بازار آریا

آخرين مطالب

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش خبر داد:

تعریف 5 مگاپروژه فناورانه در صنعت پالایش اقتصاد ایران

تعریف 5 مگاپروژه فناورانه در صنعت پالایش
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تعریف پنج مگاپروژه فناورانه در صنعت پالایش خبر داد و گفت: تکمیل زنجیره ارزش فرآورده‌ها، بهبود فرآیندهای پالایش، رفع تنگناهای عملیاتی، تحول دیجیتال و مدیریت دارایی‌های فیزیکی هرکدام با بیش از 20 زیرپروژه در این مگاپروژه‌ها در نظر گرفته شده است.

مهدی دژحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با بیان اینکه در چند ماه اخیر کمیته فناوری و نوآوری در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به ریاست مدیرعامل و مدیران ارشد این شرکت و نخبگان دانشگاهی و صنعتی تشکیل شد، اظهار کرد: در این کمیته همسو با سیاست‌ها و راهبردهای سازمان، پنج مگاپروژه به‌منظور رفع چالش‌های اصلی و توسعه فناوری در صنعت پالایش تعریف شده است.
وی ادامه داد: این پروژه‌ها شامل تکمیل زنجیره ارزش فرآورده‌ها، بهبود فرآیندهای پالایش، رفع تنگناهای عملیاتی، تحول دیجیتال، مدیریت دارایی‌های فیزیکی اعم از تعمیرات پیشگیرانه، مقاوم‌سازی و سوخت‌های پاک است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه هریک از این مگاپروژه‌ها به زیرپروژه‌هایی تقسیم می‌شود که بیش از 20 زیرپروژه را در برمی‌گیرد، تصریح کرد: زیرپروژه‌های تعریف‌شده به‌دلیل یکپارچه بودن ماهیت‌شان در صنعت پالایش، با اخذ نظر پالایشگاه‌ها و شرکت‌های تابع اولویت‌بندی می‌شوند و پروژه‌های اولویت‌دار که مورد تأیید کمیته فناوری و نوآوری قرار می‌گیرند وارد مرحله امضای قرارداد و اجرا می‌شوند.
تکیه بر توان داخلی
دژحسینی به قدمت حدود 20 ساله پژوهش و فناوری در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اشاره و تصریح کرد: در تمام این دوران تلاش‌ شده با تکیه بر توان دانش بومی و استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور، نیازهای این صنعت برآورده شود که پروژه ساخت کاتالیست‌های واحد گوگردزدایی نفت‌کوره (RCD) ازجمله این پروژه‌هاست که ازسوی شرکت‌های داخلی اجرا شده و هم‌اکنون به مرحله تجاری‌سازی رسیده و در پالایشگاه شازند بارگذاری شده است.
وی با بیان اینکه دستیابی به دانش فنی واحد تبدیل نفت‌کوره به کک‌سوزنی و کک‌اسفنجی از دیگر پروژه‌های تعریف‌شده در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران است که دانش فنی آن از طریق پژوهشگاه صنعت نفت احصا شده است، افزود: در این زمینه پالایشگاه شازند و پالایشگاه بندرعباس در شرایط تحریم و نبود امکان بهره‌مندی از همکاری شرکت‌های صاحب دانش خارجی، با حمایت و پشتیبانی از دانش فنی پژوهشگران داخل کشور موفق به دستیابی به دانش فنی واحد تبدیل نفت‌کوره به کک‌سوزنی و کک‌اسفنجی شدند، به‌گونه‌ای که هم‌اکنون پالایشگاه بندرعباس در حال ساخت واحدهای فرآیندی مرتبط با پروژه ارتقای کیفی نفت‌کوره (کک اسفنجی) است و واحد کک‌سوزنی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند نیز پس از اخذ مجوزهای زیست‌محیطی وارد فاز اجرایی می‌شود.
خودکفایی در 2 محصول وارداتی
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه با اجرای این پروژه‌ها از ورود دو محصول وارداتی برای صنایع آلومینیوم و فولاد کشور بی‌نیاز خواهیم شد، گفت: این اقدام ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور سبب می‌شود منابع و حاشیه سود پالایشگاه‌ها افزایش و حمایت از تولید داخلی رونق یابد.
دژحسینی با بیان اینکه فقط یک نوع از 12 نوع کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت پالایش در داخل کشور تولید نمی‌شود، تصریح کرد: تولید کاتالیست واحد هیدروکراکینگ ازجمله برنامه‌های آتی و مهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران است و در قالب مگاپروژه بهبود فرآیندهای پالایش و رفع تنگناهای عملیاتی تعریف شده است که امیدواریم بتوانیم با برنامه‌ریزی مناسب شاهد اجرایی‌سازی ساخت این کاتالیست از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و رفع نیاز این مهم در پالایشگاه‌های کشور باشیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینه ارتقای کیفی نفت‌کوره پروژه‌های پژوهشی متعدد با چند شرکت دانش‌بنیان تعریف شده است که شامل روش‌های اکسیداسیون (ODS) و هیدروژناسیون (HDS) است، بیان کرد: روش هیدروژناسیون ازجمله روش‌های مرسوم ارتقای کیفی فرآورده نفت‌کوره در جهان است و در این زمینه یک پروژه گوگردزدایی در پالایشگاه لاوان با همکاری یک شرکت داخلی تعریف شده و به مرحله آزمایش رسیده است.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: پس از راه‌اندازی آزمایشی این پایلوت و تست نفت‌کوره پالایشگاه لاوان به‌مدت 40 روز مشخص شد این پایلوت نسبت به نمونه خارجی در فشار کمتر و دمای مناسب به محصول نفت‌کوره کم‌گوگرد با استاندارد ملی رسیده و دارای اهمیت بسیاری در حوزه پژوهشی است که در ادامه با حمایت بیشتر از دانش بومی کسب‌شده و هماهنگی شرکت‌های پالایشی می‌توان زمینه اجرایی‌ شدن هرچه سریع‌تر این طرح را فراهم کرد.
تمرکز بر هوشمندسازی زنجیره تأمین
دژحسینی با بیان اینکه در زنجیره ارزش فرآورده‌های نفتی، تمرکز بر استفاده از هیدروژن به‌عنوان سوخت پاک، تبدیل نفتا به بنزین، تبدیل گوگرد به محصولات با ارزش و تکمیل زنجیره کربن دی‌اکسید است، اظهار کرد: همچنین در تحول دیجیتال به‌دنبال هوشمندسازی زنجیره تأمین از پالایشگاه‌ها تا انتقال، ذخیره‌سازی و توزیع هستیم تا بتوانیم با مانیتورینگ دقیق فرآیندها مانع از هدررفت منابع و انرژی شویم.
وی با اشاره به موضوع حمایت از تولید داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: براساس تبصره 18 بودجه سال 1401، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران 11 شرکت‌ دانش‌بنیان را به صندوق پژوهش و فناوری نفت معرفی و مبلغ 150 میلیارد تومان به‌عنوان تسهیلات به این شرکت‌ها پرداخت کرد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران یادآور شد: برای تأمین منابع مالی مگاپروژه‌ها، تأسیس صندوق خطرپذیر شرکتی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در حال انجام است که از ظرفیت پالایشگاه‌ها در این صندوق برای تسریع در اجرای طرح های پژوهشی استفاده می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1270180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله هواپیماهای جنگی اسرائیل به سوریه

اوج سرمای کشور در کدام روزهاست؟

بزرگترین غول های اقتصادی ایران را بشناسید/ ویدئو

روسیه: دلیل پایان نیافتن جنگ، حمایت مالی کنترل نشده از اوکراین است

درخواست مکرون از ترامپ درباره روسیه

جزئیات تازه از انفجار اتوبوس‌ها در تل‌آویو/ اسرائیلی‌ها وحشت زده شدند

زمان واریز وجه برای شرکت در حراج سکه تغییر کرد+ جزئیات

هفته آینده؛ دیدار و گفتگوی ترامپ با رهبران فرانسه و انگلیس

عبدالرضا فریدزاده درگذشت

تردد وسایل نقیله در تل آویو ممنوع شد

پکن به دنبال دیپلماسی فعال در جبهه یمن/ بازی چین با کارت دولت انتقالی و حوثی‌ها

وزیر دفاع: بی‌ثباتی اقتصادی داریم و شرایط سخت است/ باید باقدرت مقابل دشمن بایستیم

خبر عراقچی از تعاملات ‌دیپلماتیک در استان‌های مرزی

مجلس سنا عنوان مدیر جدید اف‌بی‌آی را منصوب کرد

روند افزایشی بازار ارز ادامه‌دار شد/ لیر ترکیه همچنان بر مدار گرانی

خبر مهم برای متقاضیان حراج شماره 78 سکه طلا

پیام پزشکیان در پی درگذشت آیت‌الله مستجاب‌الدعواتی

فرصت‌ سازی چین از خلاء حضور آمریکا/ تلاش اژدهای زرد برای احیای روابط تهران و ریاض

تصادف اتوبوس و پژو پارس در این محور/ چند نفر کشته شدند؟

ارسال گاز پارس جنوبی به خط سراسری از 182 میلیاردمترمکعب گذشت

سال آینده؛ فروش متری مسکن با روش جدید انجام می‌شود

بازار ارز بر مدار افزایشی/ درهم امارات صعودی شد

نماینده ترامپ: مرحله دوم آتش‌بس در غزه باید به جنگ پایان دهد

حضور به موقع پلیس جلوی گروگان گیری را گرفت

اتوبوسی در تل‌آویو منفجر شد

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

فرصت طلایی شرکت‌های خصوصی چینی؛ زمان نمایش استعدادها فرا رسیده است

رئیس‌جمهور: جنگ کنونی ما پیچیده و نامرئی است/ از هر طرف ممکن است ما را بزنند

سامانه سرد و بارشی در راه این استان/ پیش‌بینی وقوع یخبندان

وعده تازه نتانیاهو درباره اسرای اسرائیلی

حماس: نتانیاهو برای اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس تعلل می‌کند

بیدبلند خلیج‌فارس؛ الگویی موفق برای مدیریت پروژه‌ها

توسعه میدان اروند؛ گامی همسو با افزایش تولید

پزشکیان: در انتخابات به کسی قول ندادم/ با تمام وجود تلاش خواهم کرد

رویکرد مالیات‌ستانی دولت در سال 1404 چگونه خواهد بود؟

آمریکا محکوم کردن روسیه را رد کرد

شعبده بازی تارا در بازار خودرو

دیوان عدالت اداری رأی به واگذاری موقت ایران خودرو به کروز داد

افزایش تعداد مصدومان واژگونی اتوبوس در محور اسلام‌آباد غرب به کرمانشاه

معاون ترامپ خطاب به کشورهای اروپایی: تابع آمریکا باشید

بررسی درآمد مالیاتی دولت در سال آینده/ عملکرد دو پایه مالیاتی در اوج 6 ساله

توئیت امیر قطر درباره سفرش به تهران

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: در 10 سال گذشته به دلیل اجرا نشدن دو طرح، حداقل 20 میلیارد دلار زیان داشتیم

علت تاخیر چندین ساعته پرواز تهران - بوشهر اعلام شد

اما و اگرهای واگذاری ایران‌خودرو

نیروهای عملیاتی هلال احمر در 3 استان به حالت آماده‌باش کامل درآمدند

چین خطاب به آمریکا: از تعرفه برای زورگویی استفاده نکنید

عبور قیمت طلای جهانی از مرز تاریخی/ تداوم نوسان مثبت قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

مردم این استان منتظر کاهش محسوس دما و بارش برف و باران باشند

غریب آبادی: برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است و تحت نظارت آژانس انجام می‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی