بازار آریا

آخرين مطالب

فرمول رفع ناترازی‌ها در اقتصاد ایران اقتصاد ایران

فرمول رفع ناترازی‌ها در اقتصاد ایران
  بزرگنمايي:

بازار آریا - اقتصاد24- اقتصاد ایران در شرایطی وارد سال 1404 شده که با چالش‌های متعددی در حوزه اقتصاد مواجه است و انواع ناترازی‌ها، مسیر حل مشکلات را پیچیده و سخت کرده است.
به باور اقتصاددانان، در وضعیت کنونی ناترازی‌ها برطرف نخواهند شد؛ مگر اینکه تغییرات مثبتی در مدیریت سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود روابط بین‌المللی ایجاد شود تا بتوانیم رشد اقتصادی را افزایش دهیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مهم‌ترین چالش اقتصادی ایران در سال جدید را بشناسید در همین رابطه مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گویی درباره مهم‌ترین چالش اقتصادی ایران در سال 1404 گفت: در طول 30 سال گذشته تولید همواره به عنوان مهم‌ترین چالش اقتصادی ایران مطرح بوده و این وضعیت همچنان ادامه دارد. تا زمانی که تولید بهبود نیابد، سایر جنبه‌ها نیز به طور قابل توجهی تغییر نخواهند کرد. بنابراین، این موضوع به عنوان ریشه تمامی مشکلات شناخته می‌شود.
عزتی افزود: برای افزایش تولید، نیاز به سرمایه‌گذاری وجود دارد و در واقع، کمبود سرمایه‌گذاری به عنوان یک مشکل اساسی در مسیر تولید به شمار می‌آید. در نهایت، رشد تولید به عنوان یکی از اصلی‌ترین چالش‌های کشور باقی خواهد ماند.
وی عنوان کرد: به نظر من، موضوع ناترازی بسیار گسترده است. اگر ما بر اساس رشد اقتصادی برنامه‌ریزی کنیم و بتوانیم آن را به طور قابل توجهی افزایش دهیم، به تدریج تمامی ناترازی‌ها حل خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با توجه به شرایطی که امسال به وجود آمده، به نظر می‌رسد که رشد اقتصادی سال 1403 نسبت به 1402 کاهش یابد و پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی سال جدید نیز از 1403 کمتر باشد. بنابراین، در وضعیت کنونی، ناترازی‌ها برطرف نخواهند شد، مگر اینکه تغییرات مثبتی در مدیریت سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود روابط بین‌المللی ایجاد شود تا بتوانیم رشد اقتصادی را افزایش دهیم.
چرا از ارزش پول ملی کاسته شد؟ عزتی همچنین درباره چرایی کاهش ارزش پول ملی در کشور گفت: ارزش پول ملی به طور کلی تحت‌تاثیر بازار ارز قرار دارد. ارز‌های بین‌المللی هر کدام بازار خاص خود را دارند و ریال ایران نیز به عنوان یک ارز در سطح جهانی شناخته می‌شود. استفاده اصلی از ارز‌های بین‌المللی برای واردات و صادرات به کشور مربوطه است. به این معنا که اگر کسی بخواهد کالایی از ایران خارج کند، یا خود او و یا یک واسطه ایرانی که صادرکننده است، دلار دریافت می‌کند تا آن را به ریال تبدیل کرده و در ایران استفاده کند.
بیشتر بخوانید: پارادوکس کاهش نقدینگی و تورم در اقتصاد ایران
وی افزود: در واقع، میزان صادرات در سطح جهانی تاثیر زیادی بر تقاضای ریال دارد. اگر صادرات ما با مشکلاتی مانند تحریم‌ها، کمبود تولید یا مسائل دیگر مواجه شود و چشم‌انداز صادرات و تولید کاهش یابد، این به معنای کاهش توان صادراتی است. در نتیجه، ارزش ریال در بازار‌های جهانی کاهش می‌یابد و افرادی که ریال دارند، قادر نخواهند بود کالا‌های زیادی از ایران خریداری کنند و این امر محدودیت‌هایی را برای آنها ایجاد می‌کند. در پی این محدودیت‌ها، تقاضای ریال کاهش می‌یابد و با کاهش تقاضا، قیمت آن نیز پایین می‌آید و ارزش ریال در برابر ارز‌های دیگر کاهش می‌یابد.
مسیر قیمت ارز مشخص شد این کارشناس افتصادی درباره قیمت ارز در سال آینده عنوان کرد: به صورت اساسی در کشور ما قیمت ارز توسط دولت مشخص می‌شود و آن را بالا و پایین می‌برد؛ با توجه به این وضعیتی که الان پیش آمده و آقای همتی استیضاح شده‌اند؛ به نظر می‌رسد هر وزیر جدیدی که انتخاب شود، تمایلی به افزایش نرخ ارز نخواهد داشت. همچنین بانک مرکزی نیز به احتمال زیاد از افزایش نرخ ارز حمایت نخواهد کرد.
عزتی تصریح کرد: به عقیده من، افزایش نرخ ارز در گذشته آثار زیان‌باری برای دولت به همراه داشته و به نظر می‌رسد در حال حاضر فشاری از سمت دولت برای افزایش نرخ ارز وجود نداشته باشد. اگر سیگنال‌های منفی به بازار ارسال نشود، نرخ ارز مرکز مبادله تا پایان سال آینده نباید تغییرات قابل توجهی داشته باشد و نرخ ارز آزاد نیز بیشتر تحت تاثیر این موضوع خواهد بود.
تورم به چه سمتی می‌رود؟ این اقتصاددان در پاسخ به این سوال که برخی اقتصاددانان بر این باورند که نرخ تورم ممکن است به 50 درصد افزایش یابد. با توجه به وضعیت فعلی، نظر شما درباره نرخ تورم در سال آینده چیست؟ گفت: اگر محاسبات دقیقی در دست داشته باشیم، می‌توانیم نتایج بهتری به دست آوریم. در حال حاضر، قیمت ارز تقریبا 50 درصد افزایش یافته و به تبع آن، قیمت کالا‌های وارداتی نیز 50 درصد گران‌تر شده است. ممکن است این افزایش به 40 درصد کاهش یابد و سپس دوباره افزایش یابد.
عزتی افزود: به نظر من، قیمت کالا‌های وارداتی می‌تواند بین 40 تا 50 درصد افزایش یابد. همچنین با توجه به اینکه تورم در سال 1403 زیر 40 درصد بوده، احتمالا قیمت کالا‌های تولید داخل نیز بین 40 تا 50 درصد افزایش خواهد یافت. این افزایش به دلیل یک درصد تورم موجود در قیمت تمام شده و همچنین تامین بخشی از هزینه‌ها با ارز، که آن هم احتمالا بین 40 تا 50 درصد خواهد بود، رخ می‌دهد. البته این موارد نیاز به محاسبات دقیق دارند.
وی متذکر شد: از سوی دیگر تعیین دستمزد سال آینده، تاثیر آن بر روی کالا‌های داخلی بسیار حایز اهمیت است. به طور کلی پیش‌بینی می‌شود که کالا‌های اساسی نیز رشد چندانی نداشته باشند و ممکن است افزایش قیمت آنها بین 20 تا 30 درصد باشد.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: با توجه به شرایط کنونی، اگر به وضعیت موجود نگاه کنیم، پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم بین 40 تا 45 درصد باشد. البته این رقم بر اساس شواهد فعلی است و در صورتی که سیاست‌ها تغییر کند، اصلاحات انجام شود، نرخ ارز کاهش یابد و از افزایش آن جلوگیری شود، همچنین تنش‌زدایی بین‌المللی صورت گیرد و روابط اقتصادی بهبود یابد، امکان صادرات افزایش یابد و وضعیت تولید بهتر شود و سرمایه‌گذاری افزایش یابد، این عوامل می‌توانند به کاهش تورم کمک کنند.
عزتی تاکید کرد:، اما اگر برعکس عواملی که ذکر کردم، رخ دهد، در این شرایط ممکن است نرخ تورم حتی بیشتر از پیش بینی‌ها شود.
منبع: خبر آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287093/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رایزنی درباره گسترش تجارت مرزی میان ایران و افغانستان

ابراز نگرانی عراق از حضور و دخالت اسرائیل در سوریه

لحظه سقوط مرگبار یک بالگرد/ 6 نفر جان باختند+ فیلم

استعفای سفیر آمریکا در اوکراین در پی اختلافات سیاسی با دولت ترامپ

دومین ناو هواپیمابر آمریکا به خاورمیانه رسید

شمار شهدای حمله آمریکا به یمن افزایش یافت

«پایتخت 7» رکورد شکنی کرد

وزیر خارجه آمریکا: امیدوارم مذاکرات با ایران به صلح بینجامد

سردار طلایی نیک: توان بازدارندگی کشورمان در اوج قرار دارد

صاعقه جان 2 نفر را گرفت

ارائه شکایت قانونی حماس به وزارت کشور انگلیس

فرانسه خواستار حفاظت از مردم غزه شد

هشدار سیل در 5 استان/ بارش‌های رگباری در راه است

کشف یک توله شیر و 2 مار سمی در مناطق مسکونی تهران/ ماجرا چیست؟

فوری/ اقدام جدید آمریکا علیه ایران/ یک فرد و چند نهاد در هند و امارات تحریم شدند

ایده تشویق پرسرنشین‌ها جواب می‌دهد؟+ فیلم

مذاکره با آمریکا ، فرصت یا تهدید؟!

رشد قیمت جهانی طلا در معاملات امروز

حریق بزرگ در لواسان+ فیلم

وضعیت ترافیکی در محور چالوس و آزادراه کرج-تهران

برنامه مهار ریزگردهای مهاجم به ایران/ پویش درختکاری در عراق تقویت می‌شود

فدرال رزرو در دوراهی کاهش نرخ بهره

رئیس جمهوری آمریکا: امیدوارم بتوانیم با چین به توافق برسیم

افزایش قیمت آیفون در راه است+ فیلم

صادرات نفت ایران به چین بیش از 1.8 میلیون شد

کدام بانک‌ها بیشترین وام فرزندآوری را پرداخت کردند؟

انقلاب اقتصادی ترامپ مثل انقلاب فرهنگی مائو؟!

پیش‌بینی انفجاری عضو اتاق بازرگانی/ توافق ایران و آمریکا می‌تواند ارز را 30 درصد سقوط دهد!

ترامپ: امیدوارم بتوانیم با چین به توافق برسیم

بیگلری: قفل بازارچه‌های مرزی را بشکنید! مطالبه فعالان اقتصادی

آیت‌الله جنتی: کلید حل مشکلات اقتصادی در چیست؟

واکنش چین به تعرفه‌های 145 درصدی/ ورود فیلم‌های آمریکایی محدود می‌شود

تأمین بر اقدام‌های کنترلی عرضه سوخت در انبار ری

تأکید بر اقدام‌های کنترلی عرضه سوخت در انبار ری

گفت‌وگوی وزیر خارجه آمریکا با همتای فرانسوی

بدقولی ایران خودرو در تولید یک خودروی پرتقاضا

کشف یک توله شیر و 2 مار سمی در منازل تهران/ ماجرا چیست؟

هشدار وزیر درباره نحوه مجوزدهی برگزاری تجمعات

بازار گوشی همراه در انتظار شفافیت فروشگاهی

تجارت ایران و آمریکا از گذشته تا کنون

اکنون نوبت جهاد مدیران آب و برق است

دستور استاندار مازندران برای رفع موانع بنگاه‌های اقتصادی

ورود هیئت سیاسی- اقتصادی ایران به استان هرات افغانستان

تازه‌ترین آمار فوتی‌های تصادفات/ 83 درصد زیر 50 سال هستند

ورود سامانه پربارش به کشور از هفته آینده

ظرفیت‌های بی‌نظیر صنعت نفت دریایی برای تولید و سرمایه‌گذاری

بازار نقره داغ‌تر از طلا می‌شود؟

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی: با عرضه شکر و روغن با قیمت‌های جدید مشکل کمبود حل می‌شود

تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین قیمت نفت را کاهش داد

بودجه فدرال پناهگاه مهاجران قطع می‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی