بازار آریا

آخرين مطالب

نکاتی که هر خانمی باید در مورد سلامت هورمون‌هایش بداند اقتصاد ایران

نکاتی که هر خانمی باید در مورد سلامت هورمون‌هایش بداند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - بهداشت نیوز : در این مطلب می‌خواهیم هر چیزی را که لازم است در مورد هورمون‌های زنانه‌تان بدانید به شما بگوییم؛ چه به بارداری فکر کنید، چه درگیر سندرم پیش از قاعدگی باشید و چه در آستانهٔ یائسگی.
هورمون‌ها تقریباً بر تمام جنبه‌های زندگی ما اثر می‌گذارند، از خلق‌وخو و پوست و مو گرفته تا سطح انرژی و خیلی چیزهای دیگر.
خیلی مهم است که اطلاعات بهتری درمورد چگونگی تغییرات هورمونی طی مراحل گوناگون زندگی داشته باشیم، چه در مرحلهٔ بلوغ چه در مرحلهٔ بارداری و چه در مرحلهٔ یائسگی. هر چه زودتر و در سنین پایین‌تر دربارهٔ اثرات هورمون‌ها بر بدنتان بدانید، در مقابله با تغییرات هورمونی‌تان قوی‌تر عمل خواهید کرد.
تغییرات هورمونی طبیعی‌اند اما همیشه راحت اتفاق نمی‌افتند
هورمون‌ها در بدن هر زنی نوساناتی دارند و تغییراتی که از دهه 20 تا دهه 50 زندگی و ازآن‌پس تجربه می‌کنید کاملاً طبیعی‌اند. اما بدون داشتن اطلاعات کافی ممکن است پریشان شوید و فکر کنید دچار تغییر و تحولات غیرمعمول شده‌اید. خیلی از خانم‌ها احساس سرگشتگی پیدا می‌کنند و با خود می‌گویند: «چه اتفاقی قرار است برای من بیفتد؟!». اما همه چیزی به اطلاعات و آگاهی داشتن برمی‌گردد.
مثلاً در مورد پریود؛ شاید فکر کنید سیکل قاعدگی شما باید هر ماه یکسان باشد؛ اما در واقع این‌طور نیست و کاملاً هم طبیعی است. اما اگر چیزی غیرعادی به نظرتان می‌رسد، مثلاً خونریزی به‌شدت سنگین یا گرفتگی‌ها و دردهای غیرقابل‌تحمل، این زمانی است که باید به پزشک مراجعه کنید. شما باید الگوی بدن خود را بلد باشید و بدانید چه چیزی برای شما نرمال و چه چیزی غیرنرمال است.
اطلاعات خود را بالا ببرید و برای سلامتی‌تان وقت بگذارید
آگاهی به شما قدرت می‌دهد. هر چه بیشتر در مورد هورمون‌هایتان بدانید، بهتر می‌توانید از سلامتی خود محافظت کنید. چند بار پیش آمده به مطب پزشک زنان مراجعه کرده‌اید؛ اما خجالت کشیده‌اید سؤال‌هایی را بپرسید؟
این بدن شماست و شما تنها یک‌بار زندگی می‌کنید. هر سؤالی در مورد پریود، پیشگیری از بارداری یا یائسگی دارید بپرسید. پیش از مراجعه سؤال‌های خود را یادداشت کنید. به پزشکی مراجعه کنید که سوابق خوبی دارد و متبحر است و می‌دانید به شما گوش می‌دهد. اگر فکر می‌کنید پزشکی که به او مراجعه می‌کنید شنونده خوبی نیست، مجبور نیستید همیشه به او مراجعه کنید، پزشک دیگری انتخاب کنید.
باید بدانید چه چیزی طبیعی و چه چیزی غیرطبیعی است
خیلی از خانم‌ها بارها این اتفاق را تجربه کرده‌اند: «آیا این طبیعی است؟». موضوع فقط نتایج آزمایشگاهی نیست، بلکه به احساس شما نیز برمی‌گردد.
از اثرات روحی و روانی تغییرات هورمونی نیز نباید غافل شوید. خانم‌ها اغلب از نوسانات خلقی، اضطراب، بی‌خوابی، تحریک‌پذیری عصبی و دیگر تغییرات رفتاری شاکی هستند که طی نوسانات هورمونی تجربه می‌کنند. هورمون‌ها اثر قابل‌توجهی بر خلق‌وخو و اضطراب می‌گذارند. استروژن در واقع یک ماده شیمیایی ضدافسردگی در مغز است.
آیا خونریزی‌های سنگین دارید، سندرم پیش از قاعدگی‌تان بسیار آزاردهنده است یا گُرگرفتگی دارید؟ لازم است تشخیص دهید چه چیزی برای بدن شما نرمال است و چه چیزی به توجه بیشتری نیاز دارد.
مثلاً در مورد یائسگی باید بدانید یک سال بدون پریود خواهید داشت که معمولاً حدود 51 سالگی است. نیازی نیست آزمایشی بدهید تا متوجه شوید در یائسگی هستید. علائمی که دارید و سن و سالتان پاسخ شما را خواهند داد. خیلی خوب است با خانم‌های دیگر خانواده‌تان در مورد تجربهٔ آنها از یائسگی سؤال کنید. با این کار اطلاعات خوبی در مورد زمان یائسگی خودتان به دست خواهید آورد.
باروری: ساعت بیولوژیکی واقعیت دارد؛ اما نگران نباشید
همه ما در مورد ساعت بیولوژیکی شنیده‌ایم. خانم‌ها با تمام تخمک‌هایی که در طول عمر باروری خود خواهند داشت متولد می‌شوند و به‌مرورزمان، هم کیفیت و هم تعداد این تخمک‌ها کم و کمتر می‌شود. اما خوشبختانه اگر در سنین پایانی باروری خود قصد بچه‌دارشدن داشته باشید، راه‌های مؤثر زیادی وجود دارد.
اگر یک سال است که برای باردارشدن تلاش می‌کنید (یا شش ماه درصورتی‌که حدود 35 سالتان است) و موفق نشده‌اید، شاید وقت آن باشد که به متخصص ناباروری مراجعه کنید. یادتان باشد که مردها عامل 30 درصد از مشکلات باروری هستند، بنابراین آنها نیز باید مورد آزمایش قرار بگیرند. ناباروری فقط یک مسئله زنانه نیست. برای زوج‌هایی که برای بچه‌دارشدن به کمک نیاز دارند راه‌های زیادی وجود دارد: فریز کردن تخمک، IVF و.... باز هم همه چیز به آگاهی شما برمی‌گردد تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
چرا خانم‌ها بیشتر تحت‌تأثیر هورمون‌ها هستند؟
همان‌طور که گفتیم در زندگی یک خانم، مراحل حساس و اصلی وجود دارد که ناشی از تغییرات هورمونی است. هر چند آقایان نیز همان هورمون‌ها را دارند؛ اما مثل خانم‌ها دچار نوسانات هورمونی نمی‌شوند (به‌استثنای بلوغ). در مورد خانم‌ها، نوسانات هورمونی هم مکررتر رخ می‌دهد و هم ناگهانی است. در بعضی موارد این تغییرات می‌توانند علائم سختی ایجاد کنند.
اثرات فیزیکی و روانی تغییرات هورمونی
عوارض و مشکلات زیادی هستند که مربوط به هورمون‌ها می‌باشند. تخمک‌گذاری و سندرم پیش از قاعدگی می‌تواند سینه‌ها را حساس کند، باعث نفخ و جوش شود و... . پریود نیز با درد و گرفتگی و خستگی همراه است. بارداری هم که مطمئناً تغییرات فیزیکی و روانی بسیار زیادی با خود به همراه دارد. یائسگی هم می‌تواند گرگرفتگی و تعریق شبانه و خشکی واژن داشته باشد.
از اثرات روحی و روانی تغییرات هورمونی نیز نباید غافل شوید. خانم‌ها اغلب از نوسانات خلقی، اضطراب، بی‌خوابی، تحریک‌پذیری عصبی و دیگر تغییرات رفتاری شاکی هستند که طی نوسانات هورمونی تجربه می‌کنند. هورمون‌ها اثر قابل‌توجهی بر خلق‌وخو و اضطراب می‌گذارند. استروژن در واقع یک ماده شیمیایی ضدافسردگی در مغز است. اگر هورمون تیروئیدتان خیلی کم یا خیلی زیاد باشد ممکن است دچار افسردگی یا اضطراب شوید. کورتیزول هم که هورمون استرس است، بر خلق‌وخو اثر می‌گذارد.
چه زمانی تغییرات هورمونی دردسرساز می‌شوند؟
مغز می‌تواند با بالا و پایین کردن گهگاه هورمون‌ها خودش را تطبیق دهد؛ اما زمانی این مسئله دردسرساز می‌شود که این نوسانات و تغییرات همیشگی شوند. بعضی از خانم‌ها نسبت به تغییرات هورمونی حساس‌تر هم هستند.
معمولاً نوسانات هورمونی تا وقتی که بر کیفیت زندگی اثر نگذارند قابل‌قبول هستند.
حالا از کجا باید بدانید که نوسانات هورمونی‌تان نیاز به بررسی پزشکی دارند یا خیر؟ وقتی در خواب و خوراکتان مشکلات اساسی ایجاد شده، وقتی که تمرکز و حافظه‌تان تحت‌تأثیر قرار گرفته، وقتی توانایی و کارایی‌تان دچار اختلال شده و یا بر روابطتان اثر گذاشته پس این مسئله باید بررسی شود.
ضمناً اگر افکار خودکشی دارید یا اضطراب و استرس زندگی‌تان را مختل کرده حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1246214/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعزام جانبازان جعفرآباد به اردوی معنوی و تفریحی در اصفهان

اولین راهبرد اساسی در مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی است

چهار طرح توسعه سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی در دست اجرا است

پیشنهادی برای تهران؛ تمرکززدایی به جای انتقال!

هدف دولت از کاهش مالیات تولید حمایت از رشد اقتصادی است

سازوکار مجلس برای تحقق رشد اقتصادی 8 درصد

قیمت کالاها در سوریه 500 درصد افزایش یافت!

پلیس فتا ورود به کارزار انتخاباتی فوتبال را تکذیب کرد

نگاهی به نقش مخرب آمریکا در لبنان/ طرح جدید آمریکا برای کنترل لبنان چیست؟

تحصیل این دانش‌آموزان «رایگان» شد

پیش فروش 2 مدل خودرو کوییک + قیمت و شرایط

تولید بیش از 6 میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی

مصوبه حقوق گمرکی واردات گوشی‌های همراه خارجی اصلاح شد

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ تراکنش‌های چشمگیر بیت‌کوین

جایگاه‌داران سوخت: اجازه نصب دستگاه برای سنجش سوخت جایگاه‌ها را نمی‌دهند

قیمت هر کیلوگرم قارچ اعلام شد

شناخت سیره شهدا و ایثارگران موثرترین روش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

ارائه خدمات آنلاین دوراپزشکی به جانبازان ٧٠ درصد

زمان واریز پاداش پایان خدمت بازنشستگان 1402 مشخص شد؟

ثبت‌نام ایران‌خودرو برای این محصولات آغاز شد + جزئیات

بهترین وکیل ملکی تهران

فروشگاه لاکچری فرش ایرانی در مسکو

افت صادرات فرش ایرانی از 2 میلیارد به 40 میلیون دلار

مدرسه این شهر در نوبت عصر تعطیل شد

سایه فشار تقاضا از سر قیمت دلار کم شد/ خبر بد برای فروشندگان؟

موبایل مدرسه نیست، آقایان تعطیلات!

مونتاژ معکوس گوشی برای خدمات؛ تخلفات عجیب بازیگران جدید موبایل

«خدیجه جشن پرور» اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمانشاه شد

عبور از تحریم‌ها با ابتکار عمل‌های نوین

تصمیمات اقتصادی نسنجیده باعث کاهش قدرت خرید مردم می شود

تکلیف مجلس به دولت برای ثبات نرخ ارز + جزئیات

بازار طلا شارژ شد؛ قیمت سکه به سرازیری خواهد افتاد؟

مدرس این شهر در نوبت عصر تعطیل شد

تبلیغات در "آپ" با تپسل؛ مسیری نوین برای موفقیت برندها

قالیباف: منابع و مصارف یارانه‌ها مشخص است

پرده‌گذاری مجدد بر نمای مجتمع تجاری علاءالدین

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز یکشنبه 23 دی 1403/ افزایش قیمت

قیمت دلار مبادله‌ای امروز یکشنبه 23 دی 1403/ افزایش قیمت

دمای هوا در این استان به منفی 6 درجه می‌رسد

قیمت طلا 18 عیار امروز یکشنبه 23 دی 1403/ کاهش قیمت

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز یکشنبه 23 دی 1403/ قیمت پایین آمد

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز یکشنبه 23 دی 1403/ بیت کوین ارزان شد

محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال همزمان با تعطیلات

قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 23 دی 1403/ کاهش قیمت طلا 18 عیار و سکه امامی

احداث باغ میلیاردی با نهال گردو اصلاح شده (پالیزنهال )

روایت یک مقام صنفی از بسته بندی 15 هزار تومانی یک پماد!

تازه‌ترین قیمت پژو، سمند، تارا، دنا و کوییک

اقتصاد ورزش در توسعه استان بسیار مهم و تاثیر گذار است

تعطیلی؛ تهدید رونق اقتصادی

جام زهر تعطیلات اجباری

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی