین در تجارت آزاد با حذف موانع تجاری

RBI دیدگاه‌هایی را در مورد گسترش UPI، پیوندهای پرداخت تنظیم می‌کن

کاهش خطاهای انسانی و فرار مالیاتی با نظام مالیات داده‌محور

مهاجرانی: تحریم وزیر نفت نشان‌دهنده عملکرد درست است

حقوق کف کارگران 45 درصد و کارمندان دولت با 28 درصد افزایش مواجه خواهند بود/ امکان به صفر رساندن نفت ایران وجود ندارد

مقایسه هندزفری‌های بلوتوثی با قابلیت حذف نویز

خرید اپل آیدی از فروشگاه اپل آیدی شاپ

اخرین تخفیف ویژه عیدانه نهال های بادام و گردو دوساله دیرگل لیبل دار فقط 20 هزار تومان تا 29 اسفند ماه

بلوک هبلکس و نقش آن در کاهش هزینه‌های ساخت‌وساز

نقدینگی 27.8 رشد کرد+ جزئیات

آمار هشدار‌دهنده درباره تلفات حوادث رانندگی در 2 روز گذشته

پکن نقش داشتن در جنگ اوکراین را تکذیب کرد

پیش‌بینی جمع‌آوری 16 میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت تا پایان برنامه هفتم توسعه

5 اشتباه رایج که هنگام تعمیر گیربکس اتوماتیک باید از آن‌ها پرهیز کنید

دستور ویژه دادستان کشور درباره نظارت بر بازداشتگاه‌ها در نوروز

پایان نگهداری غیرقانونی توله‌شیر توسط یک ورزشکار

آخرین خودرو سال تولید شد+ عکس

غرب نتوانست روسیه را منزوی کند

دیدار سفیر پاکستان با معاون اقتصادی وزارت خارجه

شروع ترس اقتصادی در آمریکا/ سال آینده برای آمریکایی‌ها سالی سخت خواهد بود

جباری دستیار بوژوویچ در استقلال شد

نرخ رشد اقتصادی در سال 1403

خرید نهال یارانه‌ای لیبل دار گردو، بادام و میوه فقط 27 تومان! عیدی نهالستان امیرپور به باغداران سراسر کشور!

خرید نهال یارانه ای جهاد کشاورزی یک ساله تا 2 ساله فقط با قیمت استثنایی 5 هزارتومان و 15 هزارتومان

130 هزار میلیارد ریال از مطالبات محکومان پرونده عظام وصول شد

3 برابر شدن شهریه دانشگاه آزاد صحت دارد؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی