بازار آریا

آخرين مطالب

تغییر مقاصد صادرات ال‌پی‌جی با تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین اقتصاد ایران

تغییر مقاصد صادرات ال‌پی‌جی با تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اعمال تعرفه‌های سنگین واردات از سوی آمریکا، ال‌پی‌جی را به تازه‌ترین قربانی جنگ تجاری با چین تبدیل کرده است؛ تنشی که با تغییر مسیر محموله‌ها، بازارهای جهانی را دگرگون کرده و همزمان به ضرر تولیدکنندگان شیل آمریکا و شرکت‌های پتروشیمی چین و به نفع عرضه‌کنندگان خاورمیانه تمام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور/نیویورک، اعمال تعرفه‌های بالای واردات از سوی آمریکا، خریداران چینی را مجبور می‌کند واردات ال‌پی‌جی از خاورمیانه را جایگزین آمریکا کنند و محموله‌های آمریکا به اروپا و مناطق دیگری در آسیا صادر شوند، بدین‌ترتیب مقاصد صادراتی ال‌پی‌جی در حال تغییر است.
پیش‌بینی می‌شود این تغییرات قیمت‌ها و تقاضای فرآورده‌های گاز شیل را کاهش دهد، به ضرر تولیدکنندگان شیل آمریکا و شرکت‌های پتروشیمی چین باشد و تمایل برای جایگزین‌کردن فرآورده‌هایی مانند نفتا را افزایش دهد.
همچنین پیش‌بینی می‌شود این تغییر به نفع عرضه‌کنندگان خاورمیانه باشد که منابعی جایگزین برای واردکنندگان به‌شمار می‌روند. خریداران ال‌پی‌جی در آسیا مانند ژاپن و هند هم از کاهش قیمت این فرآورده بهره می‌برند.
مایعات گاز طبیعی مانند پروپان، اتان و بوتان جدیدترین فرآورده‌های انرژی هستند که در زمان تشدید جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان با مشکل مواجه شده‌اند. چین هم‌اکنون واردات نفت خام و گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) آمریکا را متوقف کرده است.
شرکت‌های پتروشیمی چین که به عرضه بالای ال‌پی‌جی و اتان آمریکا به‌عنوان خوراک اولیه وابسته هستند، به کم‌هزینه‌ترین تولیدکنندگان در سطح جهان تبدیل شده‌اند. تولیدکنندگان نفت و گاز آمریکا هم برای فروش مایعات گازی خود به چین نیاز دارند زیرا عرضه داخلی از تقاضا بیشتر است و افزایش ذخیره‌سازی این فرآورده‌ها می‌تواند به اقتصاد شرکت‌های حفاری فعال در حوزه شیل آسیب بزند.
جولیان رنتون، تحلیلگر مایعات گازی در شرکت تحلیلی ایست دلی انالیتیکس، گفت در حالی که صادرکنندگان آمریکایی هنگام بروز تنش‌های تجاری بین دو کشور در دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، توانستند مقصد محموله‌های ال‌پی‌جی را از چین تغییر دهند و حجم تجارت خود را دو برابر کنند، از آن زمان تاکنون جایگزین کردن یکدیگر برای این دو کشور دشوار شده است.
وی افزود: مقصد مقدار مشخصی از این محموله‌ها می‌تواند تغییر کند، اما نمی‌توان روزانه 400 هزار بشکه وارد بازار دیگری کرد.
داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد چین دومین خریدار بزرگ ال‌پی‌جی آمریکا پس از ژاپن است.
ایست دیلی پیش‌بینی می‌کند صادرات روزانه آمریکا به چین طی 6 تا 9 ماه حدود 200 هزار بشکه کاهش یابد که این موضوع سبب افزایش ذخیره‌سازی‌ها در این کشور و کاهش قیمت‌ها می‌شود.
شریل لیو، تحلیلگر موسسه انرژی اسپکتس، پیش‌بینی می‌کند که واردکنندگان دیگر ال‌پی‌جی مانند هند، اندونزی، ژاپن و کره جنوبی بیشتر از فرآورده‌های ارزان‌تر آمریکا خرید کنند، در حالی که خاورمیانه عرضه به چین را افزایش می‌دهد.
وی افزود: برندگان این رویداد باید همه خریداران و صادرکنندگان خاورمیانه باشند و به‌نظر من، چین و ایالات متحده بازندگان این جریان هستند.
یک منبع آگاه در یکی از شرکت‌های بزرگ ال‌پی‌جی ژاپن گفت برخلاف عرضه از سوی تولیدکنندگان خاورمیانه، جایگزین کردن ال‌پی‌جی آمریکا با کشورهای دیگر آسان است، زیرا محموله‌های آمریکا به مقصد خاصی وابسته نیستند.
وی افزود: احتمال می‌رود این موضوع سبب شتاب‌گرفتن تغییر قراردادهای ال‌پی‌جی چین با آمریکا و جایگزین‌شدن خاورمیانه، کانادا و استرالیا شود که با ژاپن، کره جنوبی، کشورهای آسیای جنوب شرقی و هند قرارداد دارند.
بر اساس داده‌های گمرک چین، این کشور سال گذشته مقدار بی‌سابقه 17 میلیون و 300 هزار تن معادل 550 هزار بشکه در روز پروپان از آمریکا وارد کرد که 60 درصد از کل واردات مایعات گازی این کشور به‌شمار می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1298369/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این مجسمه 70 میلیون‌دلاری به مزایده می‌رود!

چرا اوکراین سفیر چین را احضار کرد؟

حمله دوباره جنگنده‌های آمریکایی به یمن

آخرین موضع‌گیری کاخ سفید در باره توافق با چین/ 18 پیشنهاد مکتوب بررسی می‌شود

پایان حملات ترامپ به پاول/ قصد برکناری ندارم!

چین اشتباه روسیه را تکرار می‌کند؟/ دشواری در ارزیابی پیروزی و شکست

سفر آمریکایی‌ها به ایران برای سرمایه گذاری؟

بازرگانان ازبکستان با وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدار کردند

ادامه حملات ترامپ به رئیس فدرال رزرو/ واکنش بازار طلا چه بود؟

درخواست هیات دولت عربستان برای بازگشت فوری آتش‌بس در غزه

شلیک موشک از نوار غزه به سمت دو شهرک‌ اسرائیلی

پنتاگون تایید کرد: سرنگونی 6 پهپاد از ماه مارس

با سرکرده تحصیلکرده این باند سرقت آشنا شوید!

سبز شدن بورس پیام روشنی برای فعالان اقتصاد دارد/ می‌بایست با طراحی ساز و کار‌هایی مانع اثرگذاری تکانه‌های سیاسی و اقتصادی بر بازار سرمایه شویم

سبز شدن بورس پیام روشنی برای فعالان اقتصاد دارد/ می‌بایست با طراحی سازوکار‌هایی مانع اثرگذاری تکانه‌های سیاسی و اقتصادی بر بازار سرمایه شویم

آمریکایی‌ها برای سرمایه‌گذاری به ایران می‌آیند؟

افزایش تبادلات تجاری ایران و ازبکستان

سئوال از وزیر تعاون در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس

وزارت صمت دنبال به دست گرفتن بازار خودرو است

لطف وارونه به تراکتور!

میکسدزون دیگر معجزه نمی‌کند

وعده کاهش خاموشی در 1404

نبض شاخص - 1404/02/03

بازار سهام - 1404/02/03

بازار در مسیر رشد، اما با توقف‏‏‏‏‏‏‌های مقطعی

بازار متمرکز بر سهام بزرگ

آینده صنعت خودروی آمریکا زیر سایه تعرفه‏‌ها

واکنش کم‏‌رمق خودرو به افت نرخ دلار

پرداخت زودتر عوارض مشمول تخفیف بیشتر شد

معاملات مسکن با «احتیاط»

تکلیف نسبت کفایت سرمایه 8 درصدی

ملاقات طلا با 3500

شین‌بت علیه بی‌بی

شاخص‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد

تضمین سرمایه و تشویق سرمایه‌گذار

ماموریت ایرانی در چین

پیشنهاد مهم پوتین درباره توقف درگیری در خط مقدم جنگ

نقش روسیه در مذاکرات ایران و آمریکا

سوت پایان تجارت آزاد؟

بی‌آبی در 25پرده

طرح خلیج‏‌فارس برای تولید 5‌هزار مگاوات برق خورشیدی

رونمایی از مدل جدید تامین مالی طرح‌های توسعه مس

رونمایی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از اجرای 7 بسته حمایتی در 1404

تحول ساختاری در بخش تعاون

نفرین داده‌ها

آرمان‏‏‌شهر پوشالی

جنگ تعرفه‌ها یا آغاز جنگی سرد‏؟

آزموده را آزمودن خطاست

ردپای روسیه در مذاکرات؟

باران «شهاب سنگ» بعد از پایتخت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی