بازار آریا

آخرين مطالب

آرایش مذاکراتی در رم اقتصاد ایران

آرایش مذاکراتی در رم
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در حالی امروز در شهر رم برگزار می‌شود که عراقچی و ویتکاف، طرف‌های مذاکره‌کننده ایرانی و آمریکایی، از روسیه و فرانسه راهی محل مذاکرات می‌شوند. گفت‌وگوهای امروز متمرکز بر مساله هسته‌ای برای دستیابی به یک چارچوب توافق است.
پس از کش‌وقوس‌های فراوان، شهر رم امروز شنبه 30 فروردین (19 آوریل) با هماهنگی سلطان‌نشین عمان میزبان دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکاست. در‌حالی‌که سید‌عباس عراقچی پس از دیدار با ولادیمیر پوتین راهی ایتالیا می‌شود، استیو ویتکاف نیز پس از دیدار با فرانسوا مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، راهی ایتالیا خواهد شد؛ دو دیداری که نشان می‌دهد ایران و آمریکا بنا دارند به‌تدریج سایر طرف‌های برجام را نیز به چارچوب مذاکراتی خود وارد کنند. پیش از حضور این دو مقام ارشد تهران و واشنگتن در رم، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس، با حضور در تهران نقش نظارتی خود را در هرگونه توافق احتمالی به طرف ایرانی و به‌ویژه آمریکایی گوشزد کرد. وی تاکید کرد: آژانس می‌خواهد پُل میان ایران و آمریکا باشد. اگرچه تهران نیز به گروسی توصیه کرد مدیرکل صلح باشد.
اما فراتر از این پس‌زمینه، حضور جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، یک روز پیش از مذاکرات در شهر رم قابل‌توجه است. ونس که روز جمعه همراه با جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، پس از دیدار با ترامپ از واشنگتن راهی ایتالیا شده است، ادعا می‌شود که بنا دارد خود در جریان روند مذاکرات امروز قرار گیرد. مذاکرات امروز معطوف به شکل‌گیری چارچوب مذاکراتی بین ایران و آمریکا بر سر سرفصل اصلی، یعنی برنامه هسته‌ای است که سه موضوع اصلی درصد غنی‌سازی، نظارت‌ها و ذخایر را شامل می‌شود. مذاکرات امروز از این حیث مهم، تعیین‌کننده و کلیدی است که می‌تواند نقش راه توافق اولیه بین تهران و واشنگتن را ترسیم کند. در صورتی که امروز طرفین از گفت‌وگوهای سازنده یاد کنند، می‌توان گفت توافق می‌تواند در دسترس باشد.
سید‌عباس عراقچی یک روز قبل از دور دوم مذاکرات با ویتکاف، در مسکو تاکید کرد: ما روز شنبه با جدیت در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا حاضر خواهیم شد و با توجه به نحوه حضور طرف مقابل، جمع‌بندی و قضاوت خواهیم کرد که چگونه باید این مسیر را ادامه دهیم. عراقچی در جمع خبرنگاران درخصوص دیدار با ولادیمیر پوتین و اهداف سفرش به مسکو گفت: در این سفر، در وهله نخست، حامل پیام مقام معظم رهبری بودم، پیامی که ایشان نگارش فرموده بودند و مباحث مختلفی را در بر می‌گرفت، هم مسائل منطقه‌ای و هم بحث‌های دوجانبه و همکاری‌هایی که با روسیه در جریان است.
وی افزود: این نامه حاوی نکات مهمی بود که مدنظر مقام معظم رهبری بودند که با رئیس‌جمهور روسیه طرح کنند. ایشان نامه را همان‌جا قرائت کردند و سپس توضیحات تکمیلی ارائه کردم و بعد، بحث مفصلی درباره همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای داشتیم.
این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در دیدار با رئیس‌جمهور روسیه درباره برخی مسائل منطقه به صورت مفصل و هم تحولات بین‌المللی به‌ویژه مذاکراتی که به صورت غیرمستقیم بین ما با آمریکا جریان دارد و هم مذاکرات بین روسیه و آمریکا بحث شد. وی افزود: دیدگاه‌های دو طرف طبیعتا در خصوص این موضوعات مطرح شد. به نظرم ملاقات بسیار مفید و جدی و عملیاتی بود. همزمان سرگئی لاوروف همتای عراقچی نیز تصریح کرد که روسیه از گفت‌وگوهای تهران-واشنگتن استقبال می‌کند.
عراقچی سپس به روند مذاکرات با آمریکا اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که ما از سمت آمریکا، پیام‌های متناقض و متضادی می‌شنویم. اینکه منظور چیست و چه اهدافی را در بر می‌گیرد مربوط به خودشان است. از نظر ما، آنچه پشت میز مذاکره (غیرمستقیم و با واسطه) بیان می‌شود، ملاک نظر و تعیین‌کننده است. وی افزود: متقابلا ما نیز در قبال این مواضع، دیدگاه‌های خود را با جدیت و روشنی بیان کرده‌ایم. در این مذاکرات کاملا جدی هستیم.
وی تاکید کرد: رم میزبان مذاکرات نیست، بلکه محل مذاکرات است؛ میزبان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، همچنان دولت عمان است و ما در محلی که میزبان مشخص کند، حاضر خواهیم شد و کماکان وظیفه میانجی‌گری، واسطه‌گری و برقراری ارتباط غیرمستقیم برعهده وزیر امور خارجه عمان و دولت این کشور است. پیش‌تر نیز وزارت خارجه عمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «رم میزبان دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا خواهد بود.» در بیانیه وزارت خارجه عمان آمده است: «هدف از این گفت‌وگوها، پیشرفت بیشتر در جهت دستیابی به یک توافق عادلانه، الزام‌آور و پایدار خواهد بود.» دستگاه دیپلماسی عمان افزود: «عمان خرسند است که این نشست را در رم که به دلایل لجستیکی به عنوان محل برگزاری انتخاب شده است، تسهیل و میانجی‌گری می‌کند.»
همزمان مارکو روبیو که از موافقان برچیدن برنامه هسته‌ای ایران است و اظهاراتش موجب اختلاف‌نظر در دولت ترامپ شده است، روز جمعه طی اظهاراتی نسبت به «ثمربخش» بودن مذاکرات تهران-واشنگتن پیرامون برنامه هسته‌ای ایران ابراز امیدواری کرده و با اشاره به گفت‌وگوها پیرامون صلح اوکراین، بر ضرورت مشخص شدن امکان توافقی در این باره در آینده نزدیک تاکید کرد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1295920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان کار شعب ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی؛ رسیدگی‌ها طبق قوانین عادی ادامه می‌یابد

قیمت دلار قفل شد/ قیمت طلای آبشده و سکه بر مدار صعود

چه کسی جانشین پاپ فرانسیس خواهد شد؟

فرصت‌های نفتی (12)؛ طرح‌های شیرین‌سازی آب

قدردانی وزیر میراث از سوخت‌رسانی نوروزی

ورود بازار خودرو به فاز نزولی/ تارا ارزان شد

دونالد ترامپ: دیدارهای بسیار خوبی با ایران داشتیم

خیال‌پردازی نتانیاهو درباره ایران و تهدیداتش علیه یمن

تولید گندم امسال 20 درصد کاهش می‌یابد

کردستان با کوله‌باری از پتانسیل در ایران اکسپو 2025 حاضر می‌شود

تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و قطر درباره غزه و مذاکرات تهران-واشنگتن

معجزه باورنکردنی تنظیم ساعت غذا خوردن برای «قلب»

پرداخت وام 400 میلیون تومانی مسکن روستایی از امروز

رشد 8 درصدی اقتصاد نیازمند 7984 هزار میلیارد تومان است

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با تشکل‌های شاهد و ایثارگر

مخالفت سازمان توسعه تجارت با افزایش تعرفه خودرو‌های وارداتی

دفتر آیت‌الله سیستانی درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت

رکورد تاریخی قیمت طلای جهانی شکسته شد

انحلال شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلال در نظام اقتصادی

عربستان سعودی و خیز بلند لجستیکی / بازتعریف نقش در جغرافیای تجارت جهانی

توسعه اقتصادی پایدار در بهارستان با احداث شهرک صنفی خدماتی در صالحیه

صادرات انرژی به همسایگان، فرصتی برای افزایش درآمدهای ارزی

شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلال در نظام اقتصادی منحل شدند

صعود طلای جهانی در اولین روز اردیبهشت؛ نبض بازار فلزات گرانبها چگونه می‌زند؟

هزینه نقل و انتقال خودرو در 1404 مشخص شد

طلا در مسیر جدید صعود؛ بازار سکه در نوسان

باشگاه الشمال قطر قرارداد امید ابراهیمی را تا 2026 تمدید کرد

فرمول ثبات بورس

پیش بینی قیمت دلار 2 اردیبهشت 1404

ریزش ناگهانی قیمت کوییک صفر، خریداران چقدر ضرر کردند؟

دوشنبه سیاه بیت‌کوین

تشکیل کارگروه ملی زیارت برای نخستین بار در قم

صندلی صوراسرافیل به چه کسی می‌رسد؟

قیمت انواع مرغ اول اردیبهشت 1404

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

خریداران طلا در فروردین 1404 چقدر ضرر کردند؟

تسریع روند سرمایه‌گذاری و بهبود وضعیت اقتصادی شهر اراک دنبال خواهد شد

زیان‌دیدگان توافق

صهیونیست‌ها در کمین نیروهای قسام در شرق غزه

واکنش اولیانوف به نتایج دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

یمت انواع مرغ اول اردیبهشت 1404

نایب رئیس خانه مطبوعات کشور انتخاب شد

1.6 میلیارد دلار در بازار ارز تجاری معامله شد

فرصت‌های نفتی (12)؛ مایعات گاز طبیعی

البرز تبدیل به نگین اقتصادی ایران و منطقه می شود

کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور تصویب شد

وقتی کمک بوی خون می‌دهد:جنایات پنهان اسرائیل زیرسایه «ماشاو»

شرطو شروط کارتال برای مدیرعال جدید چیست؟

«ایران اکسپو 2025»، مهم‌ترین گردهمایی صادراتی کشور

پوتین و سلطان هیثم درباره پرونده هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو می‌کنند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی