دولت درباره سهمیهبندی بنزین تابع تصمیمات مجلس است
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - عکس: اکوایران/ دانیال شایگان
در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در 50 سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" 50 سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری آریا بازار سالهای 1355، 1365 ،1375 ،1385 و 1395 مورد بازخوانی قرار میگیرد.
دوم اردیبهشت 1365؛ وزیر نفت: جنگ قیمتها یک طرح آمریکایی است طرح گزارش یک کمیته سه نفری متشکل از وزیران نفت کویت، نیجریه و اندونزی موضوع اصلی جلسه دیروز وزرای نفت کشورهای عضو اوپک بود.
این کمیته بهمنظور بررسی امکان همکاری کشورهای تولیدکننده نفت اوپک تشکیل شده است.
وزیر نفت کشورمان در مصاحبهای با خبرنگاران اعلام کرد که جلسه مذکور به هیچ نتیجهای نرسیده است و اعضا همچنان در همان جایی که قبلا بودند، قرار دارند.
وی در مورد نتایج کار و تشکیل کمیته سه نفره گفت: این کمیته مورد تایید ما نیست و ایران آن را ادامه سناریوی جنگ قیمتها میداند و جنگ قیمتها حرکتی است که عربستان آن را شروع کرده و یک حرکت آمریکایی است.
آقازاده در مورد رای اکثریت برای اعلام میزان 16.3 میلیون بشکه در روز برای سقف اوپک در سه ماهه دوم و سوم و همچنین 16.8 میلیون بشکه متوسط سالانه گفت: از نظر اساسنامه اوپک، رای اکثری نمیتواند بیانگر سیاست کلی اوپک باشد و این فقط اعلامنظر چند تن از اعضا است و مورد قبول ما نیست.
دوم اردیبهشت 1375؛ دولت درباره سهمیهبندی بنزین تابع تصمیمات مجلس است رئیسجمهور از صنعت نفت بهعنوان قدیمیترین صنایع کشور یاد و خاطرنشان کرد که ما در این صنعت چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی و عمومی دارای نیروهای بسیار توانمندی از مطالعه و اکتشاف تا حفاری و بهرهبرداری و ساخت پالایشگاه پتروشیمی هستیم.
رئیسجمهوری در مورد مجوز دولت برای سهمیهبندی بنزین در شش ماهه دوم سال گفت: ما تابع مجلس هستیم و باید قانون را اجرا کنیم، ما نزدیک به پنج میلیارد دلار برای سال 85 باید واردات بنزین انجام میدادیم تا مصرف به همین ترتیب ادامه پیدا کند؛ اما همه میدانیم که این مصرف واقعا درست نیست یعنی هزینههایی که برای یک جابجایی داده میشود، خیلی زیاد است. این هزینه باید در سرمایهگذاریهای کشور و ایجاد اشتغال، ساخت بنیانهای کشور سرمایهگذاری شود.
رئیسجمهوری گفت: با بودجه فعلی ما می توانیم برای 6 ماه اول بنزین وارد کنیم و در 6 ماه دوم فقط باید تولید داخل را مصرف کنیم بهطور طبیعی باید به سمت نوعی سهمیهبندی برویم که الان برای این منظور کارت هوشمند در دست اجراست.
تلاش ایران برای کسب دبیرکلی اوپک
وزیر نفت ایران از تلاشهای تازه برای کسب حق دبیرکلی اوپک خبر داد.
وزیری هامانه در حاشیه یازدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی گفت: براساس نوبت، این حق طبیعی ایران است که در جایگاه دبیرکلی اوپک قرار گیرد، اما برخی اختلافنظرها موجب شده است تاکنون حقوق ایران در این باره تامین نشود.
وی افزود: در اجلاس آینده اوپک که بعد از دوحه در ونزوئلا برگزار خواهد شد، در این باره بحث و تبادلنظر میشود و تلاش میکنیم موضوع دبیرکلی ایران را به هر نحو ممکن حل کنیم.
وزیر نفت ضمن ضروری خواندن اصلاح قراردادهای بیع متقابل گفت: شرکتهای خارجی دو ایراد اساسی به این قراردادها وارد ساختهاند؛ یکی فسخ قراردادها بهصورت یک طرفه است و دیگری اینکه اگر قراردادها زودتر به اتمام برسد، منافعی برای مجریان در نظر گرفته نمیشود.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۲:۵۴
-
۸ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1297924/