بازار آریا

آخرين مطالب

هوش مصنوعی می‌تواند عضو جدید تیم دیپلمات‌ها باشد

چت‌بات صلح اقتصاد جهان

چت‌بات صلح
  بزرگنمايي:

بازار آریا - آن‌ها می‌توانند ربات‌هایی باشند که بر اساس مطالعات، سخنرانی‌ها و نوشته‌های یک رهبر سیاسی یا نظامی متفاوت آموزش دیده‌اند. به عنوان مثال، برای کمک به مذاکره‌کنندگان در پیش‌بینی واکنش رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، نسخه هوش مصنوعی به نام «شی‌بات» در حال توسعه است.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ؛ در دورانی پرآشوب با جنگ‌های فرسایشی و تعرفه‌های فزاینده، دیپلمات‌ها و مذاکره‌کنندگان وارد یکی از پرمشغله‌ترین روزها شده‌اند. نظم سابق جهانی در حال تغییر است و رهبران سیاسی در حال تعدیل، بازنگری و حتی معکوس سازی قواعد هستند. آشوب ناشی از این تحولات حتی برای مذاکره‌کنندگان باتجربه مشکلاتی در هماهنگی با مقامات ارشد کشورهایشان ایجاد کرده است. اکونومیست در جدیدترین شماره‌ خود با اشاره به قابلیت‌های فناوری‌های جدید می‌نویسد، مدل‌های هوش مصنوعی (AI) ممکن است بتوانند در این زمینه هم مؤثر ظاهر شوند.
برخی از این مدل‌ها در حال توسعه‌اند. یکی از پیشرفته‌ترین پروژه‌ها در این زمینه با هدف کمک به دیپلمات‌های غربی در مذاکرات صلح اوکراین تعریف شده است. این کار در دولت بایدن در آمریکا آغاز شد، با هدایت مقامات شورای امنیت ملی کاخ سفید به مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)، اندیشکده‌ای در واشنگتن، منتقل شد و اکنون آنها مسؤول اجرای این پروژه هستند. پروژه هوش مصنوعی مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی توسط واحدی به نام آزمایشگاه آینده هدایت می‌شود.
این تیم مدل زبانی هوش مصنوعی را با استفاده از نرم‌افزار شرکت اسکیل ای‌آی، مستقر در سان‌فرانسیسکو، و داده‌های آموزشی منحصربه‌فرد توسعه داده است. آنها بازی استراتژیک رومیزی به نام «سایه هتمان» طراحی کرده‌اند که در آن روسیه، اوکراین و متحدانشان توافقاتی را شکل می‌دهند. هتمان، یک لقب سیاسی تاریخی در اروپای مرکزی و شرقی بوده که به فرماندهان نظامی اطلاق می‌شده است. در این مدل زبانی داده‌های 45 متخصص این حوزه وارد شده است. در ادامه تحلیل‌های رسانه‌ای از مسائل مورد بحث در جنگ روسیه و اوکراین و پاسخ‌های متخصصان به پرسشنامه‌ای درباره ارزش نسبی مبادلات مذاکراتی نیز به مدل اضافه شد. در انتها پایگاه داده‌ای از 374 توافق صلح و آتش‌بس به مدل اضافه شد. 
به این ترتیب، در اواخر فوریه، اولین نسخه شبیه‌ساز توافق صلح اوکراین-روسیه منتشر شد. کاربران ترجیحات خود را در چهار دسته: قلمرو و حاکمیت؛ ترتیبات امنیتی؛ عدالت و پاسخگویی و شرایط اقتصادی به مدل می‌دهند و هوش مصنوعی بر اساس ترجیحات، پیش‌نویس توافقی تولید می‌کند. این نرم‌افزار همچنین احتمال رضایت‌بخش، قابل مذاکره یا غیرقابل قبول بودن هر بخش از توافق را برای روسیه، اوکراین، آمریکا و اروپا در مقیاسی از یک تا ده امتیازدهی می‌کند. این مدل به مذاکره‌کنندگان دولتی کشورهای اوکراین و روسیه ارائه شده است و نسخه محدود آن به‌صورت آنلاین برای علاقه‌مندان عمومی قابل اجرا است.
آزمایشگاه آینده همچنین در حال طراحی مدل‌های الحاقی برای این شبیه‌ساز است. هر کدام رباتی است که بر اساس مطالعات، سخنرانی‌ها و نوشته‌های یک رهبر سیاسی یا نظامی متفاوت آموزش دیده است. برای مثال، برای کمک به مذاکره‌کنندگان در پیش‌بینی واکنش رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، نسخه هوش مصنوعی به نام «شی‌بات» در حال توسعه است. مسؤول این پروژه می‌گوید این ربات‌ها خلاقیت را نیز تحریک می‌کنند. تیم او تاکنون سه «مشاور» هوش مصنوعی با سبک‌های استدلال متمایز جرج پاتن، چنگیزخان و سون تزو تولید کرده است.
وزارت امور خارجه انگلستان نیز تامین مالی هوش مصنوعی مذاکراتی جاه‌طلبانه‌تری را که در برکلی در حال توسعه است، به عهده گرفته است. آزمایشگاهی در آنجا مدلی را منحصرا بر اساس اسناد مربوط به شورای امنیت ملی آمریکا، از جمله صورت‌جلسات نشست‌ها از سال 1951 به این سو را آموزش می‌دهد. اندرو ردی، رهبر پروژه، می‌گوید هدف، تولید مشاور هوش مصنوعی چندمنظوره برای مذاکره‌کنندگان است.
یک مذاکره‌کننده مستقر در لندن که به مقامات ارشد دولتی در مذاکرات جنگ و صلح مشاوره می‌دهد، تقاضا برای چنین مدل‌هایی را بالا می‌داند. او که به دلیل حساسیت کارش خواست ناشناس بماند، به اکونومیست گفت وقتی مذاکرات پشت درهای بسته در جریان است، مذاکره‌کنندگان اغلب راهی سریع برای سنجش نظر مقامات ارشد در کشورشان ندارند. او می‌افزاید به همین دلیل اغلب مذاکره‌کنندگان باید به جهت تماس با مقامات ارشد، مذاکرات را متوقف کنند و این امر از سرعت مذاکرات کاسته و به طرف مقابل فرصت بازسازی می‌دهد. وی اضافه می‌کند که یک شبیه‌ساز خوب همچنین می‌تواند نقاط اختلاف احتمالی را زودتر شناسایی کند و به مذاکره‌کنندگان کمک کند تا قبل از جلسات متوجه نکات ناخوشایند یا غیرقابل درک از نظر طرف مقابل شوند.
رز گاتمولر، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا با روسیه برای معاهده نیو استارت، پیمانی برای کنترل تسلیحات هسته‌ای که در سال 2011 اجرایی شد، در مورد کمک گرفتن از فناوری‌های جدید می‌گوید پتانسیل هوش مصنوعی برای تغییر شکل مذاکرات امنیتی «واقعا قابل‌توجه» است. اگر این فناوری فراگیر شود، دیپلماسی ممکن است به حوزه‌ای تبدیل شود که در آن مدل‌های هوش مصنوعی با یکدیگر به توافق برسند. اینکه آیا انسان‌ها می‌توانند جایگاهی در این میز حفظ کنند، می‌تواند مورد بحث قرار گیرد.//

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1298364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گسترش روابط ایران و داغستان روسیه در حوزه ترانزیت

آیا ایران می‌تواند دوباره در صحنه جهانی بدرخشد؟

عراقچی به صورت تلفنی با گروسی گفت‌و‌گو کرد

بازار خودرو در رکود/ قیمت هایما پلاس سقوط کرد + جدول

مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فردا واریز می‌شود

احتمال برگزاری انتخابات زود‌هنگام در فرانسه

اقتصاد ایران در انتظار منجی

تورم مواد غذایی در فروردین 1404؛ کدام ماده غذایی رکورد زد؟

واریز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فردا

اسلامی: ‌هر کیلو آب سنگین حدود 1000 دلار ارزش دارد و ما صادرکننده آن هستیم

جزئیات دستورکار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه +فیلم

مذاکره برای روز چهارشنبه اومد نداشت موند برای شنبه

بازداشت موقت مردی که دخترش را در اسلامشهر کشت

هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره پیامد تعرفه‌های ترامپ/ بیکاری و رکود در انتظار اقتصاد انگلیس

فرستاده ویژه ترامپ به مسکو سفر می‌کند

آلمان پیش‌بینی رشد اقتصادی خود را کاهش داد

رئیس جمهور: اصلاح نظام آموزشی اولویت اصلی دولت چهاردهم است

اقدام دولت برای کاهش مالیات ارزش افزوده اقلام ضروری چه تأثیری بر سبد معیشت دارد؟

پیش بینی؛ قیمت دلار فردا 3 اردیبهشت چقدر می شود؟

«اکسپو» فرصتی مناسب برای تبدیل استان سمنان به قطب جدید سرمایه‌گذاری

توصیه‌های عارف برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی

سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، پلی به بازارهای رو به رشد قاره سیاه

جزئیات مهم درباره واردات و قیمت‌گذاری بنزین سوپر

یکی از مرگبار‌ترین حملات تروریستی در هند به وقوع پیوست+ تعداد کشته‌ها

راهکارهایی برای انتخاب درست در زمان بروز بحران

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت

نحوه دریافت زمین رایگان در 1404 اعلام شد

آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد

نشست فنی-کارشناسی ایران و آمریکا شنبه برگزار می‌شود

سایه سنگین بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها بر اقتصاد انگلیس

نوسان در بازار خودرو/ ساینا ارزان شد

چالش های خودروسازان ایرانی برای جذب شرکای خارجی

پوتین در مورد برنامه هسته‌ای ایران با سلطان عمان گفتگو کرد

رونمایی از شیوه جدید فروش گوشت و مرغ در ایران؛ الان بخر 31 روز بعد پول بده!

ناترازی انرژی یا ناترازی مدیریتی؟! + فیلم / بحث داغ دو کارشناس موافق و مخالف طرح دولت برای ساماندهی انرژی

کرملین: مذاکرات ایران و آمریکا خطر جنگ در خاورمیانه را به حداقل می‌رساند

در جستجوی یک سیگنال

آتش؛ زیر خاکستر بازار مسکن

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟

بهترین بازارها برای سرمایه گذاری در اردیبهشت 1404

احتمال وقوع سیل در این استان‌ها وجود دارد

گزارش محسنی اژه‌ای از سفر به چین

کدام استان صدرنشین تجدیدپذیرهاست؟

آنچه در همایش منطقه ای «ثبت پیشران سرمایه گذاری برای تولید» گذشت

ادعای جدید ترامپ/ با نتانیاهو درباره ایران گفت‌و‌گو کردم

توسعه 50 میدان گازی با سرمایه‌گذاری 41 میلیارد دلاری

انفجار مهیب در «ولادیمیر» روسیه

مقام سابق وزارت جنگ اسرائیل؛ مسئول میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا

اتوبوس قاچاق‌بر شناسایی شد

داستان طلای گمشده چیست؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی