بازار آریا

آخرين مطالب

تحلیل کارشناسان از چشم‌انداز بازارها در سال آینده/ آیا بهار بورس فرا می‌رسد؟ اقتصاد ایران

تحلیل کارشناسان از چشم‌انداز بازارها در سال آینده/ آیا بهار بورس فرا می‌رسد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - وانانیوز|
بازارهای داخلی در شرایطی به پیشواز روزهای پایانی سال می‌روند که ترکیبی از نوسانات اقتصادی در فضای کلی اقتصاد کشور رخنه کرده است. بررسی وضعیت اخیر بازار سرمایه، نشان می‌دهد که پس از یک دوره رکود و نوسانات شدید، نشانه‌‌‌هایی از بهبود نسبی در بازار مشاهده شده است.
یکی از چالش‌‌‌های مهم این روزهای بازار، همچنان موضوع نرخ بهره است که به‌‌‌طور بالقوه می‌‌‌تواند رشد اقتصادی را محدود کند.
در کنار این مسائل، بازار طلا همچنان به‌‌‌عنوان یک پناهگاه امن در برابر این نوسانات اقتصادی درخشیده است. به نظر می‌رسد که در سال آینده نیز طلا به‌‌‌عنوان یک دارایی مطمئن، می‌‌‌تواند بازدهی مطلوبی برای سرمایه‌گذاران فراهم کند؛ به‌‌‌ویژه در شرایطی که عدم‌اطمینان در سیاست‌‌‌های اقتصادی و مالی کشور ادامه داشته باشد. این در حالی است که بازارهای دیگری مانند مسکن، خودرو و سهام تحت‌تاثیر نوسانات ارزی و ریسک‌‌‌های اقتصادی، می‌توانند همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار داشته باشند. در سطح جهانی، تحولات سیاسی و ژئوپلیتیک، به‌‌‌ویژه افزایش تنش‌‌‌ها در منطقه، می‌‌‌تواند بر بازارهای داخلی نیز تاثیرگذار باشد. این تغییرات نه‌تنها ریسک‌‌‌های جدیدی به بازار تزریق می‌کند، بلکه می‌‌‌تواند باعث افت شدید اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی به بازارهای مالی شود. در نهایت، با توجه به شرایط اقتصادی و فشارهای خارجی و داخلی، به نظر می‌رسد که بازار سهام همچنان درگیر ابهام و نوسانات گسترده‌‌‌ای خواهد بود. در چنین فضایی، سرمایه‌گذاران باید به‌دقت و با آگاهی از تحولات اقتصادی، استراتژی‌‌‌های خود را برای سال آینده تدوین کنند؛ در غیر‌این صورت ممکن است با شوک‌‌‌های ناگهانی اقتصادی روبه‌‌‌رو شوند که بر وضعیت مالی آنها تاثیر منفی بگذارد.
بازار از نگاه کارشناسان پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت بازار عنوان کرد: در روزهای اخیر با وجود اینکه وضعیت بازار نسبت به هفته‌‌‌های گذشته بهبود یافته، اما همچنان ریسک‌‌‌هایی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. در بررسی روند نرخ ارز می‌توان اظهار کرد نرخ ارز که در سال‌جاری میانگین آن حدود 55 تا 60‌هزار تومان بود، اکنون در انتهای سال در کانال 90‌هزار تومان نوسان می‌کند. این در حالی است که بازار همچنان نتوانسته است به سقف‌‌‌ سال‌های گذشته خود به لحاظ ارزش دلاری نزدیک شود. در این میان، دو نکته منفی برای بازار وجود دارد که باید مدنظر قرار گیرد. نخست، نرخ بهره است که همچنان از نظر اقتصادی احتمال افزایش آن در آینده وجود دارد. همچنین تغییرات ژئوپلیتیک در منطقه که به‌تازگی افزایش پیدا کرده می‌‌‌تواند ریسک‌‌‌های جدیدی به بازار تزریق کند. این کارشناس بازار ادامه داد: در سال‌جاری، بسیاری از بازارها با بحران‌های مختلفی روبه‌‌‌رو بودند. بازار طلا که با افزایش قیمت‌ها، بازدهی خوبی را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورد، در میان سایر بازارها پیشتاز بود. بازارهایی مانند مسکن، خودرو و سهام در طول سال با نوسانات متفاوتی روبه‌رو بودند. بازار مسکن همچنان با مشکل کمبود خریدار مواجه است و بازار خودرو با بازدهی ضعیف روبه‌رو بوده، در حالی که بازار سهام تحت‌تاثیر ریسک نرخ بهره قرار دارد. حتی بازار کریپتو نیز که پیش‌تر به‌‌‌عنوان یک بازار خارجی و نوظهور شناخته می‌‌‌شد، با تغییرات سیاسی و رفتارهای هیجانی افراد، نوسانات زیادی را تجربه کرده است.
نگاهی به چشم‌‌‌انداز بازارها در سال آینده نشان می‌دهد که بازارهای داخلی همچنان با ریسک‌‌‌های ژئوپلیتیک مواجه خواهند بود. اما به نظر می‌رسد، بازار طلا به‌‌‌عنوان یک دارایی امن همچنان بازدهی خوبی داشته باشد. رمزارزها نیز با توجه به تحولات سیاسی بین‌المللی، می‌‌‌توانند شرایط بهتری پیدا کنند. در مقابل، بازار سهام به‌شدت به تصمیمات مرتبط با نرخ بهره و سیاست‌‌‌های اقتصادی بستگی دارد. به نظر می‌رسد در شرایط فعلی سیاستگذاران نمی‌‌‌توانند اقدامات زیادی برای بهبود وضعیت بازارها در داخل کشور انجام دهند؛ چرا که ریسک‌‌‌های منطقه‌‌‌ای و تحولات جهانی تاثیر زیادی بر وضعیت اقتصادی دارند.
در نهایت، اگرچه در ایام نوروز بازار سهام به طور معمول عملکرد خوبی داشته، اما شرایط فعلی بازار، به‌‌‌ویژه به‌‌‌دلیل نرخ بهره و ریسک‌‌‌های سیاسی ممکن است شرایط مطلوبی برای سرمایه‌گذاری فراهم نکند. این موضوع به نوعی شبیه به زمستان سرد اقتصادی است که می‌‌‌تواند رشد و شکوفایی بهاری بازار را تحت‌تاثیر قرار دهد.
سعید مشکات، کارشناس بازار سرمایه، وضعیت روزهای اخیر بازار را این‌گونه تحلیل و ارزیابی کرد: بازار سرمایه پس از موج منفی استیضاح وزیر اقتصاد روزهای نوسانی را تجربه کرد. با وجود این، فاز مثبت بازار در روزهای پایانی هفته گذشته آغاز شد و به هفته جاری نیز سرایت کرد. در این میان افزایش ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک فشار عرضه‌ها را در هفته‌های پایانی دستخوش تغییراتی کرده بود، اما همچنان در روزهای گذشته موج مثبت پایداری در تابلوی معاملاتی برقرار است.
از طرفی با توجه به پایان زمان تسویه اعتبارات در روز یکشنبه چشم‌انداز کاهش فروش نسبی سهام از سوی فروشندگان وجود دارد. به صورت تاریخی نیز موتور صعودی بازار در اواخر اسفندماه روشن می‌شود و تا اواسط فروردین‌ماه سال بعد ادامه پیدا می‌کند. مشکات در ادامه افزود: در صورتی که شوک سیاسی به‌خصوصی در بازار مشاهده نشود، احتمال منفی شدن بازار کاهش پیدا می‌کند. به طور کلی سیاستگذاری‌ها در سال 1403 در حوزه بازار سرمایه چندان مطلوب نبوده است. از تداوم قیمت‌گذاری‌های دستوری تا سرکوب نرخ ارز و اصلاح‌های عمیق و طولانی بازار موجب از رونق افتادن بازار سرمایه در طول سال شد. در بازار خودرو نیز قیمت خودروهای داخلی و خارجی تا حدودی به واسطه اخبار ضد و نقیض از واردات نوسان چندانی نداشت و قیمت‌ها به این سبب تا حدودی کنترل شد.
سیاست‌های فدرال‌رزرو در کنار افزایش سطح ریسک‌ها موجب عبور اونس جهانی از محدوده 3‌هزار دلاری پیش از آغاز سال جدید شمسی شد. با وجود این، در صورتی که شوک سیاستی جدیدی به بازارها تزریق نشود، اواخر بهار و تابستان سال آینده نوساناتی در بازار طلا رخ می‌دهد و تحرکاتی نیز در بازار مسکن از تابستان سال آینده مشاهده می‌شود. این احتمال نیز وجود دارد که آمار تورم ماهانه از اردیبهشت و خردادماه کمی صعودی شود. از این‌رو توصیه می‌شود سیاستگذاران در تصمیم‌های خود نهایت تامل و برنامه‌ریزی را در پیش بگیرند. این کارشناس بازار همچنین ادامه داد: کسری بودجه دولت که در سال‌های اخیر به شکل قابل‌توجهی نمایان بوده، می‌تواند به دو طریق در بدهی دولت به بانک مرکزی و نرخ بهره و نرخ ارز تغییراتی ایجاد کند که در سال‌‌‌ آینده با توجه به سیاست‌های دولت امکان تاثیرگذاری در هر یک از موارد مذکور وجود دارد. موضوع مذاکرات نیز می‌تواند شوک‌های مخصوص خود را بر بازارها داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1280678/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان: هر طرحی در زمینه رفع ناترازی باید مبتنی بر عدالت برای همه شهروندان باشد

شوک به واردات خودرو‌های کارکرده

آغاز فصلی نوین در تجارت آزاد با حذف موانع تجاری

RBI دیدگاه‌هایی را در مورد گسترش UPI، پیوندهای پرداخت تنظیم می‌کن

کاهش خطاهای انسانی و فرار مالیاتی با نظام مالیات داده‌محور

مهاجرانی: تحریم وزیر نفت نشان‌دهنده عملکرد درست است

حقوق کف کارگران 45 درصد و کارمندان دولت با 28 درصد افزایش مواجه خواهند بود/ امکان به صفر رساندن نفت ایران وجود ندارد

مقایسه هندزفری‌های بلوتوثی با قابلیت حذف نویز

خرید اپل آیدی از فروشگاه اپل آیدی شاپ

اخرین تخفیف ویژه عیدانه نهال های بادام و گردو دوساله دیرگل لیبل دار فقط 20 هزار تومان تا 29 اسفند ماه

بلوک هبلکس و نقش آن در کاهش هزینه‌های ساخت‌وساز

نقدینگی 27.8 رشد کرد+ جزئیات

آمار هشدار‌دهنده درباره تلفات حوادث رانندگی در 2 روز گذشته

پکن نقش داشتن در جنگ اوکراین را تکذیب کرد

پیش‌بینی جمع‌آوری 16 میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت تا پایان برنامه هفتم توسعه

5 اشتباه رایج که هنگام تعمیر گیربکس اتوماتیک باید از آن‌ها پرهیز کنید

دستور ویژه دادستان کشور درباره نظارت بر بازداشتگاه‌ها در نوروز

پایان نگهداری غیرقانونی توله‌شیر توسط یک ورزشکار

آخرین خودرو سال تولید شد+ عکس

غرب نتوانست روسیه را منزوی کند

دیدار سفیر پاکستان با معاون اقتصادی وزارت خارجه

شروع ترس اقتصادی در آمریکا/ سال آینده برای آمریکایی‌ها سالی سخت خواهد بود

جباری دستیار بوژوویچ در استقلال شد

نرخ رشد اقتصادی در سال 1403

خرید نهال یارانه‌ای لیبل دار گردو، بادام و میوه فقط 27 تومان! عیدی نهالستان امیرپور به باغداران سراسر کشور!

خرید نهال یارانه ای جهاد کشاورزی یک ساله تا 2 ساله فقط با قیمت استثنایی 5 هزارتومان و 15 هزارتومان

130 هزار میلیارد ریال از مطالبات محکومان پرونده عظام وصول شد

3 برابر شدن شهریه دانشگاه آزاد صحت دارد؟

واکنش قاطع کانادا به جاه طلبی ترامپ

واکنش به یک تجمع اعتراضی مقابل وزارت ورزش/ ماجرا چیست؟

هواپیمای آموزشی در چالوس سقوط کرد+ جزئیات

کردستان 1403؛ سالی پر از تحول و امید در مسیر توسعه

عدالت به عنوان سامان دهنده جامعه مورد توجه قرار گیرد

زیما؛ تحولی در تامین مالی جمعی و سرمایه‌گذاری نوین در ایران

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون امروز دوشنبه 27 اسفند 1403

فعالیت اقتصادی مس سونگون موجب توسعه آذربایجان‌ شرقی شود

ثبات اقتصادی لازمه رفع ناترازی برق با انرژی خورشیدی

تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم افزایش سپرده گذاری و گردش مالی صنایع ملی مس ایران در استان

بهره گیری از ظرفیت بالای آذربایجان شرقی در حوزه صنایع سنگین

واکنش سخنگوی دولت به احتمال معرفی علی طیب‌نیا به‌عنوان وزیر اقتصاد

واکتش قاطع کانادا به جاه طلبی ترامپ

قیمت میوه و صیفی‌جات شب عید اعلام شد

نماینده مجلس: اگر بحث رانت باشد و از ظرفیت خصوصی سازی فقط یک گروه خاص بهره ببرند قطعا خطاست

مجری معروف در آی‌سی یو بستری شد

صدور حکم دادگاه پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران

بلیت‌های استرداده شده قطار چه می‌شود؟

شناسایی فرار مالیاتی 48 میلیارد تومانی یک رستوران در غرب تهران

اگر راه مصدق تداوم می‌یافت....

پشت پرده گم شدن 61 تن طلا؛ جنجال رسانه‌ای یا واقعیت تلخ اقتصادی؟/ ویدئو

هشدار نارنجی برای گیلان/ مسافران شمال کشور بخوانند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی