بازار آریا

آخرين مطالب

بیانات رهبری؛ ویژگی‌ها و راهبردها اقتصاد ایران

بیانات رهبری؛ ویژگی‌ها و راهبردها
  بزرگنمايي:

بازار آریا - کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: بدون شک، ملت غیور و کشور متمدن ایران بهترین دوره خود را در طول تاریخ معاصر به لحاظ داشتن رهبری حکیم، آرمان گرا، واقع بین و دارای جامعیت می گذراند که به تعبیر دوست و دشمن هیچ کدام از پادشاهان ایران چنین وجه علمی و آگاهی جامعی را نداشته‌اند.
خبرگزاری ایمنا؛ مجتبی قنبردوست، کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: «بدون شک، ملت غیور و کشور متمدن ایران بهترین دوره خود را در طول تاریخ معاصر به لحاظ داشتن رهبری حکیم، آرمان گرا، واقع بین و دارای جامعیت می‌گذراند که به تعبیر دوست و دشمن هیچکدام از پادشاهان ایران چنین وجه علمی و آگاهی جامعی را نداشته و بخش مهمی از موفقیت‌های پس از انقلاب اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف علمی، دفاعی، پزشکی، هسته‌ای، ایجاد زیرساخت‌ها و خودکفایی مدیون نگاه عالمانه ایشان است.
متن حاضر به بهانه بیانات رهبر انقلاب اسلامی آیت الله خامنه‌ای در دیدار با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در روز چهارشنبه تاریخ سوم بهمن 1403 احصاء شده و لازم به ذکر است که تمام سخنرانی‌های معظم‌له قابلیت تولید محتوای مشابه زیر را دارا است.
الف. ویژگی‌ها:
1. ویژگی‌هایی نظیر ساده زیستی، سلامت اقتصادی، هوش سرشار، شجاعت، صداقت، اخلاص، تقوی، اخلاق، بیان فصیح، استکبارستیزی و حمایت از مستضعفین بر شخصیت مقتدر و کاریزماتیک ایشان به عنوان یک رهبر سیاسی، اجتماعی و معنوی افزوده است.
2. ابتکار از جمله ویژگی‌های شخص ایشان در رهبری و استقبال ویژه شأن از ابتکارات در مدیران صنعت، پیشرفت علمی و اقتصاد کشور مشهود است و حتی در تبیین شرایط پاسخ وعده صادق (6/8/1403) نیز توصیه به ابتکار داشتند.
3. از جمله دیگر وجوه شخصیتی ایشان جامعیت فکری، فرهنگی، آگاهی اجتماعی، تحلیل مندی سیاسی، تاریخ، شعر، ادبیات فارسی، اجتهاد و فقه است که به صورت قابل ملاحظه‌ای قابل قیاس با سران و رهبران تاریخ ایران و سران فعلی منطقه و نظام بین‌الملل نیست. حتی در ترویج خط، زبان و شعر فارسی و فرهنگ و تمدن ایرانی بیش از هر پادشاه مدعی باستان گرایی در ایران عملکرد و ایده خلاقانه داشته‌اند.
4. امید و امید آفرینی از جمله وجوه شگفت‌آور شخصیت ایشان است و به طور قابل توجهی می‌توان از ایشان به عنوان منبع امید آفرین در همه ایام به ویژه در زمان بحران و سختی‌ها یاد کرد. به طوری که خود ایشان مخاطبین را (بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی) از امید کاذب نشدنی برحذر می‌دارند. در بسیاری از مقاطع زمانی به عنوان تنها مبلغ حرکت و پیشرفت کشور نقش آفرین می‌شوند و در واقع سیره ایشان با «ناامیدی»، «نمی شود» و «نمی‌توانیم» در بهبود وضعیت کشور بیگانه است.
5. تشخیص و شناسایی درست نظام مسائل کشور به صورت منظومه و قطعات به هم پیوسته پازل که موجب تحلیل و تبیین صحیح و آسیب شناسی دقیق از آن توسط معظم‌له شده است. لذا با توجه به اشراف بر نظام مسائل کشور، مهارت زیادی در گفتمان سازی مبتنی بر مسائل اساسی و دارای اهمیت دارند. تهاجم فرهنگی، بنیاد نخبگان، جهش علمی، فناوری، اقتصاد مقاومتی، تولید ملی، الگوی مقاومت، جهاد تبیین و بسیاری گفتمان دیگر، همگی ناظر بر مشکلات کلان و مسئله‌های کشور بوده که با ضرورت همراهی مسئولان و آحاد جامعه، برخی از آنان محقق و برخی دیگر محقق نشده‌اند.
6. توجه و اصرار مکرر به عرصه علم و تحقیق و فناوری‌های نو مانند نانو، هسته‌ای، هوش مصنوعی و غیره برای تحقق رشد و مراحل پیشرفت کشور در لبالب علوم و تکنولوژی دنیا
7. تحلیل دقیق مسائل پیچیده نظام بین‌الملل و منطقه مبتنی بر استنباط منطقی و استدلال عقلانی به طوری که پس از تحلیل ایشان، آن مواضع مورد توجه کارشناسان و صاحب نظران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد. برآوردهای دقیق و درست از مسائل و توطئه‌ها و پیش بینی‌های ناظر بر آموزه‌های دینی و قرآنی از افق روشن برای کشور و جبهه مقاومت در منطقه بر ویژگی‌های منحصر به فردشان در میان رهبران دنیا افزوده است. مانند برآورد تحلیلی معظم‌له درباره جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه که اذعان داشتند؛ «مقاومت زنده است و زنده خواهد ماند»
ب. راهبردها:
در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، هر حوزه‌ای را که دشمن در طرح‌ریزی های عملیاتی خود مورد توجه قرار داده، قبل از ورود مسئله به کانون درگیری کشور، دقیقاً همان حوزه در نگاه ریز بین ایشان پیش بینی، مورد واکاوی، آسیب شناسی و سیاست گذاری قرار گرفته است. از جمله حوزه‌های سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی که توصیه‌ها، برآوردها و هشدارهای لازم را در آن زمینه به منظور مقابله و مواجهه صحیح، به کارگزاران و جامعه داده‌اند. اکنون نیز گزاره‌هایی که به عنوان راهبرد حل مشکلات در سخنرانی اخیر ایشان احصاء می‌شود از قرار زیر است؛
1. توجه به جوانان به عنوان عامل پیشران جامعه و کشور و تأکید بر ضرورت آگاهی بخشی به جوانان در شناساندن پیشرفت‌های کشور و تبیین خدعه ها و توطئه‌های نظام سلطه (دشمن شناسی) و توصیه به استفاده از آنان در جایگاه‌های مدیریتی کشور
2. توجه به کار کارشناسی در همه حوزه‌های نیازمند به تصمیم‌گیری و از جمله مسائل اقتصادی در کشور
3. توجه دادن به کار تبلیغات حرفه‌ای و ضرورت عنصر رسانه برای معرفی پیشرفت‌های مختلف به جامعه
4. توجه به اقتصاد، کارآفرینان، سرمایه گذاران و به معنای واقعی کلمه گفتمان سازی تولید ملی و توجه دادن به جنگ اقتصادی که نگاه حمایتی دولت و نظام تصمیم گیر کشور به بخش خصوصی و پشتیبانی ویژه و مداوم از سرمایه گذار داخلی و عدم واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند، از جمله تأکیدات اساسی رهبری به عنوان راهبرد جمهوری اسلامی برای حل مشکلات اقتصادی است. همچنین توصیه مجدد سالیان قبل برای عمل به سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی (خصوصی سازی) به عنوان راه حل مشکلات کشور مطرح شد.
5. واقع بینی درباره تحریم‌ها و اعتقاد به ظرفیت داخلی یا همان عبارت اقتصاد درون‌زا و برون گرا که از جمله مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی است و توصیه به آشنا کردن مسئولان کشور با واقعیت‌ها، پیشرفت‌ها و بازدید مدیران و حتی رؤسای قوای سه‌گانه از نمایشگاه پیشرفت‌های بخش خصوصی.
6. تأکید بر برداشتن موانع، اصلاح قوانین و مقررات زائد که مانع تحرک اجرایی بدنه دولت هستند.
7. گفتمان سازی برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی که به نظر می‌رسد جز راهبردهای جدید رهبری است، به تعبیر معظم‌له با این گزاره‌ها همراه بود؛ شدنی است، رشد اقتصادی یکسال معجزه نمی‌کند باید مستمر باشد، عوائد آن باید عادلانه تقسیم بشود و به عبارتی به دور از مدل‌های نظام سرمایه داری دارای شکاف طبقاتی باشد.
8. توصیه ورود به کنوانسیون‌های تجاری و سیاسی منطقه‌ای (بریکس و شانگهای) و استفاده از ظرفیت‌های موجود در آنها، سفارش به دیپلماسی در امور سیاسی و اقتصادی و توصیه مکرر به راهکار حذف دلار از مبادلات تجاری نیز راهبردهای دیگر پیشنهادی ایشان بود.
9. راهبرد آخر که می‌تواند در صورت بهره برداری مسئولان بسیار به کار آید؛ توصیه «عمل کردن به جای حرف زدن» به مدیران است.
لذا تجربه و تاریخ ثابت نموده شخصیت‌های دانا و حکیمی که فراتر از زمان زیسته‌اند، در بازه زندگی مادی خود، همه وجوه شخصیتی آنان شناخته نمی‌شود و تاریخ درباره آنان و عملکرد آنان با حسرتِ فقدان قضاوت خواهد نمود.»
کد خبر 832913

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1254403/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان واریز معوقات حقوق بازنشستگان اعلام شد

دشمنان دشمن

پیروزی لوکاشنکو در انتخابات ریاست‌جمهوری

اسامی خودرو‌های مجاز برای واردات اعلام شد

سرنوشت گرینلند چه خواهد شد؟

فراربه جلو همتی دربحث دستمزد/سناریوی تحمیل مزد تکرار می‌شود؟

تاکید بر توسعه فعالیت بخش‌های خصوصی ایران و افغانستان در دیدار «عراقچی» با «نورالدین عزیزی»

حداکثر افزایش قیمت پیراهن نسبت به شب عید پارسال 20 درصد است/امیدواریم مذاکرات نتیجه بدهد تا چرخ جدید وارد کنیم

صدور کارت طلایی برای سرمایه گذاران بزرگ در گلستان

ظرفیت‌های قانونی جذب اعتبارات ارزی برای توسعه خراسان جنوبی استفاده شود

با 3 میلیارد تومان کجای تهران می توان خانه خرید؟

اعطای نخستین گواهی فناوری در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت

افزایش قیمت انرژی تنها راهکار حل ناترازی انرژی نیست

اقدام‌های انجام‌شده در کاهش ناترازی انرژی مثبت است

اولویت استخدام نیروهای درگیر کرونا اعلام شد

جزئیاتی از دیدار رئیس سازمان اطلاعات ترکیه با الجولانی

گزارش تسنیم از پرونده تخلف 13 میلیون دلاری واردات کاغذ

تخت روانچی: ما پول بلوکه‌ شده‌ تحریمی در دیگر کشورها نداریم

معاون وزیر کار: دچار کمبود کارگر شدیم

وزیر صمت: سود تولید در مقایسه با پارسال نصف شده است

تفاوت بابک زنجانی با ایلان ماسک چیست؟!

سهم عجیب بخش خصوصی از اقتصاد ایران

آمریکا در 2024 چقدر سلاح صادر کرد؟

اولین گل طارمی در سری A ایتالیا

افتتاح و کلنگ‌زنی 42 طرح عمرانی و اقتصادی بخش کشاورزی خراسان شمالی در دهه فجر

بازده مثبت هفتگی 4 ابزار سرمایه‌گذاری بورسی

اقتصاد اسلامی–18| تفاوت اقتصاد اسلامی و هترودکس و ارتدکس

بررسی تاسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه‌گذاری

افتتاح 202 پروژۀ کشاورزی در لرستان

راه‌اندازی صندوق حمایت فرصت‌های شغلی در سازمان بهزیستی

آیا نظام «میخکوب خزنده»،سیاست پولی در ایران را مختل می‌کند؟

طلای جهانی باز هم از دلار عقب ماند

سکه در آستانه ورود به کانال 61 میلیون تومان قرار گرفت/ کف قیمت دلار مشخص شد؟

نتیجه مذاکرات عراقچی در افغانستان+جزئیات

نهال بادام، راهکاری ساده و پولساز برای زمین های دیم و کم آب

کورد صادرات تخم مرغ شکسته می‌شود

دیدار استاندار قم و مدیرکل بنیاد شهید با مادر شهیدان دلجو، نماد صبر و استقامت

بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌هایشان در غزه+فیلم

الزامات افزایش رشد اقتصادی معدن از 3 به 13درصد

کالابرگ‌های جدید برای سرپرستان خانوار فعال شدند!

8 پرونده روی میز تهران و کابل | ماجرای یک دیدار خاص هیات ایرانی در افغانستان

دستور ویژه محمد کبیری برای کاهش تشریفات گمرکی در جزیره کیش

این نماینده با 3 درصد رای در پارلمان است

ترامپ اقتصاد را به خاک سیاه نشاند

بنگاه‌های دولتی با بهره‌وری پایین رقیب بخش خصوصی هستند

چرا برخی کشورها ثروتمندتر از دیگران هستند؟

ثروت عظیم همسایه شرقی را می‌توان با راه‌آهن و چابهار به جریان انداخت؟/تهران یک بازیگر مهم برای کابل

دیدار وزیر امور خارجه با وزیر صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان

چه بر سر گرانترین خرید آبی‌ها آمد؟

حمله مسلحانه افراد ناشناس به پتروپالایشگاه رامهرمز

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی