بازار آریا

آخرين مطالب

سقف پرداخت وام به کارمندان بانک‌ها و موسسات اعتباری محدود شد اقتصاد ایران

سقف پرداخت وام به کارمندان بانک‌ها و موسسات اعتباری محدود شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : بانک مرکزی در بخشنامه‌ای آیین نامه پرداخت تسهیلات به کارکنان موسسات اعتباری را ابلاغ کرد که بر اساس آن سقف تسهیلات اعطایی مشخص و استفاده از منابع قرض الحسنه برای این نوع وام ها ممنوع شده است.
بخشنامه بانک مرکزی درخصوص آیین نامه پرداخت تسهیلات به کارکنان موسسات اعتباری که 13 بهمن ماه در هیات عامل بانک مرکزی به تصویب رسیده بود، 21 بهمن ماه جاری توسط رئیس مرکز تنظیم گری و مدیریت کل تنظیم مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شده است.
بر اساس این آیین نامه که برای همه بانک ها و موسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی لازم الاجراست، مانده مجموع تسهیلات پرداختی به هر یک از کارکنان در هر سال به استثنای تسهیلات اعطایی بابت خرید مسکن و تعمیرات مسکن نباید از 40 برابر سقف حقوق و فوق العاده‌های مستمر شاغلین معادل هفت برابر حداقل حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر شاغلین موضوع تبصره ذیل ماده (76) قانون مدیریت خدمات کشوری که سالیانه به تصویب هیأت محترم وزیران می رسد فراتر شود.
همچنین فاصله زمانی پرداخت تسهیلات موضوع این ماده به کارکنان نباید کمتر از یک سال باشد.
در ماده دیگری از این آیین نامه آمده است: سقف تسهیلات اعطایی بابت خرید مسکن به هر یک از کارکنان معادل 5 میلیارد و 500 میلیون ریال (550 میلیون تومان) و معادل سقف فردی تسهیلات پروژه های حمایتی مسکن موضوع ماده (٤) قانون جهش تولید مسکن است و سقف تسهیلات بابت تعمیرات مسکن به هر یک از کارکنان معادل 40 درصد تسهیلات اعطایی بابت خرید مسکن می باشد.
همچنین مقرر شده قالب حقوقی عقد مرابحه به عنوان جایگزین عقد جعاله در تسهیلات اعطایی به کارکنان استفاده شود.
در این آیین نامه حداقل نرخ سود تسهیلات بر اساس بند (٤) مصوبه 1222 جلسه شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود؛ اعطای تسهیلات به افرادی که از دستگاههای اجرایی و سایر اشخاص حقوقی به عنوان مامور در مؤسسه اعتباری اشتغال می‌یابند، ممنوع است.
در ماده دیگری از این آیین نامه استفاده از منابع سپرده قرض الحسنه پس انداز توسط مؤسسه اعتباری برای پرداخت تسهیلات ممنوع است و اعطای تسهیلات موضوع این آیین نامه در قالب عقد مرابحه و صرفاً از محل منابع مالکانه مؤسسه اعتباری امکان پذیر است.
بانک مرکزی همچنین پرداخت تسهیلات به اعضای غیر موظف هیأت مدیره ممنوع کرده است.
مدت بازپرداخت تسهیلات، نحوه بازپرداخت تسهیلات، حداقل مدت حضور کارکنان در مؤسسه اعتباری برای دریافت تسهیلات مطابق شرایطی است که با تفاهم شورای هماهنگی بانکهای دولتی و کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی تدوین و به تصویب هیأت مدیره هر یک از مؤسسات اعتباری می رسد.
همچنین از این پس اعطای تسهیلات به کارکنان بانک‌های قرض الحسنه در قالب عقد مرابحه و صرفاً از محل حقوق مالکانه آنها امکان پذیر است.
در این آیین نامه تاکید شده است که اعطای تسهیلات به کارکنان شرکت های وابسته و میزان و شرایط آن از جمله نرخ سود و کارمزد، مدت زمان بازپرداخت، دوره تنفس، وثایق دریافتی و وجه التزام تأخیر تأدیه دین صرفاً مطابق با ضوابط مقرر در خصوص سایر مشتریان مؤسسه اعتباری مجاز است.
همچنین میزان و شرایط اعطای تسهیلات به همسر و فرزندان تحت تکفل کارکنان از جمله نرخ سود و کارمزد مدت زمان بازپرداخت دوره تنفس وثایق دریافتی و وجه التزام تأخیر تأدیه دین مطابق با ضوابط مقرر در خصوص سایر مشتریان مؤسسه اعتباری می باشد.
بانک مرکزی موسسه اعتباری را موظف کرده است میزان و جزییات تسهیلات اعطایی به کارکنان را در سامانه سمات بانک مرکزی درج نماید؛ همچنین میزان تسهیلات اعطایی به کارکنان باید به صورت یک یادداشت مستقل در یادداشتهای همراه صورتهای مالی مؤسسه اعتباری افشاء شود.
بر اساس ابلاغ بانک مرکزی تخلف از مفاد این دستورالعمل توسط مؤسسه اعتباری موجب اعمال مجازات‌های مقرر در قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر قوانین و مقررات مربوط می شود.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1267692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرخش 180 درجه‌ای آمریکا/ ترامپ همه را غافلگیر کرد

امیر قطر به تهران رسید

آغاز فروش بلیت پروازهای ویژه نوروز 1404

رشد بیش از 12 هزار واحدی شاخص کل بورس

آخرین سهمیه بنزین سال 1403 شارژ شد

نکات مهم نصب و راه‌اندازی دوربین مداربسته هایک ویژن

واردات میوه با تعرفه صفر

بازدید سرلشکر باقری از نمایشگاه دستاوردهای نیروی زمینی سپاه

قیمت دلار در مسیر تعادل

انتقاد یک نماینده از اقدام خبرساز رسایی/ چرا باید در جلسه غیرعلنی فیلم گرفته و منتشر شود؟

کنایه یک نماینده به بانک مرکزی: باید منتظر باشیم النگو هم بفروشه!

افزایش 20 درصدی تجارت با اوراسیا

مدیرکل امور اقتصادی و بازرگانی بین‌المللی منصوب شد

«سبد معیشت» دوباره محاسبه می‌شود؛ هزینه‌های زندگی در دی‌ماه، 23 میلیون و 441 هزار تومان؟

تصاویری از دیدار قالیباف با روسای مجالس پاکستان و عمان

هشدار جدی برای گیلان/ برف و کولاک شدید در راه است

فوری/ در اصفهان عزای عمومی اعلام شد

وقوع زلزله 5.7 ریشتری در این منطقه

افزایش 13 درصدی مصرف گاز در بخش خانگی

افزایش قیمت نفت به‌دلیل نگرانی از عرضه آمریکا و روسیه

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

افزایش قیمت طلا مشروط شد

توقف ناگهانی جلسه محاکمه نتانیاهو

برگزاری دوره آموزشی ثبت تاریخ شفاهی در صنعت نفت

5میلی‌گرم طلا بدون قرعه‌کشی هدیه بگیرید

نشست کارگروه ساماندهی گلزار مطهر شهدای استان اصفهان برگزار شد

موانع و مشکلات پتروشیمی آبادان پیگیری می‌شود

مذاکره روسیه و آمریکا سوژه داغ رسانه‌ها + فیلم

اعلام زمان برگزاری قرعه‌کشی طرح جدید ایران‌خودرو

صدای نماینده مجلس درآمد/ عیدی 3 میلیون تومانی کارمندان دولت متناسب با هزینه‌ها نیست

امیر قطر عازم ایران شد

غلامحسین فرزامی درگذشت

ثبت رکورد جدید برای طلا و سکه؛ دلار به کانال 93 هزار تومان نزدیک شد

واکنش نیکزاد به واگذاری ایران خودرو

تکذیب ادعای تعاونی مسافربری؛ سقف بلیت اتوبوس 900 هزار است

14 مشعل در شرق کارون تا پایان امسال خاموش می‌شود

قیمت دلار، یورو و پوند امروز چهارشنبه 1 اسفند 1403/ افزایش قیمت دلار

نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز چهارشنبه 1 اسفند 1403+ جدول

پزشکیان: هدف ما این است که رفاه مردم عادی در زمینه سلامت ارتقا یابد

قیمت طلا، سکه و ارز اول اسفندماه 1403؛ سکه از مرز حساس قیمتی گذشت

تعریف 5 مگاپروژه فناورانه در صنعت پالایش

امروز در اقتصاد ایران چه گذشت؟

ابلاغ قانون اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان از سوی رئیس جمهور

روند کاهشی رشد 9 ماهه پایه‌پولی در دو سال اخیر

قیمت طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 1 اسفند 1403+ جدول

جریمه‌های رانندگی از این تاریخ گران می‌شود

دوئل بورس با فروشندگان؟

بازارهای مالی ایران در سال 1404: پیچ‌های حساس، فرصت‌های نوین

حضور سرزده پزشکیان در وزارت اقتصاد + عکس

قیمت برنج اعلام شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی