نفت درسایه تهدیدهای ترامپ
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد – گروه بازار نفت : بهای شاخص برنت روز دوشنبه 23 دسامبر به بالای 73دلار در هر بشکه رسید. این رشد در پی انتشار دادههای تورمی کمتر از انتظار در آمریکا رخداد که امیدواریها را برای کاهش بیشتر نرخ بهره در سالآینده افزایش داد. با توجه به تاثیر سیاستهای پولی تسهیلی بر رشد اقتصادی و بهبود تقاضای انرژی، این خبر برای فعالان بازار نفت نویدبخش بود.
دادههای هزینههای مصرف شخصی(PCE) بهعنوان یکی از شاخصهای کلیدی تورم، نشانههایی از کاهش فشارهای قیمتی در بزرگترین اقتصاد جهان ارائه داد و همین امر سبب تقویت داراییهای پرریسک مانند نفت و سهام شد، با اینحال تصویر کلی بازار نفت پیچیدگیهای بیشتری دارد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالاتمتحده، اخیرا با تهدید بازگرداندن کنترل آمریکا بر کانال پاناما، تنشهای ژئوپلیتیک جدیدی ایجادکردهاست. این اظهارات که با واکنش تند رئیسجمهور پاناما همراه بود، نگرانیهایی درباره اختلال در مسیرهای تجاری کلیدی از جمله صادرات نفت و گاز از طریق کانال پاناما به بازارهای آسیا و آمریکا ایجادکردهاست. علاوهبر این، تهدید ترامپ مبنیبر اعمال تعرفههای جدید بر صادرات اتحادیه اروپا در صورت عدمخرید گسترده انرژی از ایالاتمتحده، تنشهای تجاری بین دو قطب اقتصادی جهان را افزایش دادهاست. چنین اقداماتی میتواند تاثیرات منفی بر تقاضای نفت جهانی بگذارد. به گزارش رویترز وتا لحظه تنظیم این گزارش، قراردادهای آتی نفتبرنت با 37سنت افزایش(0.5درصد) به 73.31دلار در هر بشکه رسید.
قیمت نفتخام وستتگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با 40سنت افزایش(0.6درصد) 69.86دلار در هر بشکه فروخته شد. از سوی دیگر، وضعیت اقتصاد چین همچنان یکی از اصلیترین عوامل فشار بر بازار نفت است. این کشور بهعنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان، اخیرا با انتشار آمار ضعیف در بخش خردهفروشی و پیشبینی سینوپک درباره اوجگیری مصرف نفت تا سال2027، نگرانیهایی را درمیان سرمایهگذاران ایجادکردهاست. کاهش رشد اقتصادی در چین نهتنها به کاهش واردات نفت منجر میشود، بلکه سایر اقتصادهای وابسته به صادرات به چین را نیز تحتتاثیر قرار میدهد که در نتیجه میتواند بر تقاضای جهانی نفت اثرگذار باشد. بازگشایی خط لوله دروژبا در اروپا پس از وقفهای کوتاه به دلیل مشکلات فنی، برخی از نگرانیها درباره عرضه نفت به اروپا را کاهش دادهاست. این خط لوله که نفت روسیه و قزاقستان را به کشورهای اروپایشرقی ارسال میکند، اکنون بار دیگر در حال فعالیت است، با اینحال چالشهای مرتبط با تامین انرژی اروپا همچنان پابرجاست، بهویژه در سایه جنگ روسیه و اوکراین و وابستگی اروپا به واردات انرژی. در ایالاتمتحده، افزایش تعداد دکلهای نفتی فعال که اکنون به بالاترین سطح از سپتامبر رسیده، نشانهای از تلاش این کشور برای افزایش تولید است.
-
سه شنبه ۴ دي ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۶:۲۳
-
۱۲ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1233920/