بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» بازارها را بررسی می‌کند؛

اثر مذاکرات مسقط بر بازارهای مالی اقتصاد ایران

اثر مذاکرات مسقط بر بازارهای مالی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - با پایان روز معاملاتی شنبه، شاخص کل بورس تهران با افزایش بیش از 15‌هزار واحدی به 2 میلیون و 845 هزار واحد رسید، در حالی که شاخص هم‌وزن نیز با 794 واحد رشد در کانال 819‌هزار واحدی قرار گرفت. شاخص فرابورس اما از سوی دیگر، کانال 25‌هزار واحدی را از دست داد. ارزش معاملات خرد و حق‏‏‌تقدم‌ها با کاهش 34 درصدی به 6695 میلیارد تومان رسید، اما 229 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد. تحلیلگران روند صعودی بورس را وابسته به پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا می‏‏‌دانند. عدم‌قطعیت‌های سیاسی و اقتصادی، سرمایه‌گذاران را به احتیاط وامی‌دارد. کارشناسان همچنان آینده بازار را در چارچوب آینده روابط سیاسی-اقتصادی در منطقه ارزیابی می‌کنند.
بازار داخلی
رشد 15‌هزار واحدی شاخص کل
در نخستین روز معاملاتی هفته جاری، شاخص کل بورس بیش از 15‌هزار واحد (نسبت به 20 فروردین‌‌‌) افزایش یافت.
از دیگرسو شاخص کل هم‌وزن پس از نوسان در هفته گذشته، با 794 واحد افزایش در کانال 819‌هزار واحدی قرار گرفت. از دیگر سو با پایان روز معاملاتی گذشته، شاخص کل فرابورس کانال 25‌هزار واحدی را از دست داد و در 24‌هزار و 983 واحد ایستاد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ارزش معاملات خرد سهام، حق‌‌‌تقدم و صندوق‌های سهامی 6695 میلیارد تومان بوده است که کاهش 34درصدی را نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل نشان می‌دهد. از دیگرسو در خلال آخرین روز گذشته 229میلیارد پول حقیقی به چرخه معاملات وارد شد.
به عقیده تحلیلگران بازار سهام در فضایی از دوگانگی و عدم‌قطعیت پیش می‌رود؛ تابلوهای معاملاتی حکایت از تردیدهای عمیق میان فعالان بازار دارد. با آغاز معاملات، تقاضای نسبتا پویایی برای خرید سهام مشاهده می‌‌‌شد، اما فشار عرضه‌‌‌های سنگین در ساعات بعد، روند کاهشی را در تعداد نمادهای سبزشده رقم زد. تحلیلگران بازار، آینده روند صعودی بورس را در گرو پیشرفت مذاکرات بین ایران و آمریکا می‌‌‌دانند. در صورت مثبت بودن نتایج این گفت‌وگوها، انتظار می‌رود بازار سهام وارد فازی صعودی شود که می‌تواند شاخص کل را از سطوح فعلی عبور دهد. این پیش‌بینی در حالی مطرح می‌شود که عوامل داخلی و بین‌المللی همچنان فشارهایی بر بازار وارد می‌کنند. حضور پررنگ بخش بانکی در رشد شاخص کل، بار دیگر نشان می‌دهد که روند صعودی بازار بیشتر وابسته به عملکرد گروه‌‌‌های خاص بازار سرمایه است تا بهبود کلی شاخص‌‌‌های اقتصادی. از سوی دیگر، استمرار تنش‌‌‌های سیاسی و اقتصادی، سرمایه‌گذاران را به سمت تعلل و انتظار سوق داده است. در چنین شرایطی، پیش‌بینی تحولات کوتاه‌‌‌مدت باید با توجه به اخبار بین‌المللی و تصمیمات کلان اقتصادی صورت گیرد. به طور کلی، بازار سهام در حال حاضر در مسیری پیچیده قرار دارد که هر گام آینده آن، به تحولات سیاسی داخلی و جهانی وابسته خواهد بود. این امر ضرورت توجه به تعادل استراتژیک میان فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری و مدیریت ریسک را برای فعالان بازار دوچندان می‌کند.
بازار خارجی
چشم‌‌‌انداز مثبت طلای جهانی
پس از یکی از غیرمنتظره‌‌‌ترین هفته‌‌‌ها در بازارهای جهانی، طلا بار دیگر جایگاه خود را به‌‌‌عنوان دارایی برتر و پناهگاه امن سرمایه‌گذاران تثبیت کرد؛ موجی از نگرانی و عدم‌قطعیت، بار دیگر سرمایه‌‌‌ها را به‌‌‌سوی فلز زرد سوق داد. در تازه‌‌‌ترین نظرسنجی هفتگی کیتکو، تحلیلگران ارشد بازار همچنان بر چشم‌‌‌انداز صعودی قیمت طلا تاکید دارند؛ خوش‌بینی‌‌‌ای که حتی در میان معامله‌‌‌گران خرد نیز به‌‌‌وضوح در حال افزایش است. کاهش ارزش سایر دارایی‌‌‌ها، ضعف شاخص دلار و فضای ناپایدار ژئوپلیتیک، همگی سرمایه‌گذاران را به‌‌‌سوی فلز زرد سوق داده‌‌‌اند.
در سال‌های گذشته، منحنی بازدهی تا حدی تحت کنترل فدرال رزرو بود، اما از زمان انتخاب مجدد ترامپ، به‌‌‌نظر می‌رسد که بانک مرکزی سیاستی غیرفعال در پیش گرفته و اجازه داده تا نرخ‌های بهره بلندمدت آزادانه افزایش یابند. این رشد بازدهی‌‌‌ها، بازتابی از انتظارات بازار نسبت به تورم بالا در آینده است؛ و طبعا طلا چنین فضایی را دوست دارد. طلا همچنان پتانسیل صعودی قابل‌‌‌توجهی دارد؛ به‌‌‌ویژه اگر انتظارات تورمی در ماه‌‌‌های آینده تشدید شود. در صورتی که بازار به این نتیجه برسد که نرخ تورم قرار است برای مدتی طولانی در سطوح بالا باقی بماند، طلا می‌تواند رشد بسیار بیشتری را تجربه کند. اگر اصلاح تا محدوده 2500 یا 2700دلار برای هر اونس صورت گیرد، احتمال زیادی وجود دارد که خریداران در آن سطوح وارد بازار شوند. در صورت رخداد کاهش 600 دلاری، از نظر سرمایه‌گذاران به‌‌‌عنوان فرصت تلقی خواهد شد تا نشانه ضعف ساختاری. در هفته پیش‌‌‌رو، بار دیگر بانک‌های مرکزی در مرکز توجه بازارهای جهانی قرار می‌‌‌گیرند. مهم‌ترین رویداد، سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در روز چهارشنبه در باشگاه اقتصادی شیکاگو خواهد بود. 
جایی که سرمایه‌گذاران با دقت به دنبال دریافت سرنخ‌‌‌هایی از مسیر آتی سیاست پولی ایالات متحده هستند. در همان روز، بانک مرکزی کانادا نیز تصمیم خود درباره نرخ بهره را اعلام می‌کند. تصمیمی که به‌‌‌ باور اغلب تحلیلگران بدون تغییر خواهد بود و نرخ بهره در سطح فعلی باقی خواهد ماند. اما نگاه‌‌‌ها تنها به آمریکای شمالی محدود نمی‌شود. روز پنج‌شنبه، انتظار می‌رود بانک مرکزی اروپا برای حمایت از اقتصاد شکننده منطقه یورو، نرخ بهره خود را کاهش دهد؛ اقدامی که می‌تواند سیگنال‌‌‌ مهمی برای سایر بانک‌های مرکزی در مسیر تسهیل بیشتر باشد. در کنار تصمیمات سیاستگذاران پولی، انتشار مجموعه‌‌‌ای از داده‌‌‌های اقتصادی نیز می‌تواند بر جهت‌‌‌گیری بازارها تاثیر بگذارد.

بازار آریا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291681/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال 1404+ جزئیات

واکنش روسیه به سفر گروسی به تهران

گروسی به تهران رسید

آماری عجیب از دور ریز برنج در کشور؛ روزانه 8 تُن!

چشم‌انداز تجارت 10 میلیارد دلاری ایران و روسیه تا سال 2029

لزوم نگاه کلان به موانع تولید و سرمایه‌گذاری و رفع آن

پزشکیان:به طور طبیعی توافقی صورت بگیرد، استقبال می‌کنیم

پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 28 فروردین 1404

آکسیوس: دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم برگزار خواهد شد

بورس سبزپوش شد

چرا شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو متوقف شد؟

تعویق در رسیدگی به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل

اعلام ترکیب استقلال برای بازی با گل گهر

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل

رشد تقاضای جهانی نفت و عرضه نفت آمریکا کند می‌شود

سارقان خانه رئیس فدراسیون کشتی بازداشت شدند

بقائی: تغییر محل مذاکرات می‌تواند هر شروعی را در معرض تخریب قرار دهد

کمیسیون صنایع موضوع یکپارچگی سامانه‌های وزارت صمت‌ را پیگیری می‌کند

رتبه اول کشوری در شاخص درمان توسط بیمه دی در سال گذشته برای اولین بار/ بنیاد شهید و امور ایثارگران مسئول ستاد برگزاری یادواره شهدای خدمت

بانک مرکزی به سمت هدف‌گذاری نرخ بهره حرکت کند

سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی اولویت فرمانداری در بهارستان

برگزاری اولین همایش استانی تجارت فرش با همکاری اداره کل صمت و جهاددانشگاهی استان سمنان

تهدید تی‌تی‌پی علیه نهادهای اقتصادی ارتش پاکستان

آفتاب امید بر اقتصاد خراسان جنوبی؛ رایزنی برای جذب سرمایه‌گذار

واکنش گروسی به مذاکرات ایران و آمریکا/ بدون آژانس فقط یک تکه کاغذ است

محمدعلی نجفی به سازمان برنامه و بودجه رفت+ عکس

سرپرست دانشگاه صنعت نفت منصوب شد

شاسی بلند وارداتی سایپا تغییر کرد/ عکس

حذفیات امتحانات نهایی اعلام شد + جدول

تعدادی از ایستگاه‌های مترو تهران در این تاریخ تعطیل هستند

واکنش چین به اظهارات ترامپ/ از تهدید و باج‌گیری دست بردار

خط‌ونشان حماس برای اسرائیل درباره یورش به مسجدالاقصی

حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟+ جدول

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «کرد نیرسی»

چین خواستار شراکت با اروپا است، نه رقابت

نخستین اظهارات پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا

اعلام زمان ثبت‌نام طرح جایگزینی تاکسی‌های فرسوده

محسن رضایی: اظهارات متناقض ترامپ و نماینده او نشانه عدم‌ انسجام درونی است

ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاران در صنعت نفت

هجوم گرد و خاک به اهواز+ عکس

ابلاغ احکام قانون بودجه سال 1404+ جزئیات

جزئیات سفر عراقچی به روسیه به روایت سفیر ایران

لغو افتتاح 100 مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر

مدیرکل دفتر هوشمندسازی توانیر: برق تمام مشترکانی که مصرف بیش از الگو دارند قطع می‌شود

ساعات کاری ادارات از این تاریخ کاهش می‌یابد+ فیلم

قاب‌هایی از نخستین حیاط دولت در سال 1404 + عکس

اعلام آمادگی روسیه برای کمک به حل مسئله هسته‌ای ایران

تیم امنیت ملی ترامپ 2 جبهه شد/ اختلاف درباره مسئله هسته‌ای ایران

واردات خودرو بدون انتقال ارز بعد از وقفه 10 ساله کلیدخورد

بحران بریتیش استیل باعث بررسی بیشتر سرمایه‌گذاری چین در بریتانیا

© 2025 - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی
ویکی پدیاجستجو