بازار آریا

آخرين مطالب

ناترازی انرژی؛ چالش جدید خودروسازان اقتصاد ایران

ناترازی انرژی؛ چالش جدید خودروسازان
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ناترازی انرژی هرچند تا همین یکی دو سال پیش (قبل از سال‌جاری) جزو دغدغه‌های جدی خودروسازان بزرگ کشور در مسیر تولید نبود، اما طی امسال، بسیاری از صنایع از جمله خودرو را درگیر خود کرد و به احتمال فراوان سال آینده نیز دغدغه خودروسازان خواهد بود.
ریشه ناترازی انرژی در کشور از مدت‌ها پیش شکل گرفته اما طی این سال‌ها به خصوص سال‌جاری بیشتر خود را نشان داده است. منظور از ناترازی، از بین رفتن تعادل و تناسب بین تولید و مصرف انرژی (اینجا برق و گاز را در نظر گرفته‌ایم) است که خود را در قالب قطعی‌های مکرر به خصوص برق نشان داد. کمبود گاز نیز سبب شد دولت روزهای بسیاری را در سال‌جاری تعطیل اعلام کند. به هر حال، طی امسال ناترازی انرژی کم و بیش تاثیر منفی خود را بر تولید صنعتی کشور از جمله خودرو گذاشت و با توجه به اینکه چشم‌انداز مثبتی از اوضاع انرژی در سال آینده وجود ندارد، این چالش احتمالا در 1404 خود را بیشتر نشان خواهد داد. مرور روند تولید خودروسازان کشور چه در بخش دولتی، چه در بخش خصوصی، نشان می‌دهد آنها در تابستان به دلیل کمبود برق یا در راستای مدیریت مصرف، مجبور به تعطیلی یا کاهش شیفت‌های کاری خود شدند. حتی یکی از خودروسازان بخش خصوصی رسما خبر از توقف فعالیت‌های خود در مقطعی از تابستان امسال به دلیل کمبود برق داد.
سه خودروساز بزرگ کشور نیز در میانه تابستان –مرداد- کمترین تولید ماهانه را (البته با فاکتور گرفتن از فروردین که نصف آن تولید متوقف است) ثبت کردند، موضوعی که ارتباط مستقیم با ناترازی انرژی –کمبود برق- در این ماه داشت.
بنابراین اگر تا یکی، دو سال گذشته (قبل از سال 1403) خودروسازان برای رشد یا حتی حفظ تولید با دغدغه‌هایی جدی مانند کمبود نقدینگی ریالی و ارزی و تحریم مواجه بودند، حالا ناترازی انرژی نیز به چالش‌های آنها اضافه شده است. به گفته برخی کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، رفع ناترازی انرژی یکی از شروط مهم رشد و حتی شاید حفظ تولید خودرو در سال آینده است. به گفته آنها، اگر این چالش همچنان برقرار باشد یا تشدید شود، نه تنها رشد تولید خودرو در سال آینده رخ نخواهد داد، تیراژ خودروسازان نسبت به امسال نزولی نیز خواهد شد.
در سال‌جاری نیز ناترازی انرژی در افت تولید خودروسازان نقش داشت، نقشی که سال آینده احتمالا پر رنگ‌تر خواهد شد. اما خودروسازان بزرگ کشور در گزارش‌های اخیر خود (منتشره در سامانه کدال) میزان مصرف انرژی شان در 11 ماه امسال را اعلام کرده‌اند.
طبق آمارهای منتشره، ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در مجموع بالغ بر 342‌هزار مگاوات ساعت برق مصرف کرده‌اند. در مقایسه با 11 ماه مشابه پارسال، مجموع مصرف برق در این سه شرکت حدود 2‌درصد افت کرده است.
در بخش گاز نیز این سه خودروساز روی هم رفته بیش از 78 میلیون مترمکعب گاز در 11 ماه امسال مصرف کرده‌اند. در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، مصرف گاز خودروسازان بزرگ کشور بالغ بر 14‌درصد بالا رفته است.
خودروسازان اما تا پایان بهمن امسال حدود 2میلیون و 220‌هزار مترمکعب آب مصرف کرده‌اند. نسبت به مدت مشابه پارسال، خودروسازان بزرگ کشور حدود یک‌درصد آب بیشتری مصرف کرده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1279933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پس‌لرزه طوفان اقتصادی ترامپ به فدرال رزرو رسید/ کاهش نرخ بهره در راه است؟

برخورد با فروشندگان موادمحترقه غیرمجاز

مدارس 3 شهرستان تعطیل شد

نظر قالیباف درباره افزایش حقوق کارگران

عراقچی درباره چه موضوعی با مقامات عمانی گفت‌و‌گو کرد؟

رونمایی از اولین خودروی وارداتی پلاک شده جانبازان

استفاده 40 میلیون نفر از طرح کالابرگ

چهارشنبه‌سوری در پایتخت قربانی گرفت

ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد

فعال شدن 381 واحد معدنی غیرفعال؛ بازگشت 925 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد: حمله به یمن بخشی از سیاست «فشارحداکثری» به ایران است

رئیس جمهور با فرماندهان عالی‌رتبه نظامی دیدار کرد+ عکس

ناو یو اس اس هاری ترومان هدف حمله انصارلله قرار گرفت

موج تعرفه‌های ترامپ در بانک‌های جهانی/ نرخ بهره کاهشی می‌شود؟

گزارش خبرنگار تسنیم از صنعا؛ شگفتانه در انتظار آمریکایی‌ها

گزینه پیشنهادی وزارت اقتصادی باید برای ارتقای ارزش پول ملی تضمین ارائه کند

وکیل: مطهره گونه‌ای آزاد می‌شود

واکنش زیدآبادی به حرف‌های حدادعادل درباره ساسی مانکن

ایتالیا صلح‌بانی در اوکراین را نمی‌پذیرد

پژو 207 دنده‌ای پانوراما مرز 900 میلیون تومان را رد کرد

سال 1404 این روز‌ها تعطیل هستند

دستور مهم عارف درباره مرحله بعدی طرح کالابرگ

عارف: دستگاه‌های نظارتی برخوردها با عده‌ای سودجو را با جدیت دنبال می کنند

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند؛ دلایل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد

جزییات دستمزد کارگران در سال 1404

سرما و بارندگی در راه است

طلا یا دلار: کدام سرمایه‌گذاری امن‌تر در شرایط اقتصادی کنونی ایران؟

برنامه‌ریزی گسترده برای اجرای پروژه‌های عمرانی، اقتصادی و زیرساختی ساری

ماجرای ممنوع‌المعامله شدن صاحبان خانه‌ها و خودروهای لوکس چه بود؟

حادثه رانندگی در دزفول دو کشته بر جای گذاشت

آمریکا به صورت زمینی به یمن حمله می‌کند؟

توسعه خطوط کشتیرانی ایران به غرب و جنوب غرب آفریقا

تداوم سیر صعودی قیمت سکه، طلا و دلار

محمدتقی رهبر: هر تعرضی از سوی آمریکا مساوی با پاسخ بی درنگ و دردآور است/ نباید از جار و جنجال آمریکا و صهیونیست‌ها ترسید

رشد اقتصادی کاهش یافت

پیشنهادهای وسوسه‌کننده خاورمیانه مهاجران را جذب می‌کند؟

ترامپ: وعده تمام کردن یک‌روزه جنگ اوکراین شوخی بود!

دلار در آستانه جهش یا اصلاح؟

فرود اضطراری یک هواپیمای مسافر‌بری در کرمان

پول‌های بورسی در پارکینگ؟

سرمایه‌گذاری در طلا بی خطر هم نیست

قطار فوق‌العاده در این مسیر پرتردد راه‌اندازی شد

آتش‌سوزی جان 59 نفر را در این کشور گرفت

رضایت‌ زعفران‌کاران از عرضه 5 تن محصول در بورس کالا

زیرساخت‌های اقتصادی شهر ارومیه ورود سرمایه‌گذاران فراهم شود

رئیس سازمان اورژانس: نیروهای پیاده داریم که اگر کسی با دیدن قیمت‌ها سکته کرد بتوانیم فرد را احیا کنیم!

قالیباف فرداشب به تلویزیون می‌رود

1874 زندانی استان تهران آزاد شدند

توضیح قائم‌پناه درباره عدد محبوبیت مسعود پزشکیان+ عکس

امکان حذف کامل حاشیه‌نشینی تا 10 سال آینده

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی