بازار آریا

آخرين مطالب

غلامعلی ثبات؛

مدیریت ریسک‌های بیمه‌ای و منافع ملی بيمه و بانک

  بزرگنمايي:

آریا بازار - قوانین و مقررات حاکم بر فضای کسب‌وکار باید چنان باشد که برآیند فعالیت‌های متکثر اقتصادی به حفظ و ارتقای منافع ملی بینجامد.

به گزارش آریا بازار- غلامعلی ثبات یکی از ابعاد مهم ارزیابی نقش سازمان‌ها و بنگاه‌ها در اقتصاد کشور، همسویی با مغایرت همه یا بخشی از فعالیت آنها با منافع ملی است. در اصل، قوانین و مقررات حاکم بر فضای کسب‌وکار باید چنان باشد که برآیند فعالیت‌های متکثر اقتصادی به حفظ و ارتقای منافع ملی بینجامد، اما گاهی عوام‌گرایی حکمرانان، زیاده‌خواهی مالکان یا کم‌دانی مدیران، باعث تعارض برخی از عملکردهای سازمان‌ها و بنگاه‌ها با منافع ملی می‌شود.
در این رابطه، یک عامل مهم اثرگذاری فعالیت شرکت‌های بیمه بر منافع ملی، چگونگی مدیریت ریسک‌های تحت پوشش در هر رشته بیمه است که مستلزم دو اقدام اساسی است: نخست، ارزیابی کامل ریسک و تعیین دقیق نرخ و شرایط بیمه‌ متناسب با آن به نحوی که حق‌بیمه اخذشده منطقی و منصفانه باشد و بیمه‌گذار بداند هرچه خطری که خوف خسارت آن را دارد خفیف‌تر باشد نرخ حق‌بیمه‌اش کمتر خواهد بود، دوم، ارتقای ایمنی ریسک تحت پوشش و بهبود اقدام‌های پیشگیری و ایمنی بیمه‌گذار چنان که تواتر و شدت حوادث احتمالی ثابت بماند یا تقلیل یابد و امکان کاهش تدریجی نرخ حق بیمه فراهم شود. با این وجود، موارد سه‌گانه زیر که مربوط به بخش عمده پرتفوی صنعت بیمه است مانع مدیریت اثربخش ریسک‌های تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ می‌شود:
الف- قوانین و مقرراتی که با هدف حمایت از بیمه‌گذار و زیان‌دیده در قوای سه‌گانه کشور تصویب می‌شود، تعیین نرخ و شرایط متناسب با ریسک موضوع بیمه را دشوار می‌کند و نگرانی بیمه‌گذاران از عواقب رفتارهای خطرآفرین را کاهش می‌دهد. فراگیرتر از همه، قانون بیمه اجباری شخص ثالث است که به موازات حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی، مقصران این‌گونه حوادث را از واهمه عواقب رانندگی پرخطر و پرداخت دیه‌های سنگین می‌رهاند و ناخواسته موجب افزایش خسارت و تلفات حوادث رانندگی می‌شود. این قانون اگر در کمترین حالت تعداد کشته‌ها یا مصدومان سالانه حوادث رانندگی را فقط پنج درصد هم افزایش دهد باعث افزایش حدود 800 کشته (معادل سقوط دو هواپیمای بزرگ) و بیش از 15 هزار مصدوم به تلفات حوادث رانندگی می‌شود. چنین لطمه‌ای به منافع ملی در قبال حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی یا به‌خاطر زندانی نشدن تعدادی از مقصران این حوادث، بسیار سنگین و غیرمنطقی است. کاش، قانونگذاران و تصمیم‌سازان در کنار نگرش‌های مردم‌گرایانه، از زاویه منافع ملی کشور هم به نتیجه اقدام‌های خود بنگرند و در آن تامل کنند.
ب‌- یکی از کاستی‌های مهم فعالیت شرکت‌های بیمه، فقدان مدیریت ریسک و نبود پیشگیری و ایمنی در بیمه‌های مسوولیت و بیمه‌های اشخاص به ویژه بیمه درمان است. پوشش‌های کامل و بدون فرانشیز قراردادهای بیمه درمان باعث می‌شود بیمه‌شدگان کمتر ب ه فکر حفظ سلامتی خود باشند و هزینه‌های درمانی آنها افزایش یابد. همچنین، توجه نکردن به بهداشت محیط کار بیمه‌شدگان برای ارزیابی ریسک آنها و عدم نظارت لازم بر عملکرد مراکز درمانی طرف قرارداد، زمینه افزایش خسارت و تحمیل هزینه‌های غیرضروری درمانی به شرکت بیمه را فراهم می‌کند. در این رابطه، چنانچه: 1-‌بخشی از هزینه‌های درمانی که روال زندگی بیمه‌شده را مختل نکند به عهده خودش گذاشته شود، 2- وضعیت ایمنی و بهداشتی محیط کار بیمه‌شدگان در تعیین حق‌بیمه موثر باشد و 3- صنعت بیمه به‌طور منسجم بر عملکرد مراکز درمانی نظارت کند، خسارت‌های ناشی از بیماری کاهش ‌می‌یابد و لطمه کمتری به منافع ملی کشور وارد می‌شود.
ج‌- شرکت‌های بیمه به‌دلیل مسابقه مخرب کاهش حق‌بیمه، توانمندی تخصیص هزینه‌‌ برای ارزیابی دقیق ریسک، مطالعات آکچوئری و نظارت بر وضعیت پیشگیری و ایمنی بیمه‌گذار را ندارند. در نتیجه، به علت کاستی و سستی بیمه‌گر، اهمیت امر پیشگیری و ایمنی نزد بیمه‌گذار تضعیف می‌شود و با افزایش خسارت‌های عادی و عمدی، سرمایه‌های انسانی و مالی بیشتری از بین می‌رود. یک فرض آن است که اگر به‌جای بیش از 30 شرکت بیمه، ح دود 10 شرکت بیمه هم در کشور فعالیت می‌کردند توسعه صنعت بیمه تفاوتی نمی‌کرد اما رقابت در بازار بیمه سالم‌تر و سازنده‌تر بود و شرکت‌های بزرگ بیمه می‌توانستند با تخصیص بودجه برای مدیریت ریسک تحت پوشش و نظارت بر چگونگی پیشگیری و ایمنی بیمه‌گذار، باعث کاهش «سوخت ملی» و آسیب کمتر به منافع ملی شوند. در شرایط فعلی، طراحی فرآیند فنی و حقوقی ادغام شرکت‌های کوچک و ضعیف در شرکت‌های بزرگ و قوی، می‌تواند زمینه بهبود این وضعیت را فراهم ‌کند.
در مجموع، تاثیر صنعت بیمه بر منافع ملی کشور، فراتر از فعالیت در چرخه رو به گسترش جمع‌آوری حق‌بیمه و پرداخت خسارت به هزینه جامعه است و مدیریت ریسک‌های تحت پوشش نقش مهمی در همسویی صنعت بیمه با منافع ملی کشور دارد؛ بنابراین چنان چ ه علاوه‌بر آمارهای رشد حق‌بیمه و ضریب نفوذ بیمه، عملکرد کم�"ی و کیفی هر یک از رشته‌های بیمه در حوزه «مدیریت ریسک‌های تحت پوشش» و تاثیر آنها بر افزایش یا کاهش «سوخت ملی» هم بررسی و گزارش شود تصویر روشن‌تری از نسبت فعالیت صنعت بیمه با منافع ملی کشور ارائه خواهد شد.پی‌نوشت: در اثنای اتمام این نوشته، زمین‌لرزه استان کرمانشاه رخ داد و معلوم شد که تعداد زیادی از ساختمان‌های خسارت‌دیده بدون ارزیابی ریسک یا بررسی کیفیت ساخت‌و‌ساز آنها تحت پوشش بیمه بوده‌اند.دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/71462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توصیه امام جمعه تبریز به عربستان برای بازسازی روابط با کشورهای مسلمان

خداحافظی دارنده مدال‌های طلای کشتی آزاد جهان و المپیک در 27 سالگی

مارک روته: جنگ اوکراین مناقشه‌ای جهانی است

خلع سلاح وام در بازار مسکن

جانباز 70 درصد گلستانی به یاران شهیدش پیوست

لزوم اصلاح نظام بانکی و مالیاتی برای تقویت تولید داخلی

تلگراف خانه چابهار؛ الگوی موفق برای احیای بنا‌های تاریخی است

یکی از کار‌های امریکا تهدید رسانه‌ای است تا ما را از جنگ اقتصادی غافل کند

امام جمعه قم:ملت ایران تسلیم یاوه‌گویی‌های آمریکا نخواهند شد

جامعه اسلامی رویاروی یک آزمون بزرگ قرار دارد |‌ روزانه معادل 7/5 میلیون بشکه نفت، انرژی ناعادلانه در کشور توزیع می شود

هراس افکنی؛ حربه آمریکا برای تحمیل اهداف خود به ایران است

شعار سال، نقشه راه توسعه خراسان جنوبی

یازدهمین جشنواره لاله های کرج + عکس

توقیف یک دستگاه خودرو با راننده 14 ساله

پاسخ ایران به تهدید دشمنان قاطع خواهد بود

حجت الاسلام ابوترابی فرد: نگاه مجلس و دولت معطوف به اصلاح ساختار بودجه باشد

نگاه وزرا باید اصلاح بودجه باشد نه افزایش بودجه/ مشکلات فراروی تولیدکنندگان باید مرتفع شود

گرم شدن زمین تا سال 2100 افراد متوسط را 40 درصد فقیرتر می‌کند

ضرورت هدایت سرمایه های پراکنده به سمت تولید

جامعه اسلامی با آزمون بزرگی در دفاع از ملت بزرگ فلسطین روبه‌روست

امام جمعه میناب: جنگ با آمریکا ماهیتی اقتصادی دارد

سخنگو خبر داد: استقبال ایران از پیمان سه‌جانبه مرزی

دویچه بانک: بحران عمیقی در انتظار دلار آمریکاست

تعرفه برق پلکانی افزایش می‌یابد

فهرست جالب صادرات ایران به آمریکا

ثبات سیاست های اقتصادی گامی مهم در تحقق شعار سال است

دولت چگونه تورم را کاهش دهد؟؛ کارشناسان اقتصادی پاسخ دادند

امام جمعه آبسرد: آمریکا جرات حمله به ایران را ندارد

سایه تعرفه ترامپ بر سر صادرات 24 قلم کالای ایرانی به آمریکا

آموزش نظام بودجه‌ریزی از حضرت علی (ع) به روایت ابوترابی

انتقاد امام جمعه اسلامشهر از رها شدگی بازار و فشار اقتصادی بر مردم

مسئولان جذابیت لازم برای سرمایه‌گذاری را ایجاد کنند

لزوم مقابله جدی با آسیب‌های اجتماعی در خارگ

مدیران خراسان جنوبی برنامه‌های خلاق و ایده‌های عملیاتی بدهند

فرمول رفع ناترازی‌ها در اقتصاد ایران

یک توصیه مهم به دارندگان سهام عدالت/ خدمات رایگان است

مروری بر مجموعه ویدئوهای منتشر شده در ایام نوروز با عنوان «1404 از نگاه اهالی حیاط دولت»

افزایش 35 درصدی صادرات محصولات کشاورزی ایران

راه‌اندازی تاکسی‌های اشتراکی در سال 1404

بقایی: اروپا تبعیت از آمریکا در اعمال تحریم‌ غیرقانونی را متوقف کند

عراق و تبعات قطع واردات گاز از ایران

مجموعه «یادداشت های دبیران تحریریه دنیای اقتصاد» در یک نگاه

ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید اعلام شد

ابوترابی فرد: جامعه اسلامی در دفاع از ملت فلسطین با آزمون بزرگی روبه‌رو است

خطیب نماز جمعه تهران: نگاه وزرای دولت به اصلاح ساختار بودجه باشد نه افزایش بودجه خودشان

سالانه 87 میلیون مترمکعب پساب به فروش می‌رسد

سایه تعرفه ترامپ بر سر صادرات این کالای ایرانی

تازه‌ترین اظهار نظر کرملین درباره پرونده هسته‌ای ایران

ادامه کاهش دما در تهران/ وزش باد و رگبار در راه است

ساعت کاری ادارات، بانک‌ها و مدارس از 16 فروردین

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی