بازار سهام در آستانه رکوردهای جدید؟
ماموریت بورس در بازارها
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - جذابیت بازار ارز و طلا چند روزی است که کاهش یافته؛ همین موضوع موجب شده تا پول سرگردان به سمت بورس تهران هدایت شود. اگرچه نبود چشم انداز مشخص در زمینه روابط خارجی و اقتصادی کشور میتواند یکی از مهمترین عواملی باشد که بازار سهام را در تنگنا قرار میدهد، اما در روزهای اخیر مشاهده کردیم که بورسبازان تا چه میزان تحت تاثیر «حرکت دلار و مخابره سیگنال از بازارهای موازی» قرار دارند. تالار شیشهای از این پس میتواند دو مسیر متفاوت را در پیش بگیرد؛ نخستین سناریو، رشد بیشتر قیمتها و شاخصها از مقادیر کنونی است. اما درسناریوی بعدی شاخصهای سهامی به صورت متعادل و آهسته در مسیر صعودی قرار میگیرند.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران در روز سهشنبه با تداوم رشد نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات امروز، عرضهها در قیاس با بازار دیروز افزایش پیدا کرد و همین موضوع موجب شد تا پس از مدتها مجددا ارزش معاملات به سطوح بالاتر از 10 هزار میلیارد تومان ارتفاع بگیرد. با افزایش عرضه در جریان معاملات، دادوستدها در بازار امروز در دامنه متعادلتری پیگیری شد و 58 درصد از نمادها در محدوده سبز بسته شدند.
بازار از لنز آمار
در جریان معاملات امروز بورس تهران، شاخص کل با رشد 1.73 درصدی همراه شد و به سطح 2 میلیون و 840 هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز 1.05 درصد بر ارتفاع خود افزود و به کانال 851 هزار واحدی رسید. شاخص کل فرابورس نیز 0.88 درصد بر ارتفاع خود افزود. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی میشود، رقم 11 هزار و 195 میلیارد تومان را به ثبت رساند.
خیز شاخص برای فتح قله
شاخص کل پس از تجربه کف 2 میلیون و 678 هزار واحدی در 28 بهمن، مجددا در مسیر صعودی قرار گرفته است و توانسته است در طول 7 روز معاملاتی خود را به سطح 2 میلیون و 840 هزار واحدی برساند. رشد شاخص از کف مذکور، 6 درصد بوده است. سقف تاریخی این شاخص محدوده 2 میلیون و 944 هزار واحدی است که در نوزدهم دی ماه امسال تجربه شده است و در حال حاضر شاخص کل با محدوده یادشده، فاصله چندانی ندارد.
تلاش بورس برای جذب نقدینگی
در معاملات امروز، 878 میلیارد تومان پول حقیقی وارد گردونه معاملات سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی شد. بازار سهام در سه روز معاملاتی اخیر با ورود پول حقیقی همراه بوده است. به نظر میرسد که با اشباع قیمت در بازارهای موازی، بازار سهام از پتانسیل بیشتری برای جذب نقدینگی در میان بازارها برخوردار است. دلار بعد از برخورد به محدوده 94 هزار تومان، فعلا در کانالهای 91 و 92 هزار تومان در حال نوسان است. در معاملات امروز، با توجه به نزول دلار در هنگام بازگشایی صندوقهای طلا، این صندوقها با منفیهای سنگین بازگشایی شدند؛ اما با افزایش قیمت دلار و ورود به کانال 92 هزار تومان، از شدت منفی در این صندوقها کاسته شد.
اقبال به صندوقهای اهرمی
با توجه به این که در روندهای صعودی بازار سهام، صندوقهای اهرمی بیشترین بازدهی را در میان سایر صندوقهای بازار به ثبت میرسانند، با اوج گرفتن دوباره شاخص کل، مجددا این صندوقها با اقبال عمومی همراه شدهاند. در معاملات امروز، هزار و 445 میلیارد تومان واحد صندوق اهرمی میان خریداران و فروشندگان دست به دست شد و 81 میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد این صندوقها شد. در معاملات امروز، تمامی صندوقهای اهرمی با رشد قیمت پایانی مواجه شدند. پس از یک دوره نامساعد برای صندوقهای اهرمی که با حباب مثبت همراه بود، اکنون شاهد تغییر روند هستیم و طی دو سه روز اخیر، وضعیت این صندوقها رو به بهبود بوده و حباب قیمتی آنها منفی شده است.
-
سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۲:۴۲
-
۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272553/