«دنیایاقتصاد» گزارش میدهد؛
فدرال رزرو نرخ بهره را با احتیاط کاهش داد
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - بر اساس پیشبینیهای فدرال رزرو انتظار میرود تورم در سال 2025 بالاتر از پیشبینیهای قبلی باشد (تورم هسته حدود 2.5 درصد در مقابل 2.2 درصد قبلی). همچنین انتظار میرود رشد اشتغال و نرخ بیکاری در سطح فعلی باقی بماند. به طور کلی، واکنش بازارها به تصمیم فدرال رزرو نشاندهنده نگرانی سرمایهگذاران از تورم پایدارتر و نرخ بهره بالاتر برای مدت طولانیتر است که میتواند بر جذابیت داراییهای ریسکی مانند سهام و اوراق بدهی تأثیر بگذارد.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، فدرال رزرو در نشست اخیر خود، نرخ بهره را یک چهارم واحد درصد کاهش داد که سومین کاهش در یک سال اخیر بود. این کاهش با احتیاط همراه بود و پیشبینیهای کمتری برای کاهشهای آتی ارائه شد.
این تصمیم فدرال رزرو به دلیل نگرانی از سیاستهای ترامپ و تورم احتمالی گرفته شد و با واکنش منفی بازار و افت شدید شاخصهای سهام همراه بود.
دلایل اصلی این واکنش نگرانیها درباره توقف روند انبساط پولی و همچنین پیشبینیهای جدید فدرال رزرو مبنی بر افزایش پایداری تورم در سال آینده است.
فدرال رزرو پیشبینی خود را از کاهش نرخ بهره در سال 2025 به میزان قابل توجهی کاهش داد و این نشان از تغییر رویکرد از سیاستهای انبساطی به سیاستهای محتاطانهتر دارد.
نگرانی از افزایش تورم
پیشبینیهای جدید نشان میدهد که فدرال رزرو تنها دو کاهش نرخ بهره، به مجموع 0.5 واحد درصد، برای سال 2025 برنامهریزی کرده است. این در حالی است که پیشبینیها در ماه سپتامبر حاکی از چهار مرحله کاهش بود.
این تغییر ناشی از نگرانی درباره اثرات سیاستهای احتمالی دونالد ترامپ، از جمله اعمال تعرفههای تجاری و سرکوب مهاجرت، است که میتوانند تورم را افزایش دهند.
در حال حاضر مقامات فدرال رزرو با چالش کاهش بیش از اندازه یا کاهش ناکافی نرخ بهره مواجه هستند. با این حال جروم پاول تأکید کرد که فدرال رزرو به تنظیم سیاستهای خود ادامه میدهد تا تعادلی بین حمایت از رشد اقتصادی و کنترل تورم ایجاد کند.
بر اساس پیشبینیهای فدرال رزرو انتظار میرود تورم در سال 2025 بالاتر از پیشبینیهای قبلی باشد (تورم هسته حدود 2.5 درصد در مقابل 2.2 درصد قبلی). همچنین انتظار میرود رشد اشتغال و نرخ بیکاری در سطح فعلی باقی بماند.
به طور کلی، واکنش بازارها به تصمیم فدرال رزرو نشاندهنده نگرانی سرمایهگذاران از تورم پایدارتر و نرخ بهره بالاتر برای مدت طولانیتر است که میتواند بر جذابیت داراییهای ریسکی مانند سهام و اوراق بدهی تأثیر بگذارد.
واکنش بازارهای جهانی به تصمیم جدید فدرال رزرو و دلایل مربوط آن در گزارش روزنامه دنیای اقتصاد به تفصیل آمده است.
-
جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۸:۴۶
-
۵ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1231719/