بازار آریا

آخرين مطالب

چه عواملی در ریزش سنگین بازار سهام دخیل بودند؟ اقتصاد ایران

چه عواملی در ریزش سنگین  بازار سهام  دخیل  بودند؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - محمد نعمت‏‏‏‏‌زاده : بازار سرمایه پس از استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی چهار روز معاملاتی با اصلاح و ریزش قیمت بسیار قابل‌توجهی همراه بود.
عوامل متعددی از قبیل ریسک‌های سیاسی داخلی و خارجی، شرایط اقتصادی مانند نرخ بهره بالا و فاصله نرخ ارز توافقی با نرخ بازار آزاد در ریزش بازار سهام دخیل هستند، به‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌ای که وضعیت فعلی نگرانی و انتقاد بسیاری از فعالان را به‌همراه آورده‌است. در ادامه به ارزیابی نظر کارشناسان خواهیم پرداخت.

بازار آریا

حامد مددی، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی وضعیت بازار سهام پرداخت و گفت: با توجه به وضعیت فعلی، اگر بخواهیم متغیرهای موثر بر بازار سهام را رتبه‌‌‌‌‌بندی کنیم، بدون‌شک مهم‌ترین عامل در این مقطع، ریسک‌های سیاسی و تحولات مرتبط با شرایط داخلی و بین‌المللی است.
کارشناس بازار سرمایه افزود: ناآرامی‌های یک سال‌گذشته، تغییرات سیاسی و به‌ویژه نتایج انتخابات آمریکا، نقش تعیین‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌ای در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران ایفا کرده‌اند. در حال‌حاضر، مساله هسته‌‌‌‌‌ای ایران و گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر فضای اقتصادی و سرمایه‌گذاری کشور تبدیل شده‌است.
وی در ادامه گفت: تا پیش از این، مساله هسته‌‌‌‌‌ای عمدتا در قالب دو سناریو بررسی می‌شد، یا مذاکرات انجام می‌شود، یا تحریم‌ها شدت می‌‌‌‌‌یابد، اما اکنون‌ به‌نظر می‌رسد که گزینه تشدید تحریم‌ها با توجه به افزایش فروش نفت ایران، اهمیت کمتری یافته‌است. در همین راستا، اظهارات اخیر رئیس جمهور ایالات‌متحده نشان می‌دهد؛ شرایط پیش‌‌‌‌‌رو به دو حالت مذاکره و توافق یا ورود به فضای تشدید تنش خلاصه شده‌است. از آنجا که سیاست داخلی ایران فعلا بر عدم‌مذاکره تاکید دارد، احتمال افزایش تنش‌ها در محافل اقتصادی و سرمایه‌گذاری تقویت‌شده، این نگرانی‌ها باعث‌شده که سرمایه‌ها از بازارهای پرریسک به سمت دارایی‌های امن‌‌‌‌‌تر مانند طلا و ارز حرکت کنند.
با این حال، نباید فراموش کرد؛ در فضای دیپلماتیک، موضع‌گیری‌های اولیه معمولا با هدف کسب امتیاز بیشتر در مذاکرات انجام می‌شود، بنابراین هرچند احتمال توافق در حال‌حاضر کمتر از عدم‌توافق است، اما نمی‌توان آن را کاملا رد کرد و به‌نظر می‌رسد که احتمال توافق وجود دارد.
مددی اضافه کرد: در کنار عوامل سیاسی، نرخ تورم بالا نیز یکی از عوامل موثر بر بازار است. رکورد جدید تورم در بهمن‌‌‌‌‌ماه و حفظ سطح بالای 40‌درصد، تاثیر مستقیمی بر رفتار سرمایه‌گذاران داشته‌است. در شرایطی که تورم بالاست، اثرگذاری نرخ بهره و اوراق بر بازار سرمایه کاهش می‌‌‌‌‌یابد. اگر نرخ تورم در محدوده 30‌درصد بود، می‌توانستیم اثرگذاری بیشتری از نرخ بهره مشاهده کنیم، اما در وضعیت فعلی، این فاکتور در بین سه عامل اصلی تاثیرگذار بر بازار سهام قرار نمی‌گیرد.
با توجه به شرایط کنونی، انتظار می‌رود که کشمکش‌‌‌‌‌های سیاسی و رسانه‌ای حداقل تا پایان سال‌ادامه داشته‌باشد. در این دوره، هنوز مواضع نهایی طرفین مشخص نیست و وضعیت می‌تواند در هر جهتی تغییر کند. از منظر سرمایه‌گذاری، در صورتی‌که تنش‌ها تشدید نشود، قیمت‌های فعلی بازار سهام بسیار جذاب و پرپتانسیل برای رشد در سال‌آینده هستند، اما در صورت افزایش تنش‌های سیاسی، بازار ارز و طلا همچنان به رشد خود ادامه خواهند داد.
کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در چنین شرایطی، توصیه می‌شود؛ سرمایه‌گذاران ترکیبی از دارایی‌های متنوع را در سبد سرمایه‌گذاری خود داشته باشند تا بتوانند از نوسانات احتمالی به بهترین شکل بهره ببرند.

بازار آریا

اردلان عزیززاده، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی وضعیت فعلی بازار سهام پرداخت و گفت: در هفته اخیر، بازار سهام با روندی نزولی مواجه شد که نگرانی بخشی از سهامداران را به‌همراه داشت. بررسی عوامل این افت نشان می‌دهد؛ دو عامل کلیدی در این روند نقش داشته‌‌‌‌‌اند. مورد اول، ‌‌‌‌‌ استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی بود که رویکردی حمایتی نسبت به بازار سرمایه داشت، یکی از دلایل اصلی نگرانی سهامداران بود. آقای همتی از زمان تصدی این سمت، اقداماتی انجام داد که نشان‌دهنده تمایل دولت به حمایت از بورس بود. تغییرات در سازمان بورس و جلوگیری از تصمیمات منفی علیه بازار، نشانه‌هایی از این رویکرد بود، با این‌حال استیضاح وی باعث شد سهامداران احساس کنند حمایت‌های دولتی ممکن است کاهش یابد که این موضوع تاثیر خود را در معاملات هفته گذشته نشان‌داد. مورد دوم، نرخ بهره است که به‌تدریج افزایش‌یافته و به حدود 36‌درصد رسیده‌است که یکی دیگر از عوامل موثر در افت بازار محسوب می‌شود. افزایش نرخ بهره، اثرات خود را بر سایر بازارها، از جمله بازار ارز، نشان‌داده و می‌تواند باعث کاهش جذابیت سرمایه‌گذاری در بورس شود. بنابراین روندی که بازار اکنون در پیش گرفته‌است، یک روند غیرطبیعی نیست و در واکنش به دو متغیری است که ذکر شد.
البته تحولاتی که در سیاست خارجی مشاهده می‌شود نیز بر سطح ریسک کلی بازارها افزوده و بورس نیز این نااطمینانی را در ارزش‌گذاری خود منعکس کرده‌است. وی در پایان به چشم‌‌‌‌‌انداز کوتاه‌مدت بازار سرمایه پرداخت و گفت: با توجه به شرایط فعلی، به‌نظر می‌رسد که روندهای صعودی و نزولی بازار سهام در کوتاه‌مدت ادامه داشته باشند. بازار در حال‌حاضر خود را با نرخ دلار توافقی تنظیم‌کرده و نه می‌توان آن را بیش از حد گران دانست، نه بیش از حد ارزان، بنابراین نوسانات مقطعی تا زمان تغییرات اساسی در متغیرهای کلان اقتصادی ادامه خواهدداشت. همچنین در مورد بازار ارز و طلا باید اشاره کرد؛ به‌طور مشخص در کوتاه‌مدت دولت با توجه به اتفاقی که برای وزیر امور اقتصادی و دارایی و استیضاح وی رخ‌داد، در تلاش است که نرخ ارز را کنترل کند، اما طبق محاسبات انجام‌شده برای سال‌آینده دلار می‌تواند روند‌ افزایشی داشته باشد و به‌طور طبیعی، طلا همگام با ارز روند افزایشی خواهدداشت، اما وضعیت بازار سرمایه و بازار ارز و طلا در کوتاه‌مدت یک وضعیت نوسانی خواهند داشت.

بازار آریا

پیمان تاتایی، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی بورس پرداخت و گفت: با توجه به تحولات اخیر و به دلیل استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی، بازار به این نتیجه رسیده که دوران حمایت‌های گسترده دولت از بورس به پایان رسیده و سیاست‌های حمایتی که پیش‌‌‌‌‌تر اعلام می‌شد، ممکن است اجرا نشود یا پیگیری خاصی برای آنها صورت نگیرد. وی افزود: افزایش نرخ بهره و میزان انتشار اوراق دولتی در پایان سال، همراه با جذابیت بازارهای رقیب، از مهم‌ترین عوامل فشار بر بازار سهام هستند. حتی اگر بازارهایی مانند دلار بازدهی بالایی نداشته باشند، اما نگرانی بابت ریسک‌های سیاسی داخلی و خارجی باعث‌شده که سرمایه‌ها به سمت دارایی‌های امن‌‌‌‌‌تر حرکت کنند. در این میان، نرخ بهره مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر وضعیت فعلی بازار تلقی می‌شود و احتمالا تا پایان ماه رمضان، بازار با روندی سردرگم و نوسانی همراه خواهد بود و خبری از رشد یک‌‌‌‌‌طرفه و پرقدرت مانند ماه‌های گذشته نخواهد بود. در بلندمدت، افزایش نرخ ارز می‌تواند عاملی برای رشد بازار باشد، اما چالش جدیدی که شرکت‌ها با آن مواجه شده‌اند، میزان تولید و دغدغه تولید است که باید در کنار سایر عوامل، در ارزیابی بازار درنظر گرفته شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1276687/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران خودرو 100 هزار دستگاه دنا تولید خواهد کرد!

خبر داغ از فرودگاه امام؛ بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری سنگ تمام گذاشت

قیمت‌ها در صنایع غذایی در سال 1403 افزایش 70 درصدی داشتند/ هزینه بسته‌بندی 200 درصد گران شد

عراقچی: پاسخ تهران به نامه ترامپ، به مقصد رسید

مسئول پاسگاه پلیس راه چترود کرمان عزل شد

فروش بلیت اتوبوس برون شهری یکپارچه شد

تکرار سنت سبزپوشی بورس با 4 روز ورود پول حقیقی

تداوم مصرف بالای بنزین در نوروز؛ افزایش 20 درصدی

ممنوعیت تردد از کرج و آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران

بنیاد مازندران آماده پاسخگویی به جامعه ایثارگری در ایام تعطیلات است

پشت پرده خداحافظی زودهنگام یک چهره اقتصادی از دولت/ مهر سکوت طیب‌نیا می‌شکند؟

تجربه حذف سه صفر از پول ملی سورینام

جهت گیری اقتصاد سرمایه داری و سوسیالیسم به سمت اسلام

استعفای پورموسوی از سرمربیگری مس رفسنجان

بیش از دو همت انواع جرایم اقتصادی و کالای قاچاق کشف شد

رئیس بانک مرکزی اروپا: باید به سمت استقلال اقتصادی از آمریکا حرکت کنیم

عرضه و قیمت‌های نفت امسال مطلوب خواهند بود

واکنش روسیه به خبر امضای پروژه‌های مشترک فلزات کمیاب

دو روی سکه بازی تهاجمی ترامپ؛ بمباران یا گفت‌وگو؟

بسته‌های سرمایه‌گذاری در استان بوشهر آماده شود

مسیر رشد یا چالش‌های جدید؟

خرید تضمینی گندم رکورد زد

آمادگی پیدمکو برای حضور در پروژه‌های برون‌مرزی صنعت پتروشیمی

محور چالوس و آزادراه تهران - شمال یکطرفه شد

شمار جانباختگان حادثه واژگونی اتوبوس در کرمان افزایش یافت

تسلیم یادداشت رسمی هشدار ایران نسبت به هرگونه شرارت علیه کشور به دفتر حفاظت منافع آمریکا

قول مثبت معاون اول رئیس‌جمهور برای پیگیری مطالبات کارآفرینان و فعالان اقتصادی کیش طی سه ماه آینده

جاده چالوس از ساعت 13 به سمت تهران و کرج یکطرفه می‌شود

روسیه: اوکراین در انجام تعهداتش ناتوان است

سیگنال جدید ترامپ به بازار نفت

عواملی که بازار بورس را به خطر می اندازند

بقائی: آمریکا باید هر اقدامی علیه ایران را همراه با آثار و تبعاتش بپذیرد

آغاز مرحله دوم ثبت‌نام کنکور 1404 از 16 فروردین

جزئیات سیاست‌های اشتغالی دولت

آیت‌الله شعبانی: تلاش برای تحقق شعار سال یک جهاد اقتصادی است

سرمایه‌گذاری در تولید کلید شکوفایی اقتصادی خوزستان

فرصت‌ها و تهدیدهای اقتصادی دولت در 1404

573 پرونده برای متخلفان اقتصادی تشکیل شد/ بیش از 2 همت در سراسر کشور

اجرای سیاست‌های حمایتی در حفظ نژادهای دام عشایری ضروری است

تمام توان خود را برای تحقق شعار سال به‌ کار می‌گیریم

ضرورت اجرای سیاست‌های حمایتی برای حفظ نژادهای دام عشایری

پیش‌بینی بارندگی خفیف در روز سیزده‌به‌در/ مردم از قرار گرفتن در حریم و بستر رودخانه‌ها خودداری کنند

ویژگی های یک «قرارداد اجتماعی» ایده‌آل

امسال حداقل و حداکثر حقوق کارمندان چقدر است؟

زمان اجرای افزایش سن و سابقه بازنشستگی اعلام شد

پزشکیان: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید را عملیاتی می‌کنیم

قیمت جهانی طلا رکورد زد

جشنواره فروش ویژه نهال در نهالستان نهال سبز؛ خرید نهال گردو 55 هزارتومان و نهال میوه 28 هزارتومانی تا روز طبیعت!

درگذشت پیشکسوت فوتسال خوزستان در فینال جام رمضان

600 فوتی در تصادفات جاده‌ای نوروز/ 14 هزار نفر مصدوم شدند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی