بازار آریا

آخرين مطالب

ادوارد لیمر، اقتصاددانی که می‌گفت اقتصاددانان اشتباه عمل می‌کنند؛

آن که می‌دانست نمی‌داند گزارش ویژه

آن که می‌دانست نمی‌داند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد – علیرضا کتانی: ادوارد لیمر، در 25 فوریه امسال در 80سالگی بر اثر عوارض ناشی از بیماری عصبی ای. ال. اس. (Amyotrophic lateral sclerosis) درگذشت. او به دلیل ایستادگی در مقابل عده زیادی از اقتصاددانان و اشاره به اشتباهاتشان شهرت داشت. به گزارش وال استریت ژورنال لیمر در مقالات تاثیرگذاری مانند «بیایید مشکلات اقتصادسنجی را حذف کنیم (Let’s Take the Con Out of Econometrics)» و کتاب مهم خود، «در جست‌وجوی تصریح (Specification Searches)»، به اقتصاددانان هشدار داد که روش‌هایی که برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده می‌کنند، نتایج ضعیفی را تولید می‌کنند که نمی‌توانند مورد بررسی دقیق قرار گیرند. او در این نوشته‌ها یادآور شد که اقتصاددانان اغلب نسبت به نتایجی که دوست دارند یا آن دسته از نتیجه‌گیری‌های محکمی که منجر به پوشش مطبوعاتی، تامین مالی و مواضع سیاستی مورد حمایت آنها می‌شد، سوگیری داشتند.
یک روز در مدرسه ابتدایی، ادوارد لیمر متوجه شد که معلمش پاسخ اشتباهی را برای یک مساله ریاضی روی تخته سیاه نوشته است، بنابراین بلند شد و به او گفت. معلمش نگاه دیگری انداخت و به او اطمینان داد که درست است. او دوباره اعتراض کرد، بنابراین از او خواست که در صندلی خود بنشیند. لارنس لیمر برادر ادوارد که یک نویسنده است ماه گذشته در گردهمایی‌ای در زوم که برای بزرگداشت برادرش برگزار شده بود در رابطه با این خاطره گفت: «ادوارد در آن روز از نشستن امتناع کرد. او در تمام زندگی‌اش حاضر به نشستن نشد.»
کمی فروتنی نشان دهید
لیمر به اقتصاددانان نشان داد که آنها در رابطه با پژوهش‌هایی که نتایج متفاوتی را نشان می‌دهد چندان دقیق نیستند. لیمر از اقتصاددانان می‌خواست که متواضع باشند و بدانند که کاری که انجام می‌دهند دیدن الگوها و گفتن داستان در مورد داده‌هاست، نه کشف حقایق قطعی. او در مصاحبه‌ای در یک پادکست در سال 2020 در رابطه با علم اقتصاد اشاره کرد: «ما اقتصاددانان پیشرفت خواهیم کرد. ما یکدیگر را متقاعد خواهیم کرد. اما ما هرگز به نقطه‌ای نخواهیم رسید که واقعا حقیقت یک سیستم پیچیده انسانی مانند یک سیستم اقتصادی را بدانیم.»
پیدا کردن ایرادات دیگر اقتصاددانان لزوما باعث واکنش مثبت دیگران در رابطه با لیمر نشد، اما ادوارد میگل، استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، گفت که با گذشت زمان، او نه‌تنها در تشویق شفافیت در میان اقتصاددانان، بلکه در زمینه‌های دیگر نیز تاثیر زیادی داشت. برکلی برای شفافیت در علوم اجتماعی، جایزه‌ای را به نام ادوارد لیمر و رابرت روزنتال، روانشناس که از شفافیت در حوزه کاری خود نیز حمایت می‌کردند، نامگذاری کرد.
پسران لیمر
لیمر که در 24 مه 1944 به دنیا آمد، مدت‌ها قبل از اینکه یک اقتصاددان شود شروع به مبارزه کرد. به گفته لارنس لیمر، این دو برادر در دوران کودکی آنقدر با هم دعوا کردند که یکی از همسایگان در بینگهامتون، نیویورک به کشیش خود گفت: «پسران لیمر در نهایت به زندان خواهند رفت.» ادوارد لیمر در رشته اقتصاد از دانشگاه میشیگان مدرک کارشناسی ارشد و دکتری گرفت. پس از آن، او به عنوان استاد موقت به دپارتمان اقتصاد دانشگاه هاروارد پیوست. با‌این‌حال، پس از مدتی درخواست او برای عضویت دائم در هیات علمی رد شد زیرا ایده‌های او از ایده‌های اقتصاددانان مشهور هاروارد پیروی نمی‌کرد.
جیمز هکمن، اقتصاددان برنده جایزه نوبل و دوست قدیمی لیمر می‌گوید: «اد راه خودش را می‌رفت. و روشی که بسیاری از تصمیمات برای تعیین اعضای هیات علمی دائمی در هاروارد و بسیاری از دانشگاه‌ها گرفته می‌شوند، این است که شما تنها اگر بتوانید به یک استاد دیگر در پژوهش‌هایش کمک کنید، هیات علمی خواهید شد.» دیردره مک‌کلاسکی، اقتصاددان، ماه گذشته در گردهمایی زوم گفت: «اگر به کارهای اد نگاه کنید، خواهید دید که او در مورد چگونگی تغییر نظر شما صحبت می‌کند. و به همین خاطر بود که او به یک دانشمند مهم تبدیل شد.» در سال 1975، لیمر در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس استخدام شد و تا زمانی که در سال 2018بازنشسته شد در UCLA ماند. اگرچه او می‌توانست در حوزه کاری خود حضوری انتقادی داشته باشد، اما دلیلش این نبود که او معتقد بود همیشه جواب را می‌داند. در واقع یکی از ویژگی‌های کار او این بود که می‌دانست چه کسی جواب را نمی‌داند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1280497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد دستمزد از لنز تولید

آیا بهار بورس فرا می‌رسد؟

آماده باش بیمارستان های آلمان برای شرایط جنگی

برنامه هسته‌ای ایران محور گفتگوی عراقچی با همتای ژاپنی

مراکز معاینه فنی تهران در ایام تعطیلات نوروز فعال هستند

بازداشت سرنشین و توقیف خودرویی که از آن مواد محترقه پرتاب شود

سخنگوی کمیسیون صنایع: خودروسازی ما همچون یک بچه بد است که باید تنبیه شود

مقام صنفی: میزان واردات لوازم خانگی توسط کولبران و ته‌لنجی خیلی بالاست

دیدار دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو با وزیر امور خارجه آذربایجان

رشد اقتصادی 3.7 درصدی در 9 ماهه سال 1403

ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه تهران-شمال

نخست‌وزیر جدید کانادا با ماکرون دیدار می‌کند

رشد اقتصادی 9 ماهه امسال 3.7 درصد شد

بقایی: استفاده از مکانیزم ماشه تبعاتی دارد که متوجه طرف‌های مقابل هم خواهد شد

فوری؛ حصر مهدی کروبی رفع شد

حقوق ورودی خودروهای کارکرده 100 درصد تعیین شد

سازمان تعاون روستایی: زعفران را به نفع کشاورز گران کردیم

فقط تا 29ام اسفند ماه 1403 فرصت دارید صنوبر3 متری فقط وفقط 10هزارتومان ارسال یک روزه به کل ایران تخفیف ویژه برای کشاورزان

عراقچی: متاسفانه غم‌های سال 1403 بیشتر بود/ بارها گفته‌ام که میدان، دیپلماسی و رسانه در کنار هم هستند

مجتبی جباری رسما دستیار بوژوویچ شد

حمایت از رژیم اسرائیل برندهای غربی را به ورطه سقوط کشاند

کوکاکولا، نستله و دیگران؛ سقوط آزاد برندهای حامی رژیم اسرائیل

در 9 ماهه امسال رشد اقتصادی 3.7 درصدی بوده است

آذربایجان شرقی در1403؛از شهادت امام جمعه واستاندار تاانتخاب رئیس جمهور

عراق برای کارگران ایرانی رسما فرش قرمز پهن کرد

راه‌اندازی 120 قرارگاه نوروزی در مازندران

لزوم توجه به مطالعات راهبردی در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی

واکنش ایران به تهدید ترامپ/ به هرگونه تعرضی با قاطعیت پاسخ می‌دهیم

انفجار مهیب در دمشق

بقایی: پاسخ ما به ترامپ بعد از تکمیل بررسی‌ها داده خواهد شد+ فیلم

آب سدها از خط قرمز هم عبور کرد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز 27 اسفندماه 1403/ سقف مقاومتی طلا و سکه شکست

قیمت دلار، یورو و پوند امروز دوشنبه 27 اسفند 1403‌/ کاهش قیمت دلار+ جدول

قیمت طلا امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ افزایش قیمت+ جدول

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت دلار+‌ جدول

عرضه اولیه کانسار آغاز شد

واکنش ایران به تهدید آمریکا/ به هرگونه تعرضی با قاطعیت پاسخ می‌دهیم

بورس در انتظار منجی

بوسه سکه به 87 میلیون تومان

فروش حمایتی باغداران: نهال صنوبر درجه یک نیگرا ترکیه فقط10هزارتومان

ترافیک سنگین در محورهای شمالی

زیباترین ایستگاه متروی پایتخت افتتاح شد

قیمت طلا، سکه و دلار امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت دلار+‌ جدول

مهمترین عوامل رشد نرخ ارز در سال 1403

نامه‌نگاری جدید درباره وام 30 میلیونی بازنشستگان

قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه 27 اسفند 1403+ جدول

قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 27 اسفند 1403+ جدول

استوری کنایه‌آمیز بیرانوند در اینستاگرام

چاپ عکس و لوگو روی شکلات با نیکان شکلات!

خاندوزی: شهید رئیسی قائل به حمایت از نسل‌های پرانرژی‌تر، خلاق و با جسارت بود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی