بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» بازارها را بررسی می‌کند

داده تورم سه ناحیه مورد توجه فعالان اقتصاد ایران

داده تورم سه ناحیه مورد توجه فعالان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - بازار داخلی
شاخص در نزدیکی مرز حساس
سریال رشد روزهای اخیر بازار سهام، با افزایش ارتفاع قابل‌توجه نماگرهای اصلی این بازار در آغاز هفته ادامه دار شد. شنبه 26 آبان ماه با به پایان رسیدن ساعات معاملاتی، نماگر اصلی بورس اوراق بهادار تهران بیش از 45‌هزار واحد معادل با 2.12‌درصد رشد کرد و در محدوده 2میلیون و 192‌هزار واحد قرار گرفت تا بار دیگر این شاخص در یک قدمی فتح کانال 2 میلیون و 200‌هزار واحدی قرار بگیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که رشد شاخص مذکور در روز شنبه بیشترین مقدار از 17 تیر (روز بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری) بوده است. شاخص هم‌وزن نیز که نماگر مناسب‌تری از وضعیت شرکت‌های کوچک‌تر و متوسط پذیرش شده در بورس است در این روز 1.92‌درصد رشد کرد و توانست پس از 31 روز معاملاتی مجددا کانال 700‌هزار واحدی را فتح کرده و در محدوده 705‌هزار واحد قرار بگیرد. وضعیت در رکن دیگر بازار سهام نیز یکسان بود. به طوری که شاخص کل فرابورس همگام با دیگر نماگرهای مذکور در جهت مثبت گام برداشت و با افزایش ارتفاع 2.06 درصدی و قرار گرفتن در سطح 21‌هزار و 782 واحد کار خود را به پایان برد.
آمار مربوط به تغییر مالکیت و ارزش معاملات نیز نمایانگر عملکرد مطلوب بازار سهام در این روز هستند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهند که در روز شنبه 965 میلیارد تومان نقدینگی از جانب سهامداران حقیقی و صرفا از محل خرید و فروش سهام وارد بازار شده است که بیشترین مقدار ورود پول از 25 اردیبهشت 1402 است. همچنین مجموع دو روز متوالی ورود پول حقیقی نیز به 1057میلیارد تومان رسیده است. از سوی دیگر ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم نسبت به‌روز چهارشنبه 29‌درصد افزایش یافت و به محدوده 4829میلیارد تومان رسید. کارشناسان معتقدند که یکی از دلایل اصلی صعود بورس در این روز را می‌توان شکل گرفتن سطوحی از امیدواری در ارتباط با چشم‌انداز مثبت روابط خارجی ایران دانست.
بازار خارجی
لزوم توجه به روندهای بلندمدت اقتصاد آمریکا
دلار آمریکا در هفته گذشته بار دیگر قدرت‌‌‌نمایی کرد که به دلیل تاثیر انتخاب شدن ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکاست. رئیس‌‌‌جمهور جدید ایالات متحده خواهان کاهش‌‌‌های جدی در مالیات شرکت‌ها و اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از سراسر جهان، به ‌‌‌ویژه از چین، است. از دیدگاه جامعه مالی، این اقدامات می‌توانند تورم را افزایش دهند و فدرال رزرو را از کاهش نرخ بهره در آینده بازدارند. داده‌‌‌های تورم ایالات متحده در ماه اکتبر نشان‌‌‌دهنده پایداری فشارهای قیمتی بودند. همچنین، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اخیرا اظهار کرد که نیازی به عجله در کاهش نرخ بهره نیست. این موضوع باعث شده است برخی از فعالان بازار به توقف کاهش نرخ بهره در آینده نزدیک معتقد شوند. احتمال توقف کاهش نرخ بهره در نشست دسامبر 37‌درصد و برای نشست ژانویه 57‌درصد تخمین زده شده است. هفته آینده، معامله‌‌‌گران دلار به ‌‌‌دقت برآوردهای اولیه شاخص‌‌‌های مدیران خرید (PMI) ماه نوامبر را که توسط S&P Global در روز جمعه منتشر می‌شود، بررسی خواهند کرد. این داده‌‌‌ها سرنخ‌‌‌هایی درباره وضعیت اقتصاد آمریکا ارائه می‌دهند و می‌توانند مشخص کنند که آیا بانک مرکزی این کشور می‌تواند روند کاهش نرخ بهره را کندتر کند یا خیر. در بریتانیا، داده‌‌‌های تورم مصرف‌کننده (CPI) ماه اکتبر روز چهارشنبه منتشر خواهند شد و پیش از داده‌‌‌های PMI داده‌‌‌های خرده‌‌‌فروشی نیز در روز جمعه ارائه می‌‌‌شوند. بانک مرکزی انگلستان در نشست اخیر خود نرخ بهره را 25 نقطه‌‌‌پایه کاهش داد، اما تاکید کرد که در اعمال کاهش‌‌‌های بیشتر احتیاط خواهد کرد. هفته آینده، داده‌‌‌های تورم کشورهای دیگر نیز منتشر خواهند شد. روز سه‌‌‌شنبه، داده‌‌‌های تورم کانادا و روز جمعه، شاخص CPI برای ژاپن منتشر می‌شود.
در کانادا، احتمال کاهش 50 نقطه‌‌ ‌پایه‌‌‌ای نرخ بهره توسط بانک مرکزی این کشور در ماه دسامبر 35‌درصد برآورد شده است. در ژاپن، بانک مرکزی این کشور در نشست 31 اکتبر نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت، اما اعلام کرد که شرایط افزایش مجدد نرخ بهره در حال مهیا شدن است. این موضوع، همراه با کاهش اخیر ارزش ین، باعث شده است که فعالان بازار انتظار افزایش مجدد نرخ بهره را در پایان سال داشته باشند. گولزبی عضو فدرال رزرو اذعان کرد باید بر روندهای بلندمدت تمرکز کنیم. درباره کاهش یا توقف نرخ بهره در دسامبر، من علاقه‌‌‌ای به محدود کردن آزادی عمل خود ندارم؛ هنوز داده‌‌‌های بیشتری باید بررسی شوند. اگر روند کاهش تورم متوقف و دوباره سرعت رشد قیمت‌ها افزایش یابد، باید علت آن بررسی شده تا مشخص شود که این یک نوسان موقتی است یا یک مشکل پایدار.

بازار آریا

--> اخبار مرتبط لزوم احتیاط در کاهش نرخ بهره فدرال اهرم رشد شاخص دلار حمایت کلیدی طلا شکسته شد عبور بازارها از گردنه تنش‌ها تورم آمریکا در تیررس بازارها

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1213067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لایحه بودجه برنامه ای برای رفع ناترازی برق ندارد / سال 1404 واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای پرهزینه تر از قبل خواهد بود

استاندارگیلان: موانع قانونی در مسیر تولید و فضای کسب و کار رفع شود

ایران و محور مقاومت تسلیم دروغ پردازی‌های سیاسی ترامپ نخواهند شد

چگونه با روش‌های نوین اقتصادی هزینه‌ها را کنترل کنیم؟

پرداخت بیش از 29 هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج در همدان

شهرک دامشهر قم باید به قطبی اقتصادی و درآمد زا تبدیل شود

اجرای اسکار 2025 به یک کمدین رسید

انتشار آلبوم «آن روزها» با آهنگسازی بردیا صدرنوری

دست‌نوشته مسعود پزشکیان بر کتاب «1984»

خالق نقش‌های ماندگار

اهمیت شفافیت در بازاریابی

از بایرن‌مونیخ بیاموزید!

همصدایی جالب دستیاران

این مشت‌ها واقعی نبودند

آقای اعداد

طــغیان آقای گزارشگر

شبکه‌های ارتباطی نباید با دوساعت قطعی برق دچار آشفتگی شوند

کاسبان‌‌‌ فیلترینگ گردش مالی حدود 20 همتی دارند

پای مایکروسافت به شکایت از اوپن‌ای‌آی باز شد

گواهی «انطباق معیار مصرف انرژی» برای اپال پارسیان سنگان

وظیفه دولت در مسکن؛ فقط «تسهیلگری»

زنجیره فولاد - 1403/08/27

بازار فولاد - 1403/08/27

بازار آتی - 1403/08/27

تغییر نگاه به مالیات‌ستانی

نبض بازار - 1403/08/27

گواهی اسقاط؛ 35میلیون تومان

بازگشت «اسپید سیکس» بعد از یک قرن

تولید پایدار گاز در پارس‌جنوبی

مسکو در تکاپوی بازار‌های جدید

«هلدینگ فارس» زیر ذره‌بین

ناامنی محیط کار از لنز اتاق‌ها

کسی برای بایدن تره خرد نخواهد کرد

بازار - 1403/08/27

نشانه‌های تعادل جدید ارزی

داده تورم سه ناحیه مورد توجه فعالان

بازار منتظر کسی نمی‌‌‌‌ماند

کارنامه طلایی‏‏‌ها در رالی پاییز

استراتژی جدید روسیه برای گسترش توریسم تجاری

نوسانات ارزی؛ مانع رقابت‌پذیری

آلارم بورسی به بازار طلا و سکه

علیه مداخله‌گرایی

آلودگی در عوارض آلایندگی

فیلترینگ آموزشی در مدارس؟

تعویض نقش سنتی چین و آمریکا

دستاورد همایش صنعت ساختمان

منافع «خروج از بنگاه‌داری» برای بانک‌ها

رشد آلومینیوم با لغو مشوق‏‏‌های مالیاتی بر صادرات چین

انتقاد قالیباف از بنگاه‌داری بانک‌ها

بازگشت بورس به نقطه صفر

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی