بازار آریا

آخرين مطالب

کیفیت آموزش عالی تحت تاثیر وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه است اقتصاد ایران

کیفیت آموزش عالی تحت تاثیر وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه است
  بزرگنمايي:

بازار آریا - محمد عظیم‌نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره علت تفاوت آموزش در نسل قدیم و جدید اظهار کرد: تفاوت آموزش در نسل قدیم دانشجویان با نسل جدید، موضوعی است که به‌خوبی نشان‌دهنده تحولات عمیق در نظام آموزشی، نیازهای اجتماعی و فرهنگی، و همچنین تغییرات فناوری است.
در گذشته، آموزش بیشتر بر مبنای حفظ اطلاعات و یادگیری مفاهیم نظری تمرکز داشت و دانشجویان به‌عنوان افرادی که باید به‌طور کامل به درس و تحصیل خود بپردازند، شناخته می‌شدند. در این فضا، موفقیت تحصیلی به‌عنوان معیاری برای موفقیت اجتماعی و اقتصادی در نظر گرفته می‌شد. وی افزود: کیفیت آموزش عالی به‌عنوان یک اصل ثابت نیست و تحت تأثیر وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه قرار دارد. زمانی که خودم دانشجو بودم، انتظارات اساتید از من با انتظارات فعلی به‌طور قابل‌توجهی متفاوت بود. در گذشته، دانشجو صرفاً یک دانشجو بود و اساتید انتظارات بسیار بیشتری از آنان داشتند و به شرایط فردی دانشجویان توجهی نمی‌کردند. دانشجویان ملزم بودند که تمامی مراحل و تکالیف را با دقت و سخت‌کوشی پشت سر بگذارند. امروز اما، با همان الگویی که من و هم‌نسلانم پرورش یافته‌ایم، نمی‌توانیم به‌راحتی عمل کنیم.
عظیم‌نژاد گفت: در حال حاضر، حدود 90 درصد دانشجویان شاغل هستند، که نشان‌دهنده تغییرات اساسی در وضعیت و نیازهای آنان است. بخشی از این تغییرات به شرایط اقتصادی مربوط می‌شود که ایجاب می‌کند دانشجویان همزمان با تحصیل به کار مشغول شوند. این واقعیت‌ها نیازمند بازنگری در روش‌های آموزشی و انتظارات از دانشجویان است. در گذشته، دانشجو بودن خود به‌تنهایی یک شغل محسوب می‌شد. اما امروزه، هزینه‌های تحصیل و زندگی به‌گونه‌ای است که بسیاری از دانشجویان مجبورند همزمان با تحصیل به کار بپردازند. بنابراین، اگر بخواهیم با روش‌های قدیمی عمل کنیم، هیچ دانشجوی شاغلی نمی‌تواند انتظارات را برآورده کند و این بی‌انصافی است. این تفاوت در وضعیت اجتماعی دانشجویان از گذشته تا امروز، واقعیتی انکارناپذیر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: مسئله دوم، انگیزه‌ها و نگرش‌ها است. در بیست سال پیش و قبل‌تر از آن، تمام خانواده‌ها و جامعه تلاش می‌کردند تا فرزندانشان درس بخوانند و به موفقیت برسند. این شعار اجتماعی که "درس بخوانید تا برای خود کسی شوید" در ذهن همه خانواده‌ها جا افتاده بود. این تغییرات در انگیزه‌ها و نگرش‌ها نیز نشان‌دهنده تحولات عمیق در جامعه و نیازهای جدید دانشجویان است. افراد با تحصیلات و دانش بالا در گذشته تفاوت‌های چشمگیری با افراد عادی داشتند که مورد تحسین و قبول جامعه قرار می‌گرفتند. اما امروزه، نگرش عمومی به این شکل است که تنها با تحصیل و دانش به موفقیت نخواهید رسید. این نگرش برای بسیاری از خانواده‌ها نیز تعیین‌کننده است و بر جامعه تأثیرگذار است.
وی افزود: در حال حاضر، حتی در بهترین دانشگاه‌ها اساتیدی که نماد تلاش و پیشرفت در حوزه تحصیلی هستند، درآمدشان با یک فردی که یک دکه سیگار دارد قابل مقایسه نیست. به عنوان مثال، یک کافه کوچک در مقابل دانشگاه ممکن است درآمدی چند برابر اساتید داشته باشد. همچنین، برخی دانشجویان که فعالیت‌های کسب و کار شخصی دارند، ممکن است درآمد بسیار بالاتری نسبت به اساتید دانشگاه داشته باشند. از این رو، ایجاد فشارهای اجتماعی به منظور تشویق به تحصیل بیشتر و تلاش برای موفقیت، یک چالش اساسی است که نیازمند بررسی و اقدامات مناسب در این زمینه است.
عظیم‌نژاد در پایان گفت: عملاً این واقعیت در جامعه امروز ایران به وضوح دیده می‌شود. شاید در جوامع دیگر فرمول موفقیت متفاوت باشد، اما در ایران، نگرش عمومی به این شکل است که با درس خواندن به جایی نخواهید رسید. به‌جز اندکی از افراد، بسیاری از مردم بر این باورند که تحصیلات بیشتر لزوماً به موفقیت منجر نمی‌شود. برای مثال، در رشته‌هایی مانند مهندسی عمران، داشتن مدرک لیسانس، فوق‌لیسانس یا حتی دکتری تفاوت چندانی در عملکرد شغلی ایجاد نمی‌کند و فرد می‌تواند با مدرک لیسانس نیز کار خود را به‌خوبی انجام دهد. در بسیاری از رشته‌های دیگر نیز، تحصیلات بیشتر الزماً به درآمد یا مقبولیت اجتماعی بالاتر منجر نمی‌شود. این نگرش، چالش‌های جدی در زمینه ارزش‌گذاری تحصیلات و تلاش‌های علمی در جامعه ایجاد کرده است.
انتهای پیام/

بازار آریا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1283286/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امرایی: توسعه اقتصادی و بهبود معیشت مردم اولویت نخست در سال جدید است

واکنش AFC و فیفا به صعود ایران به جام جهانی

طرح‌های جدید مجلس برای توزیع عادلانه ثروت و حمایت از تولیدکنندگان/همکاری دولت و مجلس؛ کلید بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم

لزوم همسویی رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی/ارتقای معیشت و بهبود شرایط اقتصادی نیاز به اراده قوی دارد

ورود ایران به بریکس تغییراتی در توازن ژئوپلیتیکی جهانی به وجود می‌آورد

دست پر «جمالی‌نژاد» در مدیریت استان اصفهان؛ از پیگیری ویژه پروژه‌های آب تا مسائل اقتصادی

تشریح مهمترین اقدامات حوزه کلان اقتصادی در سال 1403

اولین اظهارات قلعه‌نویی بعد از صعود به جام جهانی

حمله مجدد جنگنده‌های آمریکایی به شمال یمن

سخنگوی دولت: برنامه دولت لزوماً گران کردن سوخت نیست

پاسخ به یک شبهه درباره دخالت رهبری در برنامه‌ریزی اقتصادی

اعلام میزان زکات فطره توسط آیت‌الله شبیری زنجانی+ جزئیات

لاوروف: نمی‌توانیم حرف‌های زلنسکی را باور کنیم / ضرورت ارائه تضمین‌های شفاف

ادعای تکراری ترامپ درباره مذاکره با ایران

خبر مهم سخنگوی دولت درباره بنزین

طوفان سکه در سال03/ بازده سکه در بازار چقدر بود؟

جزئیات اقدامات حوزه کلان اقتصادی در سال گذشته

بی‌ثباتی اقتصادی سرمایه‌ها را به سمت طلا و ارز می‌برد /نقش موثر سامانه قانون‌یار در شناسایی و رفع قوانین مزاحم

تحلیل متفاوت اندیشکده آمریکایی از ورود ایران به بریکس

تصویری از سرلشکر باقری در بازدید از شهر موشکی جدید سپاه+ عکس

پیام تبریک پزشکیان در پی صعود ملی‌پوشان فوتبال کشورمان

دیدار و گفتگوی عراقچی با رئیس مجلس ملی ارمنستان

سرمایه‌گذاری برای تولید باعث تحقق عدالت اجتماعی می‌شود

بازار ارز بر مدار صعود؛ قیمت درهم امارات در کانال جدید، لیر ترکیه استُپ کرد/ بازار داغ املاک در دبی؛ قیمت‌ها به سقف رسیدند؟

توصیه‌های رئیس شورای عالی سیاسی یمن به عربستان

انگلیس: ما از اظهارات وزیر دفاع اسرائیل نگران هستیم

پیام ویژه قالیباف به مناسبت راهیابی تیم ملی به جام‌ جهانی

احساساتی شدن بیرانوند در جشن ملی‌پوشان سوژه شد + فیلم

تاکید ایران بر ضرورت مبارزه با تروریسم در سوریه و تهدید جدی جنگجویان تروریست خارجی

ایرتاکسی بین جزایر کیش و قشم برقرار شد

وزارتخانه‌های اقتصادی و بانک مرکزی برنامه‌ای برای حفظ قدرت خرید مردم ندارند

تشکیل ستاد سرمایه‌گذاری در قزوین

محمدمهدی کشتکار نقره‌ای شد

توقف حملات به تأسیسات زیرساختی انرژی در روسیه و اوکراین

گل دوم ایران به ازبکستان توسط طارمی + فیلم

پیش‌بینی بورس فردا 6 فروردین ماه/ گروه سرنوشت‌ساز بورس فردا

مهدی طارمی عنوان بهترین بازیکن زمین را کسب کرد

واکنش کاخ سفید به جنجال درباره افشای جزئیات حمله آمریکا به یمن در «سیگنال»

گل اول ایران به ازبکستان توسط طارمی + فیلم

پیام مدیرعامل بیمه البرز به مناسبت فرارسیدن سال نو

کشف 459 تلفن همراه به ارزش بیش از 17 میلیارد تومان در پایتخت

شهر موشکی جدید هوافضای سپاه رونمایی شد+ فیلم

وقوع انفجار در یک انبار مهمات

ایران از ازبکستان عقب افتاد

پارلمان اسرائیل بودجه سال 2025 این رژیم را تصویب کرد

هوافضای سپاه از یک شهر موشکی جدید رونمایی می‌کند

سردار رادان: رکورد مصرف سوخت در روزهای اخیر شکسته شد

نقد و بررسی بازار طلا: بخریم یا نه؟

تولید، کلید حل مسائل اقتصادی کشور است

عراقچی: تحت شرایطی که شاهد تهدیدات نظامی و افزایش تحریم‌های اقتصادی واشنگتن هستیم، با آمریکا «مذاکره مستقیم» نمی‌کنیم

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی