آنکارا با کارت کردها چگونه بازی میکند؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - اقتصادنیوز : فارین پالسی با انتشار یادداشتی مدعی شد، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بامداد یکشنبه به وقت محلی از کشور خارج شد و پیشروی برق آسای ائتلاف گروههای شورشی به 50 سال حکومت خانواده اسد پایان داد.
اقتصادنیوز: با خروج اسد از سوریه، گمانهزنیها درباره آینده سیاسی این کشور و فعل و انفعالهای احتمالی بازیگران دولتی و فرادولتی افزایش یافته است. گروهی در باب آینده این بازیگر خوش بین هستند و گروهی با استناد به چند صدایی داخلی، بدبین.
فارین پالسی با انتشار یادداشتی مدعی شد، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بامداد یکشنبه به وقت محلی از کشور خارج شد و پیشروی برق آسای ائتلاف گروههای شورشی به 50 سال حکومت خانواده اسد پایان داد.
با رسانهای شدن این خبر گمانهزنیهای زیادی در مورد آینده این کشور به شدت آشفته مطرح شد. در جریان حملهای که توسط گروه رادیکال حیات تحریرالشام (HTS) رهبری میشد، شورشیان مسلح کنترل شهرهای عمده حلب، حماه و حمص را در کمتر از دو هفته به دست گرفتند، زیرا نیروهای دولتی سوریه روحیه خود را از دست داده و به سرعت عقب نشینی میکردند.
در همین حال، به نظر میرسد که قدرتمندترین متحدان بشار اسد نیز از پیشروی سریع غافلگیر شدهاند، بالاخص آن که روسیه در اوکراین گرفتار و مقاومت حامی ایران بر درگیری با اسرائیل متمرکز است.
ترکیه و معمای کردهای سوری
فروپاشی غیرمنتظره دولت بشار اسد دیپلماتها را به تکاپو واداشت تا با رویدادها همگام شده و پیامدهای بالقوه خلاء ناگهانی قدرت در کشوری را که گروههای مسلح، افراطگرایان و قدرتهای خارجی مدتها برای نفوذ در آن تلاش میکردند، را هضم نمایند.
گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، روز یکشنبه گفت که «پیامهای متناقضی» از دمشق منتشر میشود، اما او بر ضرورت «پرهیز از خونریزی» تأکید کرد و خواستار گفتگو و آمادگی برای ساختار حکومتی انتقالی شد.
به باور او، اولویت فوری برای جامعه بینالمللی، تامین امنیت ذخایر تسلیحات شیمیایی در سوریه برای جلوگیری از قرار گرفتن این سلاحها در دستان گروههای مسلح خواهد بود.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «هر گونه ذخایر احتمالی تسلیحات شیمیایی یا مواد مرتبط باید امن باشد».
روزنامه جروزالم پست روز یکشنبه با انتشار گزارشی مدعی شد که نیروی هوایی اسرائیل برای جلوگیری از قرار گرفتن این تجهیزات به دست شورشیان، یک کارخانه تسلیحات شیمیایی سوریه را هدف قرار داده است. در شرایط کنونی اعتقاد بر این است که ترکیه از حملات شورشیان تحت رهبری تحریرالشام به شکلی ضمنی حمایت کرده هرچند آنکارا به شکل رسمی هرگونه مشارکت در این فرایند را رد کرده است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر « ترکیه و شطرنج سوریه؛ آنکارا با کارت کردها چگونه بازی میکند؟/ هراس جهان از سرنوشت سلاحهای شیمیایی در شام » بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
پنجشنبه ۲۰ دي ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۰:۳۷
-
۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1245022/