شکاف قیمتی دلار آزاد و رسمی به 33.1درصد رسید
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : روز دوشنبه، روند نزولی قیمت دلار در معاملات نقدی بازار غیررسمی که از یکشنبه آغاز شده بود، ادامه یافت. تحلیلگران ورود بازارساز به معاملات و اصلاح نرخ را دو عامل اصلی این کاهش قیمت میدانند. کاهش قیمت دلار در بازار آزاد در حالی رقم خورد که قیمت دلار در بازار رسمی به قله تاریخی خود رسید.
قیمت دلار آزاد که در نخستین روز هفته به کانال 94هزار تومانی وارد شده بود، روز یکشنبه با کاهش یکپلهای به 93هزار تومان رسید. این روند نزولی در روز دوشنبه نیز ادامه پیدا کرد و قیمت دلار در این روز به نیمه دوم کانال 92هزار تومانی عقبنشینی کرد. برخی فعالان بازار معتقدند که این شرایط موقتی است و این افت قیمت به واسطه حضور نهاد بازارساز در معاملات است. برخی دیگر از کارشناسان کاهش قیمت دلار در روز گذشته را به اصلاح قیمت نسبت میدهند.
از سوی دیگر ورود سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به تهران در روز سهشنبه نیز بهعنوان یکی از عوامل این کاهش قیمت مطرح میشود. کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه درخصوص سفر وزیر خارجه روسیه به تهران در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: «سفر وزیر خارجه روسیه به تهران در ادامه مسیر توسعه همکاریهای نزدیک دو کشور با محوریت تعمیق گفتوگوها و رایزنیهای سطح عالی درباره طیف متنوعی از موضوعات در روابط دوجانبه، تحولات منطقهای و بینالمللی انجام میشود که در برهه کنونی بیش از همیشه ضروری است.» با این حال تا زمانی که سیگنالهای منفی سیاسی از بازار فاصله نگیرند، قیمت دلار کاهش محسوسی نخواهد داشت.
روز دوشنبه، با کاهش قیمت دلار آزاد و افزایش نرخ دلار رسمی، شکاف قیمتی میان این دو کوچکتر شد. این فاصله که روز شنبه به اوج خود یعنی 35.3درصد رسیده بود، در روز یکشنبه کاهش یافت و به 33.7درصد رسید. روند نزولی این شکاف در روز دوشنبه نیز ادامه داشت و به 33.1درصد کاهش پیدا کرد. با این حال همچنان لازم است که این اختلاف تا حدود 20درصد کاهش یابد.
در روزی که قیمت دلار در بازار داخلی روند نزولی داشت، بهای قطعات سکه طلا افزایش یافت. به نظر میرسد این رشد قیمتی تحت تاثیر افزایش بهای طلای جهانی بوده است. حباب قطعات سکه طلا در روز گذشته نیز بزرگتر شد؛ بهطوریکه حباب هر قطعه سکه طلای طرح جدید به حوالی رقم 12میلیون و 200هزار تومان رسید. این در حالی است که در روز یکشنبه این حباب حدود 11میلیون و 600هزار تومان بود. یکی از دلایل اصلی شکلگیری حباب مثبت، افزایش تقاضای بیش از حد است. بهدلیل افزایش ریسکهای سیاسی در کشور انتظارات تورمی تشدید شده است. در همین راستا افراد برای حفظ ارزش داراییهای خود به خرید گزینههای مطمئن مانند طلا و سکه روی میآورند. این افزایش تقاضا سبب شده است تا قیمت بازاری سکه از ارزش واقعی آن پیشی بگیرد.
سکه در کانال 77 میلیون تومانی
هر دلار در بازار غیررسمی روز دوشنبه با کاهش 200تومانی نسبت به روز یکشنبه مواجه شد. در این روز هر دلار آزاد در رقم 92هزار و 800تومان معامله شد. روز دوشنبه هر دلار مرکز مبادله نیز به رقم 69هزار و 696تومان رسید. همچنین در این روز هر قطعه سکه طلای طرح جدید با افزایش یکمیلیون و 300هزار تومانی در رقم 77میلیونتومان به فروش رسید.
-
سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۵:۱۹
-
۱۲ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272274/