بانک مرکزی ابلاغ کرد؛
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای طرحهای پیشران اقتصادی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - بانک مرکزی بخشنامه پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت یکساله برای تکمیل و راهاندازی طرحهای پیشران اقتصادی را ابلاغ کرد.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، با توجه به اهمیت تکمیل طرحهای نیمهتمام صنعتی و معدنی و نقش مثبت آنها در رشد و توسعه اقتصادی کشور و در راستای مساعدت به تأمین مالی طرحهای مذکور، دستورالعمل اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت (حداکثر یکساله) از محل منابع در دسترس بانک مرکزی بابت تکمیل و راهاندازی طرحهای پیشران اقتصادی با اولویت طرحهای نیمهتمام تولیدی صادراتی (ارزآور) با پیشرفت فیزیکی بیش از [عدد] درصد که نیاز ارزی دارند و تأمین سایر نیازهای ارزی تولیدکنندگان، به شرح زیر جهت اجرا ابلاغ میگردد:
شرکتهای متقاضی میتوانند پس از اخذ معرفینامه از وزارتخانه ذیربط و تایید کمیسیون تسهیلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر شمولیت طرح، از تسهیلات ارزی موردبحث صرفاً برای تأمین نیاز ارزی جهت تکمیل پروژه، در چارچوب ضوابط مندرج در این دستورالعمل و رعایت مجموعه مقررات ارزی، بخشنامهها و دستورالعملهای صادره استفاده نمایند.
1. شرایط عمومی تسهیلات
1-1) سقف تسهیلات: حداکثر معادل پنجاه میلیون یورو برای هر طرح واجد شرایط، از طریق بانک عامل منتخب، به ارزهای یورو، دلار آمریکا و یوان چین قابل استفاده میباشد.
1-2) مدت تسهیلات: حداکثر یک سال از تاریخ واریز سپرده به تشخیص کمیسیون تسهیلات ارزی.
1-3) سود تسهیلات: به مبلغ تسهیلات (سری واریز شده) سود تسهیلات با نرخ ثابت برای ارزهای مربوطه (به تفکیک هر ارز) به شرح مندرج در جدول زیر تعلق میگیرد که باید توسط تسهیلاتگیرنده به بانک عامل پرداخت شود. سهم بانک مرکزی و بانک عامل از سود تسهیلات متناسب با هر ارز، در جدول زیر تعیین شده است.
1-3) و بر مبنای 0 ع3 روز در سال محاسبه میگردد. به منظور انجام هماهنگیهای لازم توسط بانک عامل، به مدت یک ماه از تاریخ تسلیم سپرده نزد بانک عامل نسبت به سهم بانک مرکزی، سود محاسبه و اعمال نمیگردد.
تبصره 2: در صورت عدم اعطای تسهیلات از محل سپرده موردنظر ظرف یک ماه از تاریخ تسلیم، بانک عامل موظف به عودت سپرده به بانک مرکزی میباشد.
تبصره 2: در صورتی که سررسید بازپرداخت روز غیرکاری باشد، تاریخ بازپرداخت، اولین روز کاری (روزهای کاری ایام هفته به جز جمعه و تعطیلات رسمی کشور) بعد از سررسید خواهد بود. بدیهی است در این حالت سود تسهیلات متناسب با دوره بازپرداخت تعدیل خواهد شد.
1-2) روش پرداخت: استفاده از کلیه روشهای پرداخت به استثنای اعتبار اسنادی مدتدار و برات اسنادی مدتدار بلامانع است.
ه-1) موضوع استفاده از تسهیلات: تسهیلات مذکور صرفاً به منظور واردات کالاهای مورد نیاز پروژه و تأمین سایر نیازهای ارزی تولیدکننده به تشخیص کمیسیون تسهیلات این بانک قابل استفاده است.
ء-1) مهلت استفاده از تسهیلات: موضوع این دستورالعمل جهت تأمین ارز، حداکثر تا پایان سال 1203 معتبر میباشد.
تبصره: بانک عامل میبایست در ارتباط با تعیین روابط خود و مشتری و اخذ تأییدیهها و وثایق، مطابق بخشنامههای مربوطه، به ترتیبی اقدام نماید که در صورت عدم استفاده از تسهیلات یادشده و یا دریافت اسناد خارج از سررسید و چارچوب این دستورالعمل، قادر به رعایت مقررات و انجام تعهدات مربوطه باشد.
1-7) پرداخت و بازپرداخت تسهیلات به صورت ارزی میباشد و استفادهکنندگان از تسهیلات متعهد به بازپرداخت عین ارز در سررسید مربوطه خواهند بود. تبدیل به ریال تسهیلات اعطایی امکانپذیر نبوده و وثایق، متناسب با کل مبلغ تسهیلات به اضافه سود و هزینههای ارزی مربوطه توسط بانک عامل دریافت خواهد شد. اخذ وثایق و تضامین لازم و کافی از تسهیلاتگیرنده توسط بانک عامل مطابق بخشنامههای مربوطه، جهت اطمینان از وصول مطالبات موردنظر (بابت اصل، سود و سایر هزینهها) در سررسید بازپرداخت ضروری میباشد.
1-8) تسهیلات مذکور باید در سقفهای مجاز تسهیلات اعطایی آن بانک با رعایت سقفهای فردی و بخشی و نیز مراعات سایر ضوابط، مقررات و دستورالعملهای صادره توسط واحدها و ادارات ذیربط این بانک از جمله مفاد آییننامه تسهیلات و تعهدات کلان و اشخاص مرتبط رسیدگی و اعطاء گردد.
1-9) بانک عامل باید علاوه بر اخذ تعهدنامههای مقرر در مجموعه مقررات ارزی، نسبت به دریافت تعهدنامه بازپرداخت اصل، سود و سایر هزینهها به ارز از متقاضی اقدام نماید. بدیهی است با اعلام بانک عامل مبنی بر عدم بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات توسط متقاضی در مهلت مقرر، بانک مرکزی مجاز است هرگونه اقدامات بازدارنده از جمله ایجاد محدودیت در تخصیص ارز برای فعالیتهای آتی آن متقاضی را انجام دهد.
٢-١) تأییدیه کتبى وزارتخانه مربوطه درخصوص معرفى شرکت متقاضى استفاده نعیین شده به بانک عامل با رونوشت به اداره تامین مالى خارجى این بانک ارسال کَردد. اعطاى تسهیلات مزبور بس از تایید موردى طرح توسط کمیسیون تسهیلات ارزى این بانک میسر مى باشد. تأییدیه مزبور به هنکام ایجاد کواهى ثبت آمارى مى بایست درقسمت مجوزهاى سامانه تخصیص ارز قرار کیرد.
٢-٢) بانک عامل به منظور دریافت تأییدیه درخواست تخصیص ارز به میزان ١٠٠ درصد از مبلغ ثبت سفارش، بایستى نسبت به ایجاد « درخواست تخصیص ارز » در سامانه جامع ارزى اداره تخصیص ارز با محل جدید تسهیلات «بانک مرکزى» نوع معامله «آزاد» و نوع جدید نرخ ارز "آزاد" و محل جدید تأمین ارز «صادرات خود» و درج شناسه این دستور العمل (٢٥٣٣٩٢٢٥) در قسمت کد بخشنامه «درخواست تخصیص ارز» ، براى استفاده از تسهیلات مورد اشاره اقدام نماید.
تبصره ١: ثبت سفارش هاى مشمول این دستور العمل، امکان استفاده از تسهیلات مربوط به سایر بخشنامهها را
نخواهند داشت.
لبصره ٢: اخذ مجوز توسط متقاضى استفاده از تسهیلات از وزارتخانه ذیربط به منظور شناسایى کالاهاى یادشده در قالب موارد مشمول این دستور العمل، ارائه آن به بانک عامل و متعاقباً ثبت شماره نامه مربوطه وزارتخانه در قسمت مجوزهاى درخواست تخصیص ارز، توسط بانک عامل ضرورى مى باشد.
٢-٣) بانک عامل به منظور دریافت تاییدیه «درخواست تخصیص ارز» سود تسهیلات مربوط به بانک مرکزى، بایستى یک ماه قبل از سررسید بازیرداخت نسبت به ایجاد «درخواست تخصیص ارز» در سامانه جامع ارزى اداره خصیص ارز با نوع معامله «آزاد» با نوع جدید نرخ ارز: «آزاد» و محل جدید تأمین ارز «صادرات خود» و عمجنین درج کد تعرفه ٩٩٧٢٠٠٠٠ (یوزانس داخلى) اقدام لازم را به عمل آورد.
نبصره: مهلت انقضاى «درخواست تخصیص ارز» براى سود تسهیلات، ٣٠ روز تقویمى از «تاریخ تخصیص»
«درخواست تخصیص ارز» تأییدشده، تعیین مى کردد.
٢-٢) بانک عامل مکلف است در سررسید بازیرداخت حتى در شرایطى که تسهیلات کیرنده نسبت به تسویه نسهیلات قصور نموده باشد، نسبت به تسویه سیرده ارزى دریافتى با بانک مرکزى (اداره خزانه دارى ارزى) به ارز مربوطه اقدام نماید، در صورتکه در سررسید بازیرداخت، بانک عامل نسبت به تسویه اصل و فرع سیِرده ارزى اقدام ننماید؛ اداره خزانه دارى ارزى این بانک، مبالغ مذکور را از محل حسابهاى ارزى بانک عامل نزد بانک مرکزى ج.ا. ایران برداشت و تسویه خواهد نمود.
تبصره: در صورت عدم کفایت مانده حساب ارزى بانک عامل نزد بانک مرکزى، وجه التزام ٣ درصدى مضاف بر نرخ سود تعیین شده تاروز تسویه و بازیر داخت نهایى سپرده ارزى محاسبه و اعمال خواهد کردید.
2-5) تسویه سپردههای واریز شده توسط بانک مرکزی در حساب بانک عامل، صرفاً در سررسید تسویه میگردد؛ در صورت تسویه قبل از سررسید، بانک عامل میبایست کل مبلغ سپرده را تسویه نماید. بنابراین، تسویه بخشی از مبلغ سپردهها قبل از سررسید امکانپذیر نمیباشد.
6-2) رفع تعهدات ارزی منوط به ارائه پروانه گمرکی مطابق با شرایط ثبت سفارش، اسناد حمل مربوطه و رعایت سایر ضوابط و مقررات میباشد.
--> اخبار مرتبط تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت بانک مرکزی اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت را تمدید کرد خبر خوش وزیر کار برای افراد دارای معلولیت قیمت کانکس کارگاهی پیشرو کانکس (از 17 میلیون) تامین ارز واردات به 46.8 میلیارد دلار رسید
-
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴:۰۷
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1219056/