بازار آریا

آخرين مطالب

شستن هر فرش معادل مصرف آب شرب 250 نفر است! اقتصاد ایران

شستن هر فرش معادل مصرف آب شرب 250 نفر است!
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تسنیم /درحالی که تهران در آستانه نوروز 1404 شرایط بحرانی را از نظر ذخایر آبی تجربه می‌کند خانه‌تکانی عید می‌تواند این شرایط را بحرانی‌تر کند؛ هدر رفت آب در فرآیند خانه‌تکانی به شکلی است که تنها شستن یک فرش معادل مصرف روزانه آب شرب 250 نفر است.
با نزدیک شدن به ایام نوروز، سنت دیرینه خانه‌تکانی در میان خانواده‌های ایرانی رونق می‌گیرد. این رسم که از گذشته‌های دور برای استقبال از سال نو انجام می‌شده، با مصرف بالای آب همراه است. شست‌وشوی فرش‌ها، پرده‌ها، ظروف و تمیز کردن سطوح مختلف، همگی نیازمند آب فراوان هستند.
با این حال، امسال تهران و بسیاری از شهرهای ایران با یکی از خشک‌ترین سال‌های خود مواجه‌اند، و کاهش چشمگیر ذخایر آبی، زنگ خطر بحران کم‌آبی را به صدا درآورده است. در چنین شرایطی، لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
وضعیت بحرانی سدهای تأمین‌کننده آب تهران
طبق آخرین گزارش‌های منتشرشده از وزارت نیرو، میزان ذخایر آبی تهران به‌شدت کاهش یافته است. در حال حاضر، 85 درصد از حجم سدهای استان تهران خالی است که این مسئله تأمین آب شرب و کشاورزی را به چالشی جدی تبدیل کرده است.
به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، سد کرج که یکی از مهم‌ترین منابع تأمین آب پایتخت است، تنها 7 درصد پرشدگی دارد که در تاریخ این سد بی‌سابقه است. سد لار نیز شرایطی بحرانی دارد و میزان پرشدگی آن به 1 درصد رسیده است. در همین حال، سدهای لتیان و ماملو نیز به ترتیب 12 درصد آب دارند که این ارقام، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای برای تأمین آب در سال آینده ترسیم می‌کنند.
به گفته کارشناسان، کاهش شدید بارندگی و برداشت بی‌رویه از منابع آبی، مهم‌ترین عوامل کاهش سطح ذخایر سدها بوده است. در چنین وضعیتی، افزایش مصرف آب به‌ویژه در ایام خانه‌تکانی، فشار مضاعفی به منابع محدود موجود وارد خواهد کرد.
خانه‌تکانی و میزان مصرف آب
خانه‌تکانی اگرچه به‌عنوان یک رسم دیرینه، نشانه‌ای از نظافت و استقبال از سال نو است، اما مصرف آب در این فرآیند به‌قدری بالاست که توجه ویژه‌ای را می‌طلبد. طبق بررسی‌ها، میزان مصرف آب در خانه‌تکانی بسته به نوع شست‌وشو و شیوه‌های مورد استفاده، متغیر است اما به‌طور میانگین، هر خانوار در این دوران تا 3000 لیتر آب بیشتر از روزهای عادی مصرف می‌کند.
یکی از بخش‌های پرمصرف خانه‌تکانی، شست‌وشوی فرش‌ها است. بر اساس گزارشی از مدیریت مصرف آب دانشگاه مدرس، شستن هر تخته فرش در منزل، حدود 500 لیتر آب مصرف می‌کند. این میزان معادل مصرف روزانه آب شرب 250 نفر است. در ایران سرانه مصرف آب برای هر نفر 300 لیتر است در حالی که سرانه مصرف جهانی 150 لیتر می باشد. این بدان معنی است که شستن یک فرش چیزی بیشتر از سه برابر سرانه جهانی مصرف آب یک نفر است.
در حالی که بسیاری از قالیشویی‌های مجاز از تجهیزات صنعتی با مصرف آب کمتر و استفاده مجدد از آب تصفیه‌شده بهره می‌برند، همچنان برخی خانوارها ترجیح می‌دهند فرش‌های خود را در حیاط یا کوچه بشویند که علاوه بر هدررفت آب، باعث آلودگی محیط‌زیست نیز می‌شود.
سایر بخش‌های خانه‌تکانی و مصرف آب:
شست‌وشوی پرده‌ها: هر بار شست‌وشوی پرده‌ها در ماشین لباسشویی حدود 100 لیتر آب مصرف می‌کند.
تمیز کردن حیاط و پارکینگ با شیلنگ آب: این کار در هر ساعت، بین 400 تا 600 لیتر آب هدر می‌دهد.
شست‌وشوی ظروف و لوازم آشپزخانه: اگر این کار بدون استفاده از سینک پر انجام شود، روزانه بیش از 200 لیتر آب هدر می‌رود.
راهکارهای کاهش مصرف آب در خانه‌تکانی
با توجه به بحران کم‌آبی، هر خانواده می‌تواند با اجرای برخی اقدامات ساده، مصرف آب را کاهش دهد:
استفاده از قالیشویی‌های مجاز: این مراکز از تجهیزات صنعتی برای کاهش مصرف آب استفاده می‌کنند و به حفظ منابع آبی کمک می‌شود.
استفاده از شوینده‌های کم‌آب و روش‌های خشک‌شویی: برای تمیز کردن سطوح، شوینده‌هایی که نیاز به آب کمتری دارند، گزینه بهتری هستند.
عدم استفاده از شیلنگ برای شست‌وشوی حیاط و پارکینگ: به‌جای آن می‌توان از سطل آب و تی استفاده کرد.
به‌کارگیری دستمال مرطوب برای گردگیری: به جای شستن مداوم سطوح، گردگیری با دستمال مرطوب میزان آب مصرفی را به حداقل می‌رساند.
ضرورت مدیریت مصرف آب در نوروز 1404
امسال، مدیریت مصرف آب نه‌تنها به حفظ منابع طبیعی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند از قطع احتمالی آب در روزهای گرم‌تر سال جلوگیری کند. در شرایطی که بارش‌ها کاهش یافته و میزان ذخایر آبی کشور به سطح نگران‌کننده‌ای رسیده است، ضروری است که شهروندان در مدیریت مصرف آب دقت بیشتری به خرج دهند.
اگرچه خانه‌تکانی بخشی از فرهنگ نوروزی ماست، اما می‌توان با تغییر در عادات، آن را به روشی پایدارتر و مسئولانه‌تر انجام داد. آب یک منبع محدود است و حفظ آن برای نسل‌های آینده، وظیفه‌ای همگانی محسوب می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1276923/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این خوراکی‌های خوشمزه باعث سکته مغزی می‌شوند

این سبزیجات را خام مصرف نکنید

چند توصیه برای والدینی که فرزندِ مبتلا به سرطان دارند

خطرات خیره شده به صفحه نمایش برای چشم

طلای طبیعی برای زیبایی و سلامتی

چند نکته خودمراقبتی برای خانه‌تکانی‌های عید

مهمترین‌ توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران جوان تا سالمند

چگونه تعاملات اجتماعی را در سالمندی افزایش دهیم؟

پیش از خرید ماهی قرمز این نکات را بدانید

مصرف کَره نرخ مرگ و میر را افزایش می‌دهد؟

نگرانی‌ها به ارث می‌رسند؟

فرستاده ویژه ترامپ: ما عامل اسرائیل نیستیم

کشته شدن 973 غیرنظامی سوری در حمله نیروهای نظامی حکومت موقت سوریه

7 زلزله در یک شب در بندر امام حسن بوشهر

تداوم درگیری‌ها در سوریه/ شورای امنیت تشکیل جلسه می‌دهد

زلنسکی: هلند روی تسلیحات اوکراین سرمایه‌گذاری می‌کند

وزیر امور خارجه: مذاکره با قلدری و دستور دادن متفاوت است

وعده‌ها درباره بورس، متوقف به انتخابات ماند! / آقای پزشکیان چرا سکوت کردید؟!

هواپیمای ناشناس بر فراز اقامتگاه ترامپ شناسایی شد

سازمان ملل: کشتار غیرنظامیان در شمال غربی سوریه متوقف شود

برنامه‌ریزی روسیه برای گفت‌‌وگو با آمریکا درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران

الجولانی: هرکسی که دستش به خون ملت سوریه آلوده باشد مجازات می‌شود

نسل جدید ماکسیما به ایران می‌آید /عکس

انتظارات کاهشی تورم آمریکا

آلومینیوم در تقاطع

تنها 53درصد از منابع هدفمندسازی یارانه‌ها واریز شد

چاه ویل کمک خارجی

برنامه‌ریزی روسیه برای گفت‌‌وگو درخصوص برنامه‌ هسته‌ای ایران با آمریکا

آیا سواد، رفاه فقیرترین دهک را افزایش می‌دهد؟

حمله اسرائیل به لبنان یک کشته بر جای گذاشت

بازی بزرگ اژدهای زرد با تورم

هشدار امدادونجات به کوهنوردان درباره احتمال ریزش بهمن در ارتفاعات

معدن‌کاری با متر «پایداری»

«پای نتورک» در 2 دلار به مقاومت خورد

«اتریوم» در سراشیبی سقوط

بیت‌کوین به 150هزار دلار می‌رسد؟

آزادسازی رمزارزها در نظام بانکی آمریکا

موافقت با 42 همت افزایش سرمایه

اروپا در تکاپوی حل بحران ترانزیت گاز

احتمال بازنگری در سیاست کاهش عرضه اوپک ‌پلاس

یک گام تا تولید 100‌میلیون تنی پتروشیمی

کانادا؛ خریدار پس‌‌‌‌‌‌پرده نفت روسی

چرخش واشنگتن در معادلات انرژی

بازار - 1403/12/20

بازار اقتصاد ایالات‌متحده در مسیر رکود؟

مسائل سیاسی؛ عامل اصلی نوسانات دلار

بازگشت ریسک به بازار ارز

مرز باریک مثبت‏‏‏‌اندیشی سازنده و مخرب

افشای جزئیات «آواتار 3»از زبان کامرون

جستاری در نامواژه‌های موسیقی ایرانی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی