چرایی حمایت عربستان سعودی از تحریرالشام
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - اقتصادنیوز : ریاض آشکارا با الگوی حکمرانی اسلام سیاسی با ابعاد فراملی مخالف است و در تلاش است تا خصیصه حکومت جدید دمشق را تلطیف کرده و ناسیونالیسم را جایگزین کند.
از سال 2016، تحت رهبری محمد بن سلمان، عربستان رویکرد خود در قبال سوریه و لبنان را تغییر داد. عربستان در آن سال از درگیریها در سوریه فاصله گرفت و این روند در سال 2023 با آشتی رسمی با اسد به اوج رسید. این تغییر رویکرد نشاندهنده تلاش ریاض برای ایفای نقشی عربی در سوریه بهعنوان جایگزینی برای نفوذ ایران و جلوگیری از تبدیلشدن سوریه به پایگاهی برای افراط گرایی در منطقه بود.
در لبنان، عربستان به این نتیجه رسید که سرمایهگذاری در شرایطی که حزبالله قدرت وتو بر تصمیمات دولت را در اختیار دارد بیفایده است. ریاض سعد حریری را به حاشیه راند و او را وادار به کنارهگیری از سیاست کرد، بدون آنکه چهرهای سنی را جایگزینش کند. در عوض، عربستان بهطور عمده از لبنان فاصله گرفت و تنها ارتباطات محدودی با جناحهای مخالف حزبالله از جمله حزب القوات اللبنانیه حفظ کرد.
با وجود روی کار آمدن گروه رادیکال هیئت تحریرالشام (HTS) در دمشق، عربستان رویکردی بسیار عملگرایانه اتخاذ کرده است. در حالی که این کشور به طور سنتی با گروههای سیاسی اسلامگرا مخالفت است، ریاض از اتخاذ موضعی ایدئولوژیک علیه تحریرالشام خودداری کرده و تلاش دارد با دادن فضای سیاسی، نفوذ خود را در سوریه بازسازی کند. رهبر تحریرالشام و رئیسجمهور موقت سوریه، احمد الشرع، این عملگرایی عربستان را با تغییر گفتمان بهسوی دولتسازی، پرهیز از صدور انقلاب و اجتناب از ائتلاف با گروههای سیاسی اسلامگرا در دیگر کشورهای عربی تسهیل کرده است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر « قمار عربستان از شام تا لبنان؛ بن سلمان در جستوجوی عبور بدون هزینه از رقبا/ ریاض بدون چک سفید وعده سرمایهگذاری میدهد » بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲:۱۲
-
۱۳ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1293228/