بازار آریا

آخرين مطالب

«جهش تولید» راه‌ حلی جز مردمی‌سازی و مشارکت مردم در اقتصاد ندارد تولید و تجارت

«جهش تولید» راه‌ حلی جز مردمی‌سازی و مشارکت مردم در اقتصاد ندارد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا/سمنان یک دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع معتقد است که یکی از اقدامات اساسی که مسؤولان دولتی باید در دستور کار در راستای تحقق شعار سال داشته باشند، حمایت و هویت بخشیدن به گروه‌های جهادی فعال، گروه‌های فعال میدانی، حلقه‌های میانی فعال و ... حوزه اقتصاد است.
امیر رحیمیان در یادداشتی که به‌بهانه نامگذاری امسال به‌عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» در اختیار ایسنا قرار داده، آورده است: یکی از موضوعات مهم در دهه‌های اخیر در جمهوری اسلامی ایران، موضوع اقتصاد در جامعه است که با توجه به بررسی روند نامگذاری شعار سال‌های گذشته از سوی مقام معظم رهبری، همواره بر بحث اقتصاد به مسؤولان و دست‌اندرکاران امر تاکید داشته اند.
نکته حائز اهمیت در شعار سال 1403 که به این شعار جلوه بیشتری داده است، استفاده از کلمه مردم در این شعار است که مردم همیشه در صحنه، در کنار مسؤولان و دست‌اندرکاران اقتصادی کشور باید در راستای تحقق شعار سال و کمک به جهش و رونق تولید در کشور نقش‌آفرینی داشته باشند. رهبر فرزانه انقلاب در فرمایشات اوایل سال 1403 درباره مشارکت مردم در بحث اقتصادی سخن گفتند. با پیام رهبری می‌توان عنوان کرد حضور مردم در موضوع اقتصاد که قطعاً از اولویت‌های اصلی نظام به‌شمار می‌رود می‌تواند بر بهبود شرایط اقتصادی کشور و همچنین معیشت و جلوگیری از کوچک‌تر شدن سفره مردم نیز اثرگذار باشد.
با بررسی دوره 46 ساله انقلاب اسلامی (از ابتدای انقلاب تا کنون) می‌توان پی برد که مردم در ساحت‌های مختلف و از جمله در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های مسائل کشور نقش پررنگ و برجسته‌ای داشته‌اند و هر کجا که مردم ورود کرده و نقش خود را ایفا کرده‌اند، آن موضوع به نحو احسن به سرانجام رسیده است که نمونه‌ آن در طول تاریخ از ابتدای انقلاب در بحث پیروزی انقلاب، در جنگ تحمیلی و پیروزی در جنگ، حضور و کمک‌رسانی به مناطق محروم و برخوردار کردن مناطق، حضور و مشارکت در نهضت سوادآموزی کشور و افزایش میزان سوادآموزی و کاهش بی‌سوادی در کشور، حضور پر رنگ در بحث مواسات و جلوگیری از شیوع کرونا در کشور و ریشه‌کن کردن کرونا و.... گواه این مدعاست.
اما آنچه در این یادداشت می‌خواهیم به آن اشاره داشته باشیم این است که مردم پایه های اصلی این حکومت و انقلاب به‌حساب می‌آیند، بنابراین می‌توان در موضوع اقتصاد مطرح کرد که حضور مردم به مانند قلب تپنده اقتصاد در کشور محسوب می‌شود، چراکه حضور و مشارکت مردم در امر اقتصاد می‌تواند کمک زیادی در جهش تولید داشته باشد.
همانگونه که عنوان شد، کلید اصلی حل مشکلات اقتصادی در حوزه‌های مختلف آن مانند تورم، اشتغال جوانان، افزایش ارزش پول ملی، افزایش صادرات و ... همه و همه در بحث تولید، بخصوص تولید داخلی خلاصه می‌گردد. بنابراین برای رسیدن به این مهم و محقق شدن جهش تولید راه حلی جز فعال کردن ظرفیت‌های مردمی در حوزه تولید وجود نخواهد داشت.
مطمئناً استفاده از ظرفیت‌های مردمی دستاوردهای بزرگ و قابل توجهی برای کشور به ارمغان خواهد آورد. با توجه به مطلب بیان‌شده می‌توان عنوان کرد که تولید و در راستای آن افزیش تولید در داخل یکی از مولفه‌های اصلی برای به‌دست آوردن و رسیدن به جهش تولید در کشور به حساب می‌آید. حال سوال اینجاست برای رسیدن به تولید انبوه و افزایش تولید در راه رسیدن و محقق کردن جهش تولید چه اقداماتی باید در دستور کار و برنامه‌ریزی‌های اقتصادی قرار گیرد؟
لزوم هویت‌بخشی به گروه‌های جهادی
بی‌تردید مردم و گروه‌های مردمی یکی از اصلی‌ترین گردانندگان میدان بزرگ اقتصادی در کشور به حساب خواهند. قطعاً حضور مردم و حلقه‌های میانی در این امر مهم می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکالت در کشور و جامعه باشد، اما گروه‌های مردمی، حلقه‌های میانی، کارگاه‌های خرد و کوچک و ... در این مسیر قطعاً با چالش‌ها و مشکلاتی روبه‌رو خواهند شد که دست‌اندرکاران اقتصاد کشور باید نسبت به تسهیلگری امور و برطرف کردن مشکلات بسترسازی مناسبی را داشته باشند.
یکی از اقدامات اساسی که مسؤولان دولتی باید در دستور کار خود در راستای تحقق شعار سال داشته باشند، موضوع حمایت و هویت بخشیدن به گروه‌های جهادی فعال، گروه‌های فعال میدانی، حلقه‌های میانی فعال و ... حوزه اقتصاد است. حکومت در راستای استفاده از ظرفیت‌های مردمی و ایجاد تحول در بخش تولید راه حلی به‌جز رسیدن به مردمی‌سازی اقتصاد و مشارکت مردم در اقتصاد نخواهد داشت. البته در موضوع مردمی‌سازی اقتصاد، تعاریف متعددی می‌توان مطرح کرد، اما آن موضوعی که ما در تحقق شعار سال به دنبال آن هستیم این است که گروه‌های مختلف جهادی، گروه‌های فعال میدانی، حلقه‌های میانی و ... بتوانند به راحتی در کشور به دور از هیاهو و به دور از مقررات زائد و دست و پاگیر و دلسردکننده در این مسیر در عرصه تولید کشور وارد شوند که در این راه مسؤولان اقتصادی باید دست به کار شوند و عوامل دست و پا گیر و دلسردکننده در امر اقتصادی را شناسایی و اصلاح کنند.
قطع به یقین حضور مردم در این حوزه می‌تواند بر افزایش حضور سرمایه‌گذاران در حوزه‌های مختلف اقتصادی تاثیرگذار باشد. با توجه به تاریخ انقلاب و ثبت فعالیت‌های مردمی در موضوعات مختلف معتقدیم امر مردمی‌سازی اقتصاد با مشارکت مردم در موضوعات اقتصادی امکان‌پذیر خواهد بود. این مشارکت می‌تواند به تقویت جریان سرمایه اجتماعی در کشور و همچنین افزایش اعتمادسازی به دولت نیز کمک کند.
مسؤولان دولتی و دست‌اندرکاران اقتصادی باید دست در دست هم با برنامه‌ریزی مناسب و دقیق شرایط حضور مردم در عرصه اقتصادی را به ارمغان آورند تا آحاد مردم بتوانند در این میدان بزرگ با توجه به ظرفیت‌های مختلف، ایفای نقش داشته باشند. تقویت و حمایت از گروه‌های مردمی، گروه‌های جهادی، حلقه‌های میانی، کارگاه‌های خرد و کوچک، راه‌اندازی تعاونی‌های مختلف، رفع موانع سخت، طاقت‌فرسا و دلسردکننده در راه رسیدن به تولید و صدور مجوز، تسهیل در امر مردمی‌سازی اقتصاد، افزایش مشوق‌های تولید، حذف و خارج کردن شرکت‌های دولتی از عرصه اقتصادی و جایگزینی شرکت‌های مردمی در این عرصه، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی مردم در این حوزه، نظارت مردم در عرصه اقتصاد و فعالیت و مشارکت گروه‌های مردمی در عرصه اقتصادی و بسیاری دیگر از این دست موارد می‌تواند تاثیر بسزایی در تحقق شعار سال و گره‌گشایی اقتصادی در کشور داشته باشد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1149346/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثروت ایران می سوزد!/ ویدئو

استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود

چرا بورس درجا می‌زند؟!

بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه 17 اردیبهشت

برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه

بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

بزرگداشت استاد بنان در «آیین آواز»

همکاری کاوه آفاق و فولاد کیمیایی با نمایش «گالیله»

حراج چند صد‌هزار دلاری روی جلد «هری‌پاتر»

تکذیب خبر حمایت رابرت دنیرو از صهیونیست‌‌‌‌‌ها

جزئیات بر‌‌گزاری نمایشگاه کتاب تهران

علاقه‌مندی زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران

آیا هوش مصنوعی هویت انسان را زیر سوال می‌‌‌برد؟

کار بهتر است یا فراغت؟

پسته سوغاتی در دادگاه لاهه!

ادوارد تامپسون و بازتعریف آگاهی طبقاتی

طرح دعوی؛ زمینه‌سازاتحاد

خداحافظی دیوید تیلور

نقره‌داغ دو میلیاردی

ویژه مثل رئال

به یاد خاطرات قائمشهر

مظلوم هزار میلیاردی؟

هوش مصنوعی iOS18 را متحول می‌کند

مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات از تاکسی‌های اینترنتی

خطر ممنوعیت تیک‌تاک برای اینترنت

فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند

نوشدارو پس از مرگ امنیت داده

جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن

محل اختلاف حقوقی وزارت نفت و پیمانکاران

استراتژی رقابتی فولاد سنگان

توسعه استان با «کرمان آیدکس»

زنجیره فولاد - 1403/02/17

بازار فولاد - 1403/02/17

بازار آتی - 1403/02/17

نوسان فلز سرخ میان داده‌های شرق و غرب

ادامه رشد یکپارچه قیمت‌های پایه

رونمایی از سامانه شناسایی بیکاران به زودی

عرضه دو فراری جدید تا 2025

سامانه یکپارچه گرهی از نابسامانی بازار باز نمی‌کند

وزیر صمت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌‌‌ها نیستیم

هیاهوی فروش چهار خودروی خارجی

پشتیبانی صنعت نفت از 70‌میلیون شغل

زوال امپراتوری گازی پوتین

قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

«کلمبیا» چگونه قلب جهان شد؟

ناپدید شدن محافظه‌کاران کلاسیک

پایان دودوزه‌بازی اردوغان؟

کم‌بارشی کماکان گریبانگیر 11 استان

راهکاری سودآور برای معادن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی