بازار آریا

آخرين مطالب

دمشق آرام است؛ اما نبرد در شمال شرق سوریه ادامه دارد

داعش در کمین شام گزارش ویژه

داعش در کمین شام
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : در دمشق، پایتخت سوریه، رهبر جدید این کشور (احمد الشرع) میزبان «کنفرانس وحدت ملی» بوده و از مقامات خارجی استقبال کرده است. در عین حال، جمعیت در کافه‌ها جمع شده و برای اولین بار طی دهه‌ها آزادانه صحبت می‌کنند. اما در 400مایلی در شمال شرقی سوریه، منطقه‌ای خارج از کنترل دولت دمشق، نبردهایی که سال‌ها در جریان بود، همچنان ادامه دارد.
پهپادها روز و شب در بالای سر مردم در آن مناطق وِزوِز می‌کنند؛ درحالی‌که حملات هوایی و آتش توپخانه هزاران نفر را مجبور به ترک خانه‌های خود کرده است. «آلیسا روبین» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، جنگ در آن منطقه دو گروه شبه‌نظامی مخالف را در برابر یکدیگر قرار داده است: «نیروهای سوریه دموکراتیک» (SDF) به رهبری کردها و حمایت ایالات متحده و یک گروه شبه نظامی عمدتا عرب سوری که توسط ترکیه حمایت می‌شود. از زمانی که شورشیان اسلام‌گرا بشار اسد را در اوایل دسامبر سرنگون کردند، این نبرد شدت گرفته است.
این درگیری‌ها خطرات زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین چالش‌های سوریه پسااسد، توانایی رئیس جمهور موقت جدید، احمد الشرع، برای متحد کردن کشور است. این در حالی است که این کشور دارای گروه‌های قومی- مذهبی بسیار است و داعش نیز شروع به عضوگیری در بخش‌هایی از این کشور کرده است. از سوی دیگر، سرنوشت کردهای سوریه که حدود 10درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
یکی از نیروهای محرک در پس جنگ در شمال شرق، دولت ترکیه است که کردها را در داخل و خارج همچنان یک تهدید می‌بیند. با توجه به درخواست اوجالان (رهبر کردهای پ‌ک‌ک) برای انحلال این حزب کردی، دولت سوریه هم در تلاش است همین رویکرد را در برابر کردهای سوری در پیش بگیرد. تاکنون، نیروهای سوریه دموکراتیک تمایلی نشان نداده‌اند؛ زیرا می‌ترسند که انجام این کار بتواند خودمختاری کردها در شمال شرق سوریه را تهدید کند. «مظلوم عبدی»، رهبر کردهای سوریه گفته که می‌خواهد نیروهایش بخشی از ارتش ملی جدید سوریه شوند؛ اما او همچنین می‌خواهد شرایطی فراهم کند که نیروهایش بتوانند سلاح‌های خود را حفظ کنند.
برای همسایگان سوریه و بسیاری دیگر در جامعه بین‌المللی، نگرانی این است که اگر کردهای سوریه در یک فرآیند ادغام ملی قرار گیرند، دیگر نتوانند داعش را تحت کنترل نگه دارند. نیروهای تحت رهبری کردها بیش از 20زندان در شمال شرقی سوریه دارند که حدود 9500جنگجوی سرسخت داعش را در خود جای داده‌اند؛ درحالی‌که اردوگاه‌های مجاور هم شامل حدود 40هزار عضو خانواده جنگجویان داعش می‌شود که تحت محافظت قرار دارند. «هوشیار زیباری»، وزیر امور خارجه سابق و کرد عراق می‌گوید: «سوریه مهم‌ترین مساله در حال حاضر است؛ زیرا غیر از مساله کردها، دور نگه داشتن داعش هم اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا بی‌ثباتی در سوریه به کشورهای همسایه هم سرایت می‌کند.»
یک مساله مهم و ناشناخته دیگر این است که دولت ترامپ در سوریه چه تصمیمی خواهد گرفت. با این حال، اکنون در میان ساکنان شمال شرق این ترس وجود دارد که حمایت از کردها از سوی بسیاری از طرف‌ها کاهش یافته است. ساکنان کرد و عرب منطقه می‌گویند که از درگیری خسته شده‌اند؛ اما چشم‌انداز حل مسالمت‌آمیز دور از دسترس به نظر می‌رسد. «خوخ» یک زن 40ساله، می‌گوید: «هر روز با شنیدن صدای پهپادها و هواپیماها احساس ترس می‌کنیم. 
گاهی فرزندان خانواده‌ها یک هفته بیرون نمی‌روند و حتی از فرستادن آنها به مدرسه می‌ترسیم. دختر 11ساله من حتی تنهایی دستشویی نمی‌رود.» اکنون هیچ اعتمادی میان کردها با دولت مرکزی وجود ندارد. «شیخ خلیل القاعده الهلالی»، 75ساله، رهبر یک قبیله مختلط از اعراب و کردهای سوریه گفت: «ما نمی‌دانیم دولت جدید با ما چه خواهد کرد. ما می‌خواهیم جنگ و باز هم جنگ متوقف شود.» اما نگرانی دیگر در سوریه و میان همسایگانش این است که در صورت مهار کردها، با داعش چه باید کرد. زیباری گفت که زندان‌ها «بمب ساعتی هستند» زیرا مملو از زندانیان داعشی‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1275948/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به حساب بانکی استارت خورد

تقدیر از تلاش‌ها و دستاوردهای صندوق توسعه فناوری ایرانیان در نخستین اجلاس ایران دانش بنیان

مذاکره مستقیم آمریکا و حماس در این کشور

تقلای جدید آمریکا برای اختلال در فروش نفت ایران

واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وراث همراه با سود 1402

عراقچی عازم عربستان شد

آب تهران به مرحله جیره‌بندی رسید؟ + فیلم

تغییر چهره مارکو روبیو مقابل دوربین + فیلم

پزشکیان وارد دماوند شد

خوش‌وبش پزشکیان با کشاورزان + فیلم

ضرورت صرفه‌جویی 20 درصدی در مصرف آب شرب

هشدار مهم به کوهنوردان تهرانی

سیا اخراج کارمندان تازه استخدام شده را آغاز کرد

جاماندگان دریافت سود سهام عدالت تا 20 اسفند فرصت دارند

فروش نورزی سایپا از این روز آغاز می‌شود

قیمت سکه‌های دور‌ جدید پیش فروش اعلام شد

آغاز فروش نورزی سایپا از هفته آینده

بازدید سرزده وزیر پزشکیان از یک بیمارستان + فیلم

برق‌دزدی 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور

رشد 45 درصدی تحویل نفت‌گاز نیروگاهی در اسفند

هرکس در رفع ناترازی‌ها کمک کند دستش را می‌بوسیم

راهکار پزشکیان برای بهبود شرایط دامداران و کشاورزان

لغو تحریم 24 نهاد سوری توسط انگلیس

چرا زعفران ایرانی بدون بسته‌بندی و داخل گونی صادر می‌شود؟

قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو؛ نوسان قیمت ها

زمان سومین مرحله پیش‌فروش سکه طلا ضرب 1404 اعلام شد

قیمت لوبیا چیتی پرواز کرد

توصیه به پزشکیان: از شعارهای آرمانگرایانه مثل رشد 8 درصدی دست بردارید

برقراری مجدد پروازهای یزد به این کشور/ زمان نخستین پرواز اعلام شد

شرط حماس برای آزادی اسرای اسرائیلی

واقعیت پنهان یک پیش‌بینی ارزی

تخفیف ویژه وفروش نهال بادام دوساله فقط 40 هزار تومان توسط رکوردار تولید نهال بادام دیرگل در کشور

پشت‌پرده مذاکرات پنهانی رقبای زلنسکی با تیم ترامپ

تشدید نظارت بر نرخ‌های اعلامی بلیت در نوروز 1404

انتشار اوراق گواهی طلای بانک مرکزی؛ به زودی

این میوه‌ها قیمت تنظیم‌بازار عرضه می‌شوند

انتشار اوراق گواهی طلای بانک مرکزی، تا قبل از پایان سال

چین و آمریکا مهیای جنگ می‌شوند؟

قالیباف: حد و حدود مداخله‌ دستگاه‌های دولتی در کار گروه‌های مردمی مشخص باشد

آمار فعالیت ماینرهای غیرمجاز در کشور

فیدان: اطلاع قبلی از حمله هیئت تحریر شام به حکومت اسد نداشتیم

واردات نجومی چای دبش در سال 1401/ ماجرای ورود 4 شرکت غیرتخصصی به واردات چای

از شرکت‌های دارای مجوز بلیت تهیه کنید؛ آغاز پروازهای نوروزی از 24 اسفند

داعش در کمین شام

درخواست سازمان هواپیمایی از مسافران نوروزی

جنبش مقاومت فلسطین: ملت فلسطین از تهدیدهای یک تاجر املاک نمی‌هراسد

3 سناریوی مهم برای کاهش قیمت دلار

جنگ تعرفه‌ای؛ آغاز رویارویی اقتصادی

«در نقش پادشاه»

فرانسه لاوروف را خشمگین کرد/ مکرون فرصت دارد با پوتین تماس بگیرد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی