بازار آریا

آخرين مطالب

ایران‌خودرو طلسم‌شکنی کرد؛ اتفاقی تاریخی در صنعت خودرو اقتصاد ایران

ایران‌خودرو طلسم‌شکنی کرد؛ اتفاقی تاریخی در صنعت خودرو
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش نبض بازار شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که یکی از نهادهای قدرتمند و بالادستی تصمیم‌گیر در کشور به‌شمار می‌آید، در نامه خود تأکید کرد: «واگذاری ایران‌خودرو در ابتدا با انتقال مدیریت این شرکت به بخش خصوصی آغاز خواهد شد و در مرحله دوم، مالکیت و سهام این خودروساز به بخش خصوصی واگذار می‌شود.
»
«ایران‌ خودرو» چگونه به بخش خصوصی انتقال می‌یابد؟ در نامه‌ای که محمدحسین سپهر، دستیار و مشاور شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا خطاب به هیأت تجدیدنظر شورای رقابت ارسال کرده، آمده است «فرآیند (انتقال ایران خودرو به بخش خصوصی) با نظارت کامل دولت و در چهارچوب یک قرارداد مشخص که شامل تعهدات فنی، مدیریتی و اقتصادی برای خریداران است، اجرا خواهد شد.»
بر‌اساس طرح ارائه‌شده، «واگذاری اولیه مدیریت ایران‌خودرو طی یک دوره یک‌ساله انجام خواهد شد، اما در صورت نیاز، این دوره تا پنج سال قابل تمدید است. همچنین دولت در طول این دوره به‌صورت حداکثری بر اجرای تعهدات نظارت خواهد داشت تا انتقال مالکیت به شیوه‌ای اصولی و بدون آسیب به صنعت خودروسازی کشور انجام شود.»
مخالفان واگذاری «ایران خودرو» به بخش خصوصی چه کسانی هستند؟
پاسخ به سؤال بالا فعلاً منفی است؛ هرچند که فضای عمومی حاکم بر نهادهای تصمیم‌گیر و در رأس آن شورای‌‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا همچنین اراده رئیس‌جمهوری معطوف به این نقل‌وانتقال است. مروری بر فضاسازی‌ رسانه‌ای شمار اندک اما پرسروصدای مخالفان این نقل‌وانتقال، حاکی از این است که ذی‌نفعان شرایط فعلی تمایل ندارند خیلی راحت به قانون تمکین کنند و با طرح برخی ادعاها درباره سهامداران بخش خصوصی ایران‌خودرو به دنبال تعلیق یا دست‌کم تعویق این واگذاری هستند.
اما آیا تعلل 16 ساله قابل‌تمدید است؟ آن هم در شرایطی که ایران‌خودرو، بزرگ‌ترین مجموعه خودروسازی کشور با 140 هزار میلیارد تومان بدهی انباشته و خلق ساعتی 2 میلیارد و 700 میلیون تومان زیان جدید، زیانده‌ترین مجموعه صنعتی کشور است که به دلیل چالش‌های مالی توان رفع ایراد و نوسازی پلتفرم‌ها، تحقیق و توسعه و اصلاحات در خط تولید را ندارد. علاوه بر تجربه 4 دهه مدیریت دولتی، تبعات واگذاری ناقص و عقیم این مجموعه که از ایران‌خودرو یک شرکت خصولتی زیانده و بدهکار ساخت، توان و رمقی برای بزرگ‌ترین خودروسازی کشور باقی نگذاشته است.
ایران‌خودرو، یکی از سرمایه‌های عظیم ملی، فنی و انسانی کشور، امروز درگیر چالش‌های مالی ناشی از بدهی، تحریم و هزینه‌های نجومی است که در کنار مدیریت متزلزل، دست‌وپابسته، ناکارآمد و هزینه‌زای دولتی گرفتار است و هر ساعت تعلل این گره‌ها پیچیده‌تر و کورتر می‌شود و ناظران معتقدند قبل از رسیدن این مجموعه به نقطه غیرقابل بازگشت، باید از کمند مدیریت دولت رها شود. حال باید منتظر ماند و دید اراده لایه‌های بالایی حاکمیت، اجرایی می‌شود یا ذی‌نفعان شرایط فعلی که ابر و باد و مه و خورشید و فلک را برای مانع‌تراشی به کار گرفته‌اند، باز هم جلوی قانون می‌ایستند؟
منبع ایران
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1261026/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دور دوم مذاکرات آتش‌بس غزه آغاز شد

تولید برق هسته‌ای اوج می‌گیرد

شمس‌الدین حسینی: به دنبال افزایش فعالیت در صندوق بین‌المللی پول بودیم، به ما گفتند لیبرال!

چین تعرفه‌های آمریکا را تلافی کرد

کف سازی قیمت دلار/ ثبت رکورد جدید در بازار سکه و طلا

پلیس سوئد از وقوع تیراندازی نزدیک یک مدرسه خبر داد

خرید و فروش آسان و امنِ زی‌کش، اینجکتیو، دکسی، نیرو و ایثیر

رئیس سازمان بورس: رشد اقتصادی در گرو سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه است

صدور مجوز واردات 50 هزار تن برنج و سیب زمینی

جزئیات وحشتناک از آتش سوزی پتروشیمی مارون در ماهشهر

منطقه ویژه اقتصادی بوشهر آلوده ترین نقطه کشور شد

نسخه شفاف بخش دردهای اقتصادی؛اقتصاد مقاومتی است

نامه خرازی به رهبر انقلاب درباره تابعیت قهری و غیرقهری

تاکید بر هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور

نرم افزار حسابداری، راهی ساده و سریع برای مدیریت مالی کسب و کار شما

یکه‌تازی بازار طلا؛ تحلیلی بر نوسانات طلا در روز سه شنبه 16 بهمن ماه

جانبازان با ایثارگری و مجاهدت به نظام اقتدار و کشور ما امنیت بخشیدید

چرا مبلغ عیدی کارگران و کارمندان متفاوت است؟

افشاگری نماینده مجلس از سود گذرنامه توریستی اتباع برای برخی دستگاه‌ها

تقدیر فرمانده کل ارتش از نیروی هوایی

بازار طلا ترمز برید؛ نگاهی به تغییرات قیمتی در بازار طلا و سکه

حریق پتروشیمی مارون مهار شد؛ حال 6 مصدوم مساعد است

مجوز فعالیت برای 11 سرمایه گذاری خارجی صادر شد

توافق ایران و روسیه برای احداث راه ‌آهن رشت _ آستارا

همتی: دولت برای ترمیم قدرت خرید مردم برنامه دارد / امام می‌خواست مردم در صحنه باشند / بپذیریم حکمرانی ما اشتباه بوده است

تعرفه‌های جدید ترامپ قیمت خودرو را منفجر کرد | سونامی قیمتی در راه است

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا

تاکید سرلشکر باقری بر توسعه پدافند هوایی

زمان واریز یارانه بهمن ماه این دهک‌ها مشخص شد+ جدول

ماجرای واردات 60 هزار تن برنج تقلبی چه بود؟/ وزیر کشاورزی توضیح داد

بازار طلا ترمز برید؛ تحلیلی از از تغییرات قیمتی در بازار طلا و سکه

رئیس جمهور: رفع ناترازی‌ها اولویت دولت است

پشت پرده نقشه پوتین برای رفع تحریم‌ها

بانک مرکزی، متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزپول است

سرنوشت برقی‌ها در 1404

بررسی نحوه ثبت قراردادهای یکسان در معاملات اموال غیرمنقول

افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی چرداول همزمان با دهه مبارک فجر

استان مرکزی باید به قطب تولید در کشور تبدیل شود

تقویت دیپلماسی تجاری ایران و روسیه با گسترش همکاری‌های نمایشگاهی

حریق شرکت پتروشیمی مارون در حال اطفا و کنترل است

آغاز بررسی بودجه 1404 سازمان‌های شهرداری کرمانشاه

آتش‌سوزی پتروشیمی مارون مهار شد

بررسی وضعیت امنیت اقتصادی کشور با حضور «سردار رحیمی» در مجلس

تحقق 18 فصل پیاپی رشد اقتصادی مثبت

بهره برداری از چند پروژه در شهرستان چرداول

44 طرح اقتصادی و عمرانی در شهرستان محلات افتتاح شد

جزئیات مهم درباره دستمزد 1404 کارگران/ وزیر کار چه گفت؟

هواشناسی مشهد وضعیت هوای چهارشنبه را اعلام کرد

اوپک پلاس توجهی به درخواست‌های ترامپ نمی‌کند

رکوردشکنی مرسدس W196؛ گران‌ترین خودروی فرمول یک تاریخ به فروش رفت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی