نرخ بهره ایالاتمتحده کاهش یافت
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : طی نشست ماهانه مقامات فدرالرزرو، نرخ بهره این بانک به اندازه 0.25 واحد درصد کاهش یافت. جروم پاول، رئیس فدرالرزرو به صراحت اعلام کرد که آماده است تا از استقلال بانک مرکزی در برابر فشارهای سیاسی دولت ترامپ دفاع کرده و با هرگونه درخواست دولت مبنی بر استعفای او، مخالفت کند. پاول همچنین تاکید کرد که رئیسجمهور آینده قدرت اخراج یا برکناری او را ندارد.
همانگونه که کارشناسان انتظار داشتند، طی نشست سران پولی فدرالرزرو در روز پنجشنبه، نرخ بهره آمریکا 0.25 واحد درصد کاهش یافت. این دومین پله کاهشی نرخ بهره در سال جاری بود. در حالی که انتظار میرود فدرالرزرو در ماههای آینده نرخ بهره را بیشتر کاهش دهد، گمانهزنی اقتصاددانان مبنی بر توقف روند کاهشی نرخ بهره، افزایش یافت. زیرا ترامپ قول داده است که تعرفههای تهاجمیتری اعمال کند، مهاجرت را سرکوب کند و کاهش مالیات را تمدید کند و این سیاستها میتوانند بر قیمتها و نرخهای بهره بلندمدت فشار وارد کنند. پاول تاکید کرد که تصمیمات سیاستی آینده به دادههای اقتصادی دریافتی بستگی دارد و فدرال رزرو تلاشی برای پیشبینی سیاستهای مالی یا تجاری نخواهد کرد. با انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور، قیمت طلای جهانی با یک سقوط 3 درصدی مواجه شد. اما با کاهش یکچهارم درصدی نرخ بهره، قیمت طلا کمی افزایش یافت.
در بحبوحه نشست فدرالرزرو، بانک مرکزی انگلیس نیز نرخ بهره کلیدی خود را کاهش داد. بانک مرکزی انگلستان، روز پنجشنبه اعلام کرد که نرخ اصلی خود را از 5 درصد به 4.75 درصد کاهش میدهد. این بانک پیشبینی کرد که نرخ تورم در اوایل سال 2027 پس از یک رشد کوتاهمدت در ماههای آینده به هدف 2 درصدی بانک کاهش خواهد یافت. اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلستان در این باره تصریح کرد: «ما باید مطمئن شویم که تورم نزدیک به هدف ما باقی میماند، بنابراین نمیتوانیم نرخهای بهره را خیلی سریع یا خیلی زیاد کاهش دهیم.» پس از اعلام این خبر، ارزش پوند انگلیس افزایش یافت، در حالی که اوراق قرضه دولتی بریتانیا تغییر چندانی را شاهد نبود.
نبرد فدرالرزرو با کاخ سفید
در کنفرانس مطبوعاتی فدرالرزرو در روز پنجشنبه، جروم پاول، رئیسکل فدرالرزرو، در پاسخ به این سوال که آیا اگر ترامپ استعفای او را بخواهد، کنار میرود یا نه، قاطعانه گفت: نه. در این کنفرانس پاول اظهار کرد که واشنگتن فاقد صلاحیت قانونی برای تنزل یا عزل رئیس یا سایر مقامات ارشد فدرال رزرو در این دوره است. پاول همچنین از اظهارنظر در مورد اینکه چه سیاستهایی ممکن است از دولت آینده بیرون بیاید اجتناب کرد. پاول همچنین اظهار کرد: «ما متعهد به حفظ قدرت اقتصاد خود هستیم. مقامات فدرالرزرو مطمئن هستند که با تعیین مجدد موضع مناسب سیاستی، نرخ تورم میتواند با یک اقتصاد مستحکم به کاهش خود ادامه دهد. اظهارات پاول تنها دو روز پس از انتخاب مجدد ترامپ، نشاندهنده جنگ قدرتی است که ممکن است بین بانک مرکزی و رئیسجمهوری ایجاد شود. ترامپ که در انتخابات روز سهشنبه پیروز شد، اغلب پاول را مورد انتقاد قرار داده است. اگرچه ترامپ در سال 2018 او را به سمت ریاست منصوب کرد، اما به سرعت از او خواست تا از افزایش نرخ بهره در اواخر سال خودداری کند.
همچنین ترامپ پیش از این اعلام کرده بود که نظر رئیسجمهور نیز باید در تعیین نرخ بهره نقش داشته باشد. این امر میتواند استقلال فدرالرزرو را در معرض آسیب قرار دهد. در نهایت، هر تلاشی برای اخراج یا تنزل مقام پاول یا همکارانش، احتمالا با نبردی در دادگاه روبهرو خواهد شد. بسیاری از صاحبنظران حقوق معتقدند که رئیسجمهور احتمالا صلاحیت اخراج رئیس بانک مرکزی را ندارد، اما برخی میگویند که ممکن است مسیر قانونی برای تنزل معاونان این بانک وجود داشته باشد. با اینکه ممکن است نرخ بهره در نشستهای آتی فدرالرزرو با کاهش بیشتری روبهرو باشد، اما حضور دوباره ترامپ در کاخ سفید این امکان را ایجاد کرد که فدرالرزرو در جلسه پایان سال خود در دسامبر، از کاهش نرخ بهره چشمپوشی کند. گفته میشود که با بازگشت اقتصاد ترامپی(ترامپونومیکس) بازارها را هیجانزده میکند، اما تجارت جهانی را میترساند. در صورت اجرایی شدن سیاستهای اقتصادی ترامپ، ممکن است رشد اقتصادی ایالاتمتحده تقویت شود؛ اما این سیاستها میتواند به تورم بالاتر و جنگ تجاری بزرگتر در جهان منجر شود.
--> اخبار مرتبط فرمانده اقتصادی کیست؟ مهمان تازه وارد میرداماد چه کسی خواهد بود؟ بسته بانکی قالیباف به رئیسی باخت کسبوکار به سیاست ارزی بدهی دولت به بانک مرکزی افزایش داشته است
-
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۱:۵۷
-
۵ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1208968/