فرصتسازی جنگ غزه برای تهران و ریاض
اقتصاد جهان
بزرگنمايي:
بازار آریا - اقتصادنیوز : سنتری فاندیشن با انتشار گزارشی نوشت، در یک سال و نیم گذشته، تهران و ریاض با میانجیگری چین روابط خود را احیا کردند، در همین راستا گروهی با استناد به جنگ در غزه براین باورند که درگیریها در این جغرافیا هنوز نتوانسته نزدیکی شکننده بین ریاض و تهران را که به یک کانال حیاتی برای رفع تعارض تبدیل شده تحت تاثیر قرار دهد.
در باب احیای روابط دیپلماتیک ایران و عربستان دو دیدگاه غالب وجود دارد؛ گروهی مدعیاند که این صلح شکننده در صورت تداوم تنشها در منطقه در هم شکسته خواهد شد؛ در مقابل گروهی دیگر براین باورند که جنگها در خاورمیانه آزمونی مهم برای توافق دیپلماتیک دو بازیگر قلمداد میشود؛ توافقی که ایران و عربستان فعلا از آن سربلند بیرون آمدهاند.
سنتری فاندیشن با انتشار گزارشی نوشت، در یک سال و نیم گذشته، تهران و ریاض با میانجیگری چین روابط خود را احیا کردند، در همین راستا گروهی با استناد به جنگ در غزه براین باورند که درگیریها در این جغرافیا هنوز نتوانسته نزدیکی شکننده بین ریاض و تهران را که به یک کانال حیاتی برای رفع تعارض تبدیل شده تحت تاثیر قرار دهد. با این حال به ادعای این موسسه مطالعاتی، تداوم تنشها در منطقه میتواند این آتشبس ظریف را در معرض فروپاشی قرار دهد. طول، دامنه و شدت وضعیت کنونی فشار زیادی بر پیمانی تحمیل کرده که در ابتدا بهعنوان یک روزنه دیپلماتیک شناخته میشد، نه یک مشارکت مستحکم. اگر جنگهای غزه، لبنان بیش از این تداوم یابد و بازیگران بینالمللی بیشتری را به خود جذب کنند، توافق عربستان و ایران دیگر به عنوان ابزار مؤثری برای کاهش تنش عمل نخواهد کرد.
با این همه گروهی از تحلیلگران باور دیگری دارند و معتقدند که تهران و ریاض به واسطه تشدید تنشها در خاورمیانه به یکدیگر نزدیک شدهاند و توسل هر دو بازیگر به اهرمهای دیپلماتیک یکی از متغیرهایی است که مانع از رویارویی تمام عیار شده است. اقتصادنیوز یادداشت موسسه مطالعاتی سنتری فاندیشن را در دو بخش ترجمه کرده که بخش نخست در ادامه آمده است.
صلح شکننده!
سنتری فاندیشن در ادامه یادداشت ادعاییاش آورد، توافق عربستان و ایران با میانجیگری چین و مقدمات آن توسط عراق و عمان انجام شد و صلح سردی را بین دو رقیب دیرینه برقرار کرد. این توافق پس از سالها رقابت تلخ به نتیجه رسید. پیشتر ریاض و تهران یکدیگر را تهدیدی جدی برای امنیت میدانستند و پیوسته یکدیگر را به بیثبات کردن منطقه متهم میکردند. آنها اغلب از طرفهای مخالف در درگیریها در سراسر یمن، لبنان و سوریه حمایت میکردند. ریاض، همراه با واشنگتن، همچنین تهران را به واسطه حمایت (ادعایی) از حمله به کشتیها، قلمرو و زیرساختهای حیاتی انرژی عربستان به چالش میکشید؛ ادعایی که بارها توسط ایران رد شد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر « ایران و عربستان؛ از صلح سرد تا اتحاد راهبردی/ فرصت سازی جنگ غزه برای تهران و ریاض؛ چرا پادشاهی وارد بازی آمریکا و اسرائیل نشد؟ » بخوانید.
--> اخبار مرتبط آتشبس در غزه هم برقرار میشود؟ شرط عادیسازی روابط تلآویو و ریاض واکنش حماس به کشتار جدید نظامیان اسرائیل در غزه کودکان در جهنم غزه اعلام آخرین آمار قربانیان جنگ غزه
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵:۲۲
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1218975/