ثبت روند صعودی ثابت آلودگی هوا در شهر تهران
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - ایسنا : رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بعد از سال 97 به علت شرایط جوی خاص، تقریبا یک روند صعودی ثابت آلودگی در شهر تهران به ثبت رسید.
احمد طاهری در هشتمین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا،که امروز با حضور محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رییس جمهوری، و شینا انصاری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، بر اولویت یافتن حل معضل آلودگی هوای تهران تاکید کرد.
وی با اشاره به گزارشهای نظارتی گفت: تهران چهارمین شهر آلوده کشور از نظر تعداد روزهای آلوده در سه سال گذشته بوده است که 32 درصد روزها شاخص کیفیت هوای بالاتر از 100 ( در محدوده ناسالم) را به ثبت رسانده است، با این حال از آن جا که بر اساس شاخص کیفیت هوا، اهواز و زاهدان شهرهایی هستند که از آلودگی هوای طبیعی و ریزگردها متاثر شدند شهر تهران را میتوان پس از اصفهان دومین شهر صنعتی کشور قلمداد کرد که بیشترین روزهای ناسالم را در زمینه آلودگی هوا به ثبت کرده است.
خبر مرتبط

آلودگی هوای تهران برای نخستین بار در سال جدید شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد 145 قرار گرفته و هوای تهران برای نخستین بار در سال جدید در وضعیت نارنجی و برای گروههای حساس جامعه آلوده است.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: آمار از سال 1393 تا 1403 نشان میدهد که بعد از سال 97 به علت شرایط جوی خاص، تقریبا یک روند صعودی ثابت آلودگی در شهر تهران به ثبت رسید. سال 1402 آلودگی هوای این شهر با کاهش نسبی مواجه شد که 119 روز در محدوده ناسالم ثبت شد اما متاسفانه در طول سال 1403 روند آلودگی بار دیگر افزایش پیدا کرد و به 147 روز رسید.
طاهری ادامه داد: تهران از نظر مواجهه جمعیت با آلودگی، در اولویت اول قرار دارد. بر همین اساس آلودگی هوای تهران نسبت به دیگر کلانشهرها با اولویت بالاتر مطرح میشود. بر اساس آمار، تنها دو درصد از روزهای سالهای 1400 تا 1403 پاک بود و در مقابل 67 درصد در محدوه قابل قبول و حدود 37 درصد روزها در محدوده ناسالم قرار داشت که از این مقدار 32 درصد ناسالم برای گروههای حساس و پنج درصد برای تمامی اقشار جامعه ناسالم بوده است.
وی اضافه کرد: از میان این روزهای ناسالم، 66 درصد مربوط به آلاینده ذرات معلق کوچک تر از 2.5 میکرون و 21 درصد نیز به دلیل افزایش آلاینده ازن بوده است. ذرات معلق کوچکتر از 10 میکرون 10 درصد و نیتروژن دی اکسید با سه درصد آلایندههای بعدی شاخص شهر تهران را تشکیل دادند.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ازن یک آلاینده ثانویه است، به این معنی که منبع انتشاری ندارد. این آلاینده از اکسیدهای نیتروژن و ترکیبات آلی فرار است که عمدتاً از تبخیر سوخت در جو تشکیل میشود. ذرات معلق دارای دو دسته اولیه و ثانویه هستند. ذرات اولیه مستقیماً به شکل ذرات و ذرات ثانویه به شکل
گاز منتشر میشوند و در جو تشکیل ذرات میدهد. آنالیز ذرات هوای تهران نشان میدهد که اکسیدهای نیتروژن بالاترین سهم را در تشکیل ذرات ثانویه دارد. در نتیجه انتشار ذرات معلق و انتشار اکسیدهای نیتروژن به عنوان دو اولویت کاهش آلودگی هوای تهران باید مورد بررسی قرار گیرد این در حالیست که غلظت ذرات معلق در تهران سه برابر حد مجاز ملی و بیش از شش برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است. همچنین روند بلند مدت ذرات معلق نیز یک روند افزایشی پیوسته داشته است.
طاهری در ادامه گفت: 61 درصد از انتشار ذرات معلق از منابع متحرک و 39 درصد از منابع ساکن ناشی میشود. از منابع متحرک، خودروهای سنگین 16 درصد، خودروهای
سواری 14 درصد و موتورسیکلتها نیز سهم قابل توجهی در آلودگی هوا دارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۲:۰۲
-
۱۵ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1295031/