بازار آریا

آخرين مطالب

فرزین: ارز 28500 تومانی تغییر نمی‌کند اقتصاد ایران

فرزین: ارز 28500 تومانی تغییر نمی‌کند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تسنیم /طبق اعلام رئیس‌کل بانک مرکزی نرخ ارز 28500تومانی که قرار بود برای سال آینده حدود 30درصد افزایش پیدا کند، بدون تغییر خواهد ماند.
محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی در توضیح سیاست ارزی این بانک برای سال آینده گفت: افزایش 30درصدی نرخ ارز 28500تومانی واردات کالاهای اساسی و دارو در جهت حمایت از معیشت مردم منتفی است.
او همچنین تأکید کرد: علاوه بر این، نرخ‌ ارز رسمی برای واردات سایر کالاها را که همان نرخ مرکز مبادله است، در یک کانال مشخص تثبیت می‌کنیم.
رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: ارز مرکز مبادله نزدیک دو ماه است که بین 67 تا 68 هزار تومان در نوسان است؛ این هم کمی روی افزایش قیمت برخی کالاها اثر گذاشته بود و بر همین اساس تلاش می‌کنیم این ارز را در یک کانال تثبیت کنیم.
وی گفت: برای سال آینده تلاشمان این است که در همین روند ارز را کنترل کنیم.

به گزارش تسنیم، در لایحه بودجه سال 1404، افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی از 28.500 تومان به 38.500 تومان پیش‌بینی شده بود، با این حال به‌نظر می‌رسد با دخالت معاون اول رئیس‌جمهور کنار مخالفت هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، این تصمیم که می‌توانست تبعات تورمی جدی به‌همراه داشته باشد، متوقف شد.
در لایحه بودجه سال آینده پیشنهادی در خصوص افزایش نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی از 28.500 تومان به 38.500 تومان مطرح شده بود. کاهش فاصله بین نرخ ارز دولتی و بازار آزاد و همچنین کاهش رانت ارزی از جمله اهداف در نظر گرفته‌شده این طرح اعلام می‌شد.
با این حال، کارشناسان اقتصادی هشدار دادند که چنین افزایشی می‌تواند منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی و در نتیجه، فشار بیشتر بر معیشت مردم شود، این مسئله مشابه همان اقدامی است که در خصوص ارز 4200تومانی در سال 1401 صورت گرفت.
پس از شکست سیاست تک‌نرخی‌سازی در ماه‌های اخیر و افزایش شدید نرخ ارز، معاون اول رئیس جمهور زمان اجرای این سیاست را اشتباه خواند، این همان مسئله‌ای است که بارها بر آن تأکید شده است که نمی‌توان در شرایط تحریم شرایط تک‌نرخی‌سازی را اجرا کرد و مانند دفعات قبل منجر به شکست خواهد شد.
در خصوص تبعات احتمالی افزایش 30درصدی نرخ ارز کالاهای اساسی در سال 1404، نیز همان شرایط پابرجاست. محمدرضا عارف نیز در جلسه کارگروه تخصیص ارز کالاهای اساسی دارو و تجهیزات پزشکی با تأکید بر اینکه هرگونه تصمیم‌گیری و اقدام درباره تخصیص ارز ترجیحی و یا صرفه‌جویی حاصل از کاهش مصارف ارز ترجیحی باید با حداقل آثار تورمی و در راستای حمایت از اقشار محروم و آسیب‌پذیر جامعه از درآمدهای حاصله از این منابع باشد، گفته بود که راهبرد دولت چهاردهم حمایت از تولید، کاهش تورم و جلوگیری از افزایش قیمت در کالاهای اساسی است.
علاوه بر معاون اول رئیس‌جمهور، هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با افزایش نرخ ارز ترجیحی در بودجه سال 1404 مخالفت کرد. این هیئت اعلام کرد که چنین افزایشی با سیاست‌های ثبات ارزی برنامه هفتم توسعه در تضاد است و باید تغییر کند.
در قانون برنامه هفتم توسعه به‌صراحت در خصوص سیاست‌های ارزی به تثبیت و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی تأکید شده است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1273886/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چهارمین جلسه شورای اداری بنیاد مازندران برگزارشد

واکنش مارک روته به جدال در کاخ سفید

آمریکا راهش را از اروپا جدا می‌کند؟/ سرنوشت محتوم به روایت ترامپ

وضعیت مشابه استیضاح همتی با کرباسیان/ تاریخ تکرار خواهد شد؟

عرضه 40 میلیون لیتری روغن موتور از فردا

مصوبه کالابرگ 60 میلیون نفر ابلاغ شد

حمایت مجارستان از موضع ترامپ در قبال زلسنکی

وقوع سردترین بامداد این هفته در روز دوشنبه

جزئیات دور جدید واردات خودرو/ قیمت‌ها کاهشی می‌شود؟

درخواست انجام بیش از 4هزار پرواز در ایام نوروز

روایت ایسنا از دلیل استیضاح همتی؛ قیمت کالاهای اساسی به دلار چسبندگی دارد!

جدیدترین آمار قربانیان جنگ غزه اعلام شد

متقاضیان پیش فروش سکه طلا بخوانند/ مهلت واریز وجه تمدید شد

قیمت طلا، سکه و دلار امروز شنبه 11 اسفند 1403/ کاهش دسته‌جمعی قیمت‌‌ها+‌ جدول

قیمت بیت‌ کوین در آستانه سقوط یا جهش؟

حجم کل معاملات بازار ارز تجاری رکورد شکست

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز شنبه 11 اسفند 1403/ کاهش دسته‌جمعی قیمت‌‌ها+‌ جدول

پر فروش ترین جارو رباتیک های بازار با چه قیمتی فروخته می شوند؟

حداقل مزد کارگران یک گام به تصویب نزدیک شد

وزیر صمت: خصوصی‌سازی ایران‌خودرو را از همتی بپرسید

قیمت دلار بازار طلا را ریزشی کرد

الحسینی: طیب‌نیا از دولت رفته است

تلاطم به جای آرامش؟

نرخ آش و حلیم اعلام شد / هر کیلو حلیم چند قیمت خورد؟

بازنشستگان تامین اجتماعی امشب منتظر واریزی باشند

هیاهو در کاخ سفید آلمان را نگران کرد

الجزایر و چین برای اکتشاف و توسعه نفت و گاز قرارداد امضا کردند

چه محصولاتی در دور جدید واردات خودروهای خارجی عرضه می‌شوند؟

پیکر کوهنوردان حادثه بانه به خاک سپرده شد

پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت مادر شهیدان سیفی اصفهانی

روس‌ها به ترامپ اعتماد ندارند و او را جدی نمی‌گیرند

ادامه روند کاهش نرخ طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچمدار کاهش قیمت شد

ساعت کار بانک ها و موسسات مالی در ماه مبارک رمضان + جزئیات

سیاستمدار آلمانی خواهان اعلام وضعیت اضطراری از سوی کشورش شد

حمایت ترامپ برای ما حیاتی است

قیمت مصوب آش و حلیم در ماه رمضان اعلام شد

رایزنی و تبادل‌نظر تخت روانچی با مقام اماراتی در ابوظبی

اعلام تاریخ و نحوه برگزاری آزمون زبان انگلیسی تولیمو

130 محکوم ایرانی در عراق به داخل کشور انتقال پیدا کردند

ایسنا به نقل از یک کارشناس بازار سرمایه: استیضاح وزیر اقتصاد شرایط را بدتر می‌کند

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: عیدی بازنشستگان امروز واریز می‌شود

مالک فراری کیست و خودروهای آن در کجا ساخته می‌شوند؟

خرید نهال گردو یارانه ای تنها با 37 هزارتومان، نهال گردو یارانه ای بخر، نهال بادام جایزه ببر!

فوتبال شوکه شد / ستاره سابق در 32 سالگی تسلیم مرگ شد

قیمت دلار به سرازیری افتاد

پیام مهم جنبش حماس به نشست سران عرب

شاخص کل بورس رشد کرد/ شاخص هم وزن منفی ماند

شکست سیاسی و دیپلماتیک تمام عیار برای کی‌یف

قیمت طلا، سکه و دلار امروز شنبه 11 اسفند 1403/ افت دسته‌جمعی قیمت‌‌ها+‌ جدول

رئیس سازمان برنامه: استیضاح وزیر اقتصاد شرایط را سخت می‌کند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی