بازار آریا

آخرين مطالب

هوش مصنوعی و آینده بانکداری تحلیل بازار آریا

هوش مصنوعی و آینده بانکداری
  بزرگنمايي:

بازار آریا - بانکداری هوشمند به عنوان تحولی بزرگ در دنیای بانکداری، مدت‌هاست با تکیه بر فناوری‌‌‌های نوین، تجربه بانکی مشتریان را متحول کرده است؛ به‌طوری که در این روند با استفاده از ابزارهای دیجیتال، هوش مصنوعی و سایر فناوری‌‌‌های پیشرفته، خدمات بانکی سریع‌‌‌تر و ایمن‌‌‌تر ارائه می‌شود.
دسترسی آسان و 24ساعته با استفاده از اپلیکیشن‌‌‌های موبایل و وب‌سایت‌‌‌های بانکی، امنیت بالا، کاهش هزینه‌‌‌ها و پرداخت‌‌‌های سریع و آسان از جمله مزایای مهم بانکداری هوشمند است که در تمامی چرخه کاری از فناوری‌‌‌های امنیتی پیشرفته‌‌‌ای برای محافظت از اطلاعات مشتریان استفاده می‌کند.
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، به‌تازگی در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌‌‌های پرداخت با موضوع «زیست‌بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه» به تشریح اقدامات بانک مرکزی در این حوزه و ترسیم مسیر و برنامه‌‌‌های آتی بانک مرکزی در حوزه بانکداری نوین پرداخت و به استفاده از هوش مصنوعی در تقویت نظارت بانک مرکزی و مبارزه با پول‌شویی (استقرار نظارت هوشمند) اشاره کرد.
هوش مصنوعی در بانک مرکزی
فرزین با تاکید بر بهره‌گیری از هوش مصنوعی گفت: مرکز هوش مصنوعی در بانک مرکزی ایجاد شده و برای توسعه نظارت هوشمند و ارتقای آن به دنبال استفاده از ظرفیت‌‌‌های هوش مصنوعی هستیم. در حوزه مالی و بانکی، هوش مصنوعی می‌‌‌تواند در مدیریت ریسک، نظارت بر تراکنش‌‌‌ها، پیش‌بینی نوسانات بازار، بهینه‌‌‌سازی سیاست‌‌‌های پولی و بهبود فرآیند‌‌‌های نظارتی موثر باشد. همچنین راه‌اندازی مرکز هوش مصنوعی در راستای شناسایی منابع داده‌‌‌ای و فرآیند‌‌‌های کسب‌وکاری موجود و بررسی کاربرد هوش مصنوعی در معاونت‌‌‌های بانک مرکزی به منظور بهبود فرآیند‌‌‌ها و سازوکار‌‌‌های فعلی تاثیرگذار است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، تعیین استراتژی لازم برای بهره‌‌‌گیری از هوش مصنوعی به منظور نیل به اهداف بانک مرکزی در تمامی حوزه‌‌‌های کسب‌وکاری از قبیل اقتصادی، ارزی، ریالی، نظام پرداخت، نظارتی و... از اهداف مهم این پروژه است.
یکتا اشرفی، معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی، هم در این خصوص اظهار کرد: یکی از کارکرد‌‌‌های هوش مصنوعی در بانک‌های مرکزی، جمع‌‌‌آوری اطلاعات و داده‌‌‌های باکیفیت است. هوش مصنوعی در شناسایی داده‌‌‌های پرت و خطا‌‌‌های فنی کمک می‌کند. تحلیل اقتصاد کلان و داده‌‌‌های مالی برای سیاستگذاری پولی یکی دیگر از کارکرد‌‌‌های هوش مصنوعی است.
نظارت بر سیستم‌های پرداخت یکی دیگر از کارکرد‌‌‌های هوش مصنوعی برای بانک‌های مرکزی است. هوش مصنوعی نظارت و ثبات مالی را با کارآیی بهتری فراهم می‌کند. در بانک مرکزی با پتانسیل ویژه‌‌‌ای که قانون جدید در اختیار بانک مرکزی گذاشته و حوزه نظارت را تقویت کرده است، می‌‌‌توانیم در حوزه نظارت به سمت استفاده از هوش مصنوعی و نظارت هوشمند حرکت کنیم.
بهبود کیفیت داده‌‌‌ها
به گزارش «ایبنا»، یک موضوع مورد توجه در این حوزه، ارزیابی کیفیت داده‌هاست. سید امیرحسین شبیری، مدیرعامل شرکت شاپرک، در این زمینه معتقد است: استفاده از هوش مصنوعی در پایش تراکنش‌‌‌ها یکی از موضوع مهمی است که البته کاستی‌هایی در بحث کیفیت داده‌‌‌ها نیز در این حوزه وجود دارد.
ممکن است در برخی مواقع ندانیم اطلاعات پذیرندگان درست است یا خیر؛ برای مثال نمی‌‌‌دانیم پذیرنده‌‌‌ای که کسب‌وکار خود را به عنوان داروخانه ثبت کرده، آیا واقعا شاغل در داروخانه است.
سعی داریم مشکل کیفیت داده‌‌‌ها را رفع کنیم، چون در این حوزه در برخی بخش‌‌‌ها اصلا داده‌‌‌ای وجود ندارد و باید سازوکاری در نظر بگیریم تا از داده‌‌‌های این بخش‌‌‌ها نیز بتوانیم استفاده کنیم. به هر حال فرآیندی را در نظر داریم که با همکاری اپراتور‌‌‌های تلفن همراه در مسیر اصلاح این بخش قرار بگیریم.
نوش‌‌‌آفرین مومن‌‌‌واقفی، معاون فناوری‌‌‌های نوین بانک مرکزی، هم در همایش اخیر بانکداری نوین و نظام‌‌‌های پرداخت اظهار کرد: در بحث نظارت و بانکداری هوشمند که مبتنی بر داده‌هاست، تلاش شده از هوش مصنوعی به عنوان یک مولفه زیرساختی استفاده شود.
به‌عنوان مثال، سیستم اعتبارسنجی بانک‌ها هم‌اکنون در شبکه بانکی در حال استفاده است که در حال بهینه‌‌‌سازی الگوریتم‌‌‌های آن هستیم. همچنین جمع تراکنش افراد، سوابق چک برگشتی و هرگونه اطلاعاتی در شبکه بانکی که بتواند برای اعتبارسنجی از آن استفاده کرد در اعتبارسنجی در نظر گرفته می‌شود.
سید یاسر آیت، معاون ریسک و امنیت شرکت خدمات انفورماتیک، نیز در این خصوص گفت: از زمانی که چت جی‌‌‌بی‌‌‌تی معرفی شده، رشد سایت‌‌‌های فیشینگ 138‌درصد بوده است. در واقع هوش مصنوعی موجب افزایش رخداد‌‌‌های امنیتی و سایبری هم شده که البته هوش مصنوعی می‌تواند ابزار‌‌‌هایی را نیز برای مقابله با رخداد‌‌‌های امنیتی در اختیار بگذارد.
اگر به سمت ارتقای استفاده از هوش مصنوعی در مقابله با امنیت سایبری حرکت نکنیم، با توسعه بیشتر آن با مشکلات بزرگی در حوزه امنیتی و سایبری مواجه خواهیم شد.
به نظر می‌رسد هوش مصنوعی دنیای جدیدی را پیش‌روی شبکه بانکی کشور گشوده است و با توجه به رویکرد مثبت و اقداماتی که متولیان این حوزه در پیش گرفته‌اند، می‌‌‌توانیم آینده روشنی را برای استفاده از این ابزار نوظهور در صنعت بانکداری و خدمات ارائه‌شده به مردم شاهد باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1223530/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رییس اتحادیه طباخان: یک دست کله‌پاچه مرغوب به قیمت 1 میلیون و 200 هزار تومان به فروش می‌رسد/ کسانی که دنبال غذای لاکچری هستند، کله‌پاچه می‌خورند

عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود

کشف بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان

تکذیب خبر اختلاس چند هزار میلیاردی در شرکت گل‌گهر سیرجان

تهران همچنان در مدار آلودگی

آیا حذف ارز نیمایی موجب تک‌نرخی شدن ارزخواهد شد؟

رویاهای عثمانی برای شام؛ برنامه‌های اقتصادی و گازی مهم اردوغان پس از سقوط بشار اسد

رییس کل دادگستری استان کرمان به اختلاس در این شرکت واکنش نشان داد

تلگرام دنبال دریافت مجوز رفت

وضعیت ترافیکی در محورهای شمالی کشور

انفجار یک منزل مسکونی در یزد/ 3 کودک در میان مصدومان

دیدار استاندار اردبیل با مادر شهید معظم کلامعلی جعفردوست به مناسبت روز زن

بنیاد شهید پشتیبان موسسه اندوخته شاهد پس از اجرای درست تصمیم رهبری در واگذاری مدیریت آن به فرزندان شاهد

«یک درصدی‌ها» چقدر ثروت دارند؟

مهاجرت از روستا به شهر؛ پدیده‌ای اجتماعی با دو رویه مثبت و منفی

معمار اصلاحات اقتصادی درگذشت

خبر خوب وزیر برای فعالان اقتصادی

حذف ارز نیمایی موجب تک‌نرخی شدن ارز نخواهد شد

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا صعودی شد

«مان‌موهان سینگ» نخست وزیر اسبق هند، در 92 سالگی درگذشت

قیمت جهانی نفت امروز جمعه 7 دی 1403

نظر کارشناس اقتصادی درباره حذف ارز نیمایی

تجربه حذف صفر از پول ملی جمهوری آذربایجان در 2 زمان

باشگاه بدنسازی مجموعه شاهد ایثار استان البرز افتتاح شد

درگیری در حمص و حماه+ آمار کشته و زخمی ها

باشگاه بدنسازی مجموعه شاهد ایثار البرز افتتاح شد

بیت‌کوین ارز روسیه شد

درخواست دادستان کل اسرائیل علیه سارا نتانیاهو

اختصاص 5 میلیارد تومان برای اورهال نمودن ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هشترود

ورود سامانه بارشی جدید به کشور/ برف و باران در راه است

واکنش شدید جهاد اسلامی فلسطین به حملات اسرائیل به یمن

ارتش یمن تا ساعاتی دیگر بیانیه مهم صادر می‌کند

واردات پژو توسط ایران‌خودرو به‌زودی آغاز می‌شود

آخرین وضعیت آلودگی هوای تهران اعلام شد

اموال 20 سرمایه‌دار بزرگ مصادره قطعی شد

نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس: حقوق کارگران باید متناسب با تورم و گرانی‌ها افزایش یابد +فیلم

اصلاحات بلندپروازانه خاویر میلئی در آرژانتین به ثمر نشست / آیا حرکت آرژانتین در سال 2025 ادامه خواهد داشت؟

نوروزی: حقوق کارگران باید متناسب با تورم و گرانی‌ها افزایش یابد +فیلم

حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه

اعلام آخرین وضعیت تولید ناخالص داخلی چین

افشای نقش آلمان و آمریکا در نسل‌کشی اسرائیل در غزه

چراغی: بغداد توسعه سیاسی و اقتصادی را تمرین و اجرا می‌کند/دمشق و ابهام در آینده‌ دولت موقت سوریه

بازداشت وزیر امنیت بوسنی و هرزگوین / ماجرا چیست؟

ارز بین المللی روسیه مشخص شد

قیمت طلا امروز جمعه 7 دی 1403/ افزایش قیمت

کشتی روسی در این کشور توقیف شد

از توجه به مقام مادر در کلام رهبری تا نقش مؤثر فرزندآوری در ساختار اقتصادی خانواده

آخرین وضعیت افزایش تولید شیر خشک در کشور

شرکت هواپیمایی ژاپن بیانیه‌ داد

آخرین آمار شهدای یمن در پی تجاوز اسرائیل

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی