بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

زنگ خطر کاهش سواد جهانی به صدا درآمد اقتصاد جهان

زنگ خطر کاهش سواد جهانی به صدا درآمد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - یکی از مهم‌ترین مسائلی که در سیستم آموزشی باید به آن توجه ویژه شود، آموزش بزرگسالان است. این سیستم‌ها نه تنها به افرادی که در گذشته فرصت تحصیل را از دست داده‌اند، فرصت دوباره می‌دهند بلکه به افرادی که قصد تغییر شغل دارند یا مهاجرانی که به دنبال ادغام در جامعه جدید هستند نیز، کمک شایانی می‌کنند.
گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد- نیلوفر ادیب‌نیا: آیا حس می‌کنید دنیا هر روز بی‌سوادتر می‌شود؟ شاید این حس شما اشتباه نباشد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد سطح سواد و دانش مردم در بسیاری از کشورها رو به کاهش است.
سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه که متشکل از کشورهای ثروتمند دنیا است، هر ده سال یک بار از بزرگسالان در سراسر جهان آزمون‌هایی در زمینه ریاضی و خواندن می‌گیرد. این آزمون‌ها برای حل مسائل روزمره‌ای طراحی شده‌اند که همه ما در زندگی با آن‌ها روبرو می‌شویم، از درک اخبار گرفته تا انجام کارهای روزمره.
بر اساس مقاله‌ای از اکونومیست، نتایج آخرین آزمون‌ها بسیار نگران‌کننده است. یک پنجم بزرگسالان شرکت‌کننده در این آزمون‌ها، در زمینه ریاضی و خواندن، سطحی کمتر از یک دانش‌آموز دبستانی دارند.
علاوه بر این در بسیاری از کشورها، سطح سواد و دانش مردم نسبت به ده سال گذشته کاهش یافته و این در حالی است که افراد تحصیل‌کرده‌تری نسبت به گذشته داریم.
تغییرات جمعیتی می‌تواند تا حدی این موضوع را توضیح دهد. مهاجران جدید اغلب با مشکل یادگیری زبان جدید دست و پنجه نرم می کنند و افراد بومی نیز با روند طبیعی پیری مغز مواجه هستند؛ اما حتی با در نظر گرفتن این عوامل، روندها همچنان نگران کننده است؛ به ویژه در زمینه سواد.
برخی معتقدند که پلتفرم هایی مانند نتفلیکس، بازی های ویدئویی و شبکه های اجتماعی، دقت و تمرکز افراد را کاهش می دهند. اما احتمال دیگر این است که سیستم های آموزشی و تربیتی ما به درستی عمل نمی کنند.
عجیب آنکه بنیان‌های سواد عددی و خواندن و نوشتن، امروزه از ارزش و اعتبار خود افتاده‌اند؛ به ویژه هنگامی که بزرگسالان جامعه از این پایه‌های اساسی محروم باشند. دانش‌پژوهان آموزش نیز به جای تأکید بر آموزش مهارت‌های پایه‌ای، ترجیح می‌دهند به بحث پیرامون مهارت‌های نرمِ مد روز بپردازند. هیاهوی پیرامون هوش مصنوعی مولد نیز بر این معضل دامن زده است؛ تا جایی که تأکید بر اهمیت ساده‌ترین مفاهیم ریاضی، همچون جدول ضرب، در عصر حاکمیت ربات‌های مکالمه‌گرا، امری کهنه و منسوخ جلوه می‌کند.
با وجود پیشرفت‌های بزرگ تکنولوژی در طول یک قرن گذشته، همچنان به افرادی با مهارت‌های قوی در ریاضی و زبان نیاز داریم. افرادی که در آزمون‌های بین‌المللی مثل آزمون‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نمره پایینی می‌آورند، درآمد کمتر، سلامتی ضعیف‌تر و رضایت کمتری از زندگی دارند.
این افراد کمتر به دیگران اعتماد می‌کنند و احساس می‌کنند که در تصمیم‌گیری‌های مهم جامعه نقشی ندارند. در بسیاری از کشورها، فاصله بین افراد با مهارت‌های بالا و پایین بیشتر و بیشتر می‌شود. این یعنی افراد با مهارت‌های پایین‌تر، هر روز بیشتر از قبل عقب می‌مانند. به طور کلی، این روندها نشانه خوبی نیستند و می‌توانند مشکلات زیادی برای جامعه ایجاد کنند.
وظیفه دوم روغن‌کاری سیستم‌های آموزش بزرگسالان است. این سیستم‌ها به افراد بازمانده از تحصیل فرصت دوم می‌دهند؛ همچنین به افرادی که شغل خود را تغییر می‌دهند خدمت می‌کنند و به مهاجران در ادغام شدن در جامعه میزبان، کمک می‌کنند.
با این حال، سیاستمداران بودجه ناچیزی به آنها اختصاص می‌دهند، تا حدی به این دلیل که پیچیدگی کاری را که انجامش را از آنها می خواهند، دست کم می‌گیرند. افرادی که ضعیف‌ترین مهارت‌ها را دارند، کمترین زمان و پول را برای ارتقای خود دارند و احتمال کمتری دارد که آنها در کلاس‌های بزرگسالان شرکت کنند یا آموزش ببینند، حتی اگر بیشترین نیاز را به آن داشته باشند.
برای ساختن آینده‌ای بهتر، باید از آموزش کودکان شروع کنیم.اگر می‌خواهیم بزرگسالانی توانمند و موفق داشته باشیم، باید از همین حالا به فکر آموزش بهتر کودکان باشیم. دولت‌ها باید توجه ویژه‌ای به مدارس و دانشگاه‌ها داشته باشند و شرایط یادگیری را برای دانش‌آموزان بهتر کنند.در بعضی کشورها، مثل انگلیس، با سخت‌گیرانه‌تر کردن امتحانات و ایجاد فرصت‌های بیشتر برای یادگیری، سطح علمی دانش‌آموزان بالا رفته است. اما در بعضی کشورها، مثل آمریکا، با ساده‌تر کردن آزمون‌ها، سطح علمی دانش‌آموزان پایین آمده است.
یکی از مهم‌ترین مسائلی که در سیستم آموزشی باید به آن توجه ویژه شود، آموزش بزرگسالان است. این سیستم‌ها نه تنها به افرادی که در گذشته فرصت تحصیل را از دست داده‌اند، فرصت دوباره می‌دهند بلکه به افرادی که قصد تغییر شغل دارند یا مهاجرانی که به دنبال ادغام در جامعه جدید هستند، کمک شایانی می‌کنند.
با این حال، به دلیل پیچیدگی‌های موجود در این حوزه و شاید به دلیل کم‌اهمیت شمردن آن توسط سیاست‌گذاران، بودجه کافی برای آموزش بزرگسالان اختصاص داده نمی‌شود. این در حالی است که افرادی که کمترین مهارت‌ها را دارند و بیشترین نیاز را به آموزش احساس می‌کنند، به دلیل محدودیت‌های مالی و زمانی، کمتر به سمت کلاس‌های آموزشی می‌روند.
در بسیاری از موارد، تمرکز بیش از حد بر دانشگاه‌ها باعث شده است که بودجه و توجه کافی به سایر روش‌های آموزشی که افراد بالای 18 سال می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند، نرسد. ارزش مدرک دانشگاهی در حال کاهش است؛ به نحوی که سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه نشان داده است که حتی برخی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه در آزمون‌های سواد و محاسبات، نمراتی کسب می‌کنند که ممکن است برای یک کودک هم شرم‌آور باشد.
از طرف دیگر، افراد مسن که می‌خواهند بدون گذراندن دوره‌های طولانی و پرهزینه دانشگاهی به تحصیل بازگردند، اغلب متوجه می‌شوند که گزینه‌های جایگزین مناسبی برای آنها وجود ندارد. بنابراین، به نظر می رسد تسریع تلاش‌ها برای حل این مشکلات، ایده‌ای هوشمندانه باشد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1231612/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره نقش ایران در سوریه

درگذشت آیت الله حاج سید محمدعلی شیرازی در مشهد

پست اینستاگرام عراقچی  به مناسبت شب یلدا

سامانه بارشی جدید وارد کشور شد

آمریکا پاداش در ازای اطلاعاتی از الجولانی را حذف کرد

واکنش به نقدها درباره زبان بدن ‎رئیس جمهور ‎در مواجهه با اردوغان

این فرصت طلاست: 5 سوت طلای رایگان، هدیه تکنوگلد برای اولین خرید

پاسخ جولانی درباره حجاب، تحصیل زنان و مشروب

برخی مدارس اردبیل غیرحضوری شد

جنایت هولناک صهیونیست‌ها در جبالیا / چند نفر شهید شدند؟

وزیر راه خبر داد: حل مشکلات معیشتی راهدار‌ها تا پایان سال

افزایش 37 درصدی ترانزیت کالا از بنادر کشور

ارتش رژیم صهیونیستی به معترضان سوری شلیک کرد

تعطیلی مدارس 11 شهرستان کرمانشاه فردا / ادارات و بانک‌ها فعال است

پیام فرمانده کل ارتش به‌مناسبت درگذشت همسر حاج سیدحسن آل‌طه

مطالبه بخش خصوصی درباره قانون‌ گذاری در حوزه رمزارزها

نحوه فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس استان قزوین اعلام شد

عملیات امنیتی پیچیده مجاهد فلسطینی در میان 6 نظامی اسرائیلی

فراوانی مرغ در بازار یلدایی کشور

بی رونقی بازار طلا در شب یلدا و آستانه روز مادر

گزیده‌های نفتی هفته

مادر و همسر شهیدان «عزیزمحمدی» آسمانی شد

وزارت بهداشت: 95 درصد سقط جنین‌ها در ایران غیرقانونی است؛ 41 درصد افراد به دلیل نخواستن فرزند بیشتر، 21 درصد به علت مشکلات اقتصادی و 20 درصد به دلیل بد بودن زمان بارداری، اقدام به سقط می‌کنند/ قیمت داروی سقط جنین در بازار آزاد و قاچاق، 1.5 تا 3 میلیون است

اردوغان: روابط تجاری خود را با عراق و سوریه گسترش خواهیم داد

ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد

فدرال رزرو نرخ بهره را با احتیاط کاهش داد

پیام مهمی که از ترامپ به بایدن مخابره شد

بازدید نصف قیمت از برج میلاد

در 9 ماه اول سال، کدام بازار بیشترین سود را داشته است؟

حذف 71 میلیون شغل تا سال آینده؛ ایجاد 78 میلیون شغل جدید

کاهش قیمت گوشت نسبت به سال گذشته/ گوشت ارزان می‌شود

پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار، سکه، طلا و بورس تا پایان 1403؛ مقصد بعدی قیمت ها کجاست؟

یلدای پرهزینه در آذربایجان‌شرقی؛ جشن سنتی با چالش‌های اقتصادی

در دیدار دیپلمات‌های آمریکایی با نمایندگان تحریرالشام در دمشق چه گذشت؟

فوری / زمین لرزه نسبتا شدید در هفتکل

حذف رانت و تشویق صادرات با سامانه ارز توافقی

جزئیات توزیع 2000 بسته یلدایی

ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری + جزئیات

اعلام رسمی جزئیات تغییر دهک‌ بندی یارانه‌ ها

بازار یلدایی اردبیل

توسعه و گسترش منطقه ویژه لامرد متناسب با برنامه‌های دریا محور

بارش باران و سرمازدگی در راه است/ هشدار به کشاورزان و دامداران

ادعای آمریکا درباره کشتن سرکرده داعش در سوریه

قیمت آجیل، میوه و شیرینی شب یلدا چند؟

آخرین وضعیت تعطیلی البرز و کرمانشاه

نشست خبری هیات آمریکایی در دمشق لغو شد

اختصاص بسته‌‌های یلدایی برای خانواده‌های نیازمند

رشد تولید انار ایران کمتر از 10 درصد

آمار عجیب ایرانیانی که به مهاجرت فکر نمی کنند

جایزه میلیاردی برای مشترکان کم‌مصرف گاز

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی