بازار آریا

آخرين مطالب

تلاش می‌کنیم ایران به مرکز مبادلات انرژی منطقه تبدیل شود اقتصاد ایران

تلاش می‌کنیم ایران به مرکز مبادلات انرژی منطقه تبدیل شود
  بزرگنمايي:

بازار آریا - معاون اول رئیس‌جمهوری در نخستین نشست ستاد راهبری تجارت انرژی منطقه‌ای گفت: جمهوری اسلامی ایران باید به مرکز مبادلات انرژی منطقه تبدیل شود که تحقق این هدف برای دولت چهاردهم اهمیت بسیار زیادی داشته و جزو راهبردهای ماست که با جدیت آن را دنبال می‌کنیم.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهوری، محمدرضا عارف امروز (یکشنبه، 26 اسفند) در نخستین نشست ستاد راهبری تجارت انرژی منطقه‌ای اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، جمهوری اسلامی ایران باید به مرکز مبادلات (هاب) انرژی منطقه تبدیل شود که برای رسیدن به این هدف که‌ جزو راهبردهای دولت چهاردهم است باید تلاش کنیم و بر این اساس، نخستین نشست ستاد راهبری تجارت انرژی منطقه‌ای برگزار شد.
وی با بیان اینکه اجرای این قانون ‌می‌تواند به رفع ناترازی‌های انرژی کمک کرده و ضرر و زیان صنعت به‌دلیل نبود انرژی را کاهش دهد گفت: خدا را شاکریم که نخستین نشست این ستاد در این دولت تشکیل شده است و از این پس با تشکیل دبیرخانه ستاد در وزارت نفت باید تلاش کنیم تا این نشست‌ها به‌صورت منظم برگزار شده و در این حوزه تصمیم‌گیری دقیق و کارشناسانه‌ای صورت گیرد.
در این نشست که در دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری با حضور اعضای قانونی ستاد راهبری تجارت انرژی منطقه‌ای برگزار شد، در ابتدا محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ‌گزارشی جامع درباره اقدام‌های انجام شده در حوزه خدمات معاوضه (سوآپ) با کشورهای همسایه و تأثیر آن بر کمک به جبران ناترازی گازطبیعی در بخش‌های شمالی کشور و توسعه همکاری‌های راهبردی با همسایگان و تقویت جایگاه کشور در بازار انرژی منطقه ارائه کرده و اجرای این طرح را به خصوص برای رفع ناترازی انرژی کشور و تأثیرگذاری ایران در بازار انرژی منطقه، بسیار با ارزش دانست.
براساس بند ت ماده 44 قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، در اجرای بند (10) سیاست‌های کلی برنامه پنج ساله هفتم، به‌منظور تبدیل ایران به مرکز مبادلات (هاب) انرژی منطقه، با هدف دستیابی به حجم صادرات و واردات گاز کشور به ترتیب به میزان 40 میلیارد مترمکعب و 20 میلیارد مترمکعب در سال، خدمات معاوضه (سوآپ) فرآورده‌های نفتی و نفت خام از کشورهای مستقل مشترک‌المنافع به میزان 200 هزار بشکه در روز و تبادل برق کشور به میزان حداقل 20 میلیارد کیلووات ساعت در سال، ظرف 6 ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون، ستاد راهبری تجارت منطقه‌ای انرژی تشکیل می‌شود.
این ستاد به ریاست رئیس‌جمهوری (در غیاب وی معاون اول رئیس‌جمهوری) و با عضویت وزیران امورخارجه، نفت و نیرو و یکی از اعضای کمیسیون انرژی با انتخاب مجلس به‌عنوان عضو ناظر تشکیل می‌شود و ضمن تدوین سند و نقشه راه سیاست (دیپلماسی) منطقه‌ای انرژی شامل فهرست کشورهای هدف با رعایت اصول هفتاد و هفتم و یکصد و بیست‌وپنجم قانون اساسی و در چهارچوب قوانین نسبت به تصمیم‌گیری در مورد امور مربوط به قراردادهای صادرات، واردات، خدمات معاوضه (سوآپ) و گذر (ترانزیت) انرژی (گاز، برق، نفت و فرآورده‌های نفتی) اقدام می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1280144/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو با وزیر امور خارجه آذربایجان

رشد اقتصادی 3.7 درصدی در 9 ماهه سال 1403

ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه تهران-شمال

نخست‌وزیر جدید کانادا با ماکرون دیدار می‌کند

رشد اقتصادی 9 ماهه امسال 3.7 درصد شد

بقایی: استفاده از مکانیزم ماشه تبعاتی دارد که متوجه طرف‌های مقابل هم خواهد شد

فوری؛ حصر مهدی کروبی رفع شد

حقوق ورودی خودروهای کارکرده 100 درصد تعیین شد

سازمان تعاون روستایی: زعفران را به نفع کشاورز گران کردیم

فقط تا 29ام اسفند ماه 1403 فرصت دارید صنوبر3 متری فقط وفقط 10هزارتومان ارسال یک روزه به کل ایران تخفیف ویژه برای کشاورزان

عراقچی: متاسفانه غم‌های سال 1403 بیشتر بود/ بارها گفته‌ام که میدان، دیپلماسی و رسانه در کنار هم هستند

مجتبی جباری رسما دستیار بوژوویچ شد

حمایت از رژیم اسرائیل برندهای غربی را به ورطه سقوط کشاند

کوکاکولا، نستله و دیگران؛ سقوط آزاد برندهای حامی رژیم اسرائیل

در 9 ماهه امسال رشد اقتصادی 3.7 درصدی بوده است

آذربایجان شرقی در1403؛از شهادت امام جمعه واستاندار تاانتخاب رئیس جمهور

عراق برای کارگران ایرانی رسما فرش قرمز پهن کرد

راه‌اندازی 120 قرارگاه نوروزی در مازندران

لزوم توجه به مطالعات راهبردی در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی

واکنش ایران به تهدید ترامپ/ به هرگونه تعرضی با قاطعیت پاسخ می‌دهیم

انفجار مهیب در دمشق

بقایی: پاسخ ما به ترامپ بعد از تکمیل بررسی‌ها داده خواهد شد+ فیلم

آب سدها از خط قرمز هم عبور کرد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز 27 اسفندماه 1403/ سقف مقاومتی طلا و سکه شکست

قیمت دلار، یورو و پوند امروز دوشنبه 27 اسفند 1403‌/ کاهش قیمت دلار+ جدول

قیمت طلا امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ افزایش قیمت+ جدول

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت دلار+‌ جدول

عرضه اولیه کانسار آغاز شد

واکنش ایران به تهدید آمریکا/ به هرگونه تعرضی با قاطعیت پاسخ می‌دهیم

بورس در انتظار منجی

بوسه سکه به 87 میلیون تومان

فروش حمایتی باغداران: نهال صنوبر درجه یک نیگرا ترکیه فقط10هزارتومان

ترافیک سنگین در محورهای شمالی

زیباترین ایستگاه متروی پایتخت افتتاح شد

قیمت طلا، سکه و دلار امروز دوشنبه 27 اسفند 1403/ کاهش قیمت دلار+‌ جدول

مهمترین عوامل رشد نرخ ارز در سال 1403

نامه‌نگاری جدید درباره وام 30 میلیونی بازنشستگان

قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه 27 اسفند 1403+ جدول

قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 27 اسفند 1403+ جدول

استوری کنایه‌آمیز بیرانوند در اینستاگرام

چاپ عکس و لوگو روی شکلات با نیکان شکلات!

خاندوزی: شهید رئیسی قائل به حمایت از نسل‌های پرانرژی‌تر، خلاق و با جسارت بود

رشد اقتصادی 3.7 درصدی و 3.4 درصدی تشکیل سرمایه ثابت در 9 ماهه امسال

ارسال چند پرونده‌ قاچاق سوخت به دادگاه‌های ویژه جرایم اقتصادی در روزهای آینده

تحلیل کارشناسان از چشم‌انداز بازارها در سال آینده/ آیا بهار بورس فرا می‌رسد؟

رشد اقتصادی کشور به 3.7 درصد رسید

کمیسیون اجتماعی بر افزایش 45% حقوق کارگران نظارت می‌کند

عیدی اقتصادی با تصمیمات آخر سال

آخرین فرصت خرید نهال بادام ومیوه لیبل دارفقط 20هزار تومان تا 29ام اسفند ماه

هوای این شهر در وضعیت «خطرناک» قرار گرفت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی