بازار آریا

آخرين مطالب

رکورد منفی شاخص بازار سهام پس از 16سال رقم خورد؛

فشار دلار بالا رفت؛ بورس ریخت گزارش ویژه

فشار دلار بالا رفت؛ بورس ریخت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - بورس تهران از ابتدای سال تاکنون، آبستن انواع و اقسام اتفاقات و ریسک‌ها بوده است. در سال 1403 رشد عجیب دلار آزاد و اونس طلای جهانی به عنوان محرک تقاضا برای طلا و سقوط بورس عمل کرد‌ند؛ به نحوی که امروز، دلار در بازار آزاد وارد کانال 98 هزار تومان شد و قله جدیدی ثبت کرد و این در حالی است که معاملات بورس تهران در روز پایانی سال هم با کاهش نماگرهای سهامی پیگیری شد تا پرونده بازار سهام در این سال پرفراز و نشیب سرانجام با سرخپوشی بسته شود.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ، در معاملات امروز تالار شیشه‌ای، شاخص کل 1.25 از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح 2 میلیون و 709 هزار واحدی رسید.
شاخص هم‌وزن نیز با افت 1.13 درصدی همراه شد. در معاملات امروز، هزار و 572 میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد و ارزش معاملات 6 هزار و 577 میلیارد تومانی به ثبت رسید. 
با افت امروز نماگرهای سهامی، ارزش دلاری بازار به ارقام کمتر از 100 میلیارد دلار سقوط کرد. با بررسی آنچه در صحنه معاملات بازار سهام گذشت می‌توان دریافت که یی‌اعتمادی حاکم بر بورس، تعدد ریسک‌های سیستماتیک، افزایش سطح تنش‌های خاورمیانه و همچنین افزایش بهای اونس طلای جهانی از جمله عواملی است که سبب شد سرمایه‌گذاران با هدف در امان ماندن از گزند تورم و ریسک‌های دیگر، به خرید طلا اشتغال ورزند و قید خرید سهام را بزنند. 
در عین حال، شاخص کل در معاملات آخرین روز از سال با کاهش ارتفاع همراه شد و برای نخستین بار در 16 سال اخیر است که در روز پایانی اسفند، نماگر اصلی بازار سهام با افت همراه می‌شود. 
آخرین باری که در آخرین روز معاملاتی سال، شاخص کل جامه سرخ بر تن کرده بود، به معاملات روز پایانی سال 1387 باز می‌گردد و اکنون پس از 16سال، مجددا شاخص کل بورس تهران در روز پایانی سال با افت همراه شده است.
نقدینگی و پایه پولی کماکان تحت کنترل
به گزارش بانک مرکزی، پایه پولی کشور در پایان بهمن به رقم هزار و 273 هزار میلیارد تومان و نقدینگی به 9 هزار و 942 هزار میلیارد تومان رسید. 
نرخ رشد نقطه به نقطه پایه پولی در پایان بهمن به 21.4 درصد رسید که هرچند در مقایسه با نرخ رشد 20.1 درصدی دی‌ماه افزایش یافته، اما در مقایسه با نرخ رشد 29.6 درصدی بهمن سال قبل،‌ کماکان تحت کنترل محسوب می‌شود. درمجموع هم رشد پایه پولی و هم رشد نقدینگی زیر مقادیر میانگین دوساله خود هستند. 
مهم‌ترین محرک برای همین میزان رشد پایه پولی در سال جاری، افزایش دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در نتیجه افزایش نرخ تسعیر ارز (دلار توافقی) بوده است.
سقف‌های جدید دلار و طلا
آخرین معامله دلار در روز گذشته در قیمت 95 هزار و 500 تومان انجام شد و اولین معاملات دلار در روز جاری در قیمت 98 هزار تومان انجام شد و پس از آن دلار یک کانال پایین‌تر آمد اما مجددا در کانال 98 هزار تومان تا لحظه انتشار این گزارش در حال معامله است. مجددا سطح تنش‌ها در خاورمیانه بالا گرفته است و درگیری نیروهای آمریکایی در یمن و ماجرای توییت ترامپ، مردم را به سمت و سوی خرید طلا و سکه سوق داده است. 
در معاملات امروز، قیمت هر گرم طلای 18 عیار وارد کانال 8 میلیون تومان شد. سکه امامی نیز وارد کانال 93 میلیون تومان شد. حضور همزمان بهای طلای جهانی و دلار در قله تاریخی، قیمت‌های بازار طلا و سکه را نیز به سمت و سوی ارتفاعات تاریخی سوق داده است. 
با افزایش سطح ریسک‌ها در سطح بین‌المللی، بهای هر اونس طلا در بازار جهانی به 3 هزار دلار افزایش پیدا کرده است و با دلار 98 هزار تومانی در بازار آزاد، تقاضا برای طلا و سکه با جهش قابل‌توجهی همراه شده است. هم‌چنین در معاملات امروز، قیمت نیم سکه به 58 میلیون و 500 هزار تومان رسید و ربع سکه نیز وارد کانال 31 میلیون تومان شد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1281429/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی؛اولویت لرستان در سال 1404

زیباکاری تهران در دقیقه 90

معادله بقا در بازارها

تکالیف قانونی مرتبط با قانون بودجه سال 1404 در قبال اعطای تسهیلات به بانک‌های عامل ابلاغ شد

با اعتماد دولت به بخش خصوصی، رشد اقتصاد ملی را فراگیر، مستمر و پایدار خواهیم ساخت

ترامپ و زلنسکی توافق کردند+ جزئیات

انصارالله یمن: همچنان از عبور کشتی‌های آمریکایی در باب‌المندب جلوگیری می‌کنیم

چرا سری ایکس 55 پرو محبوب هستند؟

تولید نیسان آبی متوقف می‌شود؟

ارزش ریال از افغانی کمتر شد!

سرپرست وزارت اقتصاد درباره پرداخت آخرین حقوق چه گفت؟

تخلفات رانندگی با پهپاد کنترل می‌شود

ترامپ و زلنسکی بر سر چه چیزی توافق کردند؟

یامین‌پور: در راند آخریم | مشت آخر را به آمریکا می‌زنیم و وارث جهان خواهیم شد

118 سال رشد اقتصادی ایران؛ از سقوط‌های سنگین تا جهش‌های تاریخی+ نمودار

پیام تبریک پوتین به پزشکیان

رشد اقتصادی ایران از سال 1286 تا تابستان 1403+ نمودار

دیدار سید حسن خمینی با مهدی کروبی+ عکس

ادعای آکسیوس درباره محتوای نامه رئیس جمهور آمریکا به ایران

اوکراین توقف حمله به زیرساخت‌های روسیه را پذیرفت

برنامه ویژه چین برای نجات اقتصاد

آغاز فروش بلیت هواپیما برای نیمه دوم تعطیلات+ جزئیات

پیش بینی گلدمن ساکس برای طلا تا پایان 2025

کامیون عراقی در کرز پرویزخان آتش گرفت+ جزئیات

پیک نوروزی ممنوع است

اهرم تازه چین برای نفوذ در خلیج فارس

جزئیات تمدید قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری

ژاپن نوروز را تبریک گفت

سال 1404 خانه بخریم یا نخریم؟

تمدید قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان تا پایان فروردین

تکرار ادعاهای ضد ایرانی از سوی ترامپ

جنگنده‌های آمریکایی به صعده و صنعا حمله کردند

گوترش خواستار آتش‌بس در غزه شد

توضیح مهم وزیر کشور درباره تأمین کالاهای ضروری در ایام نوروز و رمضان

مردم با کالابرگ بیشتر چه کالاهایی خریدند؟

زمان عرضه گوشی تاشو اقتصادی سامسونگ+ عکس

یامین‌پور: ما مشت آخر را به آمریکا می‌زنیم و وارث جهان خواهیم شد

میرسلیم: همه می‌دانند که ما گرفتار مشکلات اقتصادی مزمن شده‌ایم

ترامپ تلفنی با زلنسکی گفت‌و‌گو کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد حکم انتصاب صادر کرد

شهروندان صرفه‌جو در مصرف آب پاداش می‌گیرند

سال شکوهمند ماسک

تعلیق وب سایت‌های فروش بلیط هواپیما بخاطر گران فروشی

دلار رکوردشکنی و به 3500دلار خواهد رسید

پیش‌بینی بازار خودرو در سال 1404 | خودرو در سال جدید گران می‌شود یا ارزان؟

پیش‌بینی بازار خودرو در سال 1404 / خودرو گران می‌شود یا ارزان؟

پیش‌بینی بازار خودرو برای 1404

ماسک: افراد بد قصد جانم را دارند

حقوق کارگران چقدر افزایش یافت؟

خرید نهال گردو لیبل دار جهاد کشاورزی از نهال سبز با قیمت استثنایی 59 هزار تومان و نهال میوه 30 هزارتومان و تحویل 24 ساعته!

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی