بزرگنمايي:
بازار آریا - عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، در بازار امروز ارزش صفوف خرید با رشد 60 درصدی همراه بودند و در مقابل ارزش صفوف فروش 83 درصد افت داشت که برعکس معاملات روز گذشته بود.
در این بین؛ درصد نمادهای مثبت نسبت به نیمه نخست بازار افزایش یافت و در نهایت به 40 درصد رسید؛همچنین نمادهای منفی هم 60 درصد بوده است.
باید گفت طبق روال گذشته، شاهد خروج پول حقیقی از صندوق های بادرآمد ثابت بودیم؛ البته این خروج پول در سهم ها هم موجود است؛ در نهایت به نظر می آید سرمایه گذاران به سمت صندوق های کالایی و طلا کوچ کرده اند.
در معاملات امروز؛ فخور، وبملت وتاپیکو بیشترین ورود پول حقیقی را شاهد بودند و از طرف دیگر وپارس، شپنا و وبصادر بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
ارزش معاملات کل بازار هم در آخرین روز کاری آذرماه 1403 با رشد 29 درصدی همراه بود وارزش معاملات خرد هم 5 درصد نسبت به بازار روز گذشته کاهش یافت.
به رشد بازار امیدوار باشیم؟ حمید علما، کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بازارسرمایه در آخرین روز آذرماه 1403 گفت: بازار امروز متاثر از عرضه های روز گذشته فروشندگان در روز گذشته با هجوم بیشتر فروشندگان در
قیمت های منفی آغاز کرد و حتی سهامی که در روزهای گذشته با صف های خرید خوبی همراه بود، عرضه و متعادل شدند.
وی در ادامه افزود: عدم تعادل
سهام و صف فروش
سهام هایی که متعادل شده اند در روزهای بعدی نشان می دهد بازار خارج از رویه های تحلیل و بنیادی در کوتاه مدت تصمیم گیری می کند و تنها توانسته به علت خلق بازدهی، جریان نقدینگی را به خود جذب کند.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: فارغ از
سهام بنیادی که در صورت اصلاح
قیمت مجددا می توانند به سطوح ارزندگی برگردند،
سهام عادی بازار یا به اصطلاح
سهام ریالی نتوانست متناسب با بازار نقدینگی جذب کند و اکثرا به
قیمت های قبلی در حال نزدیک شدن هستند.
به گفته علما؛ در صورت عدم خروج نقدینگی فروشندگان در روزهای آتی و عدم افت ارزش معاملات می توانیم به مرحله بعدی رشد، امیدوار باشیم؛ کماکان به افراد حقیقی توصیه می شود از طریق صندوق ها در بازار حضور داشته باشند.
رفتار دو گانه سهامداران نرگس توانایی – تحلیلگر بازارسرمایه هم در گفت و گو با اکوایران عنوان کرد: بازارسرمایه
ایران در هفته گذشته و متاثر از عوامل متعدد اقتصادی، سیاسی و روانی وضعیت نسبتا بدی را تجربه کرد؛ همچنین شاخص کل
بورس امروز با تغییرات جزئی مواجه شد و این تغییرات عمدتاً ناشی از رفتار دوگانه سهامداران در مواجهه با شرایط فعلی بازار بود.
وی در ادامه افزود: در گروههای مختلف، نمادهای دلاری با تأثیرپذیری از نوسانات نرخ ارز، روند متفاوتی داشتند. افزایش یا کاهش تقاضا در این نمادها به طور مستقیم با آریا بازار و نرخ
دلار آزاد مرتبط بود. همچنین، گروههای وابسته به صنایع داخلی، نظیر غذاییها و خودروییها، نیز تحت تأثیر سیاستهای حمایتی و تغییرات هزینههای تولید قرار گرفتند .
ابهام در تصمیمات
اقتصادی این تحلیلگر بازارسرمایه تصریح کرد: از سوی دیگر، نزدیک شدن به پایان سال مالی بسیاری از شرکتها باعث شده است که برخی از سرمایهگذاران برای تعدیل سبد
سهام خود اقدام کنند. در همین حال، گزارشهای عملکردی شرکتها و پیشبینی سودآوری آنها در ماههای آتی، نقش مهمی در تعیین جهتگیری معاملهگران ایفا میکند.
به گفته توانایی؛ عوامل روانی نیز همچنان در بازار به چشم میخورند؛ ابهام در تصمیمگیریهای سیاستگذاری اقتصادی، عدم قطعیت در نرخهای بهره و روند
تورم و همچنین تأثیرپذیری از شرایط بازارهای جهانی، همه و همه باعث شدهاند که سرمایهگذاران با احتیاط بیشتری وارد معاملات شوند.
این فعال بازارسرمایه در نهایت گفت: در مجموع، بازار
سرمایه همچنان در حال ارزیابی شرایط کلی
اقتصادی است و تحلیلگران معتقدند که اتخاذ رویکردی محتاطانه و نگاه بلندمدت میتواند در این شرایط، ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهد.