بازار آریا

آخرين مطالب

کامودیتی‌ها از صعود تورم آمریکا سیگنال افزایشی گرفتند؛

نفت از فلزات جاماند اقتصاد ایران

نفت از فلزات جاماند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دومین ماه از سال 2025 درحالی به نیمه رسید که فلزات در بازار جهانی بازده ماهانه و سالانه مثبتی را ثبت کردند. سیاست‌های تجاری ترامپ، تورم‌زا شمرده می‌شود و این رویه از رشد بهای کامودیتی‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی در هفته‌‌های ابتدایی سال جدید میلادی حمایت کرد. از ابتدای سال 2025 تا روز جمعه چهاردهم فوریه سنگ‌آهن وارداتی به چین 3.1 درصد، میلگرد فولادی در بازار داخلی چین 11.3 درصد، مس 16 درصد، آلومینیوم 3.4 درصد، قلع 9.9 درصد و سرب 1.7 درصد گران شدند. این رشد قیمتی شامل فلزات گرانبها از جمله طلا، نقره و پلاتین نیز شد. نفت و محصولات زیرگروه انرژی از قافله رشد قیمت در این زمان جا مانده‌اند.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، واهمه فعالان بازارهای کالایی از سیاست‌های تجاری محدودکننده ترامپ زمینه‌ساز صعود قیمتی فلزات طی 6 ماه ابتدایی 2025 شد. با این وجود محصولات زیرگروه انرژی با محوریت نفت از این روند رشد قیمت جا مانده‌اند.
بازده هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت از ابتدای امسال کاهشی 1.3 درصدی داشت؛ این درحالی بود که هر بشکه نفت برنت در این بازه 6 هفته‌ای رشد محدود 0.13 درصدی داشت.
تضعیف شاخص دلار آمریکا، واهمه از وضع تعرفه تجاری بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا و محصولات دیگری نظیر خودروهای اروپایی، از رشد بهای کامودیتی‌ها طی سال جدید میلادی حمایت کرد.
کنترل نرخ انرژی در دستور کار ترامپ
دونالد ترامپ طی هفته اخیر دستور تشکیل کارگروهی با هدف تسلط آمریکا بر بازار جهانی انرژی را صادر کرد. ترامپ می‌گوید آمریکا بیش از هر کشور دیگری انرژی دارد و در حال آزاد کردن آن است. تولید انرژی داخلی در آمریکا در اولویت است.
نفت و گاز فراوان آمریکا منبعی برای قدرت ژئوپلیتیک و قدرت اقتصادی آمریکا به شمار می‌رود. 
کنترل بهای انرژی در آمریکا با محوریت قیمت بنزین اولویت جدی برای روسای جمهور آمریکا است؛ آزادسازی ذخایر استراتژیک انرژی راهکار این کنترل قیمت است و همین موضوع باعث می‌شود تا نفت و سایر ذخایر انرژی از بقیه کامودیتی‌ها جا بمانند.
شاخص دلار در کف نرخ 2 ماهه
شاخص دلار آمریکا به 106.5 واحد رسید که این رقم کف نرخ این شاخص ظرف 2 ماه اخیر یعنی پس از نیمه دسامبر 2024 است. افت شاخص دلار آمریکا خرید کامودیتی‌ها برای دارندگان سایر ارزها را ارزان کرده و باعث ترغیب خرید بیشتر می‌شود. به این ترتیب تضعیف شاخص دلار آمریکا عامل تحریک بهای کامودیتی‌ها در بازار جهانی به شمار می‌رود.
تورم مصرف‌کننده؛ حامی رشد قیمت
تورم مصرف‌کننده ایالات متحده آمریکا برای ماه ژانویه برابر 3 درصد اعلام شد؛ این رقم بیشترین میزان پس از ژوئن 2024 بود. بازگشت تورم آمریکا به مسیر رشد، می‌تواند سیاست‌های انبساطی فدرال‌رزرو را مختل کند. فدرال رزرو کاهش سطح تورم به 2 درصد را هدفگذاری کرده است. درصورتی که سیاست انبساطی از سوی فدرال‌رزرو به تعویق بیفتد، کامودیتی‌ها با سیگنال کاهشی مواجه می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1268409/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنوب جهانی در تسخیر خودروهای چینی

سردچاله را کسی گردن نمی‌گیرد

رکود تقاضا برای آی‌فون

واکنش صدراعظم آلمان به دیکتاتور خواندن زلنسکی توسط ترامپ

بیانیه تایوان درباره ده‌ها هواپیما و کشتی چینی اطراف این جزیره

یخبندان در راه این مناطق کشور

بانک ضعیف، اقتصاد ضعیف

رویکرد ساده‌انگارانه به نظام مالی

سیاست فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران با همفکری و نیازسنجی از تشکل‌ها تدوین می‌شود

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار»

نتانیاهو: فردا روز سختی برای اسرائیل است

مدیر اجرایی جدید باشگاه پرسپولیس منصوب شد

بخشنامه دیوان محاسبات خطاب به مدیران کل صمت 31 استان کشور

یارانه شب عید به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

آخرین وضعیت سلامتی پاپ فرانسیس اعلام شد

اقدام یک زن چهل 40 ساله ساکن اسرائیل علیه نتانیاهو

شکلات در این بسته بندی‌ها فاقد نشان ملی استاندارد است

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد/همتی: شاید دلار بالاتر برود

سخنگوی القسام: اجساد خانواده «بیباس» و یک اسیر صهیونیست دیگر فردا تحویل می‌شود

جدیدترین قیمت محصولات ایران خودرو در بازار

پرویز مسجدی به دیار باقی شتافت

امضای توافق‌نامه همکاری بین انتشارات وزارت نفت و چاپخش

تمامی سرنشینان یک خودرو قربانی حادثه مرگبار شدند

درخواست کمک رسمی سفارت روسیه از پلیس نروژ

شمارش معکوس برای یارانه‌های جدید

روایت تجارت نیوز از فاجعه‌بار شدن بازدهی بورس در هفته پایانی بهمن

خط فقر روی پیشانی سالخوردگان

باید با وفاق و همگرایی مشکلات صنعت حل شود

میزان واردات نفت چین از ایران در ماه فوریه

استان تهران؛ مقصد پنجمین سفر استانی پزشکیان

رئیس جمهور مأموریت‌های مهم وزارت اقتصاد را شرح داد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 2 اسفند 1403

پیام ترامپ در تروث سوشال علیه زلنسکی / او یک دیکتاتور است

نشت و انفجار گاز شهری در دیزل آباد تبریز + تعداد مصدومین

خسارت 8 هزار میلیارد تومانی طرح ورود LPG به سبد سوخت خودروها

بهمن پیروز برای صندوق‌های طلا؛ تحلیلی بر بازار بازار ارز و سکه

حامل‌های انرژی در سال آینده افزایش قیمت ندارند

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

پاسخ صریح زلنسکی به اظهارات ترامپ

اتحادیه اروپا به‌دنبال تعلیق برخی از تحریم‌های سوریه

مقابله با گردش مالی چند هزار میلیاردی قمار در فضای مجازی

سقف قیمت بلیت اتوبوس در اسفند 1403 + جزئیات

ادامه بررسی پیوستن ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT

وقوع حادثه حریق در یک ساختمان در جنت‌آباد

پیش بینی قیمت دلار 2 اسفند 1403

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

امضای وزیر فرهنگ پای حکم یک زن / «فرخنده جلالی» پُست گرفت

قیمت زعفران دست‌نیافتنی‌تر شد

گسترش حراکاری پتروشیمی در ماهشهر

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی