بازار آریا

آخرين مطالب

قیمت سنگ‌آهن تا پایان 2025 به 85 دلار می‏‏‌رسد؟

کاهش تولید فولاد در چین اقتصاد ایران

کاهش تولید فولاد در چین
  بزرگنمايي:

بازار آریا - گلدمن‌ساکس در تازه‌‌‌ترین تحلیل خود پیش‌بینی کرده است که قیمت سنگ‌آهن تا پایان سال 2025 به 85دلار در هر تن خواهد رسید، در حالی که کاهش تولید فولاد در چین، عامل اصلی این افت قیمت به شمار می‌‌‌آید. این بانک سرمایه‌گذاری همچنین به احتمال کاهش موقت قیمت‌ها به زیر 80دلار اشاره و تاکید کرده است که روند نزولی تولید فولاد در چین، بر تقاضای سنگ‌آهن تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. در این میان، بروز تنش‌‌‌های تجاری و تغییر در سیاست‌‌‌های صادراتی نیز می‌‌‌تواند بر وضعیت بازار جهانی سنگ‌آهن تاثیرگذار باشد.
گلدمن‌ساکس(Goldman Sachs) در جدیدترین گزارش خود پیش‌بینی کرد که قیمت نقدی سنگ‌آهن در سه‌ماه پایانی سال 2025 به طور متوسط حدود 85دلار آمریکا به ازای هر تن خواهد بود. این بانک سرمایه‌گذاری همچنین احتمال داد که قیمت‌ها به طور موقت به زیر 80دلار در هر تن نیز برسد.
با این حال، اورلیا والتام(Aurelia Waltham) یکی از تحلیلگران گلدمن‌ساکس، در سه‌ماه ابتدایی سال‌جاری اظهار کرد: هنوز خیلی زود است که قیمت‌ها به زیر 100دلار در هر تن سقوط کنند؛ زیرا شرایط بازار نسبتا پایدار است و کاهش شدید قیمت‌ها در آینده نزدیک محتمل نیست.
وی افزود: ما انتظار داریم در اواخر سال‌جاری قیمت سنگ‌آهن به طرز قابل‌‌‌توجهی کاهش یابد. پیش‌بینی می‌شود که تا سه‌‌‌ماه آخر سال، میانگین قیمت سنگ‌آهن به حدود 85دلار در هر تن برسد. این کاهش قیمت به دلیل کاهش تولید فولاد در چین است. گلدمن‌ساکس انتظارات خود را برای تولید فولاد خام چین در سه‌ماه دوم سال‌جاری به دلیل صادرات فولاد کمتر از پیش‌بینی قبلی کاهش داده است.
قیمت نقدی سنگ‌آهن در آخرین روز معاملاتی هفته در سنگاپور 1.2‌درصد افزایش یافت و به 103.40دلار در هر تن رسید.
والتام در آخرین یادداشت خود با عنوانFerrous Tracker اظهار کرد: پیش‌بینی فعلی ما این است که کاهش تولید فولاد چین در محدوده 20 تا 50میلیون تن خواهد بود که به کاهش 2درصدی مصرف سنگ‌آهن چین در سال 2025 منجر می‌شود. انتظار داریم ذخایر سنگ‌آهن در بنادر چین در سه‌ماه پایانی سال به 27میلیون تن افزایش یابد. او بیان کرد که گلدمن‌ساکس ریسک نزولی قیمت سنگ‌آهن را به دلیل کاهش تولید، بالای 50میلیون تنی پیش‌بینی می‌کند که ممکن است قیمت‌ها را به طور موقت به زیر 80دلار در هر تن برساند.وی افزود: انتظار داریم هند به‌سرعت به یک واردکننده خالص سنگ‌آهن تبدیل شود. همچنین انتظار داریم تولید از غرب آفریقا و دیگر مناطق تحت فشار قرار گیرد که به‌مرور زمان به تعادل مجدد بازار کمک می‌کند. از طرفی، افزایش سودآوری کارخانه‌‌‌های فولادسازی می‌‌‌تواند تقاضا برای سنگ‌آهن با کیفیت بالا را حتی پس از افت موقتی قیمت‌ها، حفظ کرده و از شاخص آهن 62‌درصد حمایت کند.
گلدمن‌ساکس پیش‌بینی می‌کند که مازاد جهانی در سال 2026 گسترش می‌یابد؛ زیرا پیش‌بینی می‌شود با ادامه کاهش تولید فولاد در چین، ممکن است با وجود تغییرات در حجم حمل‌ونقل دریایی، مازاد جهانی در بسیاری از بازارها همچنان ادامه یابد. به دلیل افزایش عرضه و شروع پایین‌‌‌تر قیمت‌ها، در ابتدای سال‌جاری تحلیلگران انتظار دارند که قیمت فولاد در سال 2026 کمتر از آنچه قبلا پیش‌بینی شده بود، باشد.
والتام در مورد سه‌ماه دوم سال‌جاری بیان کرد که انتظار دارد قیمت سنگ‌آهن تا حدود 95دلار در هر تن کاهش یابد که بخشی از آن به دلیل افزایش محموله‌‌‌ها از استرالیا در چند هفته گذشته و افزایش صادرات هند است.
علاوه بر این، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که کاهش صادرات و تقاضا، برای صنایع مرتبط با فولاد، به‌ویژه در زمینه مسکن و خودرو، باعث می‌شود که تولید فولاد در چین کاهش یابد و وضعیت کلی بازار فولاد ضعیف‌‌‌تر شود. همچنین اگر عرضه سنگ‌آهن در سه‌ماه دوم سال‌جاری دچار مشکل شود یا چین تولید فولاد بیشتری داشته باشد، این وضعیت می‌‌‌تواند باعث افزایش قیمت سنگ‌آهن شود.
قیمت آتی سنگ‌آهن
قیمت آتی سنگ‌آهن در آخرین روز معاملاتی به بالای 102دلار در هر تن افزایش یافت و به بالاترین حد خود در دوهفته گذشته رسید. این افزایش ناشی از انتظارات برای اقدامات محرک اقتصادی بیشتر از سوی چین، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده این فلز در جهان بود. خوش‌بینی نسبت به افزایش مصرف در بازار با این خبر شدت گرفت که مقامات ارشد دولتی در پکن آماده برگزاری یک کنفرانس خبری در روز دوشنبه 17مارس برای بحث در مورد سیاست‌‌‌هایی هستند که به هدف افزایش مصرف طراحی شده‌‌‌اند.
علاوه بر این، تولیدکنندگان فولاد چین نیز در فصل اوج ساخت‌وساز تولید خود را افزایش دادند و میزان تولید شمش فولاد به 2.31میلیون تن رسید که به نوبه خود تقاضا برای سنگ‌آهن را بیشتر افزایش داد. با این حال، دولت چین بر تعهد خود برای محدود کردن تولید فولاد خام تاکید کرد. این اقدام به دلیل نگرانی از مازاد ظرفیت در کوره‌‌‌های بلند و کارخانه‌‌‌ها صورت می‌گیرد و انتظار می‌رود که تولید فولاد سالانه 50میلیون تن کاهش یابد.
علاوه‌بر این، تنش‌‌‌های تجاری افزایش یافته است؛ به‌‌‌طوری که ویتنام تعرفه‌‌‌های ضد دامپینگ روی فولاد چینی را افزایش داد و در همین راستا، کره‌جنوبی، برزیل و شیلی نیز برنامه‌‌‌هایی را برای اجرای اقدامات مشابه اعلام کردند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1280514/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشت پرده گم شدن 61 تن طلا؛ جنجال رسانه‌ای یا واقعیت تلخ اقتصادی؟/ ویدئو

هشدار نارنجی برای گیلان/ مسافران شمال کشور بخوانند

چرا حق مسکن کارگری در سال 1404 تغییر نکرد؟

افت 9 هزار واحدی شاخص بورس؛ امروز 27 اسفند

برنامه فعالیت موزه‌ها و اماکن تاریخی در شب‌های قدر و تعطیلات نوروز

علت واریز نشدن سود سهام عدالت متوفیان به حساب این وراث

واکنش زیدآبادی به رفع حصر مهدی کروبی/ اتفاق مبارک و خوشایندی است

طرح جدید نیکوکاری اسنپ‌کلاب آغاز شد / مشارکت اسنپ در توان‌افزایی تسهیلگران و سازمان‌های مردم‌نهاد محلی

رتبه ایران در اینترنت موبایل و ثابت سقوط کرد

عارف: اولویت‌ها، چالش‌ها و منافع هر پروژه به تفکیک ارائه شود

برخورد سختگیرانه با مشترکان پرمصرف آب

افزایش بیش از 2 درصدی تولید پالایشگاه‌های چین

شاهرخی : شایستگی ملاک انتخاب مدیران برای تحول در لرستان است

شایستگی ملاک انتخاب مدیران برای تحول در لرستان است

تولید؛ بنیان یک نظام مستقل و مقاوم

شناور قاچاق‌بر در آبهای بوشهر توقیف شد

لایحه انتشار 800 میلیارد تومانی اوراق مشارکت برای خط 2 متروی اصفهان تصویب شد

تبریک تولد جالب وریا غفوری به رسول خادم

آغاز به‌کار کمیته توانمندسازی اقتصادی محلات البرز

خدمت‌رسانی 8 مرکز معاینه فنی در تعطیلات نوروز

قیمت زعفران به بالای 100 میلیون تومان رسید

سخنگوی صنعت آب: جیره بندی آب نداریم

عدم تغییر قیمت شیرینی در شب عید/ مردم گرانفروشی را گزارش دهند

انفجار در پالایشگاه روسنفت یک کشته بر جای گذاشت

رشد دستمزد از لنز تولید

آیا بهار بورس فرا می‌رسد؟

آماده باش بیمارستان های آلمان برای شرایط جنگی

برنامه هسته‌ای ایران محور گفتگوی عراقچی با همتای ژاپنی

مراکز معاینه فنی تهران در ایام تعطیلات نوروز فعال هستند

بازداشت سرنشین و توقیف خودرویی که از آن مواد محترقه پرتاب شود

سخنگوی کمیسیون صنایع: خودروسازی ما همچون یک بچه بد است که باید تنبیه شود

مقام صنفی: میزان واردات لوازم خانگی توسط کولبران و ته‌لنجی خیلی بالاست

دیدار دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو با وزیر امور خارجه آذربایجان

رشد اقتصادی 3.7 درصدی در 9 ماهه سال 1403

ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه تهران-شمال

نخست‌وزیر جدید کانادا با ماکرون دیدار می‌کند

رشد اقتصادی 9 ماهه امسال 3.7 درصد شد

بقایی: استفاده از مکانیزم ماشه تبعاتی دارد که متوجه طرف‌های مقابل هم خواهد شد

فوری؛ حصر مهدی کروبی رفع شد

حقوق ورودی خودروهای کارکرده 100 درصد تعیین شد

سازمان تعاون روستایی: زعفران را به نفع کشاورز گران کردیم

فقط تا 29ام اسفند ماه 1403 فرصت دارید صنوبر3 متری فقط وفقط 10هزارتومان ارسال یک روزه به کل ایران تخفیف ویژه برای کشاورزان

عراقچی: متاسفانه غم‌های سال 1403 بیشتر بود/ بارها گفته‌ام که میدان، دیپلماسی و رسانه در کنار هم هستند

مجتبی جباری رسما دستیار بوژوویچ شد

حمایت از رژیم اسرائیل برندهای غربی را به ورطه سقوط کشاند

کوکاکولا، نستله و دیگران؛ سقوط آزاد برندهای حامی رژیم اسرائیل

در 9 ماهه امسال رشد اقتصادی 3.7 درصدی بوده است

آذربایجان شرقی در1403؛از شهادت امام جمعه واستاندار تاانتخاب رئیس جمهور

عراق برای کارگران ایرانی رسما فرش قرمز پهن کرد

راه‌اندازی 120 قرارگاه نوروزی در مازندران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی