بازار آریا

آخرين مطالب

آگاهانه سلامتی را در اولویت قرار دهید اقتصاد ایران

آگاهانه سلامتی را  در اولویت قرار دهید
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم: منا اختیاری در قسمت قبل، به تاثیر مستقیم تعاملات اجتماعی مثبت بر ویژگی‌‌‌های زیستی پرداختیم و الگوی دستیابی به تندرستی به واسطه روابط را پیدا کردیم و دیدیم که در این الگو هر مرحله به مرحله بعد منجر می‌‌‌شود. مراحل عبارت بودند از: تعهد به تندرستی، تعهد به دیگران، ایجاد دلبستگی در خانه و در محیط کار، و تقویت هویت و مزایای اجتماعی. در این قسمت، مرحله اول را توضیح می‌‌‌دهیم و در قسمت‌‌‌های آینده، به مراحل بعدی می‌‌‌پردازیم.
مرحله اول: سلامت جسمی را اولویت قرار دهید
معمولا سلامتی زمانی اولویت پیدا می‌‌‌کند که کسی یا چیزی در زمان مناسب به گونه‌‌‌ای ما را تکان می‌‌‌دهد که دیگر نمی‌‌‌توانیم آن را پشت گوش بیندازیم. برای برخی از ما این تلنگر زمانی اتفاق می‌‌‌افتد که یکی از عزیزانمان دچار بیماری سختی همچون سکته، حمله قلبی یا تشخیص فشار خون بالا شود. برای برخی دیگر این لحظه در یک روز خیلی بد اتفاق می‌‌‌افتد که سنگین و بی‌‌‌حالید و شاید در غذا خوردن زیاده‌‌‌روی کرده باشید یا از دیدن عدد روی ترازو شوکه شده باشید. مابقی هم زمانی به خود می‌‌‌آیند که فردی در شبکه روابطشان مزایای در اولویت قرار دادن سلامتی را به آنها نشان می‌‌‌دهد. تلنگری که دیگران به ما می‌‌‌زنند، قسمتی حیاتی از این فرآیند است. ارتباطات کاری می‌‌‌کنند که ایده انتزاعی بهبود سلامتی تبدیل به مجموعه‌‌‌ای از اقدامات هدفمند و ملموس شود. هرکسی ممکن است این تلنگر را به ما بزند، نه تنها خانواده و دوستان و همکاران که حتی گاهی منابع منفی هم می‌‌‌توانند به ما انگیزه بدهند.
گاهی با دیدن افرادی که نمی‌‌‌خواهیم شبیه‌شان شویم ترغیب می‌‌‌شویم تغییری در زندگی خود ایجاد کنیم، مثلا با دیدن مدیری که به خاطر ناهارهای کاری زیاد دچار اضافه وزن شده و همیشه خسته است. یا همکاری که سست و فرسوده به نظر می‌‌‌رسد. یکی از مصاحبه‌‌‌شونده‌‌‌ها به ما گفت که پدرش بعد از 5 سال بیماری از دنیا رفت و اون حاضر نبود اجازه دهد سبک زندگی بی‌‌‌تحرکش در آینده باعث شود او باری روی دوش فرزندانش شود. در بسیاری از موارد، ترکیب یک اولویت سلامتی تازه با یک ارتباط شخصی، انگیزه‌‌‌ای قوی برای برداشتن اولین قدم را ایجاد می‌‌‌کند. اولویت قرار دادن سلامتی، با سه روش به ما کمک می‌‌‌کند:
ذهن را شرطی می‌‌‌کند که عمل کند. وقتی روی دستیابی به هدف مهمی تمرکز کنیم، ناخودآگاهِ ما وارد عمل می‌‌‌شود تا کمک کند موفق شویم. تحقیقات نشان می‌‌‌دهند که مسیرهای عصبی ما بر تصمیم‌‌‌گیری‌‌‌هایمان تاثیر می‌‌‌گذارند. وقتی هدفی تعیین می‌‌‌کنیم و با انگیزه قدم در راهی می‌‌‌گذاریم، حتی بدون اینکه متوجه باشیم ناخودآگاهمان ما را در آن مسیر هدایت می‌‌‌کند.
الگوهای تفکرات منفی را که باعث ناسالم ماندنمان می‌‌‌شوند، آشکار می‌‌‌کند. ممکن است فرد خوش‌‌‌اندامی را ببینیم و فکر کنیم هرگز به چنین تناسبی نمی‌‌‌رسیم، یا به اشتباه بر این باور باشیم که بدن ما متفاوت از دیگران است و تناسب و سلامت جسمی برای ما دست‌‌‌نیافتنی است. اما اگر واقعا خود را متعهد کنیم که سلامتی‌‌‌مان را در اولویت قرار دهیم، اغلب متوجه می‌‌‌شویم مقایسه‌‌‌ای که می‌‌‌کنیم نادرست است. یا درگیر افکار منفی شده‌‌‌ایم که سد راه پیشرفتمان هستند. این آگاهی منجر به اقداماتی می‌‌‌شود که حقیقتا سلامتی را بهبود می‌‌‌دهد.
وقتی چیزی را در اولویت قرار دهیم، راحت‌‌‌تر می‌‌‌توانیم برایش زمان اختصاص دهیم. با این تفکر که ورزش ما را از کارهای مهم روزمان عقب می‌‌‌اندازد، سخت می‌‌‌توانیم اول صبح نیم‌‌‌ ساعت روی تردمیل راه برویم یا بدویم، اما ویژگی مشترک تمام مصاحبه‌‌‌شونده‌‌‌هایی که به ما گفتند بهبود شگرفی در وضعیت سلامتی‌‌‌شان به وجود آوردند، اولویت دادن به ورزش به اندازه سایر اولویت‌‌‌ها یا حتی بیش از آنها بود. «کلینت»، مدیر ارشد یک شرکت تولیدی، پس از جراحی کوچکی روی تیروئیدش، دوباره سلامت خود را در اولویت قرار داد. این جراحی برای او مثل یک زنگ هشدار بود.
او با داشتن شغلی پرمسوولیت و دو فرزند، از لحظه‌‌‌ای که بیدار می‌‌‌شد تا وقتی که سرش را روی بالشت می‌‌‌گذاشت یا درگیر کار بود یا خانواده. پیدا کردن وقتی که بتواند در کنار خانواده بگذراند همیشه یک چالش بود و فکر کردن به اینکه بخواهد سلامت جسمی خود را هم در اولویت قرار دهد عملا غیرممکن می‌‌‌نمود. اما این جراحی دیدگاهش را به کل تغییر داد. دلش می‌‌‌خواست زودتر خوب شود و تازه آنجا بود که متوجه شد نمی‌‌‌خواهد در آینده به خاطر بیماری هیچ لحظه‌‌‌ای را با خانواده‌‌‌اش از دست بدهد. به خاطر سال‌‌‌ها بی‌‌‌تحرکی مجبور بود از صفر شروع کند، پس فقط با پیاده‌‌‌روی شروع کرد.
در ابتدا مسیرهای کوتاه و به‌‌‌تدریج مسافت‌‌‌های طولانی‌‌‌تر. او در اولین قدم، هدفش را علنی کرد و به خانواده‌‌‌اش گفت که می‌‌‌خواهد دوباره سلامتش را به دست آورد و به تناسب اندام برسد. بعد روتین‌‌‌هایی ساخت که کمکش می‌‌‌کرد ثابت‌‌‌قدم باقی بماند؛ مثلا تصمیم‌‌‌ گرفت اول صبح قبل از چک کردن ایمیل‌‌‌های کاری بدود. به این ترتیب اجازه نمی‌‌‌داد خرده‌‌‌استرس‌‌‌های کاری او را از مسیرش باز دارند. با گذشت زمان دیدگاهش به خودش تغییر کرد. به جای اینکه خود را آدم همیشه خسته‌‌‌ای ببیند که شب‌‌‌ها بی‌‌‌حال روی تخت می‌‌‌افتد، احساس می‌‌‌کرد پرانرژی و سرزنده است. هرچه این هویت تازه بیشتر در ذهنش تقویت شد، زمان بیشتری را هم به سلامتش اختصاص داد. از پیاده‌‌‌روی‌‌‌های کوتاه به دوهای 5 کیلومتری و 10 کیلومتری رسید و حتی گاهی آخر هفته‌‌‌ها با گروهی از دوستانش مسابقه می‌‌‌داد. کلینک به ما گفت که احساس می‌‌‌کرد دارد به نسخه بهتری از خودش تبدیل می‌‌‌شود.
توصیه‌‌‌های10 درصدی‌‌‌ها
اولویت‌‌‌های خود را در حوزه‌‌‌های گوناگونی تغییر دهید. آگاهانه سلامتی را در تمام حوزه‌‌‌های زندگی‌‌‌تان – کار، خانواده، دوستان و غیره - در اولویت قرار دهید. اگر تصمیم بگیرید فقط در یک حوزه از زندگی به سلامتی اهمیت دهید و در بقیه قسمت‌‌‌ها همچنان فعالیت‌‌‌های ناسالمتان را ادامه دهید، ایجاد تغییرات پایدار بسیار سخت می‌‌‌شود. کلینت دویدن‌‌‌های صبحگاهی‌‌‌اش را با همسرش هماهنگ کرد. به همکارانش هم اطلاع داد که صبح‌‌‌ها تا وقتی که ندود ایمیل‌‌‌هایش را چک نمی‌‌‌کند.
الگوهای مناسب پیدا کنید. در شبکه ارتباطات خود به دنبال افرادی بگردید که اولویت‌‌‌های سلامتی را در خود نهادینه کرده‌‌‌اند یا پیشرفت خوبی داشته‌‌‌اند. ببینید آنها چگونه عمل می‌‌‌کنند، چه عاداتی دارند و این تغییر چگونه انرژی و روحیه‌‌‌شان را تغییر داده است. کلینت زمانی انگیزه گرفت که خیلی اتفاقی دوستی قدیمی را دید که تبدیل به دونده‌‌‌ای حرفه‌‌‌ای شده بود. یکی از مصاحبه‌‌‌شونده‌‌‌های ما از مدیرش انگیزه گرفته بود که به اعضای تیمش اطلاع داده بود از ساعت 7 صبح به مدت یک ساعت در دسترس نیست، چون مشغول ورزش است. در عین حال می‌‌‌توانید از «ضد الگوها» هم الهام بگیرید؛ همان افرادی که سال‌‌‌ها سبک زندگی ناسالمی داشتند و حالا دارند تاوانش را پس می‌‌‌دهند. دیدن چنین افرادی یادآوری سختی از تاثیر انتخاب‌‌‌های ما روی آینده‌‌‌مان است.
فقط بر اولویت‌‌‌هایی تمرکز کنید که واقعا برایتان مهم هستند. خود را با دیگران مقایسه نکنید. تنها چیزی که اهمیت دارد مسیر شخصی شماست.
دیوید یکی از مصاحبه‌‌‌شونده‌‌‌های ما، در 40 سالگی متوجه شد که طی یک دهه گذشته وزن اضافه کرده. دوستانش به شوخی می‌‌‌گفتند حالا به جای «سیکس‌‌‌پک» «تک‌‌‌پک» دارد، اما او به جای اینکه خود را درگیر حرف‌‌‌های دیگران کند و تصمیم بگیرد دوباره همان سیکس پکش را بسازد، هدف واقعی‌‌‌تری برای خود تعریف کرد. او به ما گفت: «می‌‌‌خواستم تابستان که با پسرم به کوهنوردی می‌‌‌رویم، بتوانم پابه‌‌‌پایش پیش بروم.» این هدف مشخص به او انگیزه داد که آخر هفته‌‌‌ها با کوله‌‌‌پشتی سنگینی در محل زندگی‌‌‌اش پیاده‌‌‌روی کند تا بدنش به حرکت با وزن عادت کند. کم کم سرعت و مسافتش را افزایش داد و توانایی‌‌‌اش را به حدی رساند که تابستان می‌‌‌توانست کاملا همگام با پسر 10‌‌‌ساله‌‌‌اش کوه را بپیماید.
منبع: کتاب The Microstress Effect

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1270995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدارس این مناطق استان البرز تعطیل شد

فراخوان جهاد اسلامی درباره تشییع پیکر شهیدان نصرالله و صفی‌الدین

تسلیم شدن ترامپ در برابر پوتین بر سر اوکراین

سقوط سهام آمریکا/ افزایش چالش‌های بزرگ‌ترین اقتصاد جهان

غریب آبادی از آزادی شهروند ایرانی زندانی در هلند خبر داد

بدترین کابوس اروپا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 5 اسفند 1403

برکت و رحمت خانواده‌های شهدا و ایثارگران را دربیمه دی شاهد هستیم

هشدار قرمز هواشناسی / مردم به این استان سفر نکنند

برنامه تورنمنت فوتسال برزیل اعلام شد

صلح با روس‌ها فلزات را به حاشیه برد

صادرات نفت ایران چگونه افزایش یافت؟

تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق به امضا رسید

حساب دهیاری‌های‌ کشور شارژ شد

روند متضاد قیمت‌ها در بازار خودرو/ کوییک و ساینا چند؟ + جدول

رسانه آمریکایی تغییر رویکرد واشنگتن در قبال جنگ اوکراین را «تند» ارزیابی‌کرد

اثر پر رنگ یک ریسک

سطح ذخیره‌‎سازی‌های نفت آمریکا بالا رفت

خانه تکانی ترامپ در وزارت دفاع آمریکا / 2 مقام برکنار شدند + فیلم

خروج پژو 207 از باشگاه میلیاردی‌ها

عارف حادثه تروریستی در بنیاد مسکن چابهار را محکوم کرد

آینده بازارها از مسیر تحولات

پیش بینی قیمت دلار 5 اسفند 1403

شمار دکل‌های حفاری آمریکا به بالاترین حد از ماه ژوئن رسید

واکنش استرالیا و نیوزلند به رزمایش چین با مهمات واقعی

نوسان قیمت طلا و سکه؛ طلا در آستانه کانال جدید؟

نوسان در بازار خودرو/ شاهین گران شد + جدول

مدارس همدان فردا مجازی شد

فرصت ویژه! 10 واحد سهام هدیه با سود 31٪ دریافت کنید

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: فرارهای مالیاتی رفاه 80 میلیون را نشانه گرفته

پیش‌بینی بورس 5 اسفندماه / موج فشار فروش در بازارسرمایه

قیمت طلا، سکه و دلار امروز شنبه 4 اسفند 1403/ کاهش قیمت طلا 18 عیار و سکه امامی

قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 اسفند 1403/ افت قیمت‌ها+ جدول

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز شنبه 4 اسفند 1403/ کاهش قیمت

متحدان آمریکا نگران سابقه ترامپ در افشای اطلاعات محرمانه

گزارش قیمت بسته شده طلا، سکه و دلار امروز شنبه 4 اسفند 1403/ کاهش قیمت طلا 18 عیار و سکه امامی

نفت‌نگار هفته

شرکت‌های فناور ایرانی و روسی در مسیر همکاری‌های مشترک

قالیباف: مقاومت فلسطینی نشان داد که اسرائیل آسیب‌پذیر است

پوتین: تحریم‌ها پتانسیل اقتصادی روسیه را آزاد کردند

کاهش قیمت مسکوکات؛ دلار به کانال 93 هزارتومان بازگشت

ترکیب تیم‌های استقلال و نساجی مشخص شد

مرگ 10 نفر از نیروهای ترکیه در شمال عراق

هشدار هواشناسی؛ هلال‌احمر این استان در حالت آماده‌باش قرار گرفت

شکایت یک خبرگزاری از دولت آمریکا+ جزئیات

عامل تیراندازی در جشن خانوادگی دستگیر شد

سخنگوی حماس: مقاومت جان اسیران را با مسئولیت تمام حفظ کرد

چرا بانک‌ها نمی‌توانند به مشتریان خود تسهیلات دهند؟

حضور مؤثر گروه صنعتی گلرنگ در سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا

در یازدهمین جلسه شورای ملی تأمین مالی چه گذشت؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی