بازار آریا

آخرين مطالب

مشکل اقتصاد ایران، داخلی است و با مذاکره حل نخواهد شد/ اثرات سوءمدیریت در اقتصاد ما بیش از تحریم‌هاست اقتصاد ایران

مشکل اقتصاد ایران، داخلی است و با مذاکره حل نخواهد شد/ اثرات سوءمدیریت در اقتصاد ما بیش از تحریم‌هاست
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصاد24- محمد آیتی: پس از برگزاری نخستین نشست غیرمستقیم ایران با آمریکا، قیمت دلار تا 20 هزار تومان کاهش پیدا کرد و به نظر می‌رسد ادامه این مذاکرات و توافقات احتمالی نه تنها بتواند بازار ارز که حتی اقتصاد ایران را تا حد قابل ملاحظه‌ای از این فضای آشفته نجات دهد.
با این حال، بسیاری از اصولگرایان به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستند و معتقدند این مسیر، چاره باز شدن گره اقتصاد کشور و معیشت مردم نیست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در همین خصوص، حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به اقتصاد24 گفت: مذاکراتی که امروز شاهد آن هستیم از قبل هم بوده و موضوع جدیدی نیست. چند سال پیش مذاکرات بسیار جدی‌تر اتفاق افتاد و حاصل آن، برجام شد، ولی بروید بررسی کنید ببینید چه گشایشی برای اقتصاد رخ داد.
وی افزود: امضای برجام، اثر روانی و انتظاری داشت و همین باعث شد مردم تا حدی از حضور در بازار ارز، طلا و سکه و... دوری کنند. در ادامه که ترامپ در سال 96 گفت برجام را پاره می‌کنم و اردیبهشت 97 که این کار را عملی کرد، اتفاقی که افتاد این بود که آن اثرات مثبت که ریشه روانی داشت، از بین رفت و همه چیز به قبل از آن برگشت. از این‌رو تاکید دارم که بگویم مشکل اصلی اقتصاد ایران، داخلی است و با مذاکره حل نخواهد شد.
بیشتر بخوانید: مذاکرات ایران و آمریکا زمینه‌ساز بازگشت پرقدرت تهران به بازار‌های جهانی/ مردم ایران از جنگ و التهاب خسته هستند
سرپرست سابق وزارت اقتصاد تصریح کرد: سال گذشته، ایران حدود 70 میلیارد دلار واردات داشت و حدود 57 میلیارد دلار هم صادرات غیرنفتی داشتیم، پس ارز آن جابجا شده و کالا یا وارد کشور یا خارج از کشور شده است. من هم قبول دارم که جابجایی ارز پیچیدگی خاص خود را داشته است و می‌توان با طراحی‌هایی که داشت، هزینه این رویه را کم کرد، اما اینکه برخی بگویند اگر تحریم ادامه داشته باشد، سیستم فلج است و اصلاً نمی‌توان ارز جابجا کرد را نمی‌پذیریم.
صمصامی اظهار داشت: همه بدانند که با مذاکره هیچ‌وقت نمی‌توان تحریم‌ها را از میان برداشت و حتی اگر کم شود در جایی دیگر افزایش پیدا می‌کند. حال حاکمیت می‌خواهد به دنیا نشان دهد که ایران، جنگ‌طلب نیست و حاضر به مذاکره هم هست. ما اقتدار و عزت‌مان را در مذاکره از دست نخواهیم داد و دلیل اجازه مذاکرات این موضوعات است.

بازار آریا

نباید به چیزی که می‌خواهیم در مذاکره به دست بیاوریم خوش کنیم این نماینده اصولگرای مجلس گفت: اگر در مذاکرات چیزی به دست آوردیم که فبها، ولی دل‌مان را نباید به چیزی که می‌خواهیم در مذاکره به دست بیاوریم خوش کنیم. با توجه به شرایط موجود دنیا، آن چیزی که می‌تواند تحریم را بردارد، مذاکره نیست، بلکه اسم‌های آن، اقتدار داخلی، اصلاح سیاست‌های اقتصادی و ارزی است. اثراتی که سوءمدیریت در اقتصاد ما گذاشته، به مراتب بیشتر از اثرات تحریم است.
وی تصریح کرد: ارز واردات کالا‌های اساسی 28500 تومان است و ارز مواد اولیه کالا‌های اساسی، ارز نیمایی است که بعد از استیضاح آقای همتی روی 68800 تومان تثبیت شد و این نرخ است که سطح قیمت‌ها را تعیین می‌کند و افزایش قیمت‌ها هم برای این بود که ارز نیمایی 44 هزار تومان را به 68800 رساندیم.
صمصامی افزود: واقعیت‌های اقتصاد ایران همین مطالبی است که اشاره کردم و اتفاقاً موضوعات غیرواقعی، مذاکره و نتایج حاصل از آن بر اقتصاد مملکت است، چون اثر آنی کوتاه‌مدت دارد و بعد هم ما را به شرایط نفتی خودمان برمی‌گرداند. سال 95 رشد اقتصادی به 12 درصد رسید و این رقم در سال 96 به سه درصد رسید. حال چه کنیم؟ دوباره نفت بیشتر بفروشیم و وابستگی‌مان به نفت بیشتر شود؟ حال اگر تحریم هم برداشته شود با این مدیریت اقتصادی، چیزی گیر مردم نمی‌آید و نهایتاً در کوتاه‌مدت کمی ارز پایین بیاید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1296033/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا پزشکیان همه را معطل طیب‌نیا کرده؟!

600 طرح اقتصادی و عمرانی با اعتبار 62 همت در استان یزد به بهره‌برداری رسید

اقتصاد در گرو مذاکرات نیست | جو روانی ایجاد نکنیم!

کیهان: پزشکیان وزارت اقتصاد را معطل طیب‌نیا کرد!

سفر معاون نخست وزیر قزاقستان به کابل برای گفتگو با طالبان

تصویب 7 میلیارد دلار درخواست سرمایه‌گذاری خارجی در کشور

شهربازی سندباد خرمشهر؛ مرکزی برای گردشگری خانوادگی و توسعه اقتصادی

کشف1805بطری مشروبات الکی/ توقیف یک دستگاه موتورسیکلت فورزا

پشتیبانی از تولید و سرمایه‌گذاری، راه‌حل توسعه پایدار همدان

حسینی: نباید اقتصاد کشور را به مذاکرات گره زد

مذاکرات در بازار خودرو هم غوغا کرد | کاهش 100 میلیون قیمت خودرو در بازار

کارشناسان مسیر بازار بورس را برای اردیبهشت‌ماه چگونه ترسیم کردند؟

هشدار چین درباره هرگونه توافق تجاری علیه پکن

اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تمدید شد

ضربه‌ای که ترامپ به کره جنوبی زد

قیمت دلار مبادله‌ای امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول

قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404+ جدول

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404+ جدول

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت بیت کوین

قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404+ جدول

فرصت‌های نفتی(7)؛ ایستگاه‌های تقویت فشار قلب‌ تپنده جمع‌آوری گازهای همراه نفت

دختر 14 ساله شکار یک قلاده شیر شد

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت

پیشنهاد افزایش تعرفه های برق از ابتدای خرداد

استفاده از تجربیات بازنشستگان موجب ارتقا بهره وری بنیاد است

قیمت جدید انواع برنج ایرانی+ جدول

زمان افزایش قیمت برق مشخص شد+ تعرفه‌های جدید

اقتصاد را نباید به مذاکرات گره زد

هشدار چین به آمریکا و متحدانش درباره توافق تجاری به ضرر پکن

مدیران ادارات اردبیل مشوق‌های ویژه به سرمایه‌گذاران بدهند

قیمت خودرو امروز 1 اردیبهشت +جدول

روس‌ها خودروی داخلی نمی‌خرند | سقوط 45 درصدی خرید خودرو در روسیه

روز‌های سبز بورس ادامه دارد؟

بهترین و خلاقانه ترین نمونه طرح های غرفه سازی (جدیدترین ها، برندها، ایده ها، طرح های مدرن و لاکچری، طرح های برتر خارجی و ایرانی)

کارت های سوخت شارژ شد/ سهمیه بنزین تغییر کرد؟

برگزاری 16 نشست تخصصی در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری بالادست نفت و گاز

برگزاری 16 نشست تخصصی در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری صنعت نفت

قیمت روز خودرو؛ بازار خودرو با ارز همسو شد

پیام لاوروف به اروپا: نمی‌توان با مسکو با زبان برتری‌طلبی صحبت کرد

طلای جهانی پرواز کرد، اما دلار جا ماند!

فستیوال «کوچه» در بوشهر لغو شد

جدال چین و آمریکا بالا گرفت/ هشدار پکن به دیگر کشورها

پیش فروش کرمان موتور اردیبهشت 1404 + قیمت و شرایط

بابک زنجانی؛ مفسد اقتصادی یا سرمایه گذاری کارآفرین؟!

نیاز به قوانین سختگیرانه برای انضباط نهادهای مالی/ بانک‌های ورشکسته کناره‌گیری کنند

افزایش تعرفه های برق از ابتدای خردادماه+جدول

محمدی‌مقدم: بازی‌های کابلی در 4 بوستان بزرگ شهری مشهد راه‌اندازی می‌شود

مقررات مخل کسب و کار در استان زنجان شناسایی شد

شناسایی موانع رسته های بهره ور و پراشتغال در دستور کار

قیمت 10 ارز مهم بازار ایران امروز دوشنبه یک اردیبهشت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی