بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای اقتصاد» استراتژی دوگانه پکن در حوزه انرژی را بررسی کرد؛

چین در مسیر رهبری انرژی‌های پاک اقتصاد ایران

چین در مسیر رهبری انرژی‌های پاک
  بزرگنمايي:

بازار آریا - سیاست دوگانه چین در حوزه انرژی‌های پاک و فناوری‌های نوین، این کشور را در مسیر رهبری جهانی قرار داده است. در حالی که پکن بزرگترین تولیدکننده کربن در جهان به شمار می‌رود، با سرمایه‌گذاری گسترده در انرژی‌های تجدیدپذیر و کنترل زنجیره تامین مواد اولیه استراتژیک، به دنبال تغییر این تصویر است. طبق پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی، چین تا سال 2030 حدود 60 درصد از کل ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر نصب‌شده در جهان را به خود اختصاص خواهد داد. این کشور همچنین با در اختیار داشتن 80 درصد از تولید جهانی گالیوم و 60 درصد ژرمانیوم، نقشی تعیین‌کننده در بازار جهانی عناصر کمیاب دارد.
گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد- فاطمه صالحی : مائده مزینانی، تحلیلگر ارشد بازارهای بین‌المللی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به استراتژی چین در حوزه انرژی‌های پاک بیان کرد: چینی‌ها در تلاش هستند تا در دو حوزه کلیدی انرژی‌های پاک و فناوری‌های نوین به‌ویژه در تولید چیپ‌های الکترونیکی ارزان‌قیمت و سرمایه‌گذاری در حوزه خودروهای برقی، پنل‌های خورشیدی و نیمه‌هادی‌ها به رهبری جهانی دست یابند.
این کارشناس ارشد با اشاره به تنش‌های اخیر میان چین و آمریکا بیان کرد: چند ماه پیش ایالات متحده تعرفه واردات چیپ‌های الکترونیکی از چین را از 25 درصد به 50 درصد افزایش داد و در واکنش به این اقدام، پکن صادرات عناصر کمیابی همچون گالیوم و ژرمانیوم را که کاربرد گسترده‌ای در تولید تراشه‌های الکترونیکی و صنایع نظامی دارند، ممنوع کرد.
مزینانی با تاکید بر اهمیت استراتژیک این اقدام افزود: چین با در اختیار داشتن 80 درصد از تولید جهانی گالیوم و 60 درصد ژرمانیوم، نقشی تعیین‌کننده در بازار جهانی این عناصر کمیاب دارد. این تصمیم با واکنش کاربران آمریکایی و اروپایی مواجه شد که معتقدند این اقدام دسترسی آنها به نیمه‌هادی‌ها، خودروهای برقی ارزان و پنل‌های خورشیدی را محدود می‌کند.
این تحلیلگر بازارهای بین‌المللی با اشاره به دیپلماسی هوشمندانه چین در حوزه محیط زیست گفت: علی‌رغم اینکه چین بزرگترین تولیدکننده کربن در جهان است، اما به‌طور فعال در توافق‌نامه‌های بین‌المللی زیست‌محیطی مشارکت می‌کند و اهداف بلندپروازانه‌ای را در این زمینه تعیین کرده است. به گفته او، طبق داده‌های سایت ورلدمیتر، چین همچنان رتبه نخست تولید CO2 در جهان را در اختیار دارد.
مزینانی با استناد به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی بیان کرد: چین تا سال 2030 حدود 60 درصد از کل ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر نصب‌شده در جهان را به خود اختصاص خواهد داد و در حال حاضر نیز نیمی از ظرفیت جهانی در اختیار این کشور است.
این کارشناس با اشاره به اهداف دوگانه چین در حوزه انرژی افزود: چینی‌ها از یک سو به دنبال افزایش مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر شامل انرژی‌های بادی، خورشیدی و آبی هستند و از سوی دیگر در حوزه سوخت‌های سبز مانند هیدروژن سبز، بیوگاز، بیودیزل و سوخت‌های هوانوردی سرمایه‌گذاری می‌کنند.
وی ادامه داد: چین در 30 اکتبر سندی منتشر کرد که براساس آن، هدف استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در سال 2025 معادل بیش از 1.1 میلیارد تن زغال‌سنگ استاندارد و تا سال 2030 بیش از 1.5 میلیارد تن تعیین شده است. این تارگت جدید نسبت به هدف قبلی که حدود یک میلیارد تن بود، 10 درصد افزایش نشان می‌دهد.
این تحلیلگر ارشد بیان کرد: چین همزمان با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های متانول الکترونیکی، هیدروژن سبز و میادین نفت و گاز کم‌کربن، همچنان به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده زغال‌سنگ در جهان شناخته می‌شود و در سال 2023 بیش از 4.6 میلیارد تن زغال‌سنگ تولید کرده است.
مزینانی در پایان بیان کرد: چین در حوزه خودروهای برقی نیز پیشتاز است و طبق پیش‌بینی موسسه گارتنر، از 85 میلیون خودروی برقی که تا سال 2025 در جاده‌های جهان تردد خواهند کرد، 49 میلیون دستگاه معادل 58 درصد در چین خواهد بود. این در حالی است که سهم اروپا 20.6 میلیون و آمریکای شمالی 10.4 میلیون خودرو پیش‌بینی شده است.
مزینانی با اشاره به استراتژی دوگانه چین در مواجهه با تحریم‌های آمریکا گفت: چین از یک طرف به دنبال خودکفایی در تولید تراشه‌های پیشرفته است و از طرف دیگر با استفاده از اهرم عناصر کمیاب و باتری‌های لیتیومی، فشار را بر رقبای غربی افزایش می‌دهد.
این کارشناس با اشاره به نقش چین در زنجیره تامین باتری‌های لیتیومی افزود: چین کنترل بیش از 75 درصد ظرفیت جهانی تولید سلول‌های باتری و 90 درصد عرضه برخی مواد کلیدی مورد نیاز برای تولید باتری را در اختیار دارد.
وی با اشاره به اقدامات اخیر پکن در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بیان کرد: چین در سال 2023 بیش از 120 گیگاوات ظرفیت جدید خورشیدی نصب کرده که این رقم از کل ظرفیت نصب‌شده آمریکا بیشتر است. همچنین این کشور قصد دارد تا سال 2025 ظرفیت تولید برق بادی و خورشیدی خود را به 1200 گیگاوات افزایش دهد.
مزینانی با اشاره به سیاست‌های تشویقی چین برای توسعه انرژی‌های پاک گفت: دولت چین با ارائه یارانه‌های قابل توجه و معافیت‌های مالیاتی، شرکت‌های داخلی را به سرمایه‌گذاری در این حوزه تشویق می‌کند. به عنوان مثال، خریداران خودروهای برقی می‌توانند از تخفیف‌های مالیاتی تا سقف 3000 دلار بهره‌مند شوند.
این تحلیلگر ارشد در پایان تاکید کرد: چین با استفاده از قدرت نرم در حوزه محیط زیست و انرژی‌های پاک، به دنبال مقابله با تنش‌های ژئوپلیتیک فزاینده است. این کشور با سرمایه‌گذاری گسترده در فناوری‌های سبز و کنترل زنجیره تامین مواد اولیه استراتژیک، در حال تبدیل شدن به قدرت برتر در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1230623/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون اقتصادی سازمان بازرسی از مراکز دیسپچینگ برق و گاز بازدید کرد

نامه مهم عارف درباره واردات خودرو

برای تغییر ریل سیاست‌های اقتصادی دولت فکری کنید

هشدار خرازی نسبت به تسری ناامنی از سوریه به عراق

ارتش اسرائیل به 12 کیلومتری جاده دمشق به بیروت رسید

جدول مقایسه حقوق 1403 و 1404

آمریکا مدعی تلاش برای جلوگیری از تنش در سوریه شد!

دختران قالیباف و پزشکیان در یک قاب + عکس

فوری / تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

صدور هشدار هواشناسی در خراسان شمالی

بر اساس آمار بانک مرکزی: نرخ تورم به 37.3 درصد رسید

سوخت‌رسانی بی‌وقفه با 200 دستگاه نفتکش در سطح منطقه ارومیه

کشف لوازم آرایشی و بهداشتی میلیاردی قاچاق درکرج‎ ‎

بازدید دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از مجتمع بندری کاسپین

حکم نهایی نیکلا سارکوزی اعلام شد

مریم قالیباف و مادرش در یک اجلاس خانوادگی + عکس

عراقچی: با تداوم حمایت همه‌جانبه آمریکا اسرائیل در حال نابودی زیرساخت‌های سوریه است

مدیرعامل شرکت ملی نفت: افزایش 70 تا 100 هزار بشکه‌ای تولید نفت خام

معاون سابق سازمان نظام مهندسی: 40 درصد انرژی کشور در ساختمان‌ها مصرف می‌شود

ورود ETF‌های جدید رمزارز در سال 2025

مجمع عمومی عادی به طور فوق‌ العاده بانک دی برگزار شد

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وارد رشت شد

رضا مسرور دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وارد فرودگاه سردار جنگل رشت شد

رایزنی تلفنی اردوغان و مکرون با محوریت تحولات سوریه

رویت 2 بمب‌افکن راهبردی روسیه در نزدیکی آلاسکا

این کشور فعالیت حزب‌الله لبنان را ممنوع کرد

تولید در اغما؛ سه سناریوی قطع برق صنایع

بانک مرکزی آمریکا به کاهش نرخ بهره ادامه می‌دهد

سرمای هوا دولت را مجبور به لغو دستور خود کرد؛ مازوت‌سوزی در اراک باید فورا متوقف شود!

طلا در یک قدمی 5 میلیون تومان؛ افزایش نامحسوس قیمت دلار

سود سهام عدالت واریز شد؛ جزییات شارژ حساب سهام‌داران امروز 28 آذر 1403

نتایج قرعه کشی خودرو‌های وارداتی اعلام شد

دیدار و رایزنی عراقچی با وزیر خارجه پاکستان

واکنش سازمان حمایت به افزایش قیمت لاستیک

ترامپ خواستار پیوستن کانادا به ایالت‌های آمریکا شد

5 وسیله نقلیه در تهران طعمه حریق شدند

بی‌توجهی قزاقستان به برنامه کاهش عرضه اوپک‌پلاس

مرتضوی لنگرودی، تولیت حوزه علمیه حاج ابوالفتح تهران: مردم معتقدند، مسئولین به حرف ما وقعی نمی‌نهند/ می‌خواهند انتقاد کنند، ولی جای خاصی برای آن وجود ندارد/ از راه عدم رعایت حجاب، مخالفت‌شان را نشان می‌دهند

انگیزه‌بخشی به سرمایه‌گذاران؛ راهکار توسعه اقتصادی اردبیل

تسلیت پزشکیان درپی درگذشت علاءالدین میرمحمد صادقی

دیدار و رایزنی عراقچی با وزیر امور خارجه پاکستان

مردم این استان منتظر بارش برف و باران باشند

ادعای روسیه درباره استفاده اوکراین از مهمات فسفر سفید

آخرین روز پاییز در تالار شیشه‌ای؛ بازار سهام به کجا می‌رود؟

تورم نقطه‌ای آبان‌ به 25.3درصد رسید/ تورم سالانه به کف 4سال گذشته رسید

تهدید بازرسی یا تحریم برای «ناوگان سایه» نفتکش‌های روسیه

13 نیروگاه برق به‌ دلیل کمبود سوخت از مدار خارج شد

در سوگ حاج‌آقا علاءالدین میرمحمدصادقی: تاجر تراز و نماد کارآفرینی نیکوکار

سفر رئیس جمهور به مصر با همراهی دو وزیر

ایران توانمند از مسیر دریاها و سواحل عبور می کند/ضروریت فعالیت های بندری و کشتیرانی کشور

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی