بازار آریا

آخرين مطالب

فرزین: تثبیت نرخ ارز سیاست ارزی بانک مرکزی شده است اقتصاد ایران

فرزین: تثبیت نرخ ارز سیاست ارزی بانک مرکزی شده است
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تسنیم /رئیس کل بانک مرکزی گفت:یکی از دلایل افزایش تورم در دی و بهمن پارسال، افزایش نرخ در سامانه نیما بود اما سیاست و برنامه کنونی بانک مرکزی تثبیت نرخ ارز در بازار ارز تجاری است تا برنامه های پولی این بانک نیز طبق اهداف پیش بینی شده در دستور کار قرار گیرد.
رئیس کل بانک مرکزی، سیاست تثبیت را محور سیاست بانک مرکزی در سال جاری اعلام کرد و در تشریح برنامه های این بانک در سال سرمایه گذاری برای تولید گفت: هدف بانک مرکزی در سال جاری، تثبیت نرخ ارز بازار تجاری در کانال مشخص و پیگیری اهداف سیاستگذاری شده در قبال کاهش نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی است.
همچنین بانک مرکزی در سال جاری از روش هدایت هدفمند اعتبارات و تامین مالی جدید با نام حساب جهش تولید برای تامین سرمایه در گردش بخش واقعی اقتصاد و بنگاهای تولیدی استفاده خواهد کرد‌. افزایش سرمایه نظام بانکی به 1000 همت از دیگر برنامه های مهم این بانک در سال جاری است و با هدف تامین ارز به دنبال گسترش مراودات بانکی در سطح منطقه و بین الملل خواهیم بود. 
محمدرضا فرزین در جلسه با مدیران عامل بانک ها ضمن تشریح سیاست ها و برنامه های بانک مرکزی و شبکه بانکی در راستای تحقق شعار امسال گفت: عملیاتی کردن ریال دیجیتال یکی از برنامه‌های بانک مرکزی در سال جاری است و برنامه جامعی برای عملیاتی کردن و بهره برداری از ریال دیجیتال در سال جاری داریم تا از طرفیت های آن برای حکمرانی ریال استفاده کنیم.
بازار
تثبیت نرخ ارز و هدفگذاری نرخ رشد نقدینگی و کاهش تورم
 رئیس کل بانک مرکزی سیاست تثبیت را محور اساسی برنامه‌های بانک مرکزی در سال 1404 خواند و تصریح کرد: بر مبنای سیاست تثبیت، نرخ ارز بازار ارز تجاری را در یک کانال مشخص تثبیت خواهیم کرد. همچنین برای کالاهای اساسی همچون سال گذشته نیز تامین ارز با نرخ 28500 انجام خواهد شد تا نیازهای معیشتی مردم با قیمت مناسب به دست آنان برسد.
فرزین همچنین از دیگر برنامه های بانک مرکزی را پیگیری اهداف سیاست‎گذاری شده در قبال کاهش نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی در راستای سیاست تثبیت اعلام کرد و گفت: هدفگذاری بانک مرکزی در 2 سال گذشته، بازگشت به نرخ رشد نقدینگی بلندمدت اقتصاد در کانال 25 درصد بوده که خوشبختانه محقق شده است و امسال نیز تلاش می کنیم در همین کانال حفظ شود. همچنین نرخ رشد پایه پولی در سال 1403 به 22 درصد رسید که عدد بسیار خوبی در این زمینه به شمار می‌رود.
روش های نوین تامین مالی برای بخش واقعی اقتصاد
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه سیاست‌های پولی در سنوات گذشته تاثیر عمیقی بر بخش واقعی اقتصاد و تامین مالی آن نداشته است، تشریح کرد: مطالعه آسیب شناسانه‌ای که بانک مرکزی انجام داده است نشان می‎دهد تامین مالی بنگاه های بزرگ و عدم توجه کافی به بنگاه های کوچک و متوسط و عدم اصابت به هدف تسهیلات بانکی، مهمترین مشکلات در این بخش بوده است.
فرزین با تاکید بر اینکه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید در دستور کار بانک مرکزی قرار داردتصریح کرد: بر همین اساس بانک مرکزی در سال جاری از سیاست و برنامه جدیدی برای تامین مالی بنگاه‎های تولیدی رونمایی خواهد کرد.
رییس هیات عالی در تشریح سیاست تامین مالی جدید بانک مرکزی گفت: این برنامه تلفیقی از پرداخت تسهیلات اعتباری چرخان همراه با بازپرداخت سریع است که بر اساس تجربه های بین المللی برای تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه ها استفاده می شود.
فرزین با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سرمایه گذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: استفاده از این روش برای تامین مالی سریع بنگاه های اقتصادی می‎ تواند منجر به بکارگیری تمامی ظرفیت واحدهای تولیدی و تحرک بخش واقعی اقتصاد و تحقق رشد اقتصادی شود.
وی با تاکید بر نظارت بر مصرف تسهیلات و تامین مالی گفت: این طرح به صورت آزمایشی با نام طرح حساب جهش تولید در بانک ملی از ابتدای سال در حال انجام است و تا 3 ماه آینده با برطرف شدن موانع و ایرادات آن به شبکه بانکی در راستای تامین مالی و سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی کوچک و زودبازده به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد و تولیدکننده با ایجاد این حساب می تواند از مزایای آن بهره مند شود.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین بر استفاده از ابزارهای دیگر تامین مالی بخش تولید که غیرتورمی هم هستند تاکید کرد و گفت: ابزارهایی مانند اوراق گام، برات الکترونیکی، کارت رفاهی متصل به اوراق گام و اعتبار اسنادی داخلی می‌تواند نقش موثری در تامین مالی تولید داشته باشد و با توجه به اینکه این تامین مالی در زنجیره تولید انجام می‌شود اصابت به هدف تسهیلات نیز با نرخ بالاتری انجام خواهد شد.
افزایش سرمایه نظام بانکی به 1000 همت
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه این نشست، افزایش سرمایه بانک‌ها را از برنامه‌های بانک مرکزی در راستای اصلاح نظام بانکی خواند و گفتک در سال جاری افزایش سرمایه کل نظام بانکی به 1000 همت، مهم‌ترین برنامه‌ این بانک است. 
فرزین تاکید کرد: افزایش سرمایه بانک‌ها، توان تامین مالی آنها را افزایش می‌دهد و وضعیت ترازنامه بانک‌ها و کفایت سرمایه بانک ها را نیز بهبود خواهد داد.
راه اندازی شرکت مدیریت دارایی ها با هدف کنترل اضافه برداشت ها
رئیس کل بانک مرکزی همچنین از برنامه این بانک برای ایجاد و راه اندازی شرکت مدیریت دارایی در سال جاری خبر داد و گفت: مدیریت دارایی‌ها می‌تواند در کاهش اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی موثر باشد و با این روش ضمن مدیریت اضافه برداشت ها؛ شاهد روند نزولی آن و کاهش ناترازی بانک‌ها خواهیم بود.
وی همچنین کاهش ناترازی بانک‌ها را از سیاست‌های جدی بانک مرکزی در سال جاری عنوان کرد و گفت: امسال شبکه بانکی باید به سمت فروش دارایی های خود به منظور کاهش ناترازی ها بروند.
فرزین همچنین با اشاره به اهمیت گسترش همکاری‌های بانکی در سطح منطقه و بین الملل مجددا بر ضرورت حضور و ایجاد شعب بانکی در کشورهای مختلف به منظور جذب سرمایه های خارجی و تامین مالی خارجی تاکید کرد و گفت: در سال‌های اخیر بانک‌ها در منطقه حضوری خوب داشته اند و می‌توانند به عنوان سکویی برای جذب سرمایه‌های خارجی عمل کنند.
تامین بالغ بر 66 میلیارد دلار ارز برای نیازهای اساسی و صنایع کشور
رئیس هیئت عالی بانک مرکزی در ادامه این نشست، ارز را یک متغیر مهم در اقتصاد کشور خواند و گفت: با توجه به هم پیوندی اقتصاد و امنیت، تمرکز دشمن بر قطع نظام مالی ایران با نظام مالی بین‌الملل است و عمده تحریم‌ها در سال های اخیر به دنبال تحریم نظام بانکی بوده است.
وی افزود: دشمن همچنین عملیات روانی گسترده ای به صورت برنامه ریزی شده برای بهم ریختن بازارهای مالی از طریق پخش شایعات و تهدیدات سیاسی و نظامی است و ما باید آمادگی کامل برای مقابله با این ترفندها با تقویت تامین مالی ارزی، انتقال ارزها در مسیر تجارت بین الملل در راستای مقابله با تحریم داشته باشیم.
 رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تامین بالغ بر 66 میلیارد دلاری ارزی در سال گذشته گفت: تامین مالی ارزی برای واردات کالاهای اساسی مورد نیاز کشور و نیازهای صنایع به خوبی انجام شده است و نظام بانکی در این نقل و انتقال نقشی مهم ایفا کرده است و امیدواریم این نقش آفرینی در سال جاری نیز تقویت شود.
فرزین همچنین در خصوص نرخ ارز گفت: نرخ ارز بازار تجاری، نرخ ارز رسمی کشور است و مطالعات و تحقیقات نشان می‌دهد که این نرخ بر نرخ تورم اثرگذار است و با آن همبستگی دارد و تلاش ما این است با تثبیت این نرخ و حفظ نرخ ارز کالاهای اساسی تورم را کنترل کنیم.
 وی تصریح کرد: یکی از دلایل افزایش تورم در دی و بهمن ماه پارسال، افزایش نرخ در سامانه نیما بود اما سیاست و برنامه کنونی بانک مرکزی؛ تثبیت نرخ ارز در بازار ارز تجاری است تا برنامه های پولی این بانک نیز طبق اهداف پیش بینی شده در دستور کار قرار گیرد
مبارزه با پولشویی در دستور کار بانک ها
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با تاکید بر اهمیت مبارزه با پولشویی در شبکه بانکی گفت: بانک‌ها باید اهتمام ویژه‌ای بر سرمایه گذاری برای تجهیز سامانه‌های نظارتی مرتبط با مبارزه با پولشویی داشته باشند تا از این طریق برای تشخیص تخلفات در این حوزه و اقدام به موقع بهره ببرند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289276/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشکیل پرونده قضایی دیوان کیفری بین‌المللی علیه یک کشور

بازار خودرو همچنان در نوسان/ دنا پلاس ارزان شد

قتل زن جوانی مقابل مغازه لباس‌فروشی در تهران

عراقچی فردا به روسیه می‌رود

پیش‌بینی‌های نگران کننده اوپک و IEA درباره آینده بازار نفت

رشد 5.4 درصدی اقتصاد چین در سایه تهدیدهای تجاری آمریکا

برنامه‌های بلندپروازانه‌ مسکو برای همکاری در زمینه اکتشافات فضایی

نماینده مجلس: یک ساعت جلو کشیدن ساعت رسمی مشکلی را حل نمی کند | کارشناس اقتصادی: تغییر ساعت تصمیم منطقی و مربوط به دولت است

برای تحقق خودکفایی اقتصادی باید تولید و مصرف حساب‌شده داشته باشیم

میزگرد «اصلاح و عادلانه‌سازی یارانه‌های انرژی» در شبکه خبر

بوشهر کاندیدای اصلی پایتخت اقتصادی کشور

سلیمی: به من قول دادند زمینی بدهند که یازده نفر صاحب داشت

زورآزمایی آنکارا و تل‌آویو؛ از شرق مدیترانه تا شام/ شکل‌گیری شکاف جدید منطقه‌ای

جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال 1404 اعلام شد

حضور گروسی در وزارت امور خارجه و دیدار با عراقچی

پیش بینی قیمت دلار 28 فروردین 1404

بیانیه مهم حماس به مناسب روز اسیر فلسطینی

بورس در کمین پول

اکبری دبیر انجمن تولیدکنندگان قند ایران: سال سخت شکری

تاثیر عجیب مذاکرات بر بازار ارز ایران

آبزی‌پروری ظرفیتی عظیم در سرمایه‌گذاری برای تولید

حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، راه‌حل توسعه اقتصادی لرستان

اروپا بین دو قطب؛ آغاز جنگ اقتصادی آمریکا و چین

آتش سوزی مهیب ساختمان 5 طبقه در مشهد / 20 نفر نجات یافتند

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران

ورود خودروهای چینی به پایگاه‌های نظامی انگلیس ممنوع شد

توافق پنهانی جولانی با بن زاید در جنوب سوریه

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

بازدهی بورس در هفته چهارم فروردین 1404

واحد صنعتی تولید کابین آسانسور در لرستان بهره‌برداری شد

نصب پنل‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی قزوین

پنج معضل بزرگ ترکیه از نگاه تحلیلگر ترک

پالرمو و CFT بازهم در انتظار؛ نتیجه‌گیری به نشست بعدی مجمع موکول شد

خانه دریایی ترکیه در شام/ تکرار الگوی لیبی در سوریه؟

مشهد قرمز می‌شود

تناقضات درباره تعرفه خودروهای وارداتی

تکذیب خبر تعرفه واردات خودرو توسط رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت

وزش باد شدید و گردوغبار در راه این استان

طلا و سکه روند نزولی به خود گرفتند؛ دلار به کانال 87 هزارتومانی بازگشت

سخنان نماینده کهنوج پیرامون آخرین وضعیت منطقه ویژه اقتصادی جازموریان

امکان‌سنجی رشد 8 درصدی اقتصاد ایران

حمله نیروهای عربستان به مناطق مرزی استان صعده یمن

فردی که در مغازه خود از یک گرگ نگهداری می‌کرد!+ عکس

واکنش امارات به یک ادعا/ برای حمله زمینی به یمن رایزنی نکردیم

وزیر کار حکم انتصاب تازه صادر کرد

مقدار خرید تضمینی گندم امسال چقدر خواهد بود؟

دسترسی برخی رسانه‌ها به ترامپ محدود شد

دلار بالا رفت، سفر پایین آمد؟ | بررسی تأثیر نوسانات دلار بر تصمیم سفر ایرانیان

سرمایه‌گذاری در اقتصاد دریاپایه کلید شکوفایی اقتصادی هرمزگان است

قیمت روز قند و شکر در بازار تهران | فروردین 1404 + جدول

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی