بازار آریا

آخرين مطالب

آیا کانادا در پی تهدیدات ترامپ با بحران اقتصادی مواجه می‌شود؟ اقتصاد ایران

آیا کانادا در پی تهدیدات ترامپ با بحران اقتصادی مواجه می‌شود؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - شفقنا / تنش‌ها بین ایالات متحده آمریکا و کانادا در پی تهدید رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، مبنی بر وضع تعرفه‌های گمرکی بر واردات کانادایی، رو به افزایش است. این امر روابط اقتصادی میان این دو کشور همسایه را به خطر می‌اندازد.
دویچه وله، در گزارشی نوشت در حالی که برخی از تحلیلگران معتقدند سخنان ترامپ تنها تهدیداتی اغراق‌آمیز است، دیگران این سخنان را حمله‌ای نگران‌کننده می‌دانند، زیرا پیش از این هیچ یک از حامیان رئیس‌جمهور منتخب، کانادا را «شر بزرگ» نمی‌دانستند.
ترامپ چند هفته پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری، تهدید کرد که از روز اول ریاست جمهوری خود، تعرفه‌های 25 درصدی را بر تمام واردات کانادایی، از جمله خودروها و قطعات خودرو، اعمال خواهد کرد.
به گزارش این مقاله، دونالد ترامپ کانادا را مسئول مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر از مرز شمالی می‌داند.
از آن زمان، ترامپ لحن خود را تشدید کرده و به شوخی گفته است که می‌تواند کانادا را به عنوان ایالت پنجاه و یکم آمریکا ضمیمه کند. حتی او از جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا که هفته‌ گذشته به دلیل کاهش محبوبیت استعفا داد، به عنوان «حاکم کشور کانادای بزرگ» یاد کرده است.
نویسنده از دوگلاس پورتر، اقتصاددان ارشد بانک مونترال (BMO)، نقل می‌کند: «در ابتدا، نگرانی‌هایی در مورد مرزها وجود داشت که فکر می‌کنم کانادا خوشحال خواهد شد که به آن رسیدگی کند. سپس در مورد عدم تعادل تجاری بین ایالات متحده و کانادا صحبت کردند. و در کنفرانس مطبوعاتی خود در روز گذشته، ترامپ از اعمال مشکلات اقتصادی بر کانادا صحبت کرد.»
دوگلاس پورتر معتقد است که منطق ترامپ ممکن است با نزدیک شدن به زمان تحلیف خود در 20 ژانویه، تغییر کند.
واقعیت عدم تعادل تجاری
تونی استیلو، مدیر بخش اقتصاد کانادا در شرکت مشاوره اقتصادی آکسفورد اکونومیکس، نوشت : «معروف است که ترامپ معاملات خود را برای به دست آوردن معاملات بهتر، می‌شکند.»
او اضافه می‌کند که با وجود کمک به مذاکره در توافقنامه «ایالات متحده، مکزیک و کانادا» که جایگزین «نافتا» (توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی) شد، اکنون آن را «بدترین توافقنامه‌ی ممکن» می‌نامد.
نویسنده نوشت که با وجود حمایت و امضای ترامپ از توافقنامه‌ی ایالات متحده، مکزیک و کانادا که در سال 2020 اجرایی شد، اکنون او می‌گوید همسایگان واشنگتن در رعایت مفاد اساسی این توافقنامه، از کنترل مرزها گرفته تا تجارت، ناکام مانده‌اند.
نویسنده توضیح می‌دهد که ایالات متحده با چین، مکزیک، ویتنام، آلمان و ژاپن، عدم تعادل‌های تجاری بسیار بدتری نسبت به کانادا دارد. طبق آمار دفتر آمار آمریکا، کسری تجاری با کانادا در سال گذشته حدود 55 میلیارد دلار آمریکا (53.6 میلیارد یورو) بوده است.
برای مقایسه، عدم تعادل در تراز تجاری بین ایالات متحده و چین تقریباً 5 برابر بیشتر بوده و به 270.4 میلیارد دلار رسیده است.
نویسنده نوشت که ترامپ این هفته در پلتفرم رسانه‌ی اجتماعی «تروث سوشال» نوشت که کسری تجاری در واقع به معنای حمایت ایالات متحده از کانادا است و گفت که بزرگترین اقتصاد جهان «دیگر نمی‌تواند کسری تجاری عظیمی را که اقتصاد کانادا برای بقا به آن نیاز دارد، تحمل کند.»
تجارت بین ایالات متحده و کانادا یکی از گسترده‌ترین و یکپارچه‌ترین مشارکت‌های تجاری جهان است. به گفته‌ نویسنده، در 11 ماه اول سال 2024، ارزش مبادلات تجاری به 699.4 میلیارد دلار آمریکا رسیده است.
کانادا بزرگترین بازار صادرات ایالات متحده است و از مکزیک، اروپا و چین پیشی گرفته است. صادرات ایالات متحده به کانادا شامل کامیون‌ها، خودروهای سبک، خودروها، قطعات خودرو و همچنین سوخت‌های فسیلی است.
نویسنده می‌افزاید که ایالات متحده نیز مقصد اصلی صادرات کانادا است و بیش از سه‌چهارم کالاها و خدمات صادراتی کانادا از مرز جنوبی عبور می‌کند.
نویسنده اشاره می‌کند که طبق اداره اطلاعات انرژی آمریکا نفت خام یک‌چهارم صادرات کانادا به جنوب را تشکیل می‌دهد که در جولای 2024 به رقم بی‌سابقه‌ی 4.3 میلیون بشکه در روز رسید.
نویسنده نوشت که با وجود اینکه ایالات متحده یکی از تولیدکنندگان اصلی نفت است، اما میلیون‌ها بشکه نفت خام از کانادا وارد می‌کند.
نویسنده به هشدار دانیل اسمیت، نخست‌وزیر استان آلبرتا در کانادا که سرشار از نفت است، اشاره می‌کند که می‌گوید اگر ترامپ تهدیدات خود را عملی کند، به خود ایالات متحده آسیب می‌زند. او این هفته در پلتفرم «ایکس» نوشت: «هر تعرفه پیشنهادی بلافاصله به پالایشگاه‌های نفت آمریکا آسیب می‌زند و باعث می‌شود که مصرف‌کنندگان در پمپ بنزین هزینه بیشتری بپردازند.»
مشکلات بخش‌های نفت و خودرو
نویسنده اشاره می‌کند که خشم ترامپ همچنین صنعت خودرو در کانادا را هدف قرار داده است. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌گوید که این صنعت در سال‌های اخیر تولید را از طریق مرز شمالی تغییر داده و منجر به اخراج کارگران آمریکایی شده است.
نویسنده می‌افزاید که بخش خودرو در آمریکای شمالی به شدت یکپارچه است و قطعات و خودروها اغلب در طول تولید چندین بار از مرز آمریکا و کانادا عبور می‌کنند.
به گفته‌ی نویسنده، مدیران اجرایی کانادایی در بخش خودرو هشدار داده‌اند که تعرفه‌های گمرکی می‌تواند زنجیره‌های تأمین پیچیده را مختل کند که منجر به افزایش هزینه‌ها و افزایش قیمت خودروهای نو در هر دو کشور می‌شود.
شبکه‌ی بی‌ان‌ان بلومبرگ کانادا از قول کارشناسان اقتصادی گزارش داده است که تعرفه‌های گمرکی آمریکا می‌تواند تولید ناخالص داخلی کانادا را 2 تا 4 درصد کاهش دهد و ممکن است اقتصاد را به رکود بکشاند.
اقدامات تلافی‌جویانه
نویسنده در ادامه نوشت که حزب لیبرال حاکم در کانادا تا 9 مارس آینده رهبر جدیدی را انتخاب نخواهد کرد. در حالی که این خروج، کشور را بدون رهبری سیاسی می‌گذارد، سیاست‌گذاران کانادایی فهرستی از واردات آمریکایی را تهیه کرده‌اند که ممکن است در صورت اجرای برنامه‌ی ترامپ برای وضع تعرفه‌های گمرکی، با واکنش روبرو شوند.
تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که کانادا مانند اختلاف تجاری مشابه با ترامپ در سال 2018 که پس از یک سال حل شد، به دنبال وضع تعرفه‌های گمرکی بر محصولات حساس سیاسی و اقتصادی آمریکا خواهد بود.
به گفته نویسنده، اتاوا در حال بررسی وضع تعرفه‌های گمرکی بر فولاد، سرامیک، شیشه، گل و آب پرتقال فلوریدا، در میان کالاهای دیگر، است.
اما با توجه به تهدیدات غیرمعمول ترامپ، رهبران کانادایی هنوز نمی‌دانند که ترامپ دقیقاً چه می‌خواهد. آیا تهدیدات مربوط به تعرفه‌ها یک تاکتیک مذاکراتی برای بهبود نظارت بر مرزها، یا تقویت همکاری در زمینه‌ی انرژی و خودرو، یا افزایش مشارکت کانادا در ناتو است؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1247667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چای‌خورها عمر بیشتری دارند؛ چرا؟

بهترین زمان تشخیص تنبلی چشم کودکان

شامگاه پنجشنبه مریخ با این سیاره‌ها به زمینیان نزدیک می‌شود

7 سرطانی که نوشیدن الکل به دنبال دارد

استامینوفن و ایبوپروفن هرکدام برای چه دردی مفیدند؟

عارضه پنهان هوای آلوده برای دیابتی‌ها

چگونه از خود در برابر بیماری‌های در گردشِ زمستانی مراقبت کنیم؟

فواید عجیب آدامس برای فوتبالیست‌ها

اگر به ویروس جدید مبتلا شدید این میوه‌ها و دمنوش‌ها را مصرف کنید

شایع‌ترین دلیل بیماری دست، پا و دهان که باعث تعجب‌تان می‌شود

امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای در گرینلند از سوی واشنگتن وجود دارد

سفر مکرون به لبنان/ درخواست برای اجرایی شدن کامل توافق آتش‌بس

رئیس جمهور: هرگز برای ترور ترامپ تلاش نکردیم

27 اُمین سالروز منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس؛ تجدید پیمان برای دستیابی به چشم انداز ترسیمی

آیا چین در جنگ تجاری با آمریکا شکست می‌خورد؟

اعلام حمایت بلژیک از روند مذاکرات آتش‌بس غزه

بمباران مناطقی از جنوب لبنان توسط اسرائیل

سوختن آرمان‌های طبقه متوسط آمریکایی در آتش

عراقچی: با دولت آمریکا در خصوص هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم تا به برجام بازگردند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تصمیم آمریکا برای حذف نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم

تبادل نظر بایدن و السیسی درباره توافق آتش‌بس در غزه

توسعه روابط اقتصادی با روسیه با توجه به شرایط منطقه بسیار مهم است

ادعای کاخ سفید درباره نزدیک بودن توافق آتش‌بس در غزه

مسیر توافق با ایران را دنبال کنید

اقتصاد ایران؛ از اهداف بلندپروازانه تا واقعیت‌های تلخ!

6 شهید در حمله پهپادی اسرائیل به جنین

درخواست فعالان اقتصادی از دولت ؛ التیام زخم‌های تجارت

درخواست وزیر اسرائیلی از نتانیاهو برای متوقف نشدن جنگ

این داور زن ایرانی ناظر دیدار حساس هندبال قهرمانی جهان شد

واکاوی سیاست های حمایتی بخش صنعت/ جهت‌گیری های سیاست‌های کلان اقتصادی برای توسعه صنعتی چیست؟

واکاوی سیاست‌های حمایتی بخش صنعت/ جهت‌گیری‌های سیاست‌های کلان اقتصادی برای توسعه صنعتی چیست؟

با دولت آمریکا در خصوص هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم تا به برجام بازگردد

لغو امتحانات مدارس استان اردبیل تا این تاریخ

ادعای رسانه آمریکایی درباره توافق اسرائیل و حماس درمورد آتش‌بس در غزه

رمزارز و قاچاق

موج جدید هک و سرقت رمزارزی

خروج ناگهانی از فقر هزار ساله

تولید 220‌هزار بشکه میعانات گازی در پارس‌جنوبی

جهش بهای برنت در سایه تحریم‌ها

افزایش سرعت کشف منابع هیدروکربنی

نفت؛ تکیه‏‏‏‏‌گاه متزلزل کرملین

برقراری مجدد پروازهای اروپایی از 12 بهمن

شرایط واردات اتوبوس دست‌‌‌‌‌‌‌‌دوم

ترانزیت بین‌المللی در کما

احتمال افزایش نرخ بهره در ژاپن

بازار - 1403/10/26

نخستین چالش اقتصادی ترامپ

توقف دلار در تعطیلات

چراغ سبز به خروج از لیست سیاه

چشم‏‏‌انداز خنثی‏‏‌سازی نرخ بهره اروپا

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی