بخش کشاورزی نجاتدهنده رشد و تراز منفی اقتصاد است
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه 27 آذر 1403 همایش «پژوهش و فناوری ضامن جهش تولید و کشاورزی دانشبنیان» به مناسبت هفته پژوهش با حضور معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و جمعی از پژوهشگران بخش کشاورزی در محل سازمان تات برگزار شد.
پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در همایش پژوهش گفت: اهمیت، نقش پژوهش و فناوری بر کسی پوشیده نیست.
در برنامه هفتم توسعه مقرر شده به رشد 8 درصدی اقتصاد برسیم که سهم بخش کشاورزی از آن 5.5 درصد است.
وی افزود: البته معتقد بودم این عدد باید بیشتر باشد چون در خیلی زمانها بخش کشاورزی باعث نجات اقتصادی در حوزه افزایش رشد اقتصادی شده است.
وی ادامه داد: در برخی زمانها، کشور رشد منفی اقتصادی داشته که رشد کشاورزی تراز منفی را مثبت کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بنا بر سخنان امام (ره) کشاورزی زمینه استقلال است و محوریت کشاورزی و امنیت غذایی در اقتصاد و امنیت کشور نقش بیبدیل بوده و اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه تاکید بر محوریت کشاورزی در مجلس شروع شده است، گفت: خودکفایی و رهایی از وابستگی ارزی با اولویت قرار دادن کشاورزی، دامداری و صنعت شدنی است.
فلسفی با اشاره به رشد 3 درصدی اقتصاد در 6 ماهه نخست کشور، اضافه کرد: امروز باید بخش کشاورزی به داد رشد اقتصادی برسد تا رشد 8 درصدی محقق شود.
این نماینده مجلس دوازدهم تصریح کرد: در بودجه 1404 نمایندگان مجلس سعی کردیم به سمت حمایت از کشاورزی حرکت کنیم. لذا چند پیشنهاد در بودجه اضافه شد که به تقویت اعتبارات این بخش کمککننده است.
وی افزود: یکی از این پیشنهادات تخصیص 3 درصدی اعتبارات از صندوق توسعه ملی از سهم دولت برای توسعه طرحهای کشاورزی و زیربنایی آن بوده است. دیگری، پیشبینی 50 هزار میلیارد تومان کمک به صندوق توسعه ملی برای افزایش تخصیص اعتباری بوده که در قالب تسهیلات به بخش کشاورزی میرسد.
وی اضافه کرد: همچنین تخصیص یک درصد از سهم عوارض واردات غذا و نهادههای کشاورزی است که 11 میلیارد یورو واردات کالاهای اساسی لحاظ شده است. ضمن اینکه برای کمک به پژوهش پیشنهاد شده تمام مؤسسات دولتی و غیر دولتی در این بخش یک درصد اعتبارات خود را به پژوهش اختصاص دهند.
این نماینده مردم در بهارستان عنوان کرد: در نمایشگاه دانشبنیان فرصتهای خوبی برای تجاریسازی وجود دارد. در 3 دهه گذشته متوسط سرمایهگذاری از 5 درصد بیشتر نبوده است. یا سهم اعتبارات کشاورزی در بودجه قیل 1.5 درصد بوده که باید این مسائل جبران شود تا محوریت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور جا بیفتد.
کد خبر 6319527
-
سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳:۳۱
-
۶ بازديد
-
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1229757/