تولید نفت ایران در صورت رفع تحریم چگونه افزایش مییابد؟
تحلیل بازار آریا
بزرگنمايي:
بازار آریا - ایرنا : وزیر نفت در پاسخ به پرسشی پیرامون امکان افزایش ظرفیت تولید نفت ایران پس از رفع تحریمها گفت: بخشی از ظرفیت تولید روزانه نفت خام کشور هماکنون بهصورت بالقوه موجود است که در صورت رفع محدودیتها، بهسرعت فعال خواهد شد.
محسن پاکنژاد روز سه شنبه در حاشیه برگزاری رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به رویکرد برنامهمحور وزارت نفت چه در مواجهه با تحریمها و چه در صورت گشایشهای احتمالی گفت: همانگونه که در دوران تحریم با اتکا به توان داخلی برنامهریزی و اقدام کردیم، برای شرایطی که به هر نحو گشایشی در فضای بینالمللی حاصل شود نیز از پیش برنامهریزی کردهایم. به لطف خدا، وزارت نفت آمادگی کامل دارد تا در چنین شرایطی، از ظرفیت شرکتهای بینالمللی نیز بهرهمند شود.
وزیر نفت با اشاره به تصویب سرمایهگذاریهای بینالمللی از سوی سازمان سرمایهگذاری خارجی برای صنعت نفت کشور تصریح کرد: برنامهریزیهای وزارت نفت برای این سرمایهگذاریها در راستای توسعه میدانهای نفتی و گازی و تحقق اهداف کمی برنامه هفتم توسعه صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در صنعت نفت با دو مفهوم اصلی مواجه هستیم؛ یکی جبران کاهش طبیعی تولید و دیگری افزایش تولید برای دستیابی به اهداف توسعهای؛ تمام طرحهای مورد تصویب در این راستا طراحی و برنامهریزی میشوند.
پاکنژاد با اشاره به نقش کلیدی رویداد تحول در سرمایهگذاری در صنعت نفت افزود: قطعاً برگزاری این رویداد تأثیر مثبتی در ارتقای دیپلماسی اقتصادی کشور در منطقه خواهد داشت. همانطور که شاهد بودیم، سفرای بسیاری از کشورهای خارجی و شرکتهای معتبر بینالمللی در این رویداد حضور داشتند که نشان از جایگاه راهبردی صنعت نفت ایران و علاقهمندی جدی سرمایهگذاران بینالمللی دارد.
چگونگی افزایش تولید نفت ایران در صورت رفع تحریمها
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی پیرامون امکان افزایش ظرفیت تولید نفت ایران پس از رفع تحریمها گفت: بخشی از ظرفیت تولید روزانه نفت خام کشور هماکنون بهصورت بالقوه موجود است که در صورت رفع محدودیتها، بهسرعت فعال خواهد شد. همانطور که سال 1394 و پس از توافق برجام شاهد بودیم در کمتر از یک سال توانستیم تولید نفت را به سطح پیش از تحریمها بازگردانیم؛ حتماً امروز نیز این توانمندی وجود دارد.
پاکنژاد ادامه داد: در دوران تحریم نیز برخی کشورها در پروژههای نفتی ما مشارکت داشتند و امروز نیز بسیاری از شرکتها آماده ورود به بازار ایران هستند. صنعت نفت و گاز ایران بهدلیل بازده بالای سرمایهگذاری، همواره برای سرمایهگذاران بینالمللی جذاب بوده و هست.
نحوه ورود وزارت نفت به تامین برق
وزیر نفت در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا، در خصوص ورود نفت به تامین برق گفت: وزارت نفت از گذشته در احداث نیروگاههای اختصاصی برای تأمین نیازهای خود پیشگام بوده و هماکنون نیز در مناطقی مانند غرب کارون و عسلویه شاهد این موضوع هستیم، حتی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر همچون برق خورشیدی نیز اقدامهایی در حال انجام است و این تلاشها ادامه دارد.
استفاده از سرمایههای داخلی برای طرحهای توسعهای
وزیر نفت در پاسخ به پرسش درباره واردات فناوریهای پیشرفته از سایر کشورها گفت: در خصوص واردات فناوریهای روز، چنانچه شرایط و الزامات قراردادی ما رعایت شود، از توان فنی سایر کشورها نیز بهره خواهیم برد. توانمندیهای داخلی ما در سالهای اخیر بهطور قابلتوجهی ارتقا یافته و وابستگی ما کاهش یافته است، اما قطعاً برای جهش فناوری، از ظرفیت جهانی نیز استفاده میکنیم.
پاکنژاد با بیان اینکه ما همواره اعلام کردیم برنامه هفتم پیشرفت را سرلوحه اقدامهای خود قرار میدهیم، اظهار کرد: بر اساس این برنامه دستیابی به تولید روزانه 4 میلیون و 580 هزار بشکه نفت خام (توان تولید نه ظرفیت) یا رسیدن به عدد یک میلیارد و 340 میلیون مترمکعب در حوزه تولید روزانه گاز خام بهعنوان هدف در نظر گرفته شده که محقق شدن این اهداف نیازمند سرمایهگذاری است.
وی با اشاره به توجه این وزارتخانه به استفاده از سرمایههای داخلی برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور بیان کرد: اکنون بخش قابلتوجهی از سرمایهها در کشور به سمت مسیرهای زودبازده جریان مییابد که متأسفانه اقتصاد کلان کشور از آن بیبهره میماند. بر این باور هستیم که چنانچه به نوع جذابی مدلهای قراردادی را اعلام کنیم، میتوان از این منابع و سرمایههای مردمی برای محقق شدن اهداف برنامه توسعه استفاده کرد.
رونمایی از روش جذب سرمایه پتروکراد در صنعت نفت ایران
وزیر نفت با بیان اینکه روشهای جدید برای جذب منابع مالی در رویداد تحول در سرمایهگذاری رونمایی میشود، گفت: یکی از این روشها تحت عنوان پتروکراد یا جمعآوری مبالغ سرمایهای مردمی است. باور صاحبنظران حوزه مالی بر این است که مبالغ عظیمی سرمایه در قالب داراییهای مختلف نزد مردم وجود دارد که چنانچه این اعتماد و باور ایجاد شود که سرمایهگذاری در صنعت نفت با نرخ بازگشت بسیار مناسبی امکانپذیر است، طبیعتاً این سرمایهها ضمن رونق اقتصادی کشور، مردم و سرمایهگذاران را منتفع میکند.
پاکنژاد با بیان اینکه مردم همچنین میتوانند در قالب صندوق پروژه هم در پروژههای نفت و گاز سرمایهگذاری کنند، گفت: البته این طرحها به مفهوم آن نیست که صنعت نفت از سرمایهگذاری خارجی محروم میشود و به آن توجه نمیکند، بلکه به موازات پیگیری این طرحها، امکان ورود سرمایه و فناوریهای خارجی نیز به این صنعت فراهم است و ما با آغوش باز از آنها استقبال میکنیم.
میدان آرش در حوزه وزارت خارجه در دست بررسی و مذاکره است
وزیر نفت درباره توسعه میدان آرش گفت: در خصوص میدان آرش مباحثی مطرح است هر زمان که مرزهای بین المللی احصا شود ما می توانیم برای توسعه اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه میدان آرش در حوزه وزارت خارجه در دست بررسی و مذاکره است، تاکید کرد: هنوز در رابطه با این موضوع چیزی به وزارت نفت ابلاغ نشده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰:۵۴
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1298271/