بازار آریا

آخرين مطالب

مدیریت مطلوب سوخت زمستانی از سوی وزارت نفت اقتصاد ایران

مدیریت مطلوب سوخت زمستانی از سوی وزارت نفت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت، مدیریت وزارت نفت در تأمین سوخت زمستانی را مطلوب دانست و گفت: البته صنعت نفت ایران با چالش‌هایی از جمله افت تولید میدان‌های نفت و گاز، تحریم‌ها، کمبود منابع مالی و سرمایه‌گذاری و دسترسی به فناوری پیشرفته مواجه است.

به گزارش خبرنگار شانا، امید شاکری امروز (یکشنبه، پنجم اسفند) در آیین گشایش سومین همایش پتروتک با اشاره به مدیریت مطلوب سوخت زمستانی از سوی وزارت نفت اظهار کرد: امروز، روز مهندسی و بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی است و مهندسی در توسعه پایدار و گذار از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر نقش مهمی دارد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به نقش مهندسان در پیشرفت کشور، موضوعات مرتبط با انرژی و رشد جمعیت مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: طبق گزارش‌ها، مصرف انرژی از سال 1950 به بعد به‌طور چشمگیری افزایش یافته و در سال 2010، جمعیت جهان نسبت به سال 1850 پنج برابر شده است.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت ادامه داد: از سال 1975 به بعد، افزایش مصرف انرژی تأثیرات زیست‌محیطی خود را نشان داده و این موضوع سبب شده است کشورها به‌دنبال تغییر مسیر از سوخت‌های فسیلی سنتی به سمت انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر باشند.
مقابله با تغییرات آب‌وهوایی با ایجاد سیستم انرژی پایدار
شاکری با بیان اینکه هدف اصلی این گذار، مقابله با تغییرات آب‌وهوایی و ایجاد یک سیستم انرژی پایدار در کره زمین است، اظهار کرد: عوامل متعددی برای تحقق این هدف ضروری هستند، ازجمله می‌توان به توسعه فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی، خودروهای برقی، پذیرش فناوری‌های جدید از سوی جوامع، توسعه زیرساخت‌های مرتبط با هیدروژن و توزیع انرژی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های بین‌المللی، آینده انرژی جهان به سمت کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی پیش می‌رود، هرچند این منابع همچنان نقش محدودی در تأمین انرژی خواهند داشت. سال 2013، مؤسسه مرکزی مدیریت، که از مؤسسات برجسته بین‌المللی محسوب می‌شود، گزارشی درباره فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی و تأثیرات آن منتشر کرد که نشان‌دهنده اهمیت نوآوری‌های فناورانه در مسیر دستیابی به انرژی پایدار است.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت با اشاره به اینکه کشورهای پیشرفته در حال تدوین برنامه‌های راهبردی برای استفاده از فناوری‌های نوین انرژی و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی هستند، گفت: این تغییرات در راستای حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار جهانی انجام می‌شود و مهندسان در این مسیر نقش کلیدی ایفا خواهند کرد.
استحصال 33 درصد گاز دنیا با استفاده از فناوری‌های پیشرفته
شاکری با بیان اینکه در سال 2025 فناوری‌های پیشرفته در حوزه نفت و گاز، که در سال 2013 پیش‌بینی شده بود تأثیر بسزایی در آینده دنیا خواهند داشت و همچنان به روند رو به رشد خود ادامه می‌دهند، گفت: در آن زمان، مؤسسه‌های خارجی پیش‌بینی کرده بودند که ارزش بازار این فناوری‌ها بین 14 تا 33 تریلیون دلار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه امروز ارزش بازار فناوری‌های پیشرفته در اکتشاف و استحصال نفت به 100 تا 500 میلیارد دلار رسیده است، اظهار کرد: نفت اضافی که با استفاده از فناوری‌های حفاری هیدرولیک و مانیتورینگ مایکروسافت تولید شده، 6.2 میلیارد بشکه افزایش یافته است. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا سال 2040 ، 33 درصد گاز دنیا از فناوری‌های پیشرفته از محل شیل‌های گازی به‌دست می‌آید، در حالی که در آمریکای شمالی این مقدار به 80 درصد می‌رسید. تأثیرات انقلاب فناوری در حوزه نفت و گاز بر بازارهای جهانی محسوس است.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت ادامه داد: برخی تحلیل‌گران معتقدند آمریکا، روسیه و اوکراین را وارد جنگ کرد تا بتواند روسیه را از بازار گاز اروپا خارج کند، از سوی دیگر تغییرات اقلیمی و دیجیتالی‌ شدن جهان نیز از دیگر چالش‌هایی هستند که با آنها مواجه هستیم.
موفقیت ایران در ساخت کاتالیست‌های نفت و گاز
شاکری با بیان اینکه صنعت نفت ایران با چالش‌هایی از جمله افت تولید میدان‌های نفت و گاز، تحریم‌ها، کمبود منابع مالی و سرمایه‌گذاری و دسترسی به فناوری پیشرفته مواجه است، تصریح کرد: ایران با داشتن 10 درصد ذخایر نفت جهان و ظرفیت تولید روزانه 6 میلیون بشکه نفت، بزرگ‌ترین دارنده ذخایر نفت و گاز در مجموع جهانی محسوب می‌شود.
وی افزود: برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم، نیاز به سرمایه‌گذاری‌ 150 میلیارد دلاری در بخش بالادست و پایین‌دستی است. شرکت‌های ایرانی در سال‌های اخیر در حوزه فناوری و نوآوری در صنعت نفت دستاوردهای زیادی از جمله ساخت پمپ‌های چندفازی و مبدل‌های تجهیزات با فناوری بالا که سبب کاهش وابستگی به واردات شده‌اند.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت افزود: در حوزه کاتالیست نیز موفقیت‌های بزرگی به‌دست آمده و همکاری‌های مؤثری با دانشگاه‌ها و صنعت نفت برقرار شده است.
تقویت زنجیره فناوری در صنعت نفت؛ راهکاری برای توسعه پایدار
شاکری گفت: در راستای توسعه فناورانه و بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های داخلی، استفاده از رویکردهای نوین در حوزه تحقیق و توسعه و بهره‌گیری از فناوری‌های بومی ضروری است.
وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری مؤثر و کارآمد نیازمند نگرشی عمیق به فرآیندهای توسعه فناورانه است، اظهار کرد: در مراحل ابتدایی، تحقیقات و توسعه نقش کلیدی ایفا می‌کنند، اما در مواجهه با فناوری‌های بالغ، باید بر بومی‌سازی و توسعه دانش فنی تمرکز کرد.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت افزود: نمونه‌ای از این رویکرد در طرح ملی خط انتقال به نمایش گذاشته شد، جایی که توسعه فناوری به‌عنوان بخشی از فرآیند اجرایی مدنظر قرار گرفت.
بهره‌گیری از اکوسیستم فناوری برای توسعه میدان نفتی آزادگان
شاکری با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین ابزارهای تحقق این هدف، پیوست فناوری است که در گذشته برای انتقال دانش فنی از شرکت‌های خارجی به شرکت‌های ایرانی در قراردادهای بین‌المللی پیش‌بینی شده بود، گفت: هرچند این فرآیند به طور کامل اجرا نشد، اما همچنان ظرفیت‌های قابل توجهی برای بومی‌سازی فناوری وجود دارد. قرار گرفتن واحدهای پژوهشی در کنار بخش‌های مهندسی و عملیاتی می‌تواند امکان بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی و توسعه فناوری در پروژه‌های بزرگ را فراهم سازد.
وی ادامه داد: در همین راستا، شورای اقتصاد در مصوبه خود برای توسعه میدان نفتی آزادگان، بر لزوم بهره‌گیری از اکوسیستم فناوری تأکید کرده است. یکی دیگر از سازوکارهای مورد استفاده، مدل «بار اول» است که تاکنون نزدیک به 180 میلیون دلار قرارداد را به تولیدکنندگان داخلی اختصاص داده است. این مدل، هم‌رسانی عرضه و تقاضای فناوری را تسهیل کرده و از طریق پنل‌های تخصصی، دسترسی به اطلاعات، مقررات خرید، بیمه و کیفیت کالا را ممکن می‌کند.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت تصریح کرد: با این حال، همچنان چالش‌هایی در مسیر توسعه فناوری وجود دارد. بسیاری از شرکت‌های توانمند داخلی به دلیل کوچک بودن، نیازمند تجمیع و همکاری برای ایجاد یک سطح بالاتر از توانمندی هستند. در بازنگری نظام‌نامه پژوهش نفت در سال 1396، تأکید بر ایجاد یک اکوسیستم منسجم بین وزارت نفت، شرکت‌های ملی، دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و شرکت‌های خدماتی و سازنده تجهیزات شد که این همکاری به زنجیره‌ای منسجم منتهی می‌شود که افزون بر توسعه فناوری، امکان بومی‌سازی تجهیزات اختصاصی صنعت نفت را نیز فراهم می‌کند.
راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری نفت و گاز
شاکری با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، گام‌های مهمی در این مسیر برداشته شده و صندوق پژوهش و فناوری نفت و گاز راه‌اندازی شده است، افزود: با این وجود، برای تکمیل این زنجیره، همکاری‌های فناورانه باید در قالب یک شبکه منسجم شکل بگیرد. ایجاد بستر مناسب برای جذب فناوری، هم‌افزایی بین شرکت‌های توسعه‌دهنده و عرضه‌کننده فناوری و بهره‌گیری از توان داخلی، می‌تواند منجر به افزایش ضریب بازیافت در میدان‌های نفت و گاز، توسعه اشتغال مفید، صدور خدمات فنی و مهندسی و افزایش درآمد ملی شود.
وی بیان کرد: تحقق این اهداف نیازمند تعامل و همکاری گسترده میان بخش‌های مختلف صنعت نفت است تا با ایجاد ظرفیت‌های جدید، زمینه رشد و شکوفایی فناوری‌های بومی در این صنعت استراتژیک فراهم شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1271531/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس جمهور: حزب‌الله همچنان زنده است

ثبات قیمت در بازار خودرو/ رانا پلاس ارزان شد

وزارت کشاورزی صادرات سیب‌زمینی را ممنوع کرد+ سند

صادرات سیب زمینی و حبوبات به مدت 2 ماه ممنوع شد

فردا بورس‌ها فعال هستند

احداث نیروگاه‌های خورشیدی در غرب کارون

قالیباف سلام پزشکیان را به جوزف عون رساند

قیمت سکه عقب نشینی کرد

پیام رئیس قوه قضائیه درباره مراسم تشییع سید حسن نصرالله

بانک‌ها در پایتخت تعطیل شدند+ جزئیات

تمرکز شرکت ملی نفت بر اکتشاف نواحی مرزی

تهران دوشنبه تعطیل است؟

قالیباف سلام پزشکیان را به جورف عون رساند

ادامه روند کاهش نرخ طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچمدار کاهش قیمت شد

کدام استان‌ها فردا تعطیل شدند؟

پیش بینی بورس هفته اول اسفند 1403

روسیه برای بازتعریف نقش خود در خاورمیانه خیز برداشت

هم وام بگیرید، هم سود کنید

پیام مهم اسماعیل بقائی از بیروت

پیش‌بینی کولاک در تهران/ سرما تا چه روزی در پایتخت می‌ماند؟

وضعیت تعطیلی قم در روز دوشنبه

حسام‌الدین آشنا به سوگ نشست/ پیام تسلیت روحانی به مشاور سابقش

ریزش قیمت دلار، طلا و سکه را در مسیر نزولی قرار داد

افزایش ضریب بازیافت مخازن نفتی با استفاده از دانش روز

نابودی بیش از 23 همت ارزش اقتصادی صنعت دارو در 5 سال اخیر

برای نخستین بار در طرح‌های فروش خودروسازان؛ شرط عجیب برای فروش خودرو

امضای تفاهم‌نامه میان اتاق ایران و گمرک

نتایج آزمون دادگستری در این تاریخ اعلام می‌شود

پیام مهم اسماعیل بقایی از بیروت

مددجویان کمیته امداد چقدر سود سهام عدالت می‌گیرند؟

نرخ رشد نقدینگی به 28.4 درصد و رشد پایه پولی به 21.2 درصد رسید

صعود بی‌پایان فلز زرد/ عصر طلایی آمریکا آغاز شده است

تورم کالاهای وارداتی 53 درصد رشد کرد

برنامه تشکیل کمیته مشترک ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های معدنی

سبد خانوار 4 نفره در ونزوئلا 33 برابر حقوق یک معلم

صدور کیفرخواست متهمان قتل امیرمحمد خالقی

بحران انرژی و آزمون دشوار حاکمان جدید دمشق/ بحران انرژی و آزمون دشوار حاکمان جدید دمشق چیست؟

هم وام بگیرید، هم سود کنید / تنها 5 روز مانده تا ساخت یک باکس و دریافت وامی معادل 10 برابر موجودی آن

ضرورت استفاده از فناوری‌های جدید برای نگهداری پارس جنوبی

ضرورت استفاده از فناوری‌های جدید در پارس جنوبی

سیاست‌های ترامپ در حوزه گاز به کاهش قیمت‌ها کمک می‌کند

پیش‌فروش جدید سایپا؛ عرضه سه محصول با شرایط خاص

توضیح عارف درباره برنامه دولت برای بازار نوروز و رمضان

رقص شمشیر روس‌ها بر گسل‌های شام/ پوتین دست به مهره شد

افزایش سن بازنشستگی برای اجرا ابلاغ شد

روایت تجارت نیوز از زنگ خطر جیره‌بندی آب

توقف رشد عرضه یکی از عاملان اصلی افزایش تولید نفت جهان

دهم اسفند ماه کالابرگ شارژ می‌شود و 11 قلم کالا را با آن می‌توان خرید

شناسایی 672 فرد فاقد پرونده مالیاتی با گردش مالی 175 هزار میلیارد تومان

پرواز تهران-تبریز در ارومیه بر زمین نشست/ ماجرا چیست؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی