بازار آریا

آخرين مطالب

حذف لباس از اولویت‌های خرید مردم به دلایل اقتصادی اقتصاد ایران

حذف لباس از اولویت‌های خرید مردم به دلایل اقتصادی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصاد24- در روز‌های پایانی سال بین مردم تکاپویی می‌افتد که راهی بازار‌ها شوند و وسایل مصرفی جدید و نو بخرند. یکی از این کالا‌های مصرفی لباس است که مردم در شب عید به اصطلاح خود را «نونوار» می‌کنند و با خرید لباس نو به استقبال مهمانی‌ها و دید و بازدید‌های عید می‌روند.
عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک: متاسفانه با این شرایط اقتصادی که برای مصرف‌کننده پیش آمده، سبد مصرفی او کوچک شده است و هیچ نشان و بویی از بازار شب عید وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تحلیل رفتار‌ها نشان می‌دهد که اولویت خرید پوشاک از سبد مصرف‌کننده خارج شده است و خرید پوشاک شب عید دیگر برای مردم اولویت ندارد
در همین خصوص و در تبیین بازار روز‌های پایانی سال، علی مروت‌جو، عضو هیات مدیره اتحادیه پوشاک تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا شرحی از وضعیت بازار شب عید پوشاک ارائه کرد و گفت: در سال 1403 کشور از نظر اقتصادی و سیاسی تلاطم‌های زیادی را به ویژه در نیمه دوم سال تجربه کرد و این به تضعیف بازار کالا‌های مصرفی از جمله پوشاک در شب عید انجامید، زیرا مردم به صورت نامتعارفی سرمایه خود را به سمت کالا‌های سرمایه‌ای مانند طلا، ارز و از این قبیل سوق دادند. همچنین بیش از حد معمول به ذخیره کردن دارایی‌های خود تمایل پیدا کرده و خرید کالا‌های مصرفی را به مواد غذایی و دارو محدود کردند که این امر به کاهش تقاضا برای اقلامی مانند پوشاک انجامیده است.
بیشتر بخوانید: پشت پرده پوشاک 200 هزار تومانی؛ جولان پوشاک دست دوم بنگلادشی در بازار ایران
او همچنین اعلام کرد که فروشندگان پوشاک در شب عید امسال اجناس خود را با 15 تا 20 درصد افزایش نسبت به شب عید سال گذشته عرضه کرده‌اند.
واردات پوشاک به ایران قابل رصد نیست یکی از مشکلاتی که همواره فعالان صنفی حوزه پوشاک از آن گله‌مند هستند، وضعیت قاچاق در بازار پوشاک است. در همین خصوص، سیدشجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، با اشاره به حجم قاچاق منسوجات، پوشاک و کالای خواب به کشور، گفت: واردات پوشاک به کشور از سال 1397 ممنوع اعلام شده؛ اما آمار رسمی در مورد واردات پوشاک از کشور‌های مختلف به ایران وجود ندارد و پوشاک موجود عمدتاً قاچاق است که از مبادی مختلف کشور (قانونی یا غیرقانونی) وارد می‌شوند.
اکنون بازار پوشاک به‌طور کامل رها شده است و تولید هم دارد از بین می‌رود. از طرفی هم تولید در بحث ناترازی حامل‌های انرژی آسیب می‌بیند و تولیدکننده چند روز در هفته برق و گاز ندارد و اکنون هم که بحران آب رخ داده است. در مجموع این شرایط، تولیدکننده در یک مضیقه عجیب در معرض چالش‌هایی قرار می‌گیرد که بستر برای کالای قاچاق استوک باز می‌شود
او افزود: نکته بعد این‌که استخراج و امکان راستی‌آزمایی آمار صادرات پوشاک از بنگلادش به کشور‌های همسایه از جمله عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه و دوبی و واردات قاچاق از این کشور‌ها به ایران، بسیار دشوار است. البته در انجمن صنایع نساجی ایران آمار‌های دوره را مورد بررسی قرار دادیم ولی همان‌طور که اشاره شد استنباط و تحلیل این‌که پوشاک از مبدأیی مانند چین یا بنگلادش به سمت عراق یا امارات یا کشور دیگری رفته و از آنجا به ایران قاچاق شده باشد؛ بسیار سخت است، اما به هر حال پوشاک خارجی موجود در بازار ایران قاچاق است و این قاچاق عمدتاً از چین، بنگلادش، ویتنام، پاکستان و ترکیه به ایران وارد شده است، اما این امر قابل رصد، تحلیل و استنباط دقیق نیست.
این مقام صنفی تاکید کرد: برای مبارزه با قاچاق نیازمند بررسی‌های جدیدتر و جدی‌تری هستیم، چون روش‌های گذشته پاسخگو نبوده و موفقیت خاصی به همراه نداشته است. به طور کلی وقتی ما در کنترل و محدودسازی واردات رسمی و قانونی از مناطق آزاد، بازارچه‌های مرزی و پیله‌وری و ته‌لنجی عاجز هستیم، چگونه توقع داریم در مبارزه با قاچاق موفق باشیم!
خروج پوشاک شب عید از اولویت خرید مردم عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در گفت‌و‌گو با «توسعه ایرانی»، درباره وضعیت بازار پوشاک در شب عید امسال عنوان کرد: متاسفانه با این شرایط اقتصادی که برای مصرف‌کننده پیش آمده، سبد مصرفی او کوچک شده است و هیچ نشان و بویی از بازار شب عید وجود ندارد.
مجید افتخاری تاکید کرد: تحلیل رفتار‌ها نشان می‌دهد که اولویت خرید پوشاک از سبد مصرف‌کننده خارج شده است و خرید پوشاک شب عید دیگر برای مردم اولویت ندارد.
اکنون شبکه توزیع در دست قاچاق است و شبکه تولید هم درگیر هزینه‌های سرباری است که جزو هزینه‌های معقول نیست، هیچ بسته حمایتی از دولت نمی‌آید و نهاد‌های طلبکار از سمت دولت، مانند دارایی، بیمه و ...، هیچ رحمی ندارند و دیگر چیزی نمی‌ماند جز قاچاق و قطعی برق و گاز شهرک‌های صنعتی؛ جیب مصرف‌کننده هم خالی است و خرید ندارد
او با اشاره به کاهش شدید ارزش پول ملی در این چندماهه پایانی سال، افزود: با اینکه این تورم فعلی کاملا بر صنعت پوشاک وارد نشده است، اما مصرف‌کننده متاسفانه توان خرید ندارد و نشانی از شب عید در بازار نیست. بازار یک بازار کاملا معمولی است و اگر کالایی خرید و فروش می‌شود در کالا‌های حراج خورده زمستان است.
این مقام صنفی اعلام کرد: پوشاک هنوز به نرخ ارز 90 هزار تومانی نرسیده است و چندماه قبل گران شده بود و ازآنجاکه پوشاک کالایی تابع مد است، نمی‌توان متغیر این کالا را وابسته به نرخ ارز کرد.
بیشتر بخوانید: پوشاک در صدر گرانی‌ها نشست/ عید هم کسادی بازار پوشاک را چاره نکرد/ زخم کاری تورم به بازار
افتخاری با عنوان اینکه پوشاک زمان مصرف دارد و زمان مصرفش باید تمام شود و امکان فروش پوشاکی که برای شب عید تولید شده در سال بعد وجود ندارد، تصریح کرد: کار فعالان حوزه، کاری به نرخ ارز ندارد و سعی می‌کنند با هر ارزی که کالا را خریده‌اند، با همان نرخ هم بفروشند؛ اما مشکل اینست که سبد مصرفی مردم کوچک شده است و بخش عمده سبد مصرفی را کالا‌های دیگر، مانند مواد غذایی و ...، اشغال می‌کند؛ نتیجه اینکه پوشاک از اولویت خارج شده و تقاضای شب عید در بازار احساس نمی‌شود.
رفتار سینوسی دولت در قبال قاچاق عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران درباره تداوم مشکل قاچاق، اظهار کرد: امسال بحث مبارزه با قاچاق، مخصوصا در این چندماه، کامل رها شد. به گفته افتخاری، دیگر بازار به طور قابل‌توجهی دست قاچاق قرار گرفته است و آنها کالا‌هایی هستند که به صورت فله‌ای و کیلویی معامله می‌شوند و نرخ ارز روی آنها تاثیر نمی‌گذارد.
مجید افتخاری: کلیت بازار پوشاک دچار ایراد است. با این روند جاری پیش‌بینی می‌کنم بخش قابل توجهی از فعالان این صنف، بعد از عید، فعالیتشان را جمع یا محدود کنند. در این شرایط فعالیت هیچ توجیهی ندارد و به همین دلیل، بخش قابل توجهی از بدنه اصلی صنعت پوشاک یا فعالیتشان را به شدت محدود می‌کنند یا اینکه از بازار خارج می‌شوند
او تاکید کرد: از آنجایی که تغییرات نرخ ارز بر کالای قاچاق تاثیر نمی‌گذارد، تقاضا برای آن حوزه زیاد شده است و دولت هم هیچ برنامه‌ای خاصی ندارد و رفتارش در قبال کنترل قاچاق کاملا سینوسی بوده، یعنی یک دوره برخورد کرده و بعد کلا بازار را رها کرده است.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه اکنون بازار پوشاک به‌طور کامل رها شده است و تولید هم دارد از بین می‌رود، ادامه داد: از طرفی هم تولید در بحث ناترازی حامل‌های انرژی آسیب می‌بیند و تولیدکننده چند روز در هفته برق و گاز ندارد و اکنون هم که بحران آب رخ داده است. در مجموع این شرایط، تولیدکننده در یک مضیقه عجیب در معرض چالش‌هایی قرار می‌گیرد که بستر برای کالای قاچاق استوک باز می‌شود.
احتمال تعطیلی واحد‌های فعالان پوشاک افتخاری درباره دیگر مشکلاتی که فعالان حوزه در سال جاری داشته‌اند، گفت: با این مشکلات دیگر چه چیزی باقی می‌ماند؟ مانند اینست که به یک نفر گفته شود چه بیماری داری و او جواب بدهد که مغزم خراب است، قلبم درد می‌کند و کلیه‌هایم کار نمی‌کند؛ خب دیگر چه مرضی باقی می‌ماند؟
او درباره جمیع مشکلات توضیح داد: اکنون شبکه توزیع در دست قاچاق است و شبکه تولید هم درگیر هزینه‌های سرباری است که جزو هزینه‌های معقول نیست، هیچ بسته حمایتی از دولت نمی‌آید و نهاد‌های طلبکار از سمت دولت، مانند دارایی، بیمه و ...، هیچ رحمی ندارند و دیگر چیزی نمی‌ماند جز قاچاق و قطعی برق و گاز شهرک‌های صنعتی و اینکه جیب مصرف‌کننده هم خالی است و خرید ندارد.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت واردات پوشاک؛ سیاستی که بازار قاچاق‌چی‌ها و دلالان را سکه کرد
عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با عنوان اینکه کلیت بازار پوشاک دچار ایراد است، در پایان خاطرنشان کرد: با این روند جاری پیش‌بینی می‌کنم بخش قابل توجهی از فعالان این صنف، بعد از عید، فعالیتشان را یا جمع یا محدود کنند. در این شرایط فعالیت هیچ توجیهی ندارد و به همین دلیل، بخش قابل توجهی از بدنه اصلی صنعت پوشاک یا فعالیتشان را به شدت محدود می‌کنند و یا اینکه از بازار خارج می‌شوند.
منبع: توسعه ایرانی

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1280097/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رسانه عبری مدعی شد: آمادگی تل‌آویو برای حمله احتمالی انصارالله

انتصاب «کیت کلاگ» به‌عنوان نماینده ویژه آمریکا در اوکراین

قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو؛ ارزان ترین سواری داخلی گران شد

خسروپناه: وضعیت اقتصادی و حمایت نکردن از تولیدکنندگان پوشش مناسب از عوامل بدحجابی است

آذربایجان بیانیه داد/ تیراندازی به مواضع نیروهای این کشور در مرز با ارمنستان

معاون روحانی، دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران شد

تداوم خدمت‌رسانی بیمه دی در نوروز 1404

وو: چین قاطعانه تحریم‌های آمریکا علیه ایران را رد می‌کند/ نگاهداری: ضرورت اتحاد بین توان اقتصادی چین، توانمندی نظامی روسیه و قدرت ژئوپلیتیکی ایران

پزشکیان: می‌خواهیم برق را جایگزین سوخت فسیلی کنیم

پزشکیان: برنامه دولت جایگزینی برق خورشیدی با سوخت های فسیلی است

افزایش تولیدات معدنی و انرژی تجدیدپذیر در لرستان

برای استفاده از اعتبار کالابرگ الکترونیکی چند روز فرصت داریم؟

قیمت پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار اسفند 1403

واکنش حزب‌الله لبنان درباره حمله آمریکا و انگلیس به یمن

توضیح پزشکیان درباره طرح احیای وزارت بازرگانی/ آیا تا به حال ادغام یا تفکیک دستگاه‌ها توانسته مشکلی حل کند؟

حمایت قاطع اعضای کمیسیون انرژی مجلس از وزیر نفت

تصادفات؛ سومین عامل مرگ در ایران و هزینه 18 میلیاردی برای هر مرگ

گام مثبت بانک ملی ایران در راستای تقویت تولید و کاهش بنگاه‌داری

رفع تصرف غیرقانونی بیش از 677 هزار متر زمین در کرمانشاه

هم‌اندیشی کارآفرینان با رئیس‌جمهور؛ حرکت به‌سوی رونق اقتصادی

دستگاه‌های نظارتی نباید مانع توسعه اقتصادی شوند

37 هزار اشتغال پایدار امسال در سیستان و بلوچستان محقق شده است

تسریع حل مشکلات سرمایه‌گذاران از طریق پنجره واحد سرمایه‌گذاری

آسیای میانه کلید توسعه اقتصادی گلستان

سرپرست منطقه آزاد قصرشیرین منصوب شد

قیمت سیمان امروز یکشنبه 26 اسفند 1403 + جدول

دلار در مسیر آرامش یا نوسان؟

سلطه دلار؛ سلاح اقتصادی آمریکا در دنیای امروز

بانک‌ها نباید با فشار بر شرکت‌های بدهکار تولید را متوقف کنند

خرید نهال گردو، بادام و صنوبر: سرمایه گذاری میلیاردی برای اینده

پزشکیان خبر داد: حذف انرژی‌های فسیلی در دستور کار است+ فیلم

تصویب لایحه تفریغ بودجه 1402 شهرداری

سکه به کانال 84 میلیون تومان رسید

پیش‌بینی هوای تهران/ سامانه بارشی وارد کشور می‌شود

تاکید رئیس جمهور بر حذف انرژی‌های فسیلی در دستور کار دولت

جدول کامل حقوق و مزایای کارگران مشمول قانون کار در سال 1404

بازار سرمایه سبز شد

اعلام محدودیت‌های ترافیکی نوروز 1404

جزئیات ارائه خدمات پزشکی در ایام نوروز

خودکشی فردی که به مأمور نیشابوری تیراندازی کرد

مبلغ سود سهام عدالت مشخص شد؛ واریزی 1.5 میلیونی برای این افراد

واکنش طالبان به توئیت عراقچی+ عکس | آغوش ما به پهنای خراسان بزرگ باز است و...

پیش بینی قیمت طلا در سایه نااطمینانی‌های تجاری و اقتصادی

توسعه اقتصادی استان نیازمند جسارت در تصمیم‌گیری و تغییر نگرش است

تحول اقتصادی گلستان با تفویض اختیارات و حمایت قضایی از تولید

انتهای اقتصادراست افراطی در آرژانتین/آشوب ثمره سیاستهای میلی

زنان ایرانی؛ پیشران توسعه در عرصه‌های علمی، اقتصادی و اجتماعی

واکنش طالبان به توییت عراقچی

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قصرشیرین منصوب شد

نقش طلا در مدیریت بحران‌های اقتصادی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی