بازار آریا

آخرين مطالب

معاون وزیر نفت:

اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم اقتصاد ایران

اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم
  بزرگنمايي:

بازار آریا - معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم، چراکه فاصله بین تولید و تقاضا پر نمی‌شود مگر اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی نیز به کمک ما بیاید.

به گزارش شانا، امید شاکری یکشنبه (23 دی) در نشست تخصصی «سیاست‌گذاری در حوزه انرژی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با رویکرد رفع ناترازی و جذب سرمایه» در دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم با بیان اینکه مدت‌هاست حرکت جهانی به سمت گذار انرژی برای فاصله از سوخت‌های فسیلی و سوق یافتن به انرژی پاک آغاز شده است، اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی، رشد انرژی‌های تجدیدپذیر طی سال‌های آینده فرآیند شتابانی یافته و تا سال 2050 تأمین‌کننده اصلی انرژی خواهند بود، به نحوی که از حامل‌های فسیلی فاصله خواهیم گرفت.
وی افزود: اما نکته مهم این است، حتی در سال‌هایی که انرژی تجدیدپذیر سهم بالایی در سبد انرژی جهانی به خود اختصاص می‌دهد، باز هم مجموع سهم انرژی نفت و گاز در سبد جهانی انرژی بیشتر از تجدیدپذیرهاست، یعنی قرار نیست انرژی‌های تجدیدپذیر تمام انرژی دنیا را تأمین کنند.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه این مسئله اهمیت بالایی برای ایران که مزیت اقتصادی آن بر پایه نفت و گاز است، دارد، افزود: ما فرصت کمی تا زمان رسیدن به اوج تقاضای نفت داریم. باید افزون بر اینکه به سمت گذار انرژی حرکت می‌کنیم، حداکثر تولید را از نفت و گاز داشته باشیم و این ثروت زیرزمین را به اقتصاد مولد تبدیل کنیم.
سهم 92 درصدی نیروگاه‌ها از سوخت‌های فسیلی
شاکری با اشاره به بحث ناترازی انرژی که این روزها ایران با آن مواجه است، گفت: نتیجه سیاست‌گذاری‌هایی که طی سال‌های قبل در حوزه انرژی صورت گرفته سبب شده ما اکنون با مشکل ناترازی انرژی مواجه شویم. برای نمونه 60 درصد برق دنیا با سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود که این آمار در ایران 92.4 درصد است. علت هم مشخص است، زیرا ما فرض کرده‌ایم به منبع بی‌نهایت گاز وصل هستیم، بنابراین توسعه همه بخش‌های اقتصادی کشور را بر مبنای گاز تدوین کردیم.
وی بیان کرد: در 10 سال گذشته نرخ رشد گاز در همه بخش‌ها 5 درصد بوده و با وجودی که تولید همواره روند افزایشی داشته است، اما در مسابقه تولید و مصرف گاز، بخش تولید همیشه بدهکار بخش مصرف بوده است که نتیجه خود را در ناترازی گاز نشان داده است، به نحوی ‌که شرکت‌های تولیدی بیشترین آسیب را از ناترازی گاز در فصل زمستان می‌بینند.
مصرف گاز نیروگاه‌ها معادل 4 فاز پارس جنوبی
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری ادامه داد:‌ هم‌اکنون مصرف گاز نیروگاه‌ها سالانه به 90 میلیارد مترمکعب رسیده که معادل تولید گاز در چهار فاز پارس جنوبی است، در حالی که اگر تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر صورت می‌گرفت، گاز تولیدشده به سمت بخش صنعت منتقل می‌شد و ارزش افزوده بیشتری را برای کشور به همراه داشت.
شاکری با بیان اینکه هم‌اکنون افزون بر ناترازی گاز، ناترازی برق و ناترازی فرآورده‌های نفتی هم داریم، افزود: برای حل این مشکل باید به مسئله انرژی نگاه جامع داشته باشیم و از نگاه بخشی پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه باید برای حل ناترازی انرژی چاره اساسی بیندیشیم، ادامه داد: با توجه به افزایش سالانه تقاضای گاز در کشور، اگر برای افزایش تولید سرمایه‌گذاری نکنیم به‌دلیل افت تولید میدان‌های نفتی و گازی تا چند سال دیگر تولید روند کاهشی خواهد داشت.
ناترازی گاز به 700 میلیون مترمکعب خواهد رسید، اگر کاری نکنیم!
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر نفت مبنی بر اینکه سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌های فشارافزایی در پارس جنوبی از نان شب هم برای کشور واجب‌تر است، گفت: اگر این اتفاق رخ ندهد، ناترازی در فصل سرد زمستان که به 300 میلیون مترمکعب در روز رسیده است، طی سال‌های آینده به 700 میلیون مترمکعب در روز هم می‌رسد
شاکری ادامه داد: برای رفع ناترازی باید در چهار بخش افزایش تولید گاز کشور از طریق اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های جدید و فشارافزایی در پارس جنوبی، چهار برابر کردن ظرفیت ذخیره‌سازی گاز در کشور که در برنامه هفتم توسعه نیز تکلیف شده است، بهینه‌سازی مصرف انرژی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و اصلاح نظام تعرفه‌ای اقدام کنیم.
وی گفت: ترکیب این اقدامات قیمتی و غیرقیمتی همان سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف است که سال 1389 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری تصریح کرد: البته اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم، چراکه فاصله بین تولید و تقاضا پر نمی‌شود مگر اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی نیز به کمک ما بیاید.
شاکری با بیان اینکه می‌توانیم ناترازی را در یک برنامه هشت ساله کاملاً برطرف کنیم، تصریح کرد: اجرای این برنامه نیازمند 104 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است، یعنی باید سالی 13 میلیارد دلار در این بخش سرمایه‌گذاری کنیم که انجام آن نیازمند هماهنگی همه ارکان کشور است.
تکالیف وزارت نفت برای رفع ناترازی
وی گفت: در برنامه هفتم توسعه تکالیفی برعهده وزارت نفت نهاده شده است، از آن‌جمله حساب سرمایه‌گذاری نفت و گاز که قرار است بخشی از طرح‌های توسعه‌ای از محل این حساب اجرا شود. همچنین در قالب مولدسازی، بخش‌های صنعتی که از ناترازی گاز رنج می‌برند می‌توانند در توسعه میدان‌های گازی مشارکت و از این طریق کمبود خوراک خود را جبران کنند.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به تشکیل سازمان مدیریت راهبردی انرژی ادامه داد: تشکیل این سازمان به مدیریت بخش تقاضا که تاکنون رها شده بود، پرداخته و سبب می‌شود با اصلاح ساختارها به مدیریت لجام‌گسیخته مصرف بپردازیم.
شاکری یادآور شد: در خصوص بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز هدف‌گذاری شده است که 12 هزار مگاوات انرژی از محل انرژی‌های تجدیدپذیر تولید شود که این مهم نیز سازوکار کارآمدی است که فضا را برای اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی، همچنین صرفه‌جویی در مصرف گاز فراهم می‌کند.
وی تصریح کرد: البته رسیدن به این اهداف هم کار جدی و هم منابع مالی بالایی می‌طلبد، اما با اجرای آن تا پایان برنامه شاهد صرفه‌جویی یک میلیون و 285 هزار بشکه‌ای خواهیم بود که عدد قابل ملاحظه‌ای است.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری ادامه داد: هم‌اکنون کل ظرفیت نامی نیروگاه‌ها از تولید برق غیرفسیلی 2.3 درصد است که این آمار در پایان برنامه هفتم به 12 درصد می‌رسد. اگرچه عدد خوبی است اما با توجه به اینکه سهم جهانی نیروگاه‌ها از تجدیدپذیرها 60 درصد است، بنابراین باز هم باید هرچه بیشتر به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم.
نوآوری در مدل‌های تأمین مالی انرژی‌های تجدیدپذیر
شاکری تصریح کرد:‌ البته برای اینکه بتوانیم هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را محقق کنیم باید در مدل‌های تأمین مالی نیز نوآوری داشته باشیم که تابلوی برق سبز کارآمدترین آنها است، البته به‌تازگی وزارت نفت در قالب قراردادهای توسعه میدان‌های نفتی و گازی، به سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر توجه کرده است و امیدواریم با سازوکارهایی که در این ارتباط اندیشیده است، سرمایه‌گذاران را به حرکت به این سمت علاقه‌مند کنیم و شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1246980/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر صمت عازم پایتخت بلاروس می‌شود

وزیر صمت به بلاروس سفر می‌کند

مؤمنی: جامعه‌ امروز ما، تشنه کلام و مرام امیرالمومنین(ع) است

چالوس مسدود شد

گفتگوی مقام ترکیه‌ای با رهبران حماس درباره آتش‌بس غزه

هواشناسی تهران اطلاعیه جدید داد

فصل تازه زورآزمایی قدرت های منطقه ای و جهانی؛ بازندگان و برندگان چه افرادی هستند؟

گفتگو درباره آخرین تحولات مذاکرات برای دستیابی به آتش‌بس در غزه

برگزاری جلسه هم‌افزایی مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری و اداره کل ارتباطات و مراجعات بنیاد شهید و امور ایثارگران

قتل فجیع در تنکابن / دستگیری قاتل 31 ساله در یک عملیات ضربتی

میوه‌ها در ارتفاع قیمت

ایران خودرو را به «دلاک ها»‌ بدهند یا «دلال ها»؟!

خریداران عجول دلار هشدارها را جدی بگیرند

واکنش «شمخانی» به برخی اعتراضات درباره بررسی «اف‌ای‌تی‌اف» در مجمع تشخیص مصلحت

اوکراین برای اعزام 150 آتش‌نشان به کالیفرنیا اعلام آمادگی کرد

انفجار در جایگاه CNG ورامین + ماجرا چیست؟

بیت کوین دوباره به زیر 90 هزار دلار سقوط کرد

تاجیکستان؛ مسیر دسترسی به آسیای میانه

اختلاف بر سر حضور خبرنگاران در دادگاه چای دبش

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در مازندران

رئیس جمهوری جدید و چالش آتش بس اسرائیل و حزب الله

مقامات اردن و فلسطین درباره توافق آتش‌بس غزه رایزنی کردند

4 چالش مهم موجود در بازار سرمایه از زبان رئیس سازمان بورس

آتش سوزی در میدان ساعت تبریز + فیلم

فوری / زلزله در استان فارس

بیش از 17 هزار مجوز به صورت خودکار صادر شد

چرا سهم ایران از تولید جهانی طلا تنها 0.4 درصد است؟

استخراج و معامله رمزدارایی‌ها مجاز شد

پیام رئیس اتاق ایران به مناسبت ولادت حضرت امیرالمومنین امام علی (ع)

رونالدو تا 2026 در النصر ماندنی شد

تحریم‌ها مانع توسعه روابط اقتصادی ایران و ایتالیا شد

با کسری بودجه شدیدی مواجه خواهیم شد / چرا سازمان برنامه و بودجه اقدامات خود را با مردم مطرح نمی کند؟

باند سازمان یافته قاچاق سوخت در مازندران متلاشی شد

بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره انهدام زیرساخت‌های پایگاه‌های هوایی اوکراین

آژیرهای هشدار در اراضی اشغالی / حمله موشکی از خاک یمن

ورود 442 میلیارد نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه

آرامش نسبی در بازار خودرو/ پژو پارس و 207 چند؟ + جدول

دعواهای ادامه‌دار در اطلاع‌رسانی دولت

عوارض آزادراه‌های دولتی افزایش یافت

شصت‌وهشتمین شماره «متنا»

کاخ‌سفید: احتمال توافق در غزه قبل از اتمام دوره «بایدن» وجود دارد

زمین‌خواری به مساحت بیش از 50 هزار متر مربع در اردبیل شناسایی شد

شاهد دلار صد هزار تومانی خواهیم بود / سرمایه گذار آینده ایی از بازار صنعت نمی بینید

بهره‌برداری از کارخانه بازیافت آسفالت تهران در تابستان سال آینده

سازمان بهشت زهرا اطلاعیه داد

تخت‌روانچی و مدیران سیاسی تروئیکای اروپایی در ژنو دیدار کردند

اولین دسته از سامانه نظامی آلمان به اوکراین تحویل داده‌شد

نشریه آمریکایی اقدامات «بایدن» را احمقانه توصیف کرد

عرضه سکه‌های ضرب سال 1403 در مرکز مبادله

فرمانده سنتکام با رئیس جمهور لبنان دیدار کرد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی